SACCSIV – blog ortodox

Serviciul de Informații germane îi pun sub supraveghere pe negationiștii coronavirusului

Posted in Coronavirus, GERMANIA, teoria conspiratiei by Vali on mai 3, 2021

Sursa: https://www.nytimes.com/2021/04/28/world/europe/germany-coronavirus-deniers-surveillance.html

Protestatarii s-au adunat la începutul acestei luni la Berlin, împotriva măsurilor care au dat guvernului central mai multă putere de a institui măsuri pentru coronavirus. Credit…Sean Gallup / Getty Images

 Serviciul de informații interne din Germania a declarat miercuri că va supraveghea membrii mișcării din ce în ce mai agresive a celor ce neagă coronavirusul, deoarece aceștia prezintă riscul de a submina statul.
Mișcarea – alimentată parțial de teoriile conspirației – a trecut de la criticarea măsurilor de blocare a coronavirusului și a regulilor de igienă, la criticarea statului însuși, a liderilor săi, a băncilor, a presei și a globalismului. În ultimul an, manifestanții au atacat ofițerii de poliție, au sfidat autoritățile civile și, într-un episod larg mediatizat, au escaladat treptele Parlamentului.
Ordinea noastră democratică de bază și instituțiile de stat, precum parlamentele și guvernele, s-au confruntat cu multiple atacuri de la începutul măsurilor de reducere a pandemiei Covid-19”, a declarat Ministerul de Interne într-o declarație care confirmă faptul că părți ale mișcării negaționiste ar fi sub observație.
Anunțând decizia de a ține sub supraveghere teoreticienii conspirației, oficialii serviciilor de informații au remarcat legăturile strânse ale mișcării cu extremiști precum Reichsbürger, o rețea de grupuri care refuză să accepte legitimitatea statului german modern.
Mulți negaționiști de coronavirus spun că ei cred, de asemenea, în teoriile conspirației QAnon , iar protestatarii sunt văzuți frecvent făcând semne antisemite.
Mișcarea, numită Querdenken , comunică și recrutează prin intermediul rețelelor sociale și are o prezență mare pe serviciul de chat criptat Telegram, unde canalul său principal are 65.000 de abonați. Părți din AfD, un partid populist de dreapta german care este, de asemenea, sub supraveghere, s-au aliat cu protestatarii.
 Drept urmare, autoritățile înființează un nou departament însărcinat special cu gestionarea cazurilor care urmăresc să delegitimizeze statul.
Vestea vine la câteva zile după ce Germania a instituit noi reguli privind virusul care se aplică la nivel național și permit guvernului federal să aplice blocajele. De asemenea, sugerează că autoritățile cred că aceste grupuri ar putea continua să înflorească și să reprezinte o amenințare după încheierea pandemiei.
Crearea unui comitet de observatori oficiali de către agenția națională de informații, este primul pas într-un proces care ar putea duce la declararea grupurilor care neagă pandemia de coronavirus, neconstituționale și, în cele din urmă să fie interzise.
Pia Lamberty, psiholog și expert în teoriile conspirației germane, a avertizat despre legăturile dintre negaționiști și extremiștii de extremă dreapta. „Acest pericol”, a spus ea, „a fost mult timp subestimat”.
De Christopher F. Schuetze

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ioansperling said, on mai 3, 2021 at 7:52 pm

  Nu te recruteaza nimeni si nu e nimic anti-semit in grupul acela de pe Telegram! Se discut lucruri de bun simt care normal ca nu sunt pozitia dictaturii lui Merkel!

  Apreciază

 2. Andrei cel inselat said, on mai 3, 2021 at 9:10 pm

  Cata ipocrizie !!! ‘Pia Lamberty, psiholog și expert în teoriile conspirației germane, a avertizat despre legăturile dintre negaționiști și extremiștii de extremă dreapta. „Acest pericol”, a spus ea, „a fost mult timp subestimat”.’
  Dar masurile anti’covid-19′ nu sunt extreme , negarea pericolului vaccinurilor de catre sistem ce este ? s.a.m.d.
  Asa zisul expert in teoriile conspirationiste este mai degraba expert in fatarnicie si divertionism.

  Apreciază

 3. Andrei cel inselat said, on mai 3, 2021 at 9:16 pm

  https://www.weforum.org/agenda/authors/pia-lamberty

  Pia Lamberty – Agenda Contributor | World Economic Forum

  Ca sa se stie cui slujeste ‘experta’

  Apreciază

 4. Lovitura de stat si state said, on mai 3, 2021 at 9:18 pm

  Jumatate de Constitutie este anulata iar distrusii folosesc o institutie de protectie a statului pentru a persecuta cetatenii preocupati de viitorul tarii, Articolul 20 din Constitutia Germaniei spune ca cetatenii au obligatia sa opuna resistenta impotriva oricarei incercari de a submina si perverti prevederile legii fundamentale ale statului.

  Apreciat de 1 persoană

 5. mucenicul said, on mai 3, 2021 at 9:58 pm

  A republicat asta pe Mucenicul's Blog.

  Apreciază

 6. Clement said, on mai 3, 2021 at 10:49 pm

  In materie de supraveghere nemtii nu au de primit lectii de la nimeni.
  Totul este sa nu faca pasul pe care l-au facut in 1933, dupa instalarea lui Hitler in functia de Cancelar.
  Nu am gasit, adica nu am cautat, datele statistice din care sa aflam cate sute de mii de opozanti politici germani reali sau imaginari au internat in lagarele de munca de la :Oranienburg, Dachau, Lichtenburg, Sachenhausen, Buchenwald, Lichtenburg (femei), Esterwegen pana in 1938.
  Dupa instalarea la putere a nazistilor, Sectiunea de asalt , Escadronul de protectie, Politia si Autoritatile locale au procedat la arestarea si internarea propriilor cetateni.
  Lagarele au fost construite sub justificarea -necesitatii izolarii persoanelor percepute ca fiind potential amenintatoare pentru securitatea statului, exploatarea fortata a acestora in munci pentru care nu urmau a fi retribuiti si exterminarea fizica a unor persoane tinta si a unor grupuri mici de opozanti, fara control judiciar.
  Dupa „Noaptea de cristal”-1938, la aceste categorii de cetatenii s-au adaugat si cetateni incarcerati pe criterii etnice.

  Apreciază

 7. Viespe Linda said, on mai 4, 2021 at 12:42 am

  Marea experta Pia care nu argumenteaza „acest pericol” dar spune ca a fost subestimat spune o fantezie deoarece nu a demonstrat pericolul.Prin ce actiune au creat un pericol? Printr-o scriere pe facebook?Nu face diferenta intre pericol si amenintare. Oamenii aceia despre care vorbeste nu se incadreaza nici la pericol nici la amenintare. In schimb, cei care impun restrictiile se incadreaza la ambele fiind un pericol pentru democratie adica sansa de a ne mai intoarce la viata dinainte de starea de urgenta tinde la zero dar si o amenintare pentru oameni vatamandu-i prin lovire, asfixiere pentru o contraventie (ilegala din punct de vedere legislativ). Am vazut ca in cazul acesta al expertilor oficiali sau care tin cu restrictiile inutile nu se aplica aceeasi logica de care s-a lovit aproape orice cetatean al tarii noastre, judecatoria. Acolo ti se cer dovezi, degeaba vorbesti ca ai vazut ,ai auzit sau ti-a spus un vecin daca nu aduci dovezi nu iti va da dreptate niciodata sau poate chiar nu iti primeste cererea. In schimb, acesti experti evita aceasta logica pe care s-au format societatile incepand cu Imperiul Roman si al legislatiei acestora, asa numitul Dreptul Roman care inca este folosit ca baza pentru drepturile curente.
  In concluzie, daca esti un adept al restrictiilor si un aparator al acestora si esti util agendei politice impuse pentru viitorul sumbru atunci esti expert si esti lasat sa „delirezi” in continuare. Orice om poate fi expert atata timp cat se informeaza si rationeaza astfel incat sa traiasca cat mai mult,iar cu expertii lor oamenii au inceput sa traiasca mai putin(uitandu-ma la decesele provocate asa-zis de covid, am vazut ca tratamentele promovate de experti fac ca oamenii sa nu mai apuce varsta de 65 ani).
  PS: toate femeile din lume sunt experte in ruj si haine, iar toti barbatii sunt experti in masini.

  Apreciat de 1 persoană

  • Peter Minea said, on mai 4, 2021 at 12:12 pm

   Bine zis cu expertiza obștească în ruj și mașini :), mulți semeni de-ai noștri folosesc astăzi titulatura de „Expert” în diferite contexte. Dar oare cât de experți or fi cu adevărat în ceea ce fac ei?
   Din „expertize” diferite apar concluzii contradictorii: ba că trebuie să purtăm mască în aer liber, ba că este o aiureală să o purtăm așa 😦 .

   Apreciază

 8. Spaceman said, on mai 4, 2021 at 6:57 pm

  Asta face parte din planul de desfășurare a JOCULUI pe tabla de șah, ‘pionii albi’ ai lui antihrist împotriva ‘pionilor negri’ ai satanei → legiuitori vs. disidenți

  Să vedem:

  CONSENT FACTORY, INC.

  Incriminarea disidenței

  Unul dintre semnele distinctive ale sistemelor totalitare este criminalizarea disidenței. Nu doar stigmatizarea disidenței sau demonizarea disidenței, ci incriminarea formală a disidenței și a oricărui alt tip de opoziție față de ideologia oficială a sistemului totalitar. Capitalismul global se îndreaptă spre acest pas de ceva timp și acum, aparent, este gata să-l facă.

  Germania ne-a arătat deja calea. De peste un an, oricine pune la îndoială sau protestează împotriva „măsurilor sanitare de urgență Covid” sau contestă narațiunea oficială despre Covid-19 a fost demonizat de către guvern și mass-media și, din păcate, dar nu complet neașteptat, de către majoritatea publicului german. Iar acum o astfel de disidență este oficial numită „extremism”.

  Da, așa este, în „Noul Normal” din Germania, dacă nu sunteți de acord cu ideologia oficială a statului, acum sunteți oficial un „extremist” periculos. Agenția germană de informații („BfV”) a inventat chiar și o nouă categorie de „extremiști” pentru a-și permite să monitorizeze legal pe oricine suspectat că este „antidemocratic și/sau delegitimizează statul într-un mod care pune în pericol securitatea”. Cum ar fi … știi, protestând fără violență sau vorbind împotriva, sau criticând sau satirizând așa-numitul „Nou Normal”.

  Normal, sunt puțin îngrijorat, deoarece m-am angajat în majoritatea acestor activități „extremiste”. Crimele mele de gândire stau doar acolo pe internet și așteaptă să fie examinate de BfV. Probabil că traduc cu Google acest articol chiar acum, compilând o listă cu toți oamenii care o citesc, cu prietenii lor de pe Facebook și urmăritorii lor de pe Twitter și cu oricine s-ar fi putut angaja în crime de gândire similare.

  Tu probabil crezi că glumesc, nu-i așa? Nu glumesc. Nici măcar puțin. Oficiul Federal pentru Protecția Constituției („Bundesamt für Verfassungsschutz”) monitorizează în mod activ pe oricine pune la îndoială sau contestă ideologia oficială, adică „Noul Normal” … pe „negaționiștii covid” – „teoreticieni ai conspirației”, „anti-vacciniști”, pe temuții „querdenkers” (adică, oameni care „gândesc în afara cutiei”, o metaforă care înseamnă să gândești diferit, neconvențional sau dintr-o perspectivă nouă, această frază se referă adesea la gândirea romană sau creativă) și pe oricine altcineva simte că a refuzat să adere la Cultul Covidian. Acum suntem dușmani oficiali ai statului, nu prea diferiți de oricare alți „teroriști” … sau, OK, din punct de vedere tehnic, cu mici diferențe.

  Vom auzi mult mai multe retorici de genul acesta, pe măsură ce această nouă structură a capitalismului global se dezvoltă treptat devenind din ce in ce mai totalitară … probabil o idee bună ar fi să-i ascultăm cu atenție și să presupunem că „Noul Normal” înseamnă exact ceea ce spun ei că este.

  https://consentfactory.org/2021/05/03/the-criminalization-of-dissent/

  Criminalizarea disidenței după modelul →

  Will Potter | TED 2014: Acțiuni șocante pentru criminalizarea protestelor nonviolente

  … cum (activiștii pentru) drepturile animalelor și ecologiștii care n-au rănit niciodată pe nimeni puteau să devină cap de listă la FBI pentru terorism intern.

  Dar activiștii de mediu și cei pentru drepturile animalelor doar par inofensivi, de fapt prin ei s-a propagat „ideologia schimbărilor climatice”.

  Asta ne arată cum orice „activist antisistem” (disident) poate fi marcat ca „terorist” de către cei aflați la putere.

  Indiferent cine se află la putere, „pionii albi” sau „pionii negri” , JOCUL E ACELAȘI !

  Iar acest JOC , acest tandem „sistem → anti-sistem” este de fapt SISTEMUL, care are rolul de a-i elimina pe cei care nu i se supun, pe cei care cu ușurință îl poate recunoaște și să-i dea pe față urzelile și șarlataniile prin care înșeală oamenii.

  Ca exemplu, să punem puțin sub lupă cazul recent al unui disident:

  Un videoclip postat pe internet zilele trecute s-a viralizat sub numele: „Asistent medical din Halifax, Noua Scoție, Canada, rupe tăcerea”

  https://brandnewtube.com/watch/a-must-watch-nurse-in-halifax-breaks-her-silence-please-share_FGBlKzat8GTUyNf.html

  https://www.bitchute.com/search/?query=nurse%20in%20halifax&kind=video

  https://www.bitchute.com/video/49rnkuBwP12p/

  În videoclip o femeie vorbește într-un ton alarmist despre ‘agenda’ , despre efectele adverse grave ale vaccinurilor anticovid, neaprobate de FDA, →

  FDA a aprobat trei vaccinuri anti covid pentru uz de urgență →

  https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/learn-more-about-covid-19-vaccines-fda

  despre șarlatania cu testele de covid și pașapoartele de vaccinare, despre ceea ce se întâmplă acum în India ca fiind fabricat, că în India mor vaccinații iar videoclipurile și imaginile cu indieni care mor acum de covid sunt din Mai 2020 când au fost scurgeri accidentale de gaz letal

  Ultrarapid la un ‘fact check’ – făcător de ‘lumină’ →

  https://laptrinhx.com/news/fact-check-nurse-video-is-full-of-recycled-debunked-claims-about-covid-19-by-tarot-card-reader-BZgW3bD/

  aflu că disidentul alarmist, anti-vaxxer, teoretician conspiraționist, este Shanon Sheppard, care se descrie ca fiind → cititor intuitiv în tarot, vindecător reiki, dedicată trezirii lumii, ghid către adevărul personal, antrenor de viață, ceremonii ale lunii, ritualuri, creator de bijuterii talisman, adică → activist new age!

  https://www.facebook.com/pg/shanonsheppardofficialpage/about/?ref=page_internal

  https://www.facebook.com/shanon.sheppard

  Shanon Sheppard nu a afirmat în videoclipul ei că ar fi asistent medical! Ea a mai vorbit în clip și despre președintele Tanzaniei, acum mort pentru că a fost negaționist covid convins →

  https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/tanzania-candva-sceptica-cu-privire-la-covid-19-anunta-noi-masuri-pentru-a-reduce-infectarile-cu-noile-variante-1516845

  Citește și:

  Gigi Becali: Nu mă vaccinez nici dacă mă împușcă! Miliardarii planetei fac experimente pe noi

  https://www.realitatea.net/stiri/actual/gigi-becali-nu-ma-vaccinez-nici-daca-ma-impusca-miliardarii-planetei-fac-experimente-pe-noi_6090486719bfb73ef1468179

  Negaționiștii vaccinului: mai degrabă oameni educați, care aleg “dovezile” științifice care le convin, după propriile convingeri sau nevoi / Și știința ar trebui să înțeleagă publicul, nu doar invers – analiză New England Journal of Medicine

  https://www.edupedu.ro/negationistii-vaccinului-mai-degraba-oameni-educati-care-aleg-dovezile-stiintifice-care-le-convin-dupa-propriile-convingeri-sau-nevoi-si-stiinta-ar-trebui-sa-inteleaga-publicul-nu-doar-inver/

  Primăria Brașov a lansat campania „Liber la vaccinare, liber la viaţă!”

  https://www.mediafax.ro/social/primaria-brasov-a-lansat-campania-liber-la-vaccinare-liber-la-viata-20060106

  Un șomer, suspectat de trimiterea unor scrisori de amenințare semnate ”NSU 2.0”, arestat de poliția germană

  https://www.news.ro/externe/un-somer-suspectat-de-trimiterea-unor-scrisori-de-amenintare-semnate-nsu-2-0-arestat-de-politia-germana-1922403404002021051220158032

  Alegeri India – Înfrângere electorală a premierului, pe fondul tragediei naționale cauzate criza Covid-19. Bilanțul total a ajuns la aproape 20 de milioane de cazuri

  https://www.hotnews.ro/stiri-international-24774197-india-infrangere-electorala-premierului-fondul-tragediei-nationale-cauzate-criza-covid-19.htm

  Apreciază

 9. Mucles said, on mai 5, 2021 at 3:20 am

  Sub Macron și baba Merkel westul se trasformă în balamuc în aer liber.

  Apreciază

 10. Diktat said, on mai 5, 2021 at 5:37 am

  Ei susțin că ce zic ei e adevărat și 100% sigur. Dacă e adevărat de ce mai are nevoie să fie susținut prin forță. Comunismul și nazismul erau singurele valori acceptate și erau armatele care-l impuneau. Istoria se repetă cu tripleta big tech, big pharma și stat?
  Drumul spre dictatură e creat cu „bune” intenții anti-covid.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: