SACCSIV – blog ortodox

RAPORT: China îi torturează pe creștini în facilități secrete pentru a renunța la credință

Posted in CHINA by saccsiv on aprilie 15, 2021

Președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping. Sursa: Kremlin.ru

ISRAEL 365 NEWS: REPORT: CHINA TORTURING CHRISTIANS IN SECRET FACILITIES TO RENOUNCE FAITH

RAPORT: China îi torturează pe creștini în facilități secrete pentru a renunța la credință

Radio Free Asia (RFA) a informat săptămâna trecută despre creștinii din China, care sunt plasați în facilități mobile de „transformare” conduse de Partidul Comunist Chinez (PCC), unde sunt obligați să renunțe la credința lor.

RFA l-a citat pe Li Yuese (un pseudonim, din motive de siguranță personală), care a spus că a fost reținut timp de zece luni, după ce a fost arestat in biserica sa. El a fost depus într-o unitate condusă de Departamentul de Lucru al Frontului Unit, care lucra în tandem cu poliția securității statului.

„Era o facilitate mobilă, care putea fi instalată într-un subsol undeva”, a spus Li. „Era deservită de oameni din mai multe departamente guvernamentale.”

Li a spus că a fost ținut într-o cameră fără ferestre, timp de aproape 10 luni, timp în care a fost bătut, abuzat verbal și „torturat mental” de către personal, recurgând în cele din urmă la auto-vătămare, izbindu-se de un zid.

„Există un grup de lucru propriu, al comitetului pentru afaceri politice și juridice (al PCC) și vizează în principal creștinii care sunt membri ai caselor de rugăciune / bisericilor”, a spus el. „Trebuie să accepți declarația pe care ei ți-o pregătesc”, a spus el. „Dacă refuzi, vei fi văzut ca având o atitudine rea și te vor ține în detenție și te vor bate în continuare”.

Majoritatea nu au făcut nimic care ar fi putut declanșa urmărirea penală, așa că poliția i-a trimis în schimb la facilitățile de „transformare”, a spus Li.

„Foloseau metode de spălare a creierului asupra acelora dintre noi, care se aflau pe cauțiune de la centrul de detenție”, a spus el. „Era într-o locație secretă, într-un subsol. Nu existau ferestre, nici aerisire și nici nu se permitea petrecerea unui timp afară, mi se ofereau doar două mese pe zi, care erau aduse în cameră de către o persoană desemnată”. Deținuții care au refuzat să-și „recunoască greșelile au fost ținuți în izolare pentru perioade prelungite. Nu există o limită de timp pentru procesul de spălare a creierului ”, a spus el. „Nu știu cât timp a fost reținut cineva acolo, dar am fost reținut timp de opt sau nouă luni. Nu puteți vedea soarele, așa că pierdeți complet conceptul de timp”.

„Nu puteam să dorm; după ce ai fost acolo o săptămână, moartea începe să arate mai bine prin comparatie”, a spus Li. „M-am lovit de perete ca să-mi produc vătămare. La un moment dat acolo, eram amețit și încercam să deschid ochii, dar nu am putut. Patru sau cinci dintre ei m-au apucat de brațe și picioare și m-au prins de pământ. Mi-au injectat niște medicamente și m-au readus la conștiență”.

Potrivit raportului, oficialii poliției de securitate a statului și ai birourilor pentru afaceri religioase fac raiduri frecvente în „casele de rugăciune / bisericile” neoficiale, care nu sunt membre ale Mișcării Patriotice Trei de Sine (Three-Self Patriotic Movement – TSPM) sancționată de stat, unul dintre cele mai mari organisme protestante din lume. Din 1966 până în 1976, în timpul Revoluției Culturale, expresia vieții religioase din China a fost interzisă efectiv, dar în 1979 guvernul a restaurat official TSPM după treisprezece ani de inexistență. TSPM nu este o denumire, iar distincțiile confesionale nu există în cadrul organizației. Mișcarea este strâns controlată de guvern, iar pastorii sunt instruiți la unul dintre cele treisprezece seminarii sancționate oficial.

PCC sub Xi Jinping consideră creștinismul ca un import străin periculos, documentele partidului avertizând împotriva „infiltrării forțelor ostile occidentale”, sub forma religiei. Raportul RFA a citat alte câteva cazuri care indică faptul că PCC vizează protestanți, biserica catolică subterană și mișcarea spirituală Falun Gong, pe lângă persecuția extremă a uigurilor, un grup etnic de origine turcă. China a fost, de asemenea, puternic criticată pentru ocuparea ilegală a Tibetului și persecuția budiștilor.

Potrivit unei relatări a martorilor oculari, clerul catolic, episcopii și preoții au fost făcuți „dispăruți” timp de mai mult de zece ani.

Daily Wire a raportat în ultimul an, afirmând că PCC „îi obligă pe oamenii credincioși să renunțe la credințele lor și să înlocuiască simbolurile și imaginile religioase cu portrete ale președintelui Mao și ale președintelui Xi Jinping”. Autoritățile chineze au vizitat casele creștine și au informat beneficiarii asistenței sociale că beneficiile lor vor fi oprite, cu excepția cazului în care vor elimina toate crucile și vor înlocui imaginile lui Iisus cu portretele președintelui Mao Zedong și ale secretarului general Xi Jinping.

 

Comentariu saccsiv:

Cei din lista din articol sunt eretici, dar asta nu inseamna ca-i normal sa fie torturati si indoctrinati cu comunism, Mao si Xi.

Referitor la ultimul paragraf, cititi va rog si:

China ordonă creştinilor să dea jos toate icoanele cu Iisus din case

 

Tagged with:

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lokdaun said, on aprilie 15, 2021 at 5:42 pm

  Cum adica tortureaza in facilitati? Poate in facultati? In parnaie? In centre rezidentiale cu vizeta?
  Nu cred, poate ii denigreaza presa pe chinezi, acum mossad si cia au pornit o campanie anti china dupa ce zeci de ani i au vandut twhnologie

  Apreciază

  • gheorghe said, on aprilie 16, 2021 at 3:46 pm

   „facility” – e o preluare din engleza
   Inseamna CEVA proiectat, construit pentu un scop anume.
   De exemplu, cladiri sau parti destinate unui scop diferit – sala de gimastica indepndenta sau in interiorul unei cladiri cu mai multe sali.

   Apreciază

 2. Nicusor said, on aprilie 15, 2021 at 5:43 pm

  Off topic
  https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/seful-adr-cartea-de-identitate-electronica-nu-va-fi-obligatorie-dar-romanii-nu-vor-mai-putea-calatori-in-strainatate-fara-ea-1496421
  Deci fara buletic electronic romanii nu vor putea sa iasa din tara, trebuie pasaport, deci intrebare de bun simt: cum ramane cu unul dintre cele 4 drepturi fundamentale ale uniunii? Libertatea de circulatie?

  Apreciat de 1 persoană

 3. Lok daun said, on aprilie 15, 2021 at 5:45 pm

  Miza acestui razboi informational e Taiwanul. Acolo se produc 95% din cipuri si procesoare in toata lumea. Ceva o fi adevarat dar nu cred ca e tortura fizica ci reeducare la fel ca la uiguri. Abia a fost francisc acolo si a batut palma cu chinezu

  Apreciat de 1 persoană

 4. Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea... said, on aprilie 15, 2021 at 5:59 pm

  Asta cu ereticii e de analizat.

  „La început naziştii au venit să-i ridice pe comunişti / Și eu nu am strigat în apărarea lor pentru că nu sunt comunist,/ Apoi au venit după evrei, / Și eu nu am strigat pentru ca nu sunt evreu. / Au venit apoi pentru sindicalişti şi catolici / Și nici atunci nu am strigat pentru că nu sunt nici sindicalist și nici catolic. / Când au venit după mine, / Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea.”
  (pastorul lutheran Martin Niemöller) – evident, eretic si asta 🙂

  Neica, eretic, neretic, cam asta ne asteapta daca ramanem in/pentru Hristos!
  Mao scrie pe noi…si nevaccinati si fara pasaport…ce mai, „prostii satului global”.
  Asa radeau si de leprosii de la poarta Samariei.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Catalin said, on aprilie 15, 2021 at 6:09 pm

  e lucru ciudat acolo, in China au prins tot felul de secte nefaste, una dintre ele condusa de unul care se declara al doilea fiu al lui Dumnezeu a provocat un razboi civil in care au murit pana la 70 de milioane de oameni.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Taiping_Rebellion
  The Taiping Rebellion, also known as the Taiping Civil War or the Taiping Revolution, was a massive rebellion or civil war that was waged in China from 1850 to 1864, between the established Qing dynasty and the theocratic Taiping Heavenly Kingdom – though following the fall of Nanjing the last rebel army was not wiped out until 1871. After fighting the bloodiest civil war in world history, with some historians believing fatalities to be as high as 70 million, the established Qing government won decisively, although the outcome is considered a pyrrhic victory.[5]
  The uprising was commanded by Hong Xiuquan, the self-proclaimed brother of Jesus Christ. Its goals were religious, nationalist, and political in nature; Hong sought the conversion of the Chinese people to the Taiping’s syncretic version of Christianity, to overthrow the ruling Qing Dynasty, and a state transformation.

  Apreciază

  • sorinel said, on aprilie 15, 2021 at 8:31 pm

   Clasica dezinformare,,,,china citeam mai zilele trecute misca masiv militari catre iran,,,,iar israelul are nevoie de aliati mai mult decat oricand…..o politica de denigrare contra chinei e firescul unei tactici de dezinformare prin care au rezistat mii de ani

   Apreciat de 1 persoană

   • fane said, on aprilie 16, 2021 at 1:57 am

    asta nu inseamna ca nu o sa suferim de la rasa galbena, cum spunea parintele Iustin Parvu si altii mai inaintea lui.
    Pregatiti-va de Maitreya.

    Apreciat de 2 persoane

   • gheorghe said, on aprilie 16, 2021 at 3:54 pm

    Ia zi mai nea „fane” cum mai e cu Maitreya?
    Ce minuni mai face?
    Ca stim cum e cu rasa galbena – astia care avem multi primprejur, … cum e unde stau eu… astia preiau numeric controlul, cu finantare de la patria muma.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: