SACCSIV – blog ortodox

Europa nu mai prelungește acordurile cu AstraZeneca și Johnson&Johnson. Toate eforturile merg către vaccinurile ARNm

Posted in Coronavirus, STIRI, vaccin by Vali on aprilie 15, 2021

Sursa: https://www.smartradio.ro/europa-nu-mai-prelungeste-acordurile-cu-astrazeneca-si-johnsonjohnson-toate-eforturile-merg-catre-vaccinurile-arnm/

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască înțelegerile de aprovizionare cu vaccinuri anti-Covid cu AstraZeneca și Johnson&Johnson. Contractele în vigoare sunt valabile până la finalul anului în curs. „Comisia Europeană, în colaborare cu liderii statelor europene, a hotărât să nu reînnoiască acordurile cu laboratoarele care produc vaccinuri anti-Covid de tip vector viral, care expiră la finalul anului”, transmite cotidianul italian La Stampa, care citează o sursă din cadrul Ministerului Sănătății din Italia.

Bruxelles preferă să își concentreze eforturile asupra vaccinurilor cu tehnologie ARN mesager, cum sunt cele produse de Pfizer sau Moderna.

Comisia Europeană așteaptă clarificări din partea companiei americane Johnson & Johnson, care a decis, „în mod neașteptat”, să amâne livrarea dozelor în Europa, potrivit declarațiilor unui oficial european.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vali said, on aprilie 15, 2021 at 8:51 am

  Cercetătorii care îi contrazic pe alarmiștii Covid. Ce susțin ei și cât de reputați sunt

  Sucharit Bhakdi

  Profesor emerit la Universitatea Johannes Gutenberg, din Mainz, Germania. A fost 20 de ani director al Institutului de Microbiologie și Igienă din Mainz. Născut la Washington, fiul unui diplomat tailandez. A absolvit medicina la Bonn. Bursier al Institutului Max Planck de Imunobiologie din Freiburg.

  Ce susține:

  că nu se face diferența între cei care au murit ca purtători de coronavirus și cei care au murit în primul rând din cauza coronavirus;
  „măsurile guvernamentale sunt grotești, absurde și foarte periculoase”;
  măsurile scurtează speranța de viață a multor altora;

  John Ioanidis

  Profesor la Universitatea Stanford, California. Absolvent de Harvard și al Facultății de Medicină din Atena. Specializat pe meta-cercetare științifică, analiza metodologiei studiilor în domeniul cercetării. Contribuții în epidemiologie și cercetarea clinică.

  Am prezentat ce susține, într-un articol separat:

  mortalitatea coronavirus se situează în zonele tipice ale unei gripe sezoniere
  mortalitatea e sub 0,5% pentru persoanele sub 65 de ani
  riscurile pentru acest segment (activ) de populație sunt similare cu ale conducerii unui automobil până la serviciu și înapoi zi de zi.

  Wolfgang Wodarg

  A studiat medicina la Berlin și Hamburg, unde a luat și doctoratul cu o teză despre boli psihiatrice. A fost președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. E lector al Universității din Flensburg, localitate unde a condus și departamentul de Sănătate Publică al Primăriei.

  ce susține:

  că SARS-CoV-2 e doar una din tulpinile virale, care de obicei trec neobservate în epidemiile sezoniere de gripă;
  susține că savanții, care îndeamnă politicienii să ia măsuri fără precedent ar trebui să facă dovada că acest virus e mai periculos decât alți viruși din anii trecuți;

  Joel Kettner

  Doctor, absolvent al Universității din Manitoba, Canada. A lucrat doi ani în medicina de urgență. Masterat în Știința Epidemiologiei la Școala de Igienă și Boli Tropicale din Londra. A fost Medic Șef al Provinciei Manitoba. Profesor asociat la Facultatea de Medicină din Manitoba.

  ce susține:

  „N-am mai văzut așa ceva vreodată! Nu mă refer la pandemie. În cariera mea, am văzut 30 de pandemii, una în fiecare an. Se numește gripă. Și mai sunt și alte boli respiratorii cauzate de viruși, pe care nu îi identificăm întotdeauna. Dar această reacție n-am mai văzut-o niciodată și încerc să înțeleg de ce se întâmplă.”

  Sunetra Gupta

  Absolventă a Universității Princeton, Statele Unite. Doctorat la Imperial College, Londra. Profesor de Epidemiologie Teoretică în departamentul Zoologie al Universității Oxford. Membră a Consiliului Consultativ European al Editurii Universității Princeton. Distinsă cu Medalia Științifică de Royal Society, pentru cercetarea sa științifică.

  ce susține:

  a coordonat echipa de la Oxford, care a realizat alt model explicativ al răspândirii epidemiei. Acest model îl contrazice pe cel alarmist, făcut de Imperial College, în baza căruia s-a decis instituirea carantinei în Marea Britanie.;
  modelul său susține că țara ar fi atins deja imunitate de turmă în două luni, fără blocarea activității.

  Yoram Lass

  Doctorat în medicină la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Lector și decan al Universității de Medicină din Tel Aviv. Fost Director General în Ministerul Sănătății din Israel. Membru în Knesset, fost șef al Comisiei Medicale.

  ce susține:

  că măsurile de carantină nu se justifică;
  Italia era faimoasă pentru decesele din motive respiratorii, de 3 ori mai multe decât orice altă țară europeană;
  „un virus nu se poate opri prin decret guvernamental, măsura e o nebunie. Ce oprește virusul e imunitatea naturală.”

  Pietro Vernazza

  Doctor elvețian, specializat în Boli Infecțioase la Spitalul Cantonal din Saint Gallen. Profesor de Politici Publice. A studiat efectele unui vaccin împotriva Salmonella. Autor a 240 de studii și articole de cercetare științifică.

  ce susține:

  nu e împotriva tuturor măsurilor de oprire a activității, despre care consideră că au contribuit la limitarea epidemiei, dar sfătuiește ca acestea să țină cont de noile date științifice;
  „dacă închidem școlile, împiedicăm copiii să devină imuni în timp scurt”;
  sunt puține dovezi științifice pentru beneficiile purtării măștii de către oamenii sănătoși. E posibil un mic beneficiu;
  măsurile nu au în vedere un cost-beneficiu rațional;
  aș fi ales o strategie, prin care să îi protejăm pe cei vulnerabili și să lăsăm restul populației să își construiască imunitatea, cum a făcut Suedia”

  Karin Molling

  Cercetătoare germană, specializată în studierea retrovirușilor, în special a HIV. Profesor titular și director al Institutului de Virusologie Medicală al Universității din Zurich. A predat la Institutul Max Planck pentru Genetică Moleculară din Berlin. Diplomă în fizică nucleară a Facultății Kiel. A studiat medicina la Universitatea Berkeley, California. Recunoscută pentru descoperiri în cercetarea virusologică. Descoperirile sale asupra ADN-ului au condus la un posibil vaccin pentru HIV, pentru care a condus teste clinice.

  ce susține:

  „carantina generalizată a fost o eroare oribilă”;
  acest gen de epidemie a mai avut loc și acum doi ani, fiind mediatizată ca gripă;
  ți se spune în fiecare dimineață câți au murit de SARS-COV-2, dar nu ți se spune câți au gripă de astă iarnă și câți mor din cauza asta;
  n-ar trebui să se ia măsuri împotriva tinerilor, care fac petreceri și se infectează, pentru că își construiesc imunitatea; tinerii rezistă mult mai bine la acest virus;
  ultravioletele ucid virușii, plimbările în aer liber le fac bine și bătrânilor;

  Anders Tegnell

  A coordonat efortul Suediei împotriva epidemiei de gripă porcină în 2009 și epidemiei de coronavirus din 2020. Angajat al Institutului de Boli Transmisibile. Epidemiolog de stat din 2013 la Ministerul Sănătății din Suedia. Licențiat al Universității din Lund, a tratat primul pacient suedez bolnav de Ebola. A condus programe de vaccinare în Republica Laos, Ebola și Zair. A fost expert angajat de Comisia Europeană, în programe continentale împotriva volilor virale.

  ce susține:

  bătrânii și persoanele cu alte boli existente ar trebui izolate pe cât posibil;
  bătrânii nu ar trebui să fie vizitați de copii, ar trebui să evite transportul în comun și chiar supermarketurile;
  oricine are simptome cât de mici, inclusiv tușit, ar trebui să stea acasă;
  dacă urmezi aceste reguli, nu ai nevoie de alte măsuri la nivel național.

  Michael Leivtt

  Laureat Nobel pentru Chimie în 2013. Profesor de biologie structurală la Universitatea Stanford din 1987. A studiat matematicile aplicate la Universitatea din Pretoria. A absolvit King’s College din Londra. A studiat la Cambridge, unde a obținut și doctoratul în biologie computațională. Tot la Cambridge a lucrat la Laboratorul de Biologie Moleculară, unde a creat un program informatic pentru studierea moleculelor. Unul din primii cercetători, care au efectuat simulări dinamice pe ADN și proteine, dezvoltând printre primele softuri în acest sens. Reputat pentru dezvoltarea unor metode de predicție a structurilor macromoleculare.

  ce susține:

  „Nu cred cifrele care se vehiculează despre pacienții din Israel. Nu pentru că ar fi inventate, ci pentru că definițiile se schimbă tot timpul și e greu să faci evaluări așa. E multă panică nejustifcată în Israel. Totul e politică, nu matematică”.
  „trebuie să controlăm panica, o să fie bine”;

  Pablo Goldschmidt

  Virusolog specializat în boli tropicale. Profesor de Farmacologie Moleculară la Universitatea Pierre et Marie Curie din Paris. Absolvent al Facultății de Farmacie și Biochimie a Universității din Buenos Aires și al Facultății de Medicină a Pitie Selpetriere, Paris.

  ce susține:

  planeta e victima unui nou fenomen sociologic: hărțuirea științifico-mediatică, declanșată de experți, care se bazează doar pe diagnostice ale analizelor moleculare de laborator. Comunicate emise din China și de la Geneva (OMS) sunt multiplicate, fără a fi confruntate critic și fără a sublinia că virușii corona au infectat mereu oamenii și mereu au cauzat diaree sau ceea ce oamenii numesc gripa comună, banala răceală;
  predicții absurde sunt extrapolate, cum s-a întâmplat și cu virusul gripal H1N1 în 2009;
  nu există nicio dovadă că virusul corona din 2019 e mai letal decât adenovirușii, virușii gripali sau rinovirușii responsabili de gripa comună;

  Frank Ulrich Montgomery

  Ales în unanimitate președinte al Consiliului Director al Asociației Medicale Mondiale. Șef al Consiliului Federal al uniunii Marburger Bund. A studiat medicina la Hamburg și Sydeny, unde a luat și doctoratul. Membru în comitetul de supraveghere al Comisiei Germane de Asigurări Medicale. A fost medic șef al clinicii Universitate din Hamburg. Premiat de Senatul Hanseatic din Hamburg pentru contribuțiile în slujba sănătății publice.

  ce susține:

  nu sunt un fan al carantinei generalizate; ar trebui spus cât timp va dura, pentru că virusul va fi cu noi multă vreme;

  Eran Bendavid

  Profesor la Universitatea Stanford, California. Absolvent al Facultății de Medicină la Harvard. Fost doctor la Spitalul Universității din Pennsylvania.

  ce susține:

  rata mortalității se calculează raportat la toți cei infectați, nu la cei depistați pozitiv;
  acest din urmă indicator e înșelător, pentru că testarea se face cu o selecție subiectivă. Alegerea aceasta (de a testa dintre cei cu probabilitate mare de a fi purtători, n.m.) poate face diferența între o epidemie care omoară 20.000 și alta care omoară un milion;
  o carantină generalizată s-ar putea să nu fie alegerea bună în raport cu prețul economic și de sănătate fizică și mentală asupra populației; aceste costuri ar trebui să fie evaluate empiric cât mai curând;

  Richard Schabas

  Fost medic șef al provinciei Ontario, Canada, când a participat la lupta cu epidemia de H1N1. Fost doctor la Campbellford Memorial Hospital. A condus York Central Hospital. A condus departamentul de sănătate la spitalul Hastings Prince Edward.

  ce susține:

  judecând strict după cifre, coronavirus nu ar trebui să fie o criză majoră de sănătate publică;
  există mult mai multe cazuri, decât cele anunțate, pentru că multe nu au simptome;
  nu propovăduiesc delăsarea. Această boală nu va dispărea prea curând; ar trebui să ne așteptăm la mai multe cazuri și izbucniri locale. Covid-19 are încă potențialul de a deveni o problemă majoră de sănătate, cu o povară comparabilă cu a gripei. Trebuie să fim vigilenți în supraveghere;
  carantina e o metodă de Evul Mediu;
  păstrați-vă măștile pentru când jefuiți bănci; (nota mea: să nu înțeleagă vreun cap pătrat de la Cenzură că instig să jefuiască lumea băncile. E o glumă, savanții pot avea și umor, stimați cenzori.)

  Hendrik Streeck

  Cercetător german în domeniul HIV. Profesor și director al Institutului de Virologie al Universității din Bonn. A studiat medicina la Universitatea Charite din Berlin. Studii post-doctorale la Institutul Ragon al Spitalului General din Massachusetts și la Școala de Medicină de la Harvard.

  ce susține:

  noul patogen e mai puțin periculos decât SARS-1; diferența e că se înmulțește în gât și se răspândește astfel mai repede; precedentul era mai periculos pentru că se multiplica în plămâni;

  David Katz

  Fost director al Centrului Yale de Cercetare și Prevenție din cadrul Griffin Hospital, Derby, Connecticut. Instructor clinic în medicină la Școala de Medicină din Yale, pe care a și absolvit-o.

  ce susține:

  imunitatea apare când sistemul nostru imunitar a dezvoltat anticorpi împotriva unui microb, fie pe cale naturală, fie în urma unui vaccin. Răspunsul sistemului imunitar e atât de robust atunci încât microbul invadator e eradicat înainte ca simptomele să apară.
  important că acest răspuns imunitar robust previne și transmiterea. Dacă un patogen nu poate să-și găsească adăpost în corpul nostru, nu vom mai fi vectori de transmitere către o altă gazdă potențială, indiferent dacă acea nouă gazdă e sau nu imună
  când suntem destui cei care reprezentăm asemenea „fundături” pentru viruși, răspândirea e încetinită și în cele din urmă, oprită.
  sunt profund îngrijorat de acest blocaj complet al vieții sociale și de efectele lui asupra sănătății publice, asupra societății și economiei

  Michael Osterholm

  Epidemiolog american, cu funcții în Departamentul de Sănătate din Minesota. Șef al Departamentului de Boli Acute și Epidemiologie. A studiat bolile care se pot preveni cu ajutorul vaccinurilor la copii. Consilier la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane. Director la Centrul pentru Controlul Transmiterii Bolilor în 2002. Consilier de stat în domeniul Biosecurității. Membru în consiliul editorial a nouă reviste medicale. Consultant pentru alte 24 de ziare. Consultat în mod frecvent de Organizația Mondială a Sănătății și de Ministerul Apărării din Statele Unite

  ce susține:

  critică generalizarea carantinei;
  consideră cea mai bună soluție protejarea categoriilor vulnerabile, lăsând categoriile mai puțin supuse riscurilor să lucreze;
  capacitățile medicale ar trebui sportie cât de grabnic posibil;
  s-ar obține imunitate de turmă fără a distruge baza economică a vieții noastre de zi cu zi.

  Yanis Roussel

  Masterat la Universitatea din Nantes. Doctorat în Cercetare Clinică și Sănătate Publică

  ce susține:

  problema e exagerată, având în vedere că 2,6 milioane de oameni mor de boli respiratorii an de an;

  Tom Jefferson

  Epidemiolog britanic. A fost angajat de guvernele din Marea Britania și Australia să actualizeze cercetarea sistematică despre substanța activă din Tamiflu. A purtat o bătălie științifică cu Roche, firma producătoare a medicamentului în privința efectelor sale asupra gripei.

  ce susține:

  se prezintă gripa ca o epidemie de ciumă, pentru care există interese comerciale; remarcați diferența: gripa provocată de virusul A sau B, pentru care există vaccinuri patentate și medicamente, nu bolile gripale, pentru care ar trebui să ne spălăm pe mâini tot timpul anului, nu doar acum.

  https://evadare.ro/politica/cercetatorii-care-ii-contrazic-pe-alarmistii-covid-ce-sustin-ei-si-cat-de-reputati-sunt/

  Apreciază

 2. Simplu si eficient! said, on aprilie 15, 2021 at 3:59 pm

  „Vaccinul AstraZeneca este deja mort”, indiferent de deciziile guvernelor sau autoritățile sanitare, spune președintele Societății Franceze de Medicină Generală

  https://www.smartradio.ro/vaccinul-astrazeneca-este-deja-mort-indiferent-de-deciziile-guvernelor-sau-autoritatile-sanitare-spune-presedintele-societatii-franceze-de-medicina-generala/

  Citat: „Modul de comunicare al conducătorilor a dus aici. Nu ar fi trebuit niciodată să interzică AstraZeneca cu trei zile înainte de decizia Agenției Europene pentru Medicamente. Nu a existat un semnal negativ suficient de puternic pentru a justifica decizia. Între timp, autoritățile au continuat să prezinte rezultatele pozitive ale vaccinurilor Pfizer și Moderna. Iar cel AstraZeneca a fost întotdeauna prezentat ca fiind ultimul din clasă.”

  Concluzia: a fost promovat „vaccinul” mARN si tras pe linie moarta orice alt fel de vaccin. Au dat publicului vestic impresia ca „are de unde alege” (asa este vesticul setat mental, sa aiba de unde alege, orice) si apoi s-au pus cu tunurile pe „vaccinurile” care fac „buba mare” la omuleti. Rezultatul: toata lumea care alege sa se vaccineze, se duce doar spre cele doua castigatoare: Moderna si Pfizer, ambele fiind in fapt „Sisteme de Operare”, pe care ulterior se vor „instala”/inocula (via rapeluri) noile „aplicatii”. Ceilalti producatori vor fi scosi din piata, pe motivul invocat in articol: „avem în față pacienți care vor să fie vaccinați, dar nu mai vor acest ser anume, recte Astra Zeneca, J&J, samd.

  Apoi urmeaza faza de adaptare a populatiei cu „pasaportul verde”, aprox. 3-4 ani, apoi moneda digitala in 2025 + guvernare unica/mondiala si asa este pregatit terenul pentru externalizarea antihristului, cu al sau numar al fiarei (digital, pe baza biometrica). Se observa deja ca „pasaportul verde covrig” va functiona pe plaftorma biometrica.

  Statele UE au căzut de acord: Călătoriile se vor relua în această vară. Ce presupune „certificatul verde” și care sunt dificultățile

  https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/politico-viitoarele-pasapoarte-de-vaccinare-risca-sa-provoace-un-haos-digital-in-ue-in-privinta-stocarii-si-uniformizarii-datelor-1495305

  Prostituatele penale din UE numesc pasaportul covrig: „certificatul verde”. Nu vor sa-i spuna pe fata pasaport, ca sa nu zgaraie urechile celor cu libera circulatie/drepturi in cap. Mai pun alaturi si cuvantul „verde”, nu neaparat ca esti ok, ci ca sa fie in ton cu agenda satanica a lui papa-lapte Francesco, privind Agenda Climatica, tema lui preferata din enciclica Laudato Si.

  Citat: „Propunerea iniţială a Comisiei Europene prevedea ca acest „certificat verde digital” – care ar trebui să intre în vigoare până la sfârşitul lunii iunie – să fie valabil până când Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va declara că pandemia de COVID-19 a luat sfârşit. Dar statele membre au refuzat să depindă de un organism din afara UE, așa că au modificat această dispoziţie. Textul prevede acum ca reglementarea să se aplice timp de 12 luni de la intrarea sa în vigoare, urmând ca executivul european să facă un raport de evaluare cu trei luni înainte de sfârşitul acestei perioade, scrie AFP, preluată de Agerpres.”

  Cu 3 luni inainte, o sa spuna: plandemia nu s-a terminat, „pasaportul verde” trebuie mentinut in continuare!
  Si tot asa, odata pe an, pana populatia se obisnuieste, timp de 3-4 ani, pana in 2025, cand incepe faza finala.
  „Vaccinurile” se vor inocula anual, noile update-uri via „rapel”, doar cele pe baza de mARN.

  Citat: „De asemenea, deși nu toate țările impun obligativitatea prezentării unui pașaport de vaccinare, acest certificat are toate șansele să fie oricum necesar, din moment ce principalele companii aeriene private îl vor cere oricum pentru a putea călători în străinătate cu avionul.”

  Ce vrea sa zica: desi guvernele unor tari nu impun obligativitatea unui pasaport de vaccinare, companiile aeriene private vor impune regula. Adica firmele private vor face regula! De aceea exista de multi ani conceptul de „parteneriat public-privat”, ca sa ne obisnuim cu ideea ca vor mai conduce doar guvernele nationale sau suprastatale, ci acestea vor lua decizii doar impreuna cu marile corporatii (asa fals numitele multinationale, ele de fapt fiind megacorporatii transnationale).

  Citat: „IATA reprezintă 290 de companii aeriene din întreaga lume. Această organizaţie dezvoltă, în acest moment, o aplicaţie numită Travel Pass care le va permite pasagerilor să descarce întreaga documentaţie care să ateste faptul că sunt vaccinaţi anti-COVID.”

  Iata cum functioneaza, pe baza de biometrie, asa numitul „pasaport verde”, „digital pass” sau cum o mai fi el numit:

  Identificarea este biometrica, preponderent faciala sau papilara.

  Sa vedem la ce mai este bun „pasaportul”.

  Comisia Europeana: Certificatul de vaccinare ar putea intra in vigoare la sfarsitul lunii iunie

  https://ziare.com/international/stiri-internationale/certificat-vaccinare-ue-1673045

  Citat: „Didier Reynders a precizat ca folosirea acestui certificat in alte scopuri decat libertatea de circulatie este o decizie ce revine statelor membre, dar in orice caz trebuie respectata legislatia europeana, mai ales in ce priveste datele personale.”

  Clar, „pasaportul” poate fi utilizat si „in alte scopuri” decat libertatea de circulatie. Si va fi utilizat, de la intrarea intr-un magazin, institutie publica/firma privata, stadion, sala de spectacol, tren/avion, samd.

  Iata dovada vie, in prezent:

  PROBLEMA „NEVACCINAȚILOR”

  https://contramundum.ro/2021/04/12/problema-nevaccinatilor/

  Iata opinia „The Economist” – baietii chiar stiu ce spun:

  Vaccine passports are likely to become a feature of everyday life as lockdowns are lifted across the world.

  Concluzie:

  au creat o „plandemie” => impun „solutia” adica „vaccinare” => apoi impun scula cu care controlezi „plandemia”, respectiv „passaportul verde digital”, ca sa „reporneasca” societatea => obisnuiesti toata omenirea sa utilizeze scula IN VIATA DE ZI CU ZI => digitalizezi toata economia mondiala + digitalizezi tot sectorul monetar => apare guvernul mondial => toata planeta este pregatita pentru impunerea semnului fiarei.

  Simplu si eficient!

  Apreciază

 3. Update OS la Moderna si Pfizer said, on aprilie 15, 2021 at 10:01 pm

  Ca tot vorbeam despre update-ul de „OS” de la Moderna si Pfizer, via rapel:

  Moderna vrea să introducă a treia doză în cazul vaccinului anti-COVID-19

  https://www.mediafax.ro/coronavirus/moderna-vrea-sa-introduca-a-treia-doza-in-cazul-vaccinului-anti-covid-19-si-pfizer-a-inceput-studiul-clinic-pentru-marirea-protectiei-20043024

  https://jurnalul.ro/stiri/externe/moderna-vrea-sa-introduca-a-treia-doza-in-cazul-vaccinului-anti-covid-19-870494.html

  Cate rapeluri vor exista?
  Exact cate episoade de „Tanar si nelinistit” au fost.

  Apreciază

 4. Pfizer a anunțat oficial că o a treia doză de vaccin va fi necesară în termen de 12 luni de la rapel said, on aprilie 15, 2021 at 10:48 pm

  Iata si reactia imediata a celor de la Pfizer, la anuntul colegilor de la Moderna:

  Pfizer a anunțat oficial că o a treia doză de vaccin va fi necesară în termen de 12 luni de la rapel

  https://www.mediafax.ro/coronavirus/news-alert-ceo-ul-pfizer-spune-ca-o-a-treia-doza-de-vaccin-anti-covid-19-este-necesara-probabil-in-termen-de-12-luni-20043507

  https://www.antena3.ro/coronavirus/pfizer-a-treia-doza-vaccin-necesara-12-luni-de-la-rapel-598774.html

  Intrebare:
  sunt doua firme, Moderna si Pfizer sau doar una singura, care joaca la doua capete (asa e frumos in economia de piata, sa existe alternativa) si vinde acelasi produs?

  Nu stiu sa raspund, cert este un singur lucru: ordinele le primesc de la acelasi duh necurat!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: