SACCSIV – blog ortodox

O minciuna cat o tara. Adevarul din spatele „celei mai mari campanii de impadurire”

Posted in Romania, STIRI by Vali on mai 12, 2021

Sursa: https://recorder.ro/o-minciuna-cat-o-tara-adevarul-din-spatele-celei-mai-mari-campanii-de-impadurire/?fbclid=IwAR3C5vGOa7TNCqvjf_OA0kAo87NOCiMgse6Bd96p44hCQhM_8rD5YigZQD0

Suntem țara în care pădurile sunt decimate de tăieri ilegale și în care politicienii se prefac că le plantează la loc, doar ca să dea bine la electorat. După ce am arătat dimensiunea furtului de lemn din pădurile României, astăzi vă arătăm cum sunt falsificate campaniile de plantare care ar trebui să le refacă.

În 2008, Parlamentul vota o lege prin care statul era obligat să împădurească 2 milioane de hectare de teren până în anul 2035. România încerca, astfel, să recupereze decalajul față de celelalte țări din Uniunea Europeană, unde media suprafeței împădurite este de 38%. Noi aveam doar 29% și eram la coada clasamentului.

Tot acolo suntem și acum, după 12 ani în care toate guvernele trecute pe la conducerea țării au tratat campaniile de împădurire doar ca pe niște instrumente de PR.

Apogeul a fost atins anul trecut, când Costel Alexe, pe atunci ministru al Mediului, a lansat campania „O pădure cât o țară”, sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis. A fost declarată „cea mai mare campanie de împădurire din ultimii zece ani” și s-au pregătit spoturi publicitare și acțiuni de plantare în care cei mai importanți politicieni ai țării s-au lăsat filmați și fotografiați cu cazmaua în mână.

Am căutat în evidențele statului cifrele reale și am mers pe teren în mai multe județe să vedem cum se prezintă situația dincolo de acțiunile de campanie. Am descoperit că „cea mai mare campanie de împăduriri din ultimii zece ani” a fost, de fapt, cea mai slabă campanie de împăduriri din ultimul deceniu.

O minciună cât o țară, girată de la vârful Guvernului și aflată sub înaltul patronaj

 

de Alex Nedea si David Muntean

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Clement said, on mai 12, 2021 at 2:30 pm

  A propos de mniciuna si impostura :https://evz.ro/exclusiv-viitoarea-sefa-interimara-a-tvr-propusa-de-pnl-a-prezentat-date-false-privind-studiile.html
  Numirea acestei animatoare la sefia TVR nu poate fi explicata decat prin impunerea ei de catre PNL.
  Daca Presedintele tarii nu revoca numirea, tot prestigiul cu care a fost acoperit dl Iohannis de catre elitele Europei ,se duce pe apa sambetei..
  In tot cazul, de pupat nu vor mai pupa voturi liberalii in vecii vecilor, dupa asa o catastrofa.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: