SACCSIV – blog ortodox

Aviatia israeliana a distrus sediul televiziunii Al-Aqsa din Fasia Gaza. Cladirea impunatoare a fost pusa la pamant in cateva secunde

Posted in ISRAEL, razboi by Vali on mai 13, 2021

Sursa: https://ziare.com/international/israel-palestina/armata-israeliana-a-distrus-sediul-televiziunii-al-aqsa-din-fasia-gaza-1678610

FOTO captura video Facebook/Benjamin Netanyahu

Fortele aeriene israeliene au distrus miercuri, 12 mai, sediul televiziunii Al-Aqsa din Fasia Gaza, a doua cea mai mare cladire din teritoriul controlat de palestinieni.

Imaginile au fost postat pe Facebook si de premierul Benjamin Netanyahu, insotite de mesajul: „Cine trage asupra noastra – sangereaza in cap. Felicitari Armatei

https://www.facebook.com/watch/Netanyahu/

Un avion F-16 israelian a lansat asupra cladirii noua rachete. Turnul Al-Shorouk a mai fost vizat de atacuri in timpul confruntarilor din 2014. Pana acum, insa, israelienii loveau cladirea punctual, distrugand anumite apartamente sau birouri. De aceasta data nu a mai fost cazul, turnul fiind distrus complet.

Teroristii Hamas, care controleaza Fasia Gaza, au initiat in noaptea dintre 11 si 12 mai multe atacuri cu rachete in sudul si centrul Israelului, atacuri care au provocat 5 morti in Israel, 35 in Fasia Gaza, peste 120 de raniti si au trimis milioane de copii, femei si barbati in adaposturi.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vali said, on mai 13, 2021 at 2:21 pm

  Văd foarte multă manipulare în legătură cu situația din Israel. În ciuda numeroaselor imagini cu bombe care explodează, nimeni dintre cei neinițiați nu înțelege nimic din ce se întâmplă acolo. Ceea ce se întâmplă este ceva cât se poate de clasic în domeniul manipulării: lași informații incomplete despre un eveniment și, fără ca toate acestea să aibă o logică, împarți opinia publică în pro și contra. Doar că, fără a avea informația de bază, atât tabăra pro cât și cea contra, aberează. Iar din aberațiile celor două tabere reușești să compromiți evenimentul care, astfel, trece în uitare.

  Inițial autoritățile israeliene au blocat protestele populației arabe din Ierusalim îndreptate împotriva evacuării mai multor zeci de palestinieni din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est. Situația era deja tensionată, fuseră puse mai multe restricții de circulație pentru a se evita manifestațiile. În ciuda acestora, credincioșii musulmani au reușit să meargă pentru a se ruga la moscheea Al-Aqsa în ultimele zile ale Ramadanului. Atunci, fix atunci, autoritățile israeliene au lansat un atac brutal asupra moscheii, lucru absolut aberant. Au intrat cu bastoane de cauciuc, cu gaze lacrimogene și au aruncat cu petarde pentru a-i izgoni pe credincioși din moschee. E un gest fără precedent care efectiv nu se face. N-ai ce căuta în locul de cult al omului pentru a-i deranja rugăciunile. Însă nu e vorba o simplă razie a poliției. Doctorii palestinieni au raportat peste 180 de răniți și 80 de internați în stare gravă. Imaginile violenței din moscheea Al-Aqsa – care este unul dintre cele mai sfinte locuri ale musulmanilor – au făcut înconjurul lumii musulmane, stârnind furia oamenilor, indiferent de facțiunea din care făceau parte.

  Iată motivul pentru care a înnebunit Hamas-ul. Lupta lor este susținută de întreaga suflare musulmană, indiferent de politica țării căreia-i aparțin. Personal tind să cred că fost o provocare pe față. Și iată motivele: pe de o parte Netanyahu nu a reușit să încropească un guvern, astfel încât era pe cale să piardă controlul puterii. Intrarea în stare de conflict are rolul de a-i îmbuna pe adversarii săi care l-ar putea lăsa să-și încropească un nou cabinet. Așadar o măruntă politică de doi bani.

  Și-ar mai fi ceva: vaccinul. E o cenzură teribilă în ceea ce privește informațiile din Israel. După teroarea vaccinării cu forța, urmează pumnu-n gură în ceea ce privește efectele adverse. Nimeni nu spune nimic. Morții se raportează aiurea – e o secretomanie teribilă în ceea ce privește cauza morții – iar numărul îmbolnăvirilor de COVID nu trebuie să depășească un anumit nivel. De aceea, de multe ori, se fac încadrări aiurea și se falsifică statisticile. Dacă vrei să ascunzi o problemă medicală gravă, cel mai bun lucru e să provoci ceva și mai grav, cum ar fi, de exemplu, un război. Atunci lunea intră în altă logică și pe puțini îi mai interesează de morții aceia.

  https://trenduri.blogspot.com/2021/05/de-ce-domnilor-de-ce.html

  Apreciat de 3 persoane

 2. Mădălina said, on mai 13, 2021 at 6:05 pm

  Off-topic: https://www.theverge.com/2021/5/7/22425006/impossible-foods-burgers-school-lunch-marketing-kids se introduce în școlile din SUA alimente ce imită carnea.

  Apreciat de 1 persoană

 3. gheorghe said, on mai 14, 2021 at 1:07 pm

  Aste e preluare cu care autorul este de acord???
  „Teroristii Hamas, care controleaza Fasia Gaza,…”
  ca nu vad ghilimele si nici precizarea cae citat.
  Sau crede autorul ca Hamas sint teroristi?
  Asta este eticheta pusa palestinienilor – LOCALNICI! – de ocupantul ilegitim… khazari aparent secularisti,

  Apreciază

 4. DonGigelVanGigelenstein said, on mai 14, 2021 at 9:59 pm

  A fost trasă printr-o tehnologie mai avansată decât 9 rachete din F16. Alt Reset.

  Cum să nu vezi că efectiv se topește clădirea, se face pulbere?? Ați văzut vreodată demolări controlate? Ați văzut demolări controlate ratate, care fac o clădire să cadă ca secerată?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: