SACCSIV – blog ortodox

Prima decizie luată de Cîţu în calitate de ministru al Sănătăţii: Ordinul privind criteriile de carantinare, revocat

Posted in Coronavirus, Romania by Vali on aprilie 15, 2021

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/prima-decizie-luata-de-citu-in-calitate-de-ministru-al-sanatatii-ordinul-privind-criteriile-de-carantinare-revocat_1740610.html

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a luat prima decizie în calitate de ministru interimar al Sănătăţii.

Cîţu a revocat ordinul de ministru publicat marţi seara, „pe şest” în Monitorul Oficial şi care introducea noi criterii pentru carantizarea zonală.

Ordinul fusese adoptată fără ca premierul să fie informat. A fost picătura care a umplut paharul şi l-a determinat pe premier să-l remanieze pe Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătății condus de Voiculescu a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

 

Autor: Florin Pușcaș, Redactor

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vali said, on aprilie 15, 2021 at 9:01 am

  Antidotul pentru minciună e căutarea adevărului, dezvoltarea și exersarea discernământului. Lecțiile despre „fake news” îi poartă pe copii în direcția opusă. Înspre o autoritate centrală, care acordă avize de adevăr. Orwell ar fi denumit această autoritate chiar așa: „Ministerul Adevărului”. Astăzi li se spune site-uri de „fact check”.

  Foarte interesant e că susținătorii vigilenței anti-fake news provin din cercurile de stânga. Ironic numite „liberale”, cel puțin în America. Din anii 50, stânga neo-marxistă, deghizată sub umbrela Școlii de la Frankfurt, a dus timp de decenii un război pentru denunțarea „establishmentului”.

  Au atacat cu asiduitate întâi presa (ca fiind coruptă de corporațiile capitaliste sau pur și simplu propagandă a statului oligarhic).
  Au atacat manualele, universitățile și școlile (ca expresii ale oprimării patriarhale și a statului, a culturii dominante).
  Au atacat cultura populară, cărțile și filmele clasice, pe care au propus să le deconstruim.
  Au atacat felul de a fi al generațiilor vechi, familiile tradiționale, ducând un război cu „personalitate autoritară” (cum suna titlul cărții neo-marxistului Theodor Adorno).

  Teoreticieni ca Erich Fromm, Herbert Marcuse, Max Horcheimer au creat „teoria critică”, învățând intelectualii de după al doilea război mondial să se revolte sistematic împotriva ideilor și limbajului oficial. Rebeliunea a devenit din nonconformism o dogmă a culturii populare prin industria de film, muzică, divertismentul televizat. Iar lupta cu vechiul limbaj, „opresiv” a luat forma „corectitudinii politice”, a unui fel de a vorbi aprobat ideologic, trecut printr-o școală de corecție a auto-cenzurii.

  Inspirat de „marele marș” al armatei lui Mao pentru cucerirea Chinei, neo-marxistul german Rudi Dutsche a inventat formula unui „marș lung prin instituții”. O formă insisdioasă de a prelua puterea simbolică în societate, inspirată de scrierile comunistului Antonio Gramsci. Și marele marș a avut succes deplin în universități, presă, cinematografie, muzică de consum, elitele corporatiste, fundații și clase politice. Marșul, care în Occident începuse cu 40 de ani în urmă, a fost atât de accelerat în România, după deschiderea din 1989, că a ajuns la exact aceleași rezultate în doar trei decenii.

  Rezultatul e că acum stânga domină autoritar discursul public, în toate formele sale și e acceptată ca normativă în elitele politice și economice. E punctul din care discursul despre „teoria critică” și circumspecția față de „personalitatea autoritată” a fost întors la 180 de grade. Și s-a transformat în apeluri la cenzură, procesomanie, vigilența organizațiilor de supraveghere a exprimării publice, represalii financiare, programe de reeducare prin școală, presă și corporații. Foștii rebeli, acum la putere, s-au transformat în milițieni ai gândirii și gardieni ai urechilor celorlalți.

  https://evadare.ro/politica/indobitocirea-prin-fake-news/

  Apreciază

 2. Traian said, on aprilie 15, 2021 at 10:54 am

  Ia sa vedeti ce mai scriu unii despre proaspat demisa Andreea Moldovan. Mai ca-ti vine sa-i plangi de mila, nu alta…

  https://republica.ro/un-profesionist-intors-in-tara-sa-lupte-pentru-spitale-curate-pleaca-in-urletele-unor-jivine-murdare-la

  Apreciază

 3. Elena said, on aprilie 15, 2021 at 12:46 pm

  Videoclip la Petru -Vodă

  VIDEO Viorica Macovei, videoclip-priceasnă de colecție: „Părinte Iustin”
  https://vestea.net/video-viorica-macovei-videoclip-priceasna-de-colectie-parinte-
  iustin/

  Apreciază

  • saccsiv said, on aprilie 15, 2021 at 4:38 pm

   Traian

   Pe ce se bazeaza cand scrie ca Vladimir Putin este idolul nepomenitorilor?

   Apreciat de 2 persoane

   • cosma said, on aprilie 15, 2021 at 6:16 pm

    Nu se bazeaza pe nimic. Termenul „nepomenitor” este folosit in batjocura pentru cei ce pastreaza ortodoxia in mod corect si s-au ingradit cf can 15/ sin 1-2 Constantinopol.
    Regret ca fr Vasile. a lasat deoparte acest subiect fundamental.

    Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: