SACCSIV – blog ortodox

SUA: Profesor de atletism concediat fiindcă le-a permis elevilor de la scoală sa facă sport fără mască

Posted in Coronavirus, masca de protectie, SPORT, SUA by saccsiv on aprilie 22, 2021

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Spaceman said, on aprilie 23, 2021 at 12:38 pm

  Un exemplu clasic de luptă a ‘pionilor albi’ ai lui antihrist cu ‘pionii negri’ ai satanei, prezentată de sectarii platformei Prodocens Media.

  Fondatorul și președintele Prodocens Media este Cătălin Vasile, unul dintre membrii executivi ai Coaliției pentru Familie din România care a fost pe deplin angajat în ultimii trei ani în Referendumul pentru căsătorie care a avut loc în perioada 6-7 octombrie 2018, cu un rezultat negativ datorită participării reduse a cetățenilor români.

  Următorul articol este cam lung, dar merită citit pentru a înțelege mai bine cine sunt acești ‘pioni albi’, cu cine s-a înhăitat și pe unde-i curgeau mucii purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

  ACTIVIȘTII LUI ANTIHRIST! →

  https://ecpm.info/events/the-role-of-christians-in-defending.html

  Lansarea și conferința Prodocens Media Platform

  Când: marți, 24 septembrie 2019

  Unde: București, România

  Conferința de prezentare a rolului creștinilor în apărarea și promovarea valorilor iudeo-creștine în societatea românească și în Europa, urmată de ceremonia de lansare a Prodocens Media, a avut loc cu succes la 24 septembrie 2019, în capitala României, București. Evenimentul a avut loc în Parlamentul României. Evenimentul a fost programat ca o reuniune ulterioară în care statutul conceptului și, de asemenea, pașii practici în crearea noii alianțe ca organizație dedicată articulării și promovării unei filozofii a vieții publice centrată pe valori iudeo-creștine.

  Printre multe alte subiecte, conferința s-a axat pe: demnitatea și libertățile umane (credință, conștiință, exprimare) față în față cu amenințările iminente împotriva lor în Europa, inițiative și proiecte care promovează viața în România, inițiative și proiecte privind familia, educația copiilor și apărarea drepturilor părintești, precum și rolul presei în apărarea și promovarea demnității umane.

  RAPORT

  Conferință: „Rolul creștinilor în apărarea și promovarea valorilor iudeo-creștine în societatea românească și în Europa” și Ceremonia de lansare a platformei Prodocens Media

  Pe 24 septembrie 2019, în frumoasa capitală a României, București, în Parlamentul României, Asociația Prodocens Media împreună cu Alianța Evanghelică din România, Grupul de Rugăciune al Parlamentului României și Mișcarea Politică Creștină Europeană (ECPM) au organizat Conferința: „ Rolul creștinilor în apărarea și promovarea valorilor iudeo-creștine în societatea românească și în Europa ” și Ceremonia de lansare a platformei Prodocens Media. Evenimentul a fost programat ca o continuare întâlnire în care statutele conceptului și, de asemenea, pașii practici în crearea noii alianțe ca organizație dedicată articulării și avansării unei filozofii a vieții publice centrate pe valori iudeo-creștine. Pe lângă furnizarea de cercetări și analize politice pentru ramurile legislative, executive și judiciare ale guvernului român, această nouă organizație va căuta să informeze mass-media, comunitatea academică, liderii de afaceri și publicul larg despre problemele și amenințările din promovarea și exercitarea valorilor creștine în viața de zi cu zi.

  În prima parte am căutat oportunitatea de a continua ceea ce am început anul trecut în decembrie 2018 și de a aborda importanța libertății religioase și a amenințărilor emergente cu care se confruntă libertățile religioase în Europa, dar de data aceasta cu o secțiune specială axată pe mass-media și este un rol foarte important în legătură cu libertățile religioase și viața umană.

  Știm că trăim vremuri periculoase și asaltul laicismului provoacă însăși esența umanității. Aceasta nu mai este doar o ciocnire a civilizațiilor, ci o luptă pentru conservarea vieții umane. Întrucât religia sau credința religioasă este adesea privită ca fiind originea urii și a sângerării, nu este surprinzător faptul că religia este tratată ca o substanță toxică incompatibilă cu pacea sau binele uman și, prin urmare, este interzisă.

  În aceste zile trebuie să subliniem rolul pe care îl joacă mass-media în conturarea percepției și atitudinilor publice, subliniind rolul mass-media independente și comunitare în a răspunde nevoilor grupurilor marginalizate în mass-media, deoarece toți am realizat că trebuie să creăm o comunitate de jurnaliști care menține cele mai înalte standarde etice și profesionale, raportând adevărul despre amenințările actuale cu care se confruntă libertățile religioase din Europa.

  Participanții au fost reprezentanți ai diferitelor confesiuni bisericești precum bisericile ortodoxe române, baptiste și penticostale și reprezentanții societății civile care s-au reunit pentru a discuta despre elementele de bază ale apărării și promovării valorilor creștine în societatea românească și în Europa. Toți participanții erau foarte cunoscuți ca persoane pe deplin implicate în diferite acțiuni de activism legate de cazul familiei Bodnariu și / sau Referendum pentru activități de căsătorie și pro-viață.

  Prima parte a conferinței s-a axat pe patru subiecte:

  1. Demnitatea și libertățile umane (credință, conștiință, exprimare) față în față cu amenințările iminente împotriva lor în Europa (Leo van Doesburg, ECPM)

  2. Inițiative și proiecte pentru viață în România. (Alexandra Nadane, România pentru viață)

  3. Inițiative și proiecte privind familia, educația copiilor și apărarea drepturilor părintești (av. Ana-Corina Sacrieru, Platforma Împreună)

  4. Mass-media și rolul său în apărarea și promovarea demnității umane (Cristina Olariu, RVE și Cătălin Vasile, Prodocens Media)

  Conferința a fost deschisă cu rugăciune și, de asemenea, cu un discurs motivațional cu privire la necesitatea creștinilor de a fi activi în spațiul public, societatea civilă și politica. Cel de-al doilea vorbitor a fost Cătălin Vasile, fondatorul și președintele Prodocens media, unul dintre membrii executivi ai Coaliției pentru Familie din România care a fost pe deplin angajat în ultimii trei ani în Referendumul pentru căsătorie care a avut loc în perioada 6-7 octombrie 2018 cu un rezultat negativ datorită participării reduse a cetățenilor români.

  Cătălin Vasile a făcut o prezentare despre situația actuală din România, care este o țară de câmp de luptă în cercurile internaționale, atât de oponenți, cât și de susținătorii libertăților religioase, mai ales acum după referendum, unde vedem din ce în ce mai mult presiunea activiștilor LGBT. De asemenea, este o țară care, în 1989, a arătat lumii ce înseamnă libertatea prin introducerea democrației și a statului de drept. Aceleași libertăți sunt astăzi în joc. Nu de mâna comunismului sau a dictaturii; ci dintr-o amenințare provenită de la o figură mult mai vicleană și mai prietenoasă cu instituțiile europene. Aceste instituții consideră că pot folosi România ca un nou stat membru încă nesigur de locul său în Europa ca mijloc de implementare rapidă a legislației radicale pe care și-ar dori-o în viitor, înființată în vest.

  Tot în discursul său, Cătălin Vasile a făcut o prezentare și despre amenințările cu care se confruntă libertatea religioasă în Europa de astăzi și, bineînțeles, în România, cum ar fi: legile cu privire la ură, legile de nediscriminare și atacurile împotriva drepturilor părinților.

  Următorul vorbitor a fost Leo van Doesburg – Director pentru Afaceri Europene pentru Mișcarea Politică Creștină Europeană (ECPM), un partid politic european angajat să promoveze valorile creștin-democratice. Leo van Doesburg a explicat necesitatea dezvoltării valorilor creștin-democratice în Europa. „ Este timpul ca noi, creștinii, să ne gândim mai clar la modul în care am putea fi sare și lumină și în domeniul politic. ECPM crește rapid și încearcă să-i motiveze pe politicieni, creștini, profesioniști etc. să pună în aplicare valorile creștin-sociale într-o societate bazată pe Sfintele Scripturi. ” El a confirmat, de asemenea, necesitatea de a pune în aplicare viziunea dezvoltării unui cadru în care creștinii să poată crește spiritual, personal și profesional, unde pot fi încurajați și susținuți să se implice la fiecare nivel în domeniul politic și administrativ.

  A doua parte a zilei s-a concentrat pe mass-media, în special pe Prodocens Media. Lansarea noului studio și, de asemenea, colaborarea cu toate celelalte televiziuni creștine pentru a fi mai implicați și a reuși în apărarea și promovarea libertăților religioase și a vieții umane. Am avut aici ca invitați toți liderii evanghelici și, de asemenea, vorbitori oficiali ortodocși și catolici și de la toate celelalte publicații și televiziuni creștine.

  Aceasta este lista cu vorbitorii și numele instituțiilor pe care le reprezintă:

  Moise Ardelean – Președintele Cultului Creștin Penticostal al României

  Viorel Iuga – Președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România și Președintele Alianței Evanghelice din România

  Virgil Achihai – Președintele Uniunii Bisericilor Creștine Bothers din România și secretar general al Alianței Evanghelice din România

  Francisc Doboș – Purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București

  Vasile Bănescu – Purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, Biserica Ortodoxă Română

  Aurelian Iftimiu – Director al Agenției de Știri Bazilica Patriarhiei Române, Biserica Ortodoxă Română

  Cornel Dărvășan – Director Programe A7TV

  Marius Creța – Director general A7TV

  Cristian Măgura – Director de programe Speranța TV

  Răzvan Bucuroiu – Producător de televiziune, Televiziunea Română

  Leo van Doesburg – Director pentru afaceri europene ECPM

  Florica Chereches – Membru al Parlamentului României și membru al Grupului de Rugăciune al Parlamentului României

  Lucian Despa – Director General Radio Gospel Voice

  Daniel Bodnariu – Lider de familie Pro Bodnariu și mișcare anti-Barnevernet

  Mihai Gheorghiu – Președintele Platformei Civice ÎMPREUNĂ

  Alexandra Nadane – Președintele Asociației România pentru viață

  Iosif Mureșan – CEO Credo TV

  Daniel Gheorghe – Membru al Parlamentului României și membru al Grupului de Rugăciune al Parlamentului României

  Samuel Tutac – Pastor, Biserica Baptistă din Providence

  Ligia Dugulescu – Președintele Jesus Hope al României, Timișoara

  Cristian Curte – Producător la Radio România

  Am început cu descrierea Asociației PRODOCENS care declară că este o organizație non-profit care se adresează vorbitorilor de limbă română prin cele mai noi metode de comunicare în masă, al cărei scop principal este să apere și să promoveze valorile creștine. Apatia oamenilor pentru ceea ce numim credința creștină și abandonarea valorilor iudeo-creștine au apărut nu ca urmare a lipsei de valori, ci mai degrabă din cauza valorilor schimbătoare.

  Acest proiect s-a născut din viziunea personală de a înființa o organizație care să răspundă acestor provocări specifice din timpul în care trăim, publicul fiind comunitatea românească de pretutindeni, de orice confesiune sau apartenență religioasă. Prin ceea ce face platforma media PRODOCENS, aceasta oferă diverse resurse pentru a oferi o alternativă pozitivă la subcultură și non-valorile promovate din ce în ce mai agresiv.

  Suntem convinși că valorile creștine fac parte din valorile fundamentale ale poporului român, iar aplicarea lor în actualitatea românească dominată de incertitudine și conflicte poate duce la realizarea echilibrului etic și spiritual atât de necesar. Există, de asemenea, necesitatea identificării și promovării de noi persoane și inițiative care să reflecte o perspectivă creștină coerentă și relevantă în viața publică.

  Nevoia unei comunități de creștini de a influența societatea românească, implicându-se la diferite niveluri în societatea civilă, viața socială, politică și administrativă, răspunzând problemelor societății identificând și aplicând soluții dintr-o perspectivă creștină, devine tot mai acut. Acești oameni sunt chemați să fie „sare și lumină” pentru semenii lor, să dezvolte o abordare bazată pe valorile biblice și moralitatea creștină.

  Prin urmare, fiecare creștin trebuie să fie pregătit să înfrunte pluralismul contemporan, afirmând fără rezerve Adevărul absolut, care este Cuvântul lui Dumnezeu. Pentru a realiza un astfel de efort, este necesar pentru oameni instruiți intelectual, capabili să înțeleagă contextul actual, dispuși să fie implicați activ în formarea generației de mâine.

  A adopta o atitudine de indiferență față de ceea ce se întâmplă în aceste vremuri înseamnă a renunța la mandatul încredințat de Hristos tuturor celor care se numesc creștini: „Mergeți și faceți ucenici ai tuturor națiunilor, botezându-i în numele Tatălui. Și al Fiul și al Duhului Sfânt ”

  Trăim deja într-o societate nouă în care valorile morale și acțiunile imorale au devenit amorale, abrogând orice fel de judecată moral-religioasă prin legalizarea lor. Rebeliunea socială, religioasă și morală nu trebuie confundată cu dorința de libertate și independență, cu emanciparea sufletului și a minții, acestea având succes pentru care mulți au plătit prețul sângelui chiar și în generațiile trecute.

  Seara s-a încheiat cu o recepție în cinstea oaspeților noștri, unde am avut marea plăcere și oportunitatea de a ne bucura de muzică clasică interpretată de inegalabilul cvintet Desiderio – muzică pur orchestrală cu repertoriul lor uimitor – care ne-a bucurat inima și ne-a încântat auzul în tonuri armonioase.

  În concluzie, în cadrul conferinței am oferit o mulțime de informații pentru a ne gândi la amenințările actuale împotriva creștinilor și la opțiunile noastre pentru victorie și nevoia de a ne organiza.

  Fără îndoială, adversarii noștri sunt organizați și acerbi. Ca atare, trebuie să fim și mai organizați și mai înverșunați. În calitate de participanți la această conferință, avem o ocazie de aur de a dezvolta o strategie de coeziune și cooperare pentru libertatea religioasă în România și la nivel internațional.

  Niciun individ sau organizație nu poate câștiga singură această bătălie, așa cum adversarii noștri nu au cucerit tot terenul pe care l-au făcut individual. Aceasta este o bătălie care nu poate fi pierdută și aceasta este o bătălie care va defini fără îndoială generația noastră. După cum știm cu toții, pentru a câștiga aceste bătălii, este nevoie de un efort de echipă. Așa că îi îndemn pe toți cei de aici să folosim acest timp în mod eficient, atât în cadrul acestor întâlniri, cât și în afară, pentru a stabili o strategie coezivă pentru victorie.

  Trebuie să ne străduim să vedem legi care afirmă libertatea religioasă; protejează viața de la concepție până la moartea naturală; apără familia; și păstrează căsătoria ca fiind între o femeie și un bărbat. Trebuie să recuperăm ceea ce am pierdut; protejează ceea ce avem; și modelează un viitor în care libertatea religioasă creștină va fi protejată și afirmată.

  Astăzi, când revoluția comunicațiilor și informației este în plină desfășurare, comunitatea creștină se confruntă fără îndoială cu un alt prag decisiv. În prezent, creștinii ar trebui să folosească atât media clasică, cât și media online. Mass-media fac în prezent parte din viața „individuală”, precum și din viața societății. Creștinul trebuie să învețe să facă „gestionarea” acestor instrumente astfel încât să nu fie dăunătoare sufletului pe cât posibil.

  Omenirea poate trăi fără valori morale numai într-o condiție umană fără Dumnezeu. Nu putem fi cu adevărat oameni fără să cunoaștem valorile creștine și nu putem vorbi despre cultură, fără a atrage atenția asupra spiritualității, fără a vorbi despre Biserică. Într-o lume fără principii etice și religioase, legile nu mai au putere. Tot ceea ce este bun pentru noi și în centrul umanității este urmărirea valorilor creștine vechi și venerabile. De aceea trebuie să fie în primul rând iubite, respectate și cultivate cu sfințenie de către fiecare creștin, deoarece numai aceste valori sunt permanente, transcendente și universal valabile.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: