SACCSIV – blog ortodox

DC NEWS: Israelul a ocupat estul Ierusalimului, iar palestinienii au fost evacuați forțat. Se dorește reconstruirea celui de-al Treilea Templu Evreiesc

Posted in AL TREILEA TEMPLU, ISRAEL, PALESTINA, palestinieni, razboi by saccsiv on mai 12, 2021

Sursa: https://www.dcnews.ro/israelul-a-ocupat-estul-ierusalimului-iar-palestinienii-au-fost-evacuati-fortat-se-doreste-reconstruirea-celui-de-al-treilea-templu-evreiesc_819399.html

În Ierusalimul de est au izbucnit mai multe nemulțumiri, pe fondul demolării caselor palestiniene și a evacuărilor forțate.

După trei nopți consecutive în care forțele israeliene de securitate care au atacat Moscheea Al Aqsa, iar Poliția a încercat să oprească accesul palestinienilor la Orașul Vechi în luna sfântă a Ramadanului, tensiunile în Ierusalimul de Est, Fâșia Gaza și Cisiordania au devenit tot mai pregnante.

Zilele trecute au avut loc proteste ale palestinienilor indignați de expulzarea forțată a unui număr de familii palestiniene din casele lor din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est, unul dintre multele cartiere ai căror rezidenți sunt expulzați. Sute de palestinieni au fost răniți după ce au fost împușcați, bătuți și arestați. Zeci de polițiști israelieni au fost de asemenea răniți.

Atmosfera în Orașul Sfânt, tot mai tensionată

În timp ce marșul care trebuia să aibă loc luni, 10 mai 2021, a fost anulat (vezi AICI), tensiunile au început să crească, în timp ce reprimarea împotriva protestatarilor a fost reluată. Mai multe grupuri de coloniști israelieni s-au îndreptat spre Zidul de Vest, urmăriți de forțele de securitate israeliene poziționate pe partiția dintre Ierusalimul de Vest și estul ocupat.

În dimineața zilei de 11 mai, alte grupuri de coloniști tineri puteau fi văzuți plimbându-se prin suburbiile ocupate din Ierusalimul de Est.

În același timp, palestinienii nu pot să construiască case noi în Ierusalimul de Est ocupat; Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) estimează că doar 13% din suprafață este alocată palestinienilor pentru construcții.

Se dorește reconstruirea Templului

Totodată, în Gaza, zeci de palestinieni au fost uciși în timp ce Israelul continuă să bombardeze enclava asediată, ca represalii pentru rachete lansate asupra Israelului (citește AICI), după ce facțiunile palestiniene din Gaza au avertizat că încălcările israeliene continue în Al-Aqsa vor duce la un răspuns dur.

În plus față de temerile că Israelul încearcă să iudaizeze Ierusalimul de Est ocupat în favoarea unei majorități evreiești, există temeri că israelienii vor distruge Moscheea Al-Aqsa. Un grup numit Mișcarea Credincioasă a Muntelui Templului pledează activ pentru distrugerea Moscheii Al-Aqsa și reconstruirea celui de-al Treilea Templu Evreiesc în locul său, notează AlJazeera.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Constantin said, on mai 12, 2021 at 2:52 pm

  Acesta e semnul , când vedem ridicat templul e gata!!!

  Apreciat de 3 persoane

 2. acelas said, on mai 12, 2021 at 4:19 pm

  Apreciază

 3. Clement said, on mai 13, 2021 at 10:40 am

  Este foarte interesant ca majoritatea oficialilor europeni ii avertizeaza si invita pe israelieni sa fie mai „retinuţi” in abordarea actualului conflict, subliniind violenta si lipsa de masura a acestora, in timp ce romanii le ridica osanale si partinitor,.intetesc un incendiu care risca sa se extinda in zone nebanuite.
  Antena 3 delira aseara.De ce a trebuit sa inflameze subiectul derapand necontrolat catre Iran?! Chiar a vorbit gura fara ei!
  Pana si americanii sunt mai temperati?

  Apreciat de 1 persoană

 4. acelas said, on mai 13, 2021 at 6:11 pm

  sa-l astepte si CTP pe noul mesia?

  ca pare ca pe Cel pe care-L stim noi nu prea il accepta, spre chiar deloc .. Acum el o da pe fata.

  https://republica.ro/dumnezeu-sanctionat-de-cncd

  pentru ca-L huleste rau pe Mantuitorul. Cum, cine, cand? Arhiereii in sinedriu, sau cu pâra la pretoriu, din nou? Nu, in gazeta lui, cristi de la scularie! Pt ca asta a terminat acest cap patrat, politehnica, si acum neamu’ lui manivela isi baga mintea auto-idoleasca a sa, in texte ale Sfintei Sfripturi. Pana acum a hulit Biserica, de dimineata pana seara. Nu imi amintesc sa fi facut in legatura cu Mantuitorul din ce stiu, cred ca e o premiera..

  A gasit el acolo o chichita…, sau poate mai multe, dupa mintea lui. In primul rand, dupa ce colporteaza din greu spusele IPS Teodosie, face acelasi lucru cu vorbele Mantuitorului, punand in carca Sa ceea ce El nu a spus, despre femeie. Daca a spus lucru acela cu adulterul despre barbat, citind si simtind in Duhul lui Dumnezeu se intelege ca acelasi lucru era si invers valabil, si pentru femeie. Ca societatea de atunci nu punea propriu-zis in practica si lucrul similar pentru femeie, asta nu mai este vina Mantuitorului, dar El nu putea sa spuna un lucru diferit despre femeie. El a vorbit principial, si cand a facut-o a rostit despre barbat, generic. Si spune ca adulter vor face, si el si ea. Nu decurge deloc necesar ca daca Mantuitorul nu a spus-o, rezulta ca femeia nu avea drepturile ei, societatea era cea care nu i le oferea poate similar, dar Mantuitorul nu a afirmat asa ceva, ceea ce societatea aplica.

  insa cristi sculer-matriter nu ne spune, si de fapt nici nu-l intereseaza (ca sa-i iasa pasenta), ce se intampla cu „cartea de despartire”, ca acolo e toata cheia, aici se dezleaga tot intelesul, care era rostul ei? Mintea imi spune ca tocmai acesta era rolul ei, de a se desparti barbatul de femeie, asa cum spune Mantuitorul, pt ca din varii princini (a se intelege nazareli, capricii) s-a invartosat inima oamenilor si nu s-au mai inteles la un moment dat… dorind despartire. Tot o intuitie imi spune ca la origine, de pe vremea lui Moise sau mai inainte, initial, la despartire necesita o nevoie de o „carte de deapartire” (femeia) pt ca la inceputuri motivul nu putea fi decat acela extrem de serios, inselare, adulter. De aceea femeia, tocmai avand nevoie sa fie ferita de soarta lapidarii (pt adulter) avea nevoie de aceasta carte de deapartire, ramanand ea in pace, aratand ca blamul nu e la ea, ci a fost parasita de barbat, fara ca ea sa fie cea care a pacatuit, ci ca barbatul i-a dat cartea, el facand adulterul. Eu cred ca asta a fost la origine, ratiunea. Si care era in Duhul lui Dumnezeu. Apoi din cauza unor capricii sau nazareli, oamenii s-au „folosit” de aceasta carte de despartire, si au decis sa se desparta de femeia lor si pt „alte” pricini, in afara de adulter, adica din motive neserioase, superficiale… Iar Mantuitorul la vremea Sa de aceea cred ca a spus „la inceput nu a fost asa.. „, ca „Adevarat va spun voua in afara de deafranare (inselare)” oamenii care s-au despartit savarsesc adulter fiind ei cu altcineva…, adica punand lucrurile in ordine, ducandu-le inapoi la ratiunea initiala, pt care existase candva cartea de despartire, dar de care ulterior multi se „foloseau” in desert. Oricum, trebuie cercetat … Nicidecum lasata „ratiunea” sculerului sa sminteasca atatia oameni, oricum generatia #rezist care i se inchina este smintita de-a binele deja, ce sa se mai intoarca ei acum vreodata la Adevar?

  Unde am mai auzit insa pe Dumnezeu Tatal pus deoparte…, pe Care parca teoretic l-ar accepta, si pe Fiul pus la zid? Nerecunsocut. Bineinteles, la evrei. El este un fan inrait al evreului Lars von Trier, cu al lui Dogville, in care persifleaza crestinismul in contra partida cu antichitatea si „civilizatia” veche europeana… Ma intrebam asadar, nu oare e si el deci in asteptarea „mesiei” care nu a venit si nu e recunoscut?

  Apreciază

 5. Cristiana said, on mai 15, 2021 at 2:50 pm

  Și eu am observat că mai toate televiziunile românești deplâng, în special, situația tragică în care se află poporul israelian. De aici se poate trage concluzia că România NU este, în totalitate, vândută UNIUNII EUROPENE. Mă întreb, de unde atâta curaj și ce interese au ele să apere acțiunile israeliților ?

  Apreciază

 6. Cristiana said, on mai 15, 2021 at 3:07 pm

  Pentru că tot veni vorba despre CTPopescu, a mai spus el cândva că din cauza creștinismului am rămas noi în urmă și din cauza lui suntem așa de săraci. Voi ce spuneți ?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: