SACCSIV – blog ortodox

ÎCCJ a anulat o hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Consecinte majore

Posted in carantina, Coronavirus, GHEORGHE PIPEREA by saccsiv on iunie 11, 2021

Secţia de contencios administrativ a Curții Supreme a anulat miercuri o hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) din februarie 2021, prin care era actualizată lista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic şi se stabileau regulile de aplicare a carantinei în cazul persoanelor care soseau în România.

Procesul a fost deschis de avocata Elena Radu, care a dat în judecată CNSU şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, obiectului dosarului fiind anularea art.15 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Articolul respectiv se referă la ordinele date de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, aplicarea acestora, precum şi modul în care pot fi contestate în instanţă.

Acţiunea avocatei a fost respinsă la instanţa de fond – Curtea de Apel Bucureşti, însă ea a avut câştig de cauză la judecarea recursului.

Cititi va rog mai multe la:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/iccj-a-anulat-o-hotarare-cnsu-privind-tarile-cu-risc-ridicat-de-infectare-pentru-care-se-aplica-restrictii-la-intrarea-in-romania-1557797

Comentariul avocatei Elena Radu, pe facebook:

[…]

Din considerentele acestei decizii reies următoarele aspecte:

 1. recursul a fost admis pentru că hotărârea CNSU nr. 9/2021 trebuia publicata in Monitorul Oficial pentru ca ea să intre on vigoare și să producă în mod legal efecte juridice;

Consecinte: Toate hotararile CNSU nepublicate in Monitorul Oficial nu au intrat in vigoare si nu au fost apte sa produca consecinte juridice.

 1. DSU nu justifica niciun interes pentru a participa in nume propriu in calitate de intervenient in dosarele in care parat este CNSU.

Consecinte: DSU nu mai poate sa faca cereri de interventie accesorie in favoarea CNSU (in care acesta din urma este parte).

Drept urmare, cum CNSU figureaza numai in OUG nr. 21/2004 (si pare fantoma, neavand nici macar un sediu), Guvernul trebuie sa dea un HG de organizare si functionare a CNSU, iar cetatenii vor putea si ei sa cunoasca cine este CNSU, unde are sediul, din cine este compus, cum se iau deciziile.
https://drive.google.com/…/14FiLcVara56gayTyqh6C3fOjv…/view…

Comentariul avocatului Gheorghe Piperea pe facebook:

Vă spuneam eu că lumea s-a trezit, în ciuda anacronismului de care a dat dovadă ieri CCR.

Arafat a primit o mega-palmă de la ÎCCJ – secția de contencios administriativ și întreaga construcție plandemică a început să se surpe sub loviturile justiției.

Hotărârea nr.9/2021 a CNSU stabilea că, dacă cetățenii români intră în țară venind din țări “galbene/roșii”, trebuie să intre în carantină.

Această hotărâre este anulată definitiv. Guvernul este obligat să publice această hotărâre în M.Of. în 24 de ore. CNSU nu mai are dreptul să emită o hotărâre identică sau similară.

Arafat trebuie demis și tras la răspundere acum.

PS Tot meritul îi aparține avocatei Elena Radu, pe care o felicit călduros pentru insistență și incisivitate.

PPS Reamintesc că nicio hotărâre a CNSU (exceptând-o pe cea din 14 mai 2020) nu a fost publicată în M.Of., deci toate sunt acte administrative INEXISTENTE

Notă – vorbim despre dosarul nr. 3251/2/2021 și de decizia nr.3479/2021.

Later edit – cei care au avut de pierdut și pătimit din cauza carantinei pot cere despăgubiri statului și lui Arafat PERSONAL

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. isa said, on iunie 11, 2021 at 4:30 pm

  In plus:
  https://www.activenews.ro/stiri/DECLARATIE-SCANDALOASA-In-pofida-oricarei-logici-Mihaila-vrea-sa-i-oblige-pe-copiii-nevaccinati-sa-poarte-masca-ca-sa-i-impinga-pe-parinti-sa-i-vaccineze.-Stimularea-vaccinarii-prin-segregare-discriminare-si-ignoranta-crasa.-PROSTIE-SAU-TICALOSIE-167371

  Iar in pauze, copiii vor iesi afara, isi vor da masca jos si se vor juca fara distantare, asa cum o fac si acum. Deci ceea ce vrea sinistra sanatatii Ioana Mihaila & Co. nu are niciun sens, decat acela de segregare, stigmatizare si fortare a vaccinarii.

  Apreciază

 2. sky said, on iunie 11, 2021 at 7:00 pm

  In Pakistan, Guvernul provinciei Punab, va dezactiva cartelele SIM ale celor nevaccinati:
  https://www.rt.com/news/526262-punjab-pakistan-sim-card-vaccine/

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: