SACCSIV – blog ortodox

Video: Protestul de sambata 17 aprilie 2021 din Bucuresti

Posted in BUCURESTI, proteste by saccsiv on aprilie 18, 2021
Tagged with: ,

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Radu Humor said, on aprilie 18, 2021 at 7:58 pm

  Ne merităm soarta ! O mână de oameni se luptă pentru drepturile a milioane de români care preferă nepăsarea și indolența, până când va fi prea târziu !

  Apreciat de 1 persoană

 2. mariusmioc said, on aprilie 18, 2021 at 11:46 pm

  România depășește Suedia la număr de morți c0vid la milionul de locuitori
  https://mariusmioc.wordpress.com/2021/04/18/romania-depaseste-suedia-la-numar-de-morti-c0vid-la-milionul-de-locuitori/
  Suedia n-a avut măști, distanțare socială impusă, opriri de activități. Ziariștii români deseori plîngeau de mila suedejilor.

  Apreciază

 3. acelas said, on aprilie 19, 2021 at 2:15 am

  https://m.activenews.ro/stiri/Intrarea-in-Tara-Sfanta-conditionata-de-vaccin.-Avem-deja-semnale-cum-ca-exista-romani-care-nu-doresc-sa-se-vaccineze-caz-in-care-sunt-nevoiti-sa-renunte-la-excursia-mult-visata-a-declarat-directorul-de-promovare-al-unei-agentii-de-travel-166339

  Apropos, dar in apropierea venirii Sfintei Lumini de la Iersusalim cum se va proceda? Ca daca evreii de acolo spun ca cine intra in tara lor trebuie sa fie cu vaccin, atunci Patriarhia noastra sigur va achiesa si va marsa „pompos” ca va respecta regulile.. , mai ales prin vasile banescu. Asadar, vom avea si anul acesta Sfanta Lumina, pogorata din prea multa mila a lui Dumnezeu la Sfantul Mormant, adusa si anul acesta de catre un ierarh? Va fi acel ierarh unul „agreat” de catre Sistemul care impume vaccinarea obligatorie, inclusiv la pelerinajele din Tara Sfanta? Ma gandesc repede ca astfel de ierarhi ar fi …, iki vine in minte in primul rand un Casian al Dunarii…, care se tot mira tamp cum de „eh, va e frica acuma de un vaccin…, nu inteleg teama unor oameni de un vaccin”, in loc sa se intrebe mai inainte si mai corect, „de ce unor oameni le este frica de un banal virus, ca multe altele” care poate fi combatut usor printr-un tratament adecvat si foarte ieftin, interzis insa de acelasi Sistem. Iar vaccinul se dovedeste chiar a fi o adevarata bomba pt multi oameni deja. Insa el, ca in multe altele, gandeste stramb.

  Asadar, vom avea ierarh „cu vaccin” dovedit, ca un certificat eventual, care sa aduca Sfanta Lumina de la Ierusalim? Se va profita de acest fapt/eveniment de catre Sistem, ba chiar de patriarhie (care pe linie evidenta si clara e nu poate face ceva direct, in acest sens, pentru ca ii e frica de reactia credinciosilor, peste 95% dintre ei nu vor sa-si faca vaccin, iar Daniel pierde potential imens, din toate punctele de vedere, s-a vazut si anul trecut reactia zdrobitoare a credinciosilor la „solutia” halucinanta a linguritelor de plastic, cand practic Daniel a realizat pt prima oara ca poate vorbi de a doua zi de unul singur in Biserica, pana atunci crezand ca vorbeste unor amarati si fraieri de credinciosi, care casca gura eventual toata ziua la trinitas tv)

  va cotcodaci pro-vaccin asadar iara Banescu cu ocazia acestui eveniment major pt ortodoxie? profitand de importanta si mediatizarea lui, ocultandu-l prin acest mizerabil gest? Care ierarh va fi cel „agreat”, adica vaccinat? Sistemul de la noi, ateu prin definitie, va profita si el de acest prilej?

  Apreciat de 1 persoană

  • R said, on aprilie 20, 2021 at 11:33 am

   Asta cu adusul Sfintei Lumini de la Ierusalim e o modă apărută după 1990.
   Sute și mii de ani românul lua Sfânta Lumină de la Biserica din parohie, această Sfântă Lumină având aceeași semnificație ca și cea care se pogoară la Ierusalim, așa cum fiecare Sfântă Liturghie are aceeași semnificație, validitate și importanță în orice loc din lumea asta unde există o biserică ortodoxă și un preot ortodox.
   Începând cu 2020 nu mai e de mers la Ierusalim, și în general nu mai e de mers nicăieri în străinătate fie că ești cleric sau mirean. Gata, s-a terminat cu plimbările. Dar până la urmă fiecare face ce vrea, și în funcție de ce înțelege că se întâmplă.

   Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: