SACCSIV – blog ortodox

ESTE DIN CE IN CE MAI LIMPEDE CE URMEAZA! Mii de persoane au fost evacuate în urma erupției vulcanului La Soufriere de pe insula Saint Vincent din Caraibe

Posted in STIRI, vulcani by Vali on aprilie 11, 2021

Sursa: https://www.g4media.ro/video-mii-de-persoane-au-fost-evacuate-in-urma-eruptiei-vulcanului-la-soufriere-de-pe-insula-saint-vincent-din-caraibe.html

Vulcanul La Soufriere de pe insula Saint Vincent din Caraibe se află sub supraveghere atentă, sâmbătă, a doua zi după o erupţie violentă, prima din ultimele patru decenii, care a impus evacuarea urgentă, în condiţii de panică şi sub o ploaie de cenuşă, a mii de locuitori din acest teritoriu din Antilele Mici, informează Agerpres, conform AFP.

O primă erupţie explozivă a vulcanului La Soufriere s-a produs vineri dimineaţă, aruncând în atmosferă coloane de fum până la 8 kilometri înălţime. Aceasta a fost urmată de o a doua erupţie, de mai mică intensitate, după cum au raportat serviciile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă care au declanşat alerta pe această insulă cu circa 100.000 de locuitori.

Organismul pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă se teme, de asemenea, că ploaia va întări cenuşa care cade pe insulă, reprezentând un pericol pentru viaţa oamenilor, în timp ce procedurile de evacuare au fost întrerupte pentru o perioadă din cauza lipsei de vizibilitate.

Căderile de cenuşă au fost observate până în sudul insulei, iar Aeroportul Internaţional Argyle a fost închis după declanşarea fazei eruptive.

„Odată ce a avut loc o erupţie explozivă, este posibil să apară mai multe”, a declarat în cursul dimineţii Centrul de cercetare seismică de la Universitatea din Indiile de Vest din Trinidad şi Tobago, un alt arhipelag din Antile, avertizând că „erupţia explozivă va dura probabil câteva zile sau chiar săptămâni”.

Vulcanul La Soufriere – nu trebuie confundat cu La Grande Soufriere din Guadelupa – nu a mai erupt din 1979. Cea mai importantă şi totodată cea mai devastatoare erupţie a avut loc în 1902 şi a provocat peste o mie de victime.

Ameninţarea unei erupţii vulcanice iminente a vulcanului La Soufriere a determinat, cu o zi înainte, emiterea unui ordin de evacuare de urgenţă pentru mii de rezidenţi. Aproximativ 16.000 dintre aceştia trăiesc în cele mai expuse zone „roşii”.

Vineri la amiază, „majoritatea oamenilor care locuiau în zonele roşii din Saint Vincent şi Grenadine au fost evacuaţi”, potrivit Agenţiei pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din Caraibe (CDEMA).

Peste 2.300 de persoane s-au refugiat în 62 de adăposturi de urgenţă şi sunt în prezent testate şi vaccinate împotriva COVID-19 de Ministerul Sănătăţii, a precizat CDEMA.

Alertă roşie

Insula se află sub alertă roşie, a anunţat joi seara premierul din Saint Vincent şi Grenadine, Ralph Gonsalves, în urma unei intensificări a activităţii vulcanice la nivelul craterului celui mai înalt vârf al insulei, situat în nord.

„Noaptea trecută a fost o panică nebună, dar astăzi pare mai linişte. Pot să simt şi să aud zgomotul aici, în zona verde. Se poate vedea o coloană imensă de fum”, a declarat pentru AFP un locuitor al insulei, Zen Punnett.

Persoanele evacuate ar putea fi conduse la adăposturi pe alte insule din arhipelag sau în alte teritorii şi ţări din Caraibe care au oferit asistenţă, cum ar fi Barbados sau Santa Lucia, potrivit media locale.

Antigua şi Barbuda este „pregătită să primească evacuaţii”, a spus la rândul său pentru AFP Philmore Mullin, directorul agenţiei pentru gestionarea dezastrelor din ţara vecină Saint Vincent şi Grenadine.

„Aşteptăm ca autorităţile din Saint Vincent să ne comunice când vor ajunge, dar ştim sigur că nu vor fi mai puţini de 250”, a spus el.

„Între 12.000 şi 15.000 de persoane au evacuat deja zona roşie”, a precizat Mullin.

Cel puţin patru nave de croazieră Royal Caribbean şi Carnival au fost deviate în zonă pentru a ridica strămutaţi.

În Martinica, o insulă situată lângă Saint Vincent din Antile, „seismicitatea de origine vulcanică a crescut în ultima săptămână” în zona Muntelui Pelée, a anunţat la 26 martie Observatorul vulcanologic şi seismologic din Martinica.

Pe această insulă din Antilele Franceze, erupţia Muntelui Pelée din 1902 – la două săptămâni după cea a La Soufriere de pe insula Saint Vincent – a ucis aproximativ 30.000 de oameni şi a măturat oraşul St-Pierre, micul Paris al Antilelor.

Fostă colonie britanică, Arhipelagul Saint Vincent şi Grenadine este alcătuit din o insulă principală, Saint Vincent, flancată la sud de cele 31 de insuliţe din Grenadine.

Sursa Foto: Facebook

 

Comentariu saccsiv:

Vizionati va rog si:

Este din ce in ce mai limpede:

SEMNE: 2021 este pe cale sa devina an record la numarul de cutremure mari si eruptii vulcanica

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vali said, on aprilie 11, 2021 at 1:38 pm

  „Oricine ar fi putut trage o asemenea concluzie după câteva săptămâni de experiment. După câteva luni. După un an… Ar fi fost suficient cazul românesc, comparat cu el însuși, de-a lungul timpului. Ar fi putut folosi Suedia ca referință. Dar pentru acestea s-au găsit mereu scuze puerile, auto-denigratoare: noi nu suntem ca ei, nu suntem civilizați, disciplinați. Sau ar fi putut aduce obiecții mai raționale, precum diferența de densitate a populației. Ar fi putut folosi Belarus ca termen de comparație. Dar acolo s-au prezentat scuze și mai aberante, de ordin politic: virusul își face de cap în democrație, te răpune mai mârșav dacă ești cetățean european și ai drepturi.”
  https://evadare.ro/politica/graficele-care-dovedesc-fara-dubiu-masca-e-un-chin-inutil/

  Apreciază

 2. ewanyan said, on aprilie 11, 2021 at 2:06 pm

  „Peste 2.300 de persoane s-au refugiat în 62 de adăposturi de urgenţă şi sunt în prezent testate şi vaccinate împotriva COVID-19 de Ministerul Sănătăţii, a precizat CDEMA.”. Nemernicii și gunoaiele astea din umbră profită la maxim de orice necaz, poate provocat chiar de ei, pentru a-și face planul de vaccinare covid, robotizarea/distrugerea umanității…

  Apreciază

 3. noname 7 said, on aprilie 11, 2021 at 2:42 pm

  Cerc de rugăciune pentru ca Dumnezeu sa se milostiveasca de noi si sa trezeasca oamenii din inselarea „covid”.
  Pentru ce ne vom ruga:
  1. Împiedicarea testării copiilor în şcoli
  2. Împiedicarea vaccinării obligatorii
  3. Întoarcerea ereticilor la Ortodoxie
  4. Trezirea oamenilor, pentru ca oamenii să conştientizeze că această plandemie este o ÎNŞELARE
  5. Iertarea păcatelor

  Pentru a vedea ce rugăciuni să spuneti, precum si data si ora la care vom incepe aceasta rugaciune si cate zile va dura, vedeti:http://mantuireaorg.blogspot.com/2021/04/inscrieti-va-in-cercul-de-rugaciune.html

  Ditrsibuiti, sa ne strangem cat mai multi.

  Apreciază

 4. Alex said, on aprilie 11, 2021 at 3:10 pm

  Jurnalistii de la g4 media au omis cel mai important detaliu din stirea originala.
  Doar vaccinatii au fost evacuati!
  Gonsalves said people have to be vaccinated if they go aboard a cruise ship or are granted temporary refuge in another island. He said two Royal Caribbean cruise ships and two Carnival Cruise Lines ones arrived Friday. Islands that have said they would accept evacuees include St. Lucia, Grenada, Barbados and Antigua.
  http://ca.news.yahoo.com/st-vincent-warns-volcanic-eruption-225441123.html?soc_src=community&soc_trk=ma
  https://mobile.twitter.com/goddeketal/status/1380862413621329920

  Apreciază

 5. nelu said, on aprilie 12, 2021 at 2:16 pm

  numai cei vaccinati au voie sa fuga de vulcan de pe insula

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/horror-st-vincent-only-vaccinated-evacuees-able-flee-amid-fears-next-big-volcanic

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: