SACCSIV – blog ortodox

Video: Minneapolis in asteptare…

Posted in VIDEO by saccsiv on aprilie 15, 2021

G4Media: Moartea lui Daunte Wright: Stânga radicală americană cere desființarea poliției, despre care susține că „nu poate fi reformată”

O reprezentantă a aripii radicale a Partidului Democrat din Statele Unite a afirmat că moartea lui Daunte Wright, un tânăr de culoare împușcat mortal de polițiștii din Minnesota în timpul unui control auto de rutină, „nu a fost un accident,” în același timp ea apărând să solicite desființarea poliției despre care susține că „nu poate fi reformată.”

Nu este prima dată când Rashida Tlaib, care este parte a așa-numitului Squad radical și membră progresistă a Camerei Reprezentanților din Michigan, a cerut desființarea forțelor de poliție în forma lor actuală. Reamintim ca manifestanții care au demonstrat în orașele americane după moartea lui George Floyd în vara trecută au solicitat în repetate rânduri desubvenționarea departamentelor de poliție, acuzate de brutalitate. Datele recente au indicat însă că localitățile care și-au redus finanțarea pentru forțele de poliție au înregistrat o creștere a criminalitatii.

În mesajul postat pe Twitter, Tlaib a afirmat că moartea lui Wright „nu a fost un accident. Sistemul de poliție în țara noastră este rasist în mod inerent și intenționat. Daunte Wright a fost întâmpinat cu agresivitate și violență.”

„Am terminat cu cei care acceptă crimele finanțate de guvern,” a afirmat politiciana progresistă, care adauga: „Gata cu poliția, încarcerarea și militarizarea. (Sistemul de poliție) nu poate fi reformat.”

La rândul ei, Ayanna Pressley, o altă membră a Squadului democrat ce reprezintă Massachusetts în Congres, a scris: „De la patrule de sclavi până la opriri de trafic. Nu putem reforma acest sistem.” Ea reiterează astfel poziția sa că poliția, așa cum este pregătită în prezent, nu poate proteja comunitățile și trebuie să fie desubvenționată și înlocuită.

Declarațiile Rashidei Tlaib și ale Ayannei Pressley au fost făcute după moartea lui Daunte Wright, un tânâr afro-american în vârstă de 20 de ani, împușcat după ce a fost oprit de polițiști pentru un control rutier de rutină în Minnesota în timpul zilei de duminică. Polițiștii au încercat să îl încătușeze pe Wright pe numele căruia exista un mandat de arestare, însă acesta a intrat din nou în mașină și a încercat să demareze, moment în care a fost împușcat.

Polițista care l-a împușcat pe Wright, o veterană a departamentului, ar fi confundat pistolul cu aparatul Taser cu electroșocuri, susțin șefii Departamentului de poliție. Imaginile surprinse de camera video a polițistei Kimberly Potter par să arate că ofițerul strigă „Taser,” ceea ce i-a determinat pe oficiali să caracterizeze împușcarea lui Wright drept o „descărcare accidentală.”

Imediat după ce polițista a tras, tânărul de culoare a plecat cu mașina, cu care a avut un accident la câteva străzi distanță. Wright a murit la fața locului.

Potter, care a lucrat pentru Departamentul de poliție din Minnesota timp de 26 de ani, a fost trimisa în concediu administrativ. Ulterior, ea a demisionat, la fel cum a făcut și șeful poliției locale.

Moartea lui Wright a dus la proteste împotriva brutalității polițiștilor, care s-au transformat în violențe. Oficialii au declarat stare de urgență și au fost impuse restricții de circulație pe timpul nopții care vizează mai multe districte din Minnesota. Oficialii locali și președintele Joe Biden au cerut ca protestatarii să rămână pașnici.

Apeluri reluate

Nu este pentru prima dată când Tlaib și Squadul de stânga cere desființarea forțelor de poliție, despre care susțin că sunt parte a unui sistem rasist ce persecută minoritățile, în special cele de culoare. Politicienele democrate au fost unele dintre criticile cele mai vocale la adresa polițiștilor în vara trecută, după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare din Minneapolis. Floyd a murit la 25 mai 2020, de Memorial Day, în timp ce se afla în custodia poliției din Minnesota, după ce un ofițer alb a ținut genunchiul pe gâtul său pentru mai mult de 8 minute.

Incidentul, care a fost înregistrat cu telefoanele mobile de mai mulți martori, a dus la arestarea ofițerului Derek Chauvin, cel care și-a ținut genunchiul pe gâtul lui Floyd și a celor trei colegi de-ai săi prezenți în momentul tragediei. (Procesul lui Chauvin are loc în acest moment în Minneapolis, lucru care, susțin autoritățile, au inflamat oricum tensiunile în zonă).

Manifestațiile declanșate după moartea lui Floyd pentru a denunța brutalitatea unor polițiști albi împotriva membrilor comunității afro-americane s-au extins ulterior în sute de orașe americane, iar multe dintre ele au devenit violente, provocând moartea mai multor persoane, rănirea a sute de demonstranți și polițiști, arestarea a mii de manifestanți, precum și distrugerea și incendierea a numeroase magazine, restaurante, bănci și mici afaceri.

În acel moment, Tlaib a afirmat, referindu-se la solicitările privind eliminarea forțelor de ordine, că „există o validitate reală în desființarea actualului sistem rasist care a dus la această durere.” Declarații similare au făcut și alte reprezentante ale curentului radical din Partidul Democrat, precum Alexandria Ocasio-Cortez și Ilhan Omar.

Desubvenționarea poliției = creșterea infracționalității

Manifestanții care au demonstrat în orașele americane după moartea lui George Floyd în vara trecută au solicitat în repetate rânduri desubvenționarea departamentelor de poliție, acuzate de brutalitate. Datele recente au indicat însă că localitățile care și-au redus finanțarea pentru forțele de poliție au înregistrat o creștere a anumitor tipuri de infracțiuni grave în ultimul an.

FoxNews a scris recent că orașe precum Los Angeles, Minneapolis, New York, Portland și Austin au transferat fonduri de milioane de dolari de la departamentele de poliție la programe de servicii sociale. Aceste reduceri au determinat unele departamente să concedieze ofițeri, să anuleze cursuri de recrutare sau să renunțe la obiectivele de angajare stabilite inițial. La tăierile solicitate la presiunile grupurilor de demonstranți s-au adăugat cele determinate de pandemia de coronavirus.

Întrucât departamentele de poliție au fost lăsate să se descurce cu bugete micșorate și cu mai puțin sprijin, unele orașe mari au înregistrat creșteri dramatice ale numărului de crime și alte infracțiuni violente, indică o analiză a criminalității realizată de FoxNews.

De exemplu, în perioada 11 decembrie 2020 și 28 martie 2021, numărul crimelor din Minneapolis a crescut cu 46% la 19, comparativ cu cele 13 raportate în aceeași perioadă de timp a anului trecut. De la reducerea inițială a bugetului din iulie 2020 s-au înregistrat cu 49% mai multe omucideri: 58 de crime între 22 iulie 2020 și 28 martie 2021, comparativ cu cele 39 raportate cu un an înainte.

Numărul infracțiunilor violente în Minneapolis în perioada 22 iulie 2020 și 28 martie 2021 a crescut, de asemenea, cu 22% față de anul precedent – 3.692 în acest an, comparativ cu 3.025 de anul trecut. Lunile violente de vară par să fi fost una din cauzele creșterii semnificative a infracțiunilor, indică o analiză a statisticilor Departamentului de Poliție din Minneapolis.

În Portland, datele arată că numărul crimelor s-a triplat în ultimul an. Statisticile poliției din iulie 2020, când au fost făcute reducerile bugetare ale orașului, și februarie 2021 – cele mai recente date disponibile – arată că omuciderile au crescut cu 270,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Oficialii au raportat 63 de infracțiuni de omucidere din iulie 2020 până în februarie 2021, dar numai 17 înregistrate din iulie 2019 până în februarie 2020.

Numai în primele două luni ale anului 2021, Portland a înregistrat 17 crime – o creștere de 1.600% față de singura crimă raportată în primele două luni ale anului 2020, arată statisticile Biroului de Poliție din Portland.

Numărul crimelor din New York a crescut cu 11,8% până în 21 martie 2021 față de anul precedent: 76 de crime au fost raportate anul acesta comparativ cu cele 68 din 2020, potrivit statisticilor Departamentului din Poliție din New York.

Numărul de împușcături a crescut cu 40,1% în 2021, cu 220 raportate până la 21 martie, comparativ cu cele 157 de împușcături înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Între timp, numărul victimelor rezultate din schimburi de focuri în aceeași perioada a crescut cu 39%, de la 177 în 2020 la 246 în 2021, arată datele poliției.

În același timp, Departamentul de Poliție din Los Angeles (LAPD) a raportat o creștere cu 38% a crimelor în 2020, în ciuda restricțiilor implementate pentru stoparea răspândirii coronavirusului și care țin rezidenții în interior.

Și pentru 2021, crimele au crescut cu 28,3%, 77 de crime fiind raportate în acest an până în 13 martie, comparativ cu cele 60 raportate în aceeași perioadă din 2020, arată statisticile. Numărul victimelor schimburilor de focuri aproape s-a dublat, de la 157 raportate până la 13 martie 2020, comparativ cu 303 în acest an.

De asemenea, numărul atacurilor violente a crescut cu 8,4% în aceeași perioadă, de la 3.132 la 3.395, arată statisticile.

Departamentele de poliție din toate aceste orașe au primit bugete reduse în ultimul an, cu opt milioane de dolari mai puțin în Minneapolis (banii au fost dați unor programe de prevenire a violenței și alte inițiative), 16 milioane în Portland (fondurile au fost redirecționate către programe sociale), 150 de milioane tăiați de la LAPD sau un miliard de dolari mai puțin în New York (banii au fost luați din bugetul NYPD și transferați unor programe sociale și de educație).

Surse: CNN, FoxNews, Axios, Independent, Twitter

Tagged with: ,

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. poponautii castiga teren? said, on aprilie 15, 2021 at 5:48 pm

  On topic:

  oare cum ar fi America fara politisti (bad cop, good cop, nu conteaza), cu milioane de americani inarmati si cu creierele varza?

  Off topic:

  Studiu: Romanii sunt tot mai dispusi sa accepte casatoriile intre persoane de acelasi sex. „Se observa o trecere de la toleranta la intelegere”

  https://ziare.com/social/stiri-sociale/casatorii-intre-persoane-de-acelasi-sex-romani-1673468

  „Dintre respondenti, 68% considera ca toate familiile ar trebui protejate prin lege in Romania, inclusiv familiile formate din persoane de acelasi sex. Cat ii priveste pe tineri (18-34 de ani), 76% sunt de aceasta parere.
  Mai mult de 60% dintre romanii care cunosc persoane gay din familie sunt de acord cu casatoria intre persoanele de acelasi sex.”

  Desigur, putem fi reticenti la aceste cifre, tinand cont de cine a realizat „sondajul”, totusi…
  Cercetarea sociologica a fost realizata de Cult Market research si The Street pentru Asociatia ACCEPT.

  „Ideea europeana e, inainte de toate, una a incluziunii. Nimeni nu trebuie marginalizat din niciun motiv”, a spus Klodt.”

  Traducere:
  nimeni nu trebuie lasat sa primeasca pe frunte sigiliul viului Dumnezeu, nimeni nu trebuie sa devina o locuinta a Duhului Sfant (Apoc 7:3).
  Toata lumea cu semnul fiarei, asta este ordinul de lupta al demonilor.

  Mai este putin, foarte putin…. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Cristian Daniel said, on aprilie 15, 2021 at 11:08 pm

  …apropos de homosexuali, in documentarul Sodoma se arata foarte clar ca este vorba despre un proces in 5 etape: 1- cererea tolerantei (ptr a fi lasati in pace), 2 – acceptarea lor (adica obtinerea statutului de a avea drepturi egale ca si ceilalti cetateni), 3 – celebrarea (toata lumea sa accepte homosexualitatea si sa o promoveze ca pe ceva normal), 4 – participareaa fortata (toti trebuie sa participe la „cultura” poponauta), 5 – pedepsirea (acuzarea si tragerea la raspundere a celor care nu sunt de acord). Personal, cred ca Romania se afla acum pe treapta 2…Bazele acestei „ideologii” au fost puse de Human Rights, organizatie care la suprafata ar lupta, vezi domne, ptr drepturile celor persecutati etnic, religios, cultural, dar care in fapt se ocupa doar de promovarea poponautilor…vizionati acest documentar, este extrem de interesant si instructiv ptr ceea ce se preconizeaza in lume…

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: