SACCSIV – blog ortodox

Un pacient are alocat pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun

Posted in hrana, MANCARE, SPITALUL by saccsiv on aprilie 10, 2021

A spus-o chiar managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, adaugand:

“din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID şi nu numai!”

Cititi va rog mai multe pe G4Media la:

Beatrice Mahler: Spitalele trebuie să primească mai mulți bani pentru hrana pacienților cu COVID-19. Un pacient are 10 lei pentru 3 mese

Alocația bolnavilor internați nu a mai crescut din 2016

Specialiştilor le este imposibil să recomande un meniu sănătos pentru întreaga zi care să se încadreze în 10 lei, suma alocată de Guvern. Ana Scurtu, dietetician: “Dacă calculăm un iaurtel cu pâinică şi gustarea cred că ne ducem undeva la mai mult de jumătatea alocaţiei.”

Cu o luna in urma, PSD a depus o propunere legislativă care prevede ca asigurarea alocaţiei de hrană pentru pacienţii internaţi în spitale să fie inclusă în contractul-cadru privind drepturile asiguraţilor în sistemul de sănătate, iar cuantumul acestei alocaţii să nu fie mai mic de 40 lei pe zi de persoană asigurată pe parcursul spitalizării.

E buna propunerea, insa nu inteleg de ce n-au marit aceasta alocatie inca din vremea cand erau la guvernare.

Tagged with: , ,

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. COVID PCR TEST SWAB (NANOBOTS LIGHT UP (LUCIFERASE?) WHEN EXPOSED TO ISOPROPYL ALCOHOL) [2021-04-03] said, on aprilie 10, 2021 at 5:15 pm

  https://www.bitchute.com/video/RXwObJcTFWRk/

  Apreciază

 2. COVID-19 Vaccines Producing Very Weird Effect Noted by Unvaxxed Family Members said, on aprilie 10, 2021 at 5:16 pm

  https://stateofthenation.co/?p=59680

  Apreciază

  • R said, on aprilie 11, 2021 at 6:46 pm

   Traducerea:

   Vaccinurile COVID-19 produc un efect foarte ciudat observat de rudele nevaccinate ale familiilor celor care s-au vaccinat
   Postat pe 9 aprilie 2021 de State of the Nation

   Se pare că persoanele care fac vaccinuri CV19 sunt afectate aproape imediat din punct de vedere mental (neurologic).

   Membrii familiilor persoanelor care s-au vaccinat, spun că vaccinul îi schimbă total pe aceștia.

   Mai jos sunt comentarii despre acest subiect, de pe rețelele de socializare necenzurate:

   Ciudat. Părinții mei au promis că nu vor face vaccinul și apoi l-au făcut (nu mi-au spus decât după al doilea vaccin). În mod normal vorbeam cu ei din două în două zile, deoarece i-am ajutat să treacă prin cancer în ultimul an. Acum, brusc, mama mea este foarte distantă și nu-mi răspunde când o sun. E al naibii de ciudat și de înfricoșător. Acum câteva zile, ea s-a scuzat pentru a închide telefonul spunând că mă va suna înapoi, și nu mai a făcut-o. Un comportament diferit la 180 de grade față de cel normal. Mă stresează. ”

   ”Am avut același tip de experiență. Fiica mea de 40 de ani a postat dovada în care arăta că a făcut vaccinul, ca și cum ar fi fost foarte mândră. Aproape că am leșinat când am văzut-o. A fost ciudat de arogantă și s-a purtat urât cu mine. Înainte era mereu foarte dulce cu mine, dar acum nu-mi mai răspunde la apelurile/mesajele pe care i le trimit. În afară de faptul că au efecte negative asupra corpului, cred că le afectează și mintea. ”

   „După ce au făcut vaccinul, pe măsură ce complicațiile și senzațiile din corpul lor se schimbă, le produc furie față de ceilalți. Prietenii și familia le-au spus despre efectele secundare DUPĂ ce au făcut vaccinul, și, pentru că nu s-au informat (au avut încredere în Știință), acum se confruntă cu aceste reacții adverse și sunt supărați că nu li s-a spus înainte. Cu alte cuvinte, sunt supărați. ”

   „Văd și eu acest lucru, le-am spus în mod repetat să nu-l facă, dar unii din cei apropiați mie l-au făcut. Alegerea lor. ”

   „Fratele meu a făcut vaccinurile acum câteva săptămâni. Îmi dă telefon foarte rar, pentru că nu este genul să dea telefon des. M-a sunat mai des în ultima vreme. Am vorbit despre tot felul de lucruri. Ei bine, astăzi a fost sarcastic cu mine – făcând un comentariu indirect batjocoritor din senin. L-am ignorat, dar nu am timp pentru astfel de porcării, și nu cred că sunt interesat de viitoare conversații sarcastice. A fost atât de ciudat, și așa din senin. ”

   „Mama a făcut vaccinul acum vreo 6 săptămâni, și mi-a spus ieri că, după ce l-a făcut, s-a simțit ciudat, neobișnuit. Mi-a spus că și tatăl meu s-a simțit ciudat după l-a făcut. Imediat după aceea, și au considerat (starea respectivă provocată) de motive psihologice. (Nu am spus niciun cuvânt, dar în capul meu mă gândesc, of, la naiba, ar putea fi adevărat faptul că gena lui Dumnezeu ar putea fi eliminată). ” „Fratele meu a postat comentarii sarcastice pe rețelele sale de socializare (nepotrivite). Și mama mea s-a ascuns astăzi. Activează oare acest „vaccin” gena rea a exprimării sentimentelor negative? Par a fi mai irascibil decât de obicei.

   „Cumnatul meu, care oricum este un tâmpit de stânga, a făcut primul vaccin astăzi. Am încercat în repetate rânduri să-i arătăm că în cel mai bun caz nu e eficient, și în cel mai rău caz e periculos, dar el este un cretin, și s-a luat după turmă. Soțul meu este foarte supărat din cauza asta, dar i-am spus să stea departe de el cel puțin o lună după ce va face al doilea vaccin.

   Nu-mi pot imagina prostia copleșitoare a acestor oameni, dar, așa cum spun, în orice vreme de dezastru, doar foarte puțini supraviețuiesc… pentru că majoritatea sunt pur și simplu prea proști ca să supraviețuiască. Oameni ca prietena mea al cărei soț a fost INTERNAT ÎN SPITAL după ce a făcut vaccinul, l-a făcut TOTUȘI ea. Dacă experiența personală nu îi poate învăța pe acești idioți, nimic nu poate s-o facă. Numai foarte puțini supraviețuiesc

   Apreciază

 3. covid19 = Trichinella spiralis (nematode) said, on aprilie 10, 2021 at 5:36 pm

  COVID19 ESTE DEFAPT INFECTARE CU NEMATODE! DIN ACEASTA CAUZA TRATAMENTUL CU IVERMECTINA SI HIDROXICLOROCHINA DAU REZULTATE! PENTRU CA SUNT ANTIPARAZITARE!!!!

  https://imgur.com/a/0fWJEFe#cOP4Qde

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nematode
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Nematode

  Nematodele sau viermii cilindrici reprezintă o încrengătură de viermi pseudocelomați. Încrengătura include una dintre cele mai diverse grupe de animale. Este foarte dificil să distingem speciile de nematode. Până în prezent au fost descrise peste 28 de mii de specii, din care peste 16.000 sunt paraziți. Spre deosebire de celenterate și viermii plați, tubul digestiv al nematodelor posedă două orificii – gura și anus (la celelate există un singur orificiu – bucoanal).

  Nematodele au corpul simetric, alungit, constituind unul dintre cele mai cuprinzătoare tipuri ale regnului animal. Cele mai multe specii de nematode trăiesc liber în natură, dar unele au evoluat, devenind paraziți ai plantelor și animalelor, inclusiv ai omului[1]. Nematodele parazitare de importanță medicală pot fi clasificate, în linii mari, în nematode intestinale și nematode tisulare, dar acest sistem de clasificare nu este foarte precis.

  RECAPITULARE:

  1. Simptomele Covid imita Trichineloza.
  2. IVERMECTINA si HIDROXICLOROCHINA sunt cele mai efective tratamente impotriva covid, dar sunt de asemeni ANTIPARAZITARE!
  3. Apar din ce in ce mai multe video-uri ce demonstreaza ca mastile medicale contin NEMATODE (se gasesc in forma pudra dar se activeaza prin umiditate)
  4. NICIUN LABORATOR NU A IZOLAT VIRUSUL SARS-COV-2 PANA IN ACEST MOMENT!

  ASTEPT SA FIU CONTRAZIS CU ARGUMENTE!

  Apreciat de 3 persoane

  • isa said, on aprilie 11, 2021 at 11:03 am

   Deci usturoi, ceapa, seminte crude de dovleac, cate un ardei iute cand si cand. Exista si ceaiuri antiparazitare pe la magazine naturiste, e adevarat cam nasoale la gust, dar se pot bea.

   Apreciază

  • contracurent said, on aprilie 11, 2021 at 7:47 pm

   inainte sa bati campii cu trichineloza , te-ai deranjat macar 2 min sa vezi ce simptome are trichineloza ?
   vezi ca nu prea se pupa cu covidul:
   Evoluția bolii cuprinde:
   – O perioadă de incubaţie, cu durată între 2 și 28 zile – perioada asimptomatică
   corespunzătoare maturării larvelor ingerate în adulți, la nivelul intestinului subțire;
   – Un stadiu intestinal, manifestat prin diaree, însoțită sau nu de febră, dureri abdominale,
   anorexie;
   – Un stadiu de invazie musculară, corespunzător migrării larvelor nou-formate în
   sistemul circulator, către musculatura striată. Este caracterizat prin: mialgii, tumefacţia
   Centrul național de supraveghere și control al bolilor transmisibile Pag. 2
   maselor musculare, edeme periorbitare sau ale feţei, erupţii urticariene, febră 38-40°C,
   tulburări neuropsihice (cefalee, până la delir, comă), tulburări respiratorii, tulburări
   cardiace (miocardită cu tahicardie, tulburări de ritm);
   – O perioadă de convalescenţă, corespunzătoare închistării larvelor în muşchi

   Apreciază

 4. ioansperling said, on aprilie 10, 2021 at 5:47 pm

  Sa speram ca o pot pune in practica si fara sa inteleaga de ce n-a facut-o PSD-ul!

  Apreciază

 5. tvarheolog said, on aprilie 10, 2021 at 5:48 pm

  Interesant: valoarea alocației de hrană este stabilită de HG 665 din 14 septembrie 2016 și este semnată de prim-ministrul Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății și Anca Paliu Dragu, Ministrul de finanțe. Toți de la PLUS !
  Să nu ne inflamăm și la unele valori ce par ridicol de mici, dar unii pacienți (cei operați, pentru 1-2-3 zile) nu au voie să mănânce nimic, cel mult li se permite ceai neîndulcit sau supă strecurată. Necesarul lor de hrană se completează din perfuzii cu glucoză, seruri cu minerale, cu aminoacizi.
  http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/181980

  Apreciază

  • saccsiv said, on aprilie 10, 2021 at 6:43 pm

   tvarheolog

   Cum poti spune sa nu ne inflamam? Pai de aia crezi tu ca au stabilit o suma de exterminare, pentru ca nu pot unii operati manca pana a doua zi? E absolut absurd ce spui. Pacientii trebuie sa fie hraniti, nu exterminati. Majoritatea nu stau in spital pentru a fi supusi unor operatii ce impiedica hranirea, dar chiar si acestia din urma nu sunt internati in spital strict in ziua operatiei si inca una dupa.

   Apreciat de 2 persoane

   • tvarheolog said, on aprilie 10, 2021 at 6:54 pm

    mă refeream strict la pacienții operați care, pentru cel puțin 24 ore nu au voie decât să tragă cu paiul apă sau ceai neîndulcit. Întâmplător, am avut de-a face cu fișe de mișcare a pacienților, cu tipuri de regim, cu gestionarea alimentelor. Sumele sunt niște medii statistice, unele produse din magazii sunt din donații sau din resurse proprii (acolo unde este oleacă de spațiu verde). Nu e ăla chiar așa de negru ! Într-adevăr, în ultimii ani, creșterea prețurilor la alimente a afectat și cantitatea și calitatea hranei. Mai contează și cât de gospodar e managerul spitalului !

    Apreciază

 6. Ion said, on aprilie 10, 2021 at 7:20 pm

  La puscarie primesc o ratie mai buna decat la spitale. Mafia spitalelor dirigeaza banii spre tratamente scumpe si big pharmafia si nu mai raman bani de mancare. Spre deosebire de puscariasi, bolnavii nu se revolta.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Spaceman said, on aprilie 10, 2021 at 7:56 pm

  „Specialiștilor le este imposibil să recomande un meniu sănătos pentru întreaga zi care să se încadreze în 10 lei, suma alocată de Guvern. ”

  Ce fel de specialiști sunt ăștia!? Cu jumătate de ecler se poate. Ia uite →

  Cu puțin peste 10 lei, un deputat sau un funcționar putea mânca un prânz: ciorbă la doi lei, o friptură și o garnitură la 7 lei, iar la desert, un ecler cu ciocolată, de pildă, care costa puțin peste 2 lei.

  Se poate cu 10 lei meniu consistent pentru parlamentari atunci se poate și pentru pacienți.

  Hai să zicem cu 12 lei, pentru că →

  Parlamentarii își iau adio de la ciorba la 2 lei. Conducerea Camerei Deputaților a decis să externalizeze cantina, iar asta înseamnă că prețurile vor crește.

  https://stirileprotv.ro/stiri/politic/lovitura-dura-pentru-parlamentari-nu-vor-mai-putea-cumpara-ciorba-cu-2-lei-de-la-cantin.html

  „E păcat de produsele alea să se strice, că sunt puțini care mănâncă de la cantină ”, așa motivează furtul lucrătorii din cantine. Așa e la români, de la locul de muncă se ciugulește → nu curge dar pică! Degeaba crește suma alocației de hrană pentru pacienții internați în spitale, doar se va fura mai mult, de la achiziția produselor alimentare până la sacoșele de la lucrătorii din cantină, că mai ciugulesc și cadrele medicale, pacienții vor primi același lucru → zeamă chioară!

  Apreciat de 1 persoană

 8. isa said, on aprilie 11, 2021 at 10:53 am

  unii pacienti au nevoie de regim special. 10 lei pe zi este putin.
  Sa vedem ce putem cumpara de 10 lei: 1/2 paine de 300g vine cam 0.7 lei, 1 ou cam tot 0.7 lei, cartofi 1kg-face 2 lei, ceva zarzavaturi (1 morcov, o ceapa, un pastranac, frunze patrunjel de pt o supa) probabil inca 2 lei, o pulpa de pui (din cele mai ieftine) face cam 5 sau 6 lei …
  Deja am depasit bugetul. Fara o salata de varza la masa de pranz, langa pulpita si cartofi, fara o bucatica de branza dimineata, o cana de ceai sau lapte sau iaurt. Fara masa de seara.
  Si sunt oameni care au nevoie de hrana buna, sa se intremeze dupa boala.

  Apreciază

  • tvarheolog said, on aprilie 11, 2021 at 12:58 pm

   Achizițiile alimentelor de către spitale se face prin licitație la prețul cel mai mic, se face un contract ferm, de regulă pe cel puțin un an, urmând ca furnizorul să aducă periodic, pe cheltuiala sa (uneori zilnic, cum e pâinea), în funcție de necesitățile spitalului, anumite cantități de materie primă, la prețul inițial. Spitalul nu cumpără la preț de hipermarket, ci la preț de producător (român), care mai oferă și discounturi, bucuros că are cine să-i cumpere marfa. Doar managerii ticăloși pot da hrană insuficientă și slab calitativ pacienților.

   Apreciază

   • saccsiv said, on aprilie 11, 2021 at 1:05 pm

    tvarheolog

    Chiar si la pret mai mic, suma tot e ticalosita.

    Apreciază

 9. Paul said, on aprilie 11, 2021 at 11:21 am

  Bine ca nu la toate spitalele de stat e asa. La unele mancarea e variata și stabilita în funcție de bolile fiecărui pacient. Exemplu de ce i s-a dat unei rude de-ale mele:piure cu ficatei, macaroane cu smântână, supa cu copan etc

  Apreciază

  • saccsiv said, on aprilie 11, 2021 at 12:07 pm

   Paul

   Toate spitalele primesc de la stat aceiasi bani pentru mancare. Daca in unele spitale sunt mai multi pentru hrana pacientilor, atunci acestia vin din alte parti.

   Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: