SACCSIV – blog ortodox

Doi morți și zeci de răniți după prăbușirea unei tribune într-o sinagogă arhiplină din Cisiordania

Posted in ISRAEL, STIRI by Vali on mai 17, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/doi-morti-si-zeci-de-raniti-dupa-prabusirea-unei-tribune-intr-o-sinagoga-arhiplina-din-cisiordania-1531019

O tribună s-a prăbușit într-o sinagogă supraaglomerată din colonia Givat Zeev din Cisiordania Foto: Profimedia

Cel puțin două persoane au murit și peste 100 sunt rănite, unele fiind în stare critică, după ce o tribună s-a prăbușit duminică  într-o sinagogă supraaglomerată dintr-o colonie evreiască din Cisiordania, anunță presa israeliană.

Potrivit Jerusalem Post, ar fi 167 de răniți, iar una dintre persoanele care au decedat este un copil de 12 ani, cealaltă fiind un bărbat de 40 de ani.

Cinci persoane sunt în stare gravă, dar marea majoritate a victimelor au răni ușoare.

Incidentul s-a petrecut în colonia Givat Zeev, la nord de Ierusalim, într-o sinagogă care era încă în construcție și care încă nu avea autorizație de funcționare, potrivit poliției. Oamenii veniseră însă la sinagogă cu sutele cu ocazia sărbătorii Shavuot.

Armata israeliană a intervenit la fața locului pentru a acorda ajutor victimelor, iar premierul Benjamin Netanyahu a transmis că „se roagă” pentru victime.

Noul incident intervine la câteva săptămâni de la unul asemănător, petrecut la un pelerinaj religios, primul de la ridicarea restricțiilor în Israel, când au murit 45 de oameni. A fost una dintre cele mai mari catastrofe pe timp de pace petrecute în ultimii ani în Israel. Festivalul avea permis pentru 10.000 de participanți, dar veniseră 100.000 de persoane și la un moment dat s-a petrecut o busculadă, iar oamenii s-au călcat efectiv în picioare din cauza aglomerației.

Editor : Luana Pavaluca

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sky said, on mai 17, 2021 at 6:11 pm

  Video cu intamplarea:

  Apreciază

 2. Arhanghelul said, on mai 18, 2021 at 7:35 am

  ” Pe pod nu se bate pas de defilare

  Ceea ce toti soldatii stiu si ceea ce si mie ar fi trebuit sa-mi fie clar de la orele de teoria oscilatiilor si a undelor, am inteles de fapt abia acum… Pe pod nu se bate pas de defilare.
  Marile treceri sunt momente de o cu totul alta natura decat afirmarea victoriilor. Bucuria ovatiiilor nu poate fi decat ulterioara marilor schimbari. Trecerea si defilarea sunt lucruri diferite, care intra in contradictie. Fiecare lucru la timpul lui! „

  Apreciază

 3. Arhanghelul said, on mai 18, 2021 at 7:42 am

  ” O serie de publicații descriu povestea pe care Tesla a povestit-o în timpul interviului său: „Tesla spune povestea unui cutremur creat de un oscilator mecanic în laboratorul său din New York în 1898, în urma căruia poliția l-a reținut aproape. Polițiștii au intrat în laborator la timp pentru a vedea că Tesla se balansează cu un trântor și să distrugă un mic mecanism care era situat pe grindă. Inventatorul a constatat că cutremurul care a atras toată lumea: poliție și paramedici la laboratorul său din 1898, a fost cauzat de operarea acestui mic dispozitiv cu care el conducea cercetări.

  Ulterior, Tesla a mai spus că „folosind acest principiu, puteți împărți pământul în jumătate, ca un măr”.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: