SACCSIV – blog ortodox

Stirea zilei: Guvernul Citu cere parlamentului sa voteze de urgenta acordul militar cu Ucraina

Posted in Romania, STIRI, Ucraina by Vali on aprilie 14, 2021

Sursa: https://inpolitics.ro/stirea-zilei-guvernul-citu-cere-parlamentului-sa-voteze-de-urgenta-acordul-militar-cu-ucraina_18448512.html?fbclid=IwAR0khCloV82IwYx8YfLlaTCrNa5RO8JVUkLr3Q8uCQ_TkO37-S8emxdHw1E

O știre care ar putea bate, prin implicații, scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu: guvernul Cîțu a cerut parlamentului să aprobe în regim de urgență Acordul de cooperare militară între România și Ucraina, parafat în septembrie anul trecut la București. Un acord venit precipitat, într-un moment cam ciudat, în prag de campanie electorală la noi, și care azi lasă loc întrebării dacă nu cumva ucrainenii l-au solicitat știind cu precizie ce urma să se întîmple peste 2-3 luni. În urma acestui acord, România și-a dat, practic, acordul de a sprijini Ucraina în posibilul conflict militar cu Rusia.

Potrivit siteului umbrela-strategica.ro, proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de cooperare militară dintre România și Ucraina a primit aviz favorabil de la Comisia pentru Apărare a Camerei Deputaților, care este prima cameră sesizată și urmează să intre pe ordinea de zi a plenului.
Guvernul a cerut procedură de urgență pentru acest act normativ (care face parte din categoria legilor ordinare), solicitare care a fost aprobată de conducerea Camerei Deputaților.
Executivul a explicat în expunerea motivelor pentru emiterea actului normativ că „dimensiunea de apărare are relevanță în contextul mai amplu al situației din regiune, având în vedere interesul României de a susține parcursul și integrarea euro-atlantică a Ucrainei, prin dezvoltarea unui parteneriat funcțional prin identificarea domeniilor de cooperare de interes pentru ambele părți”.
Acordul de cooperare tehnico-militară a fost semnat în 5 septembrie 2020, cu ocazia vizitei în România a ministrului ucrainean al Apărării, Andrii Taran.
Înțelegerea prevede cooperarea între România și Ucraina în privința achiziției, furnizării, reparației sau modernizării echipamentului militar; vânzarea de licențe de producție a armament sau tehnică militară; derularea de activități comune de cercetare și dezvoltare în domeniul tehnico-militar; schimb de informații și experiență în acest domeniu.
Administrația prezidențială de la Kiev a recomandat recomandă țărilor NATO care se învecinează cu Ucraina să-și sporească starea de pregătire pentru luptă în contextul escaladării tensiunilor ruso-ucrainene.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de drept ale Romaniei. In 1997, la cererea NATO, teritoriile romanesti AU RAMAS ALE UCRAINEI. In 2014 Traian Basescu declara ca NU VA RECUNOASTE UN REFERENDUM al ROMANILOR din UCRAINA…

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. apusul statelor nationale.compromitrea institutiilor. cesiunea cetatenilor sistemului global. said, on aprilie 14, 2021 at 6:17 pm

  cum sa faci acord de cooperare militar cu o tara care ti-a furat pamantul!

  Apreciat de 6 persoane

  • Vai noua, neamul acesta. said, on aprilie 15, 2021 at 8:23 am

   Conducerea tarii noastre, uratoare de oamenii si de Dumnezeu, vrea sa ne bage cu orice pret in razboi cu Rusia. Vrea sa vada cum crestinii ortodoxi se ucid intre ei.
   Dupa cum arata si poporul roman campion la marcarea cu semnul fiarei (vaccinul anticovid), cred ca Dumnezeu va ingadui lucrul acesta.
   Vai noua, neamul acesta.

   Apreciat de 1 persoană

  • Se poate face said, on aprilie 15, 2021 at 9:45 am

   Se poate face, important e ca la conducerea statului pagubit sa fie nepotii celor ce ti-au furat pamantul, adica bolsevicii.

   Apreciat de 1 persoană

 2. dante said, on aprilie 14, 2021 at 8:16 pm

  Ok. Inainte insa de a parafa un asemenea contract cu largi repercursiuni geostrategice, Ukraina trebuie sa redea inapoi paminturile furate de la romani acum 80 de ani.Dupa aceea putem vorbi si de acorduri…..

  Apreciat de 6 persoane

 3. Radu Humor said, on aprilie 14, 2021 at 8:58 pm

  Boala băncii nebune
  MARȚI, 13 APRILIE 2021 3 COMENTARII

  România a împrumutat săptămîna trecută 3,5 miliarde de euro de pe ceea ce Guvernul numește „piețele externe“. Aceste piețe puteau să fie și interne, fiindcă ele reprezintă, de fapt, băncile-mamă ale băncilor austriece, franceze și italiene de la București. Numai că pe piețele externe dobînda e mai mare. Băncile-fiică din centrul Capitalei au refuzat acum o lună să împrumute Guvernul, ca să-l împingă să ia bani mai scump de la rudele lor mai bătrîne și mai grase, domiciliate afară. Să ținem minte numele acestor bănci: Unicredit, Société Générale (BRD) și, desigur, Raiffeisen.

  Guvernul Cîțu a luat banii la cea mai mare dobîndă din UE: 2,65% în medie, dublu față de Polonia și Cehia, de cinci ori mai scump decît Croația, de șaptesprezece ori mai scump ca Bulgaria. Guvernele Italiei, Franței și Austriei se împrumută la dobînzi apropiate de zero (Franța și Austria chiar la dobînzi negative), iar băncile private italiene, franceze și austriece obțin dobînzi de zero virgulă zero și ceva, deci de zece pînă la o sută de ori mai mici decît dobînda pe care o încasează de la statul român.

  Din diferența asta se construiesc într-o parte profituri, catedrale și autostrăzi, iar în cealaltă parte subdezvoltare și noi poveri în spinarea populației.

  Să observăm că această formulă de împrumut cu dobîndă sinucigașă de pe piețele externe a devenit un mod de operare. Acum exact un an, Cîțu, care pe atunci nu era prim-ministru, ci doar ministru de Finanțe, împrumuta 3,3 miliarde cu o dobîndă de 3,5%, de 19 ori mai scump ca Bulgaria și de 70 de ori mai scump ca Austria. Într-un an și patru luni, de cînd România se scufundă în datorii scumpe, au fost împrumutați peste 23 de miliarde de euro.

  Carevasăzică ce face Raiffeisen, pe care guvernarea PNL-USR-PLUS o scutește prin Parlament de plata unor zeci de milioane de euro, călcînd în picioare o sentință definitivă a Înaltei Curți? Refuză să împrumute statul român pe motiv că dobînda e prea mică (deși e cea mai mare din UE), dar își scoate la înaintare mama din Viena ca să ofere bani cu dobînzi record.

  Nu e de uitat aici sprijinul BNR. Băncile străine de la București beneficiază de protecția băncii noastre centrale, care n-a redus un an întreg dobînda de referință (în timp ce toate celelalte bănci centrale din UE au făcut-o; a redus-o și BNR, dar tîrziu și puțin) și a permis sistemului bancar intern să ducă o politică de creditare cu dobînzi paralizante (de departe cele mai mari din UE) către firme și cetățeni.

  Trebuie, așadar, observată atent această furie a împrumutului extern masiv, acest delir al creditelor cu dobînzi batjocoritoare, făcute pe nepusă masă, fără consultare, fără limită și fără consecințe.

  Cînd România a cumpărat, în 2018, cu banii jos, acele rachete care încă n-au sosit toate, a fost un vot în Parlament. Erau 4 miliarde de dolari, deci tot cam 3,5 miliarde de euro, cît ar fi acum. Acum de ce n-a fost întrebat nimeni? Sau acum un an, cînd au fost 3,3 miliarde, de ce n-a fost convocat Parlamentul?

  De ce băiatul ăla necunoscut, Nazare, care a apărut la Finanțe așa cum apare mirarea pe chipul unui nebun, a luat 3,5 miliarde de la Paris, Viena, Roma, Zürich și New York fără să-l întrebe nimeni nimic? De ce Cîțu recidivează cu aceste împrumuturi pantagruelice fără să-i ceară nimeni socoteală cu adevărat, de ce acționează ca un făptuitor în serie, revenind la locul crimei și îngropînd noi și noi miliarde, fără să i se clintească un fir de păr din cele trei care i-au mai rămas pe cap?

  Întrebarea care se pune este: dobînzile astea magnifice, din care se pot clădi viitorul unui partid întreg, ba chiar al unei coaliții care nu poate suferi corupții, sînt date doar de rating-ul de țară? Sînt aici amestecate doar agențiile de rating sau avem de-a face cu un joc simulat făcut de fostul agresor al leului și de băncile străine?

  Să ne amintim că la preluarea guvernării, în noiembrie 2019, Vasile Cîțu a împrumutat bani cu două mîini la dobînzi duble față de acum, fără ca necesitatea să fie clară. Ba, pe deasupra, mai făcea și scheme de valutist la televizor, anunțînd ce sumă și în ce monedă se va împrumuta Ministerul de Finanțe a doua zi. Cîțu, băiatul căzut la examene mai des ca moțiunile PSD în Parlament, care a vrut să recupereze atacînd moneda națională în 2008, jonglează de mai bine de un an cu miliarde de euro, în combinație cu băncile-mamă și cu fiicele lor din România, spre beneficiul corporatist și în paguba cetățeanului plătitor de taxe și dobînzi.

  E greu, cunoscînd firea lacomă a politicii, să excluzi avantajele bănești direcționate, dar și dacă le excluzi tot rămîn mari avantaje politice. Corporațiile, mai ales băncile, dictează guvernelor așa cum bețivii se răstesc la chelner. Cîțu le dă bani, adică ia împrumuturi grase, iar ele îi oferă – lui și regimului Iohannis – susținere europeană prin comisari și ambasade. Așa cum alții au făcut altădată trocul cu resurse, cu privatizări, cu contracte de infrastructură, ăștia de acum îl pot face cu dobînzi.

  Fapta are multe încadrări penale, de la cumpărare de influență prin datoria externă la subminarea economiei naționale și vînzarea unor secrete de stat. Să nu fi existat acel slogan liniștitor, „Fără penali în funcții publice“, chiar te-ai fi gîndit că alde Cîțu dau tunurile vieții lor. Dar avem sloganul, așa că putem sta liniștiți.

  Mai ales că avem și proverbul „Spune-mi cum te împrumuți ca să-ți spun cum trăiești!“.

  Apreciat de 2 persoane

 4. licurici said, on aprilie 14, 2021 at 10:35 pm

  Au primit ordin de la licurici.
  De teritoriile românești luate de Ukraina cred că îi doare fix în cot.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Ahreanului said, on aprilie 14, 2021 at 11:53 pm

  Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de cooperare militară dintre România și Ucraina ar trebui sa preceada un referendum national pe aceasta chestiune, nu doar decizia unilaterala a unei minoritatzi politice coruptibile si .. sinucigase. (Ce in curind s-ar putea sa shi zboare de la Putere, in urma alegerilor) Ce se pregatesc sa „lege” ei acum, in graba si pe genunche, risca sa ne coste rau de tot, in curind…

  Apreciat de 1 persoană

 6. Liniște said, on aprilie 15, 2021 at 3:43 am

  Statul ucrainian îi persecută pe românii din Ucraina le interizce limba română la școala. La Președinte și Guvern cică român tăceere, că așa e ordinul.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Cosmin said, on aprilie 15, 2021 at 5:43 am

  Probabil guvernantii se bazeaza pe faptul ca o sa lupte in acest razboi trupe austriece, germane, franceze, americane, ca deh, tot au interes sa apere niste resurse pe care sunt stapani.

  Sau, probabil slugoii vestului din guvernarea Romaniei, sunt disperati ca va veni Rusia si va regla ceea ce e de reglat si nu a reusit sa regleze poporul ingenuncheat si batjocorit.

  Apreciază

  • talharii vs pungasii said, on aprilie 15, 2021 at 11:22 am

   ei se bazeaza pe noi. unde ai vazut hoti la razboi? daca suntem in epoca inlocuirii demografice cu alte neamuri din pamantul indiei si orientului, nu ti se pare logic sa conceapa un razboi in care sa pierim? piere romanul, dar actele lor de proprietate pe pemanturi si resurse raman valabile…ca pt asta

   Apreciat de 1 persoană

  • Moca said, on aprilie 15, 2021 at 7:24 pm

   Cosmin,
   Cu –dar mai ales– fara vrerea licuriciului& Co, Armata Rosie va elibera (stiu, zgarie pe ochi si izbeste cu barosul timpanele unora acest cuvant, dar asa va fi) iar evropa de iest de tirania mUE telecomandata de pe Wall Street : pe bulagri, sarbi, slovaci,cehi si romani (mai la urma actiunii rusilor). Vor canta iar Katiusa balalaicele la Berlin.
   Au spus-o altii inaintea mea….

   Apreciat de 1 persoană

 8. Moca said, on aprilie 15, 2021 at 7:17 pm

  Mr. Katz ce face??!!! A semnat acorduri cu un „mort”??!!! Ucraina este un mort viu: spus este ca se va destrama in urma unui scurt razboi ce va implica vecinii sai si ca va fi impartita- eu as zice readuse teritoriile celor care le apartin de drept–intre vecini: rusi, slovaci, romani, polonezi-poate si bielorusi.
  Stim: n-a facut-o Katz de capul sau, ci la ordin de licurici.

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: