SACCSIV – blog ortodox

ÎPS Teodosie, după ce purtătorul de cuvânt al BOR i-a criticat pe preoții antivacciniști: Hristos este doctorul suprem / Bănescu, un laic care nu poate înțelege

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24775091-ips-teodosie-dupa-purtatorul-cuvant-bor-criticat-preotii-antivaccinisti-hristos-este-doctorul-suprem-banescu-laic-care-nu-poate-intelege.htm

ÎPS Teodosie Foto: Facebook

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus luni că purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, este un ”laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor”, iar ”Hristos este doctorul suprem”. Mai mult, acesta a dat exemplul Sfântului Vasile cel Mare, care ”a murit când a vrut Dumnezeu, nu când a vrut medicul.
„Hristos este doctorul suprem, iar cel care comentează este un laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor care are grijă de păstoriții săi. Am citit (ce-a spus) şi m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurca în ele”.
Întrebat dacă e nevoie de implicarea preoților în a-i convinge pe oameni să se vaccineze, după ce Biserica a fost chemată să sprijine campania de vaccinare, Teodosie a făcut referire la Sfântul Vasile cel Mare și a spus că acesta ”nu a murit când a vrut medicul, ci când a vrut Dumnezeu”.
”E treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm. Avem mulți medici. Sunt și medici care sunt împotrivă. Noi ce să înțelegem? Spun că nu este ideal vaccinul. Noi nu ne amestecăm. Nu vorbim despre aceste adevăruri care nu sunt sigure (…) Mai mare protecţie ca a lui Dumnezeu nu putem avea.(…) Avem din viața Sfântului Vasile cel Mare, un medic iscusit îi spunea că e moarte, nu a murit când a vrut medicul, ci când a vrut Dumnezeu. S-a rugat la Dumnezeu și i-a împlinit planul pe care îl avea. Să nu amestecăm lucrurile”, a declarat ÎPS Teodosie, luni, la Antena 3.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, i-a criticat, în cadrul emisiunii ”În fața ta”, difuzată duminică, pe preoții antivacciniști care spun că „vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie”. El a precizat că astfel de declarații i-au demobilizat pe credincioși să se vaccineze. Bănescu a spus că oamenii ar trebui să se informeze de la medici atunci când vine vorba de sănătatea lor și că nu există un conflict între știință și credință.
„Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declarați zgomotos antivacciniști din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie. Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtășanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viața noastră, a creștinilor, ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul și sângele lui Cristos, cu un vaccin. Mi se pare că acești oameni nu doar că se înșală profund, dar comit, fără să-și dea seama probabil, un fel de sacrilegiu. Pentru că a-l compara pe Cristos cu un vaccin este ceva sacrileg. Este total nedrept să arunci în spațiul public astfel de cuvinte, amestecând planurile – voit sau nu – comparând un act medical cu un act prin excelență spiritual, amestecându-le și trăgând concluzia, tu, ca înțelept autoimprovizat, că ai găsit leacul la orice și că nu ai nevoie de nimic altceva”, a spus Bănescu, în emisiunea „În fața ta” de la Digi 24.

Patriarhul Daniel a lansat sâmbătă un îndemn către oameni să se vaccineze, afirmând că 2.500 de persoane au fost lăsate sâmbătă să intre în Basilica Sfântului Mormânt datorită vaccinării unui procent foarte mare din populaţia din Israel, care a permis relaxarea restricțiilor.

de N.O.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gigimutu said, on mai 4, 2021 at 12:54 pm

  propunere : IPS Teodosie sa fie purtatorul de cuvint al patriarhiei Romane!

  Apreciat de 2 persoane

 2. soldatsoldatsoldat said, on mai 4, 2021 at 1:27 pm

  Dicloroizocianurat de sodiu.

  Cel mai intens uzat BIOCID în momentul de față.
  Piețe ,mai ales piețe de materie organică în descompunere (practic orice produs natural scos din învelișul său protector,carne etc.)
  Școli , da da da în fiecare zi ba chiar de mai multe ori.
  Spitale într-un mod extrem de intens
  Autobuze
  Se baga în erbicide fungicide insecticide
  Se bagă fiți atenți în fântâni!
  De faptul toate administrațiile de ape de rețea folosesc in mod constant această substanță pentru tratarea apei. Ei spun că după 24 de ore se inactivează dar cine are cap și știe chimie știe că nimic niciodată nu se pierde și dispare ci totul se transforma.
  Intoxicarea cu acest izocianurat de clor sub formă de sodiu, adică sare, ei dragilor intoxicarea duce prima mana la
  RADS
  Respiratory acute dysfunction syndrome.
  In contract cu acizi aceste izocianurat degajă un gaz foarte toxic.
  Cei ce mor însă mor prin intermediul unui blocaj cardio vascular prin insuficiență respiratorie și stop cardiac ce se numește tromboză.
  Pentru cei ce nu știu
  Nu inimă pompează sângele ci sângele pompează inima ,asemenea unei Ram pump.
  De fapt tromboza apare ca o efectie a unei afectii
  Ce noi o numim infecție practic care înseamnă ceva ce are loc sau acțiune înăuntru.
  Mă întreb despre acest BIOCID extraordinar de potent, care se da și prin scări de bloc grădinițe pe străzi noaptea, de 100 de ori mai potent decât precursorul lui care nu conținea izocianuri (radicali liberi ai cianurilor) , mă întreb și pe mine și pe voi acum fiind în fața noastră faptul, de ce ne temem așa de mult despre o structură moleculara care nu a fost și nici nu va fi vreodată izolata chipurile trecută peste tot cu certificarea unui BIOCID, și de ce nu ne temem de cu adevărat un BIOCID care este împrăștiat peste tot chipurile inofensiv dar care odată ce ajunge în metabolism dezintegrează ADN ul de aici reiese și tromboza.
  Adică să ne protejăm de un virus care nu are nici o dovadă de existență științifică ne spălăm cu izocianuri otrăvitoare și letale?
  Un ultim fact.
  Aceste tablete de dicloroizocianurat de sodiu sunt vândute chiar și pentru dezinfecția biberoanelor și a tzatzicilor de cauciuc din vârf.
  Va rog chiar, căutați de vă interesați la APE cereți raportul de dezinfecție cantitativ temporal.
  La mine în sat i-am prins că bagă PURSEPT
  In spitale peste TOT se baga BICLOSOL
  E și logic și merge cu un proverb
  Dacă vreți să ascunzi un lucru de ceilalți cel mai bun loc este chiar înaintea ochilor lor.

  Hristos a Înviat!
  „Caută, și vei afla!”

  Apreciază

 3. Cosmin said, on mai 4, 2021 at 9:23 pm

  Banescu le scalda.

  El stie foarte bine ca boala e consecinta pacatului, deci e-nstransa legatura cu sufletul. Iar el lasa sa se inteleaga total opusul: medicina e o stiinta separata de problematica duhovniceasca.

  Un sarpe…

  Apreciază

 4. Nicusor said, on mai 6, 2021 at 7:42 am

  Ati observat, in text zice asa: „banescu critica preotii antivaccinisti si ca din cauza lor credinciosii nu s-au mobilizat” iar mai apoi zice asa „ca oamenii sa se informeze de la doctor”, atunci eu intreb: daca trebuie ca oamenii sa se informeze de la dr. atunci de ce critica preotii antivc? Sa inteleg ca daca preotii cadeau in mizeria neomarxistilor de azi si indemnau populatia sa ia vaccin, banescu lauda preotii si gotul era bine? Mi se pare mie, sau poate asa e, banescu se contrazice singur, ori, clar nu e neutru, vrajitor de cuvinte…

  Apreciază

 5. P.M. said, on mai 7, 2021 at 1:19 pm

  @@@gigimutu,@@@John
  Teodosie sa fie purtatorul de cuvant sau Patriahul al ecumemenistilor sau al pomenitorilor de masoni!

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on mai 7, 2021 at 2:46 pm

   P.M.

   Sa presupunem ca IPS Teodosie continua si incepe si cu un sincer discurs anti cip, de retragere a BOR din CMB, etc.
   Evident ca atunci ar fi de dorit ca Patriarh, caci din aceasta pozitie va impune niste schimbari.
   Asta ca teorie…

   Apreciază

 6. P.M. said, on mai 14, 2021 at 7:45 pm

  @@@Saccsiv,teoriile sunt frumoase;unele chiar ar fi de implementat;daca vin si eu cu teorii care mai de care,mi ai da interzis pe blog;pana la urma teoriile sunt luate in seama la Judecata?eu zi ca faptele sunt cele mai importante;da,teoriile le expunem,insa faptele le traim,le executam…

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: