SACCSIV – blog ortodox

Joe Biden va retrage trupele americane din Afganistan până la 11 septembrie

Posted in AFGANISTAN, SUA by Vali on aprilie 14, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/joe-biden-va-retrage-trupele-americane-din-afganistan-pana-la-11-septembrie-1494557

Foto: Profimedia

Președintele american Joe Biden va retrage trupele militare americane din Afganistan până în luna septembrie, a anunţat marţi un responsabil american.

„Vom începe o retragere ordonată a forţelor rămase înainte de 1 mai şi intenţionăm să retragem toate trupele americane din ţară înainte de împlinirea a 20 de ani de la 11 septembrie”, le-a declarat el jurnaliştilor, dând asigurări că această plecare va fi „coordonată” şi simultană cu a altor forţe din cadrul NATO, scrie Agerpres.

„Le-am transmis talibanilor, fără cea mai mică ambiguitate, că vom răspunde cu forţă oricărui atac împotriva soldaţilor americani în timp ce efectuăm această retragere ordonată” şi în condiţii de siguranţă, a adăugat el.

SUA au intervenit în Afganistan după atentatele asupra turnurilor gemene din New York şi a Pentagonului. Armata americană a alungat rapid de la putere regimul taliban de la Kabul, acuzat că a găzduit organizaţia jihadistă Al Qaeda, responsabilă de atentate şi pe liderul său Osama bin Laden, dar apoi a rămas blocată în acest conflict.

Pentru a pune capăt celui mai lung război din istoria SUA, administraţia precedentă a lui Donald Trump a încheiat în februarie 2019 un acord cu talibanii.

Acesta prevedea retragerea tuturor forţelor americane şi străine până la 1 mai anul viitor, cu condiţia ca insurgenţii să împiedice pe viitor orice grup terorist să opereze din teritoriile afgane pe care le controlează.

Pentagonul a emis recent îndoieli privind respectarea acestui angajament.

Talibanii ar urma, de asemenea, să înceapă negocieri de pace directe cu guvernul de la Kabul. Aceste convorbiri, lansate în septembrie, bat pasul pe loc şi ar urma să fie relansate de la 24 aprilie, în cadrul unei conferinţe pentru pace în Turcia.

Responsabilul american a avertizat marţi că retragerea decisă de Joe Biden, care urmează să vorbească public miercuri despre acest dosar sensibil, va fi una „fără condiţii”.

„Preşedintele a estimat că o abordare pe bază de condiţii, cum s-a întâmplat în cursul ultimelor două decenii, este o reţetă sigură pentru a rămâne în Afganistan pe viaţă”, a explicat el.

Editor : A.P.

Tagged with: , ,

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mARN - viitor de aur omenirea are said, on aprilie 14, 2021 at 5:15 pm

  Europa nu mai prelungește acordurile cu AstraZeneca și Johnson&Johnson. Toate eforturile merg către vaccinurile ARNm

  https://www.smartradio.ro/europa-nu-mai-prelungeste-acordurile-cu-astrazeneca-si-johnsonjohnson-toate-eforturile-merg-catre-vaccinurile-arnm/

  Acum e clar?

  „Vaccinurile” care nu modifica „Softul Vietii” nu sunt utile.

  Apreciat de 2 persoane

  • VioletaB said, on aprilie 14, 2021 at 8:15 pm

   Și Astrazeneca e tot mARN, scrie asta la metoda de producție… Mulți naivi cad in plasa asa-zisei lupte a elitelor împotriva unui vaccin, doar pt a le promova pe celelalte mai grave, trupește și sufletește… good cop, bad cop..

   Apreciat de 2 persoane

   • mARN said, on aprilie 15, 2021 at 12:55 am

    Citim si noi sau cantam ca lautarii, dupa ureche?

    But unlike the Pfizer-BioNTech and Moderna vaccines, which store the instructions in single-stranded RNA, the Oxford vaccine uses double-stranded DNA.

    Comparing COVID Vaccines: Pfizer Vs. Moderna Vs. AstraZeneca/Oxford

    https://www.acsh.org/news/2020/11/23/comparing-covid-vaccines-pfizer-vs-moderna-vs-astrazenecaoxford-15170

    Technology.
    Both Pfizer and Moderna are using experimental technology that employs mRNA. There is currently no vaccine on the market that uses mRNA, so these vaccines are a world-first. The AstraZeneca vaccine is based on time-tested technology that employs a harmless cold virus (called adenovirus) that has been genetically modified to stimulate an immune response against the coronavirus.

    Efficacy.
    Much to everyone’s surprise, the experimental mRNA vaccines are most effective (95%), while the time-tested adenoviral vector vaccine shows only 62% to 90% efficacy.

    Pe ce scrie mai jos, reactioneaza bursa electronica NASDAQ din New York – deci datele sunt extrem de precis exprimate, fara ambiguitati.

    How Does AstraZeneca’s COVID-19 Vaccine Data Compare to Others’?

    https://www.nasdaq.com/articles/how-does-astrazenecas-covid-19-vaccine-data-compare-to-others-2020-11-24

    While Pfizer PFE/BioNTech’s BNTX mRNA-based coronavirus vaccine candidate, BNT162b2 was 95% effective in preventing COVID-19 in final analysis, Moderna’s MRNA mRNA-1273, which uses the same mRNA-based technology as Pfizer/BioNTech, demonstrated a vaccine efficacy of 94.5% at interim analysis.

    Please note that AstraZeneca’s vaccine is not a mRNA-based treatment like Pfizer and Moderna’s. !!!!!!!
    It uses a weakened version of a common cold virus (adenovirus) that causes infections in chimpanzees and contains the genetic material of the SARS-CoV-2 virus spike protein

    Here’s What You Need To Know About AstraZeneca’s Covid-19 Vaccine – revista Forbes

    https://www.forbes.com/sites/alexknapp/2020/11/23/heres-what-you-need-to-know-about-astrazenecas-covid-19-vaccine/?sh=15d2723b7b3e

    This vaccine’s technology is different from Pfizer and Moderna’s
    The AstraZeneca-Oxford vaccine is a chimpanzee adenovirus-vectored vaccine.

    Cele doua tehnologii sunt DIFERITE.

    Pfizer si Moderna (mARN) au o tehnologie de functionare diferita de AstraZeneca (adenovirus). Vectorii sunt diferiti.

    Cum funcționează vaccinul AstraZeneca împotriva COVID

    https://www.realitatea.net/stiri/actual/video-cum-functioneaza-vaccinul-astrazeneca-impotriva-covid19-si-care-sunt-reactiile-adverse-posibile_6019efe53e5d1a2d320581eb

    În cazul vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca, cercetătorii au ales ca vector viral, un virus din familia adenovirusurilor, care produce răceala la cimpanzei.

    Diferentele dintre Pfizer, Moderna si AstraZeneca.

    https://ziare.com/stiri/coronavirus/diferente-intre-pfizer-moderna-si-astrazeneca-de-ce-astrazeneca-are-mai-multe-reactii-adverse-1666159

    Diferente intre Moderna, Pfizer si AstraZeneca

    Exista o diferenta intre modul in care au fost concepute vaccinurile Pfizer si Moderna si cel AstraZeneca. Vectorul care ofera informatia genetica organismului este diferit, iar pe baza acestei informatii organismul produce anticorpi.

    Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Vaccin_anti-COVID-19

    În februarie 2021, 66 de candidați la vaccin se află în cercetare clinică, inclusiv 17 în studiile de fază I, 23 în studiile de fază I-II, 6 în studiile de fază II și 20 în studiile de fază III. Procesele pentru alți patru candidați au fost încheiate. În studiile de fază III, mai multe vaccinuri COVID-19 demonstrează eficacitate de până la 95% în prevenirea infecțiilor simptomatice COVID-19.

    Începând cu februarie 2021, unsprezece vaccinuri sunt autorizate de cel puțin o autoritate națională de reglementare pentru uz public:

    – două vaccinuri ARN (vaccinul Pfizer-BioNTech și vaccinul Moderna),
    – patru vaccinuri convenționale inactivate (BBIBP-CorV, Covaxin, CoronaVac, și CoviVac),
    – patru vaccinuri vectoriale virale (Sputnik V, vaccinul Oxford – AstraZeneca, Convidicea și vaccinul Johnson & Johnson) și
    – un vaccin peptidic (EpiVacCorona).

    Nu ai inteles ce am vrut sa spun cu „Softul Vietii”.
    Aceste „vaccinuri” castigatoare, de la Moderna si Pfizer sunt pe baza de tehnologie mARN si sunt „Sisteme de Operare”, adica rescriu/modifica OS (sistemul de operare) original, care exista in om (in ADN), chiar asa depreciat dupa caderea in pacat. Doar „vaccinurile” pe baza de vector mARN vor fi acceptate si promovate in lumea vestica, de catre controlorii globali, la directul ordin al duhurilor necurate, din locurile ceresti.

    Nu scriu mai mult, am tot scris, cine pricepe bine, cine nu, nu 🙂

    Apreciază

   • VioletaB said, on aprilie 15, 2021 at 2:15 pm

    @mARN ce am spus despre astrazeneca că e tot mARN e din alta sursă, nu cea citată de dumneata. Gata, ai dumneata o sursa și ala e adevărul suprem… înainte de a jigni pe alții, mai gândește-te că există și alte surse de informare…

    Apreciază

   • VioletaB said, on aprilie 15, 2021 at 2:18 pm

    @mARN din moment ce „virusul” covid nu a fost izolat în niciun laborator, cum poate astrazeneca să conțină virusul in forma atenuată? Sau daca e un alt virus gripal, înseamnă că nu e contra covid. Multă matematica îți trebuie sa îți dai seama că ăștia mint cu desăvârșire. După forma in care scrii, cred că ești user-ul voicusoft. Daca dumneata ai făcut prostia sa te va vaccinezi cu AstraZenec, vii acum cu alt user sa ne faci apologia vaccinlui „corect”?

    Apreciază

 2. 11 septembrie? said, on aprilie 14, 2021 at 10:40 pm

  11 septembrie? Ce ar trebui să înțelegem noi din data asta? E ca o bornă, nu-i așa, după care vin schimbări majore. S-au mai întâmplat lucruri pe 11 septembrie, și nu numai o dată.

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: