SACCSIV – blog ortodox

Suedia, țara din care Bill Gates va împrăștia praf de cretă în atmosferă pentru a “umbri” Pământul

Posted in Bill Gates, geoinginerie, incalzirea globala, schimbarea climei, STIRI, Suedia by Vali on aprilie 7, 2021

Sursa: https://newstrack.ro/suedia-ara-din-care-se-va-impratia-praf-de-creta-in-atmosfera-pentru-a-umbri-pamantul/

Unul dintre baloanele cu super presiune ale NASA utilizate în Campania Noua Zeelandă din 2020. Proiectul susținut de Universitatea Harvard va fi probabil similar cu acest balon. – Copyright NASA

Oamenii de știință de la Universitatea Harvard au demonstrat că diminuarea soarelui ar putea “răcori” planeta, iar fondatorul Microsoft, Bill Gates, susține financiar acest proiect de combatere a încălzirii globale prin diminuarea căldurii solare, arată Euronews.

Practic, experimentul de Perturbare Controlată a Stratosferei (SCoPEx) își propune să pulverizeze în atmosferă praf de carbonat de calciu, un aerosol netoxic care ar putea diminua efectele încălzirii gobale.

Prima țară care va sta la “umbra” experimentului este Suedia.În cursa împotriva schimbărilor climatice, .Proiectul ambițios presupune lansarea unui balon uriaș în stratosferă, transportând 600 kg de carbonat de calciu – sau cretă, care ar fi pulverizat la 12 mile deasupra suprafeței Pământului.

Oamenii de știință vor monitoriza apoi modul în care particulele de praf interacționează cu atmosfera. Este un proces cunoscut sub numele de geoinginerie solară.

Creta ar reflecta, în teorie, lumina soarelui și, la rândul său, încetinirea încălzirii globale. Unii experți prezic că și cerul se va schimba de la albastru la alb în timpul zilei.

Anunțată inițial în decembrie 2020, ideea a primit recent sprijin de la cofondatorul Microsoft și cea de-a 4-a persoană bogată din lume , Bill Gates, care și-a ridicat semnificativ profilul. Experimentul ar fi costat aproximativ 20 de milioane de dolari (16,8 milioane de euro).

Bill Gates

Proiectul “nu este o soluție la schimbările climatice”, a declarat Gates pentru Euronews , “cel mult, ar întârzia problema timp de 10 sau 15 ani în timp ce vom scăpa de sursele de emisii”.

El a adăugat: „Dar când vă confruntați cu această problemă catastrofală, care demonstrează că totul duce într-o fundătură, nu trebuie să continuăm acest lucru”.

Testul de lansare a balonului, care ar putea avea loc în iunie anul curent, va decola din orașul Kiruna din Suedia. Țara este descrisă ca având „traiectorii de zbor promițătoare și o experiență semnificativă în lansarea de baloane științifice” de către Grupul Keutsch de la Harvard .

Și nu este prima dată când baloanele sunt lansate în spațiu. Aproximativ 300 de baloane stratosferice au fost lansate în întreaga lume în 2019 în alte scopuri științifice, potrivit oficialilor SCoPEx (Stratospheric Controlled Perturbation Experiment) de la Harvard.

De fapt, baloanele stratosferice sunt zburate regulat. Programul Google Loon a lansat cel puțin 35 de baloane în acest an, urmărind să construiască un nou strat de tehnologie de conectivitate în stratosferă pentru a extinde accesul la internet în întreaga lume.

Evident, există și sceptici…

Criticii proiectului sunt sceptici, susținând că răcirea planetei în acest mod ar masca doar problema schimbărilor climatice decât să ofere orice fel de soluție.

Ingineria climatului cu ceea ce este în esență o umbrelă de soare artificială nu abordează cauza principală a crizei – cantitatea de carbon generată de combustibilii fosili din întreaga lume.

Mulți se tem că ar putea submina angajamentele internaționale de a acționa în temeiul acordului climatic de la Paris din 2015 și ar putea avea, de asemenea, efecte secundare nedorite.

Am vorbit cu Johanna Sandahl, președinta Societății suedeze pentru conservarea naturii , cea mai mare organizație ecologică din Suedia.

„Trebuie oprit”, începe ea. „Vorbim despre o tehnologie cu potențial de consecințe extreme, care ar putea modifica ciclurile hidrologice, perturba modelele musonice și crește seceta. Se remarcă ca imposibil de gestionat și prea periculos pentru a fi folosit vreodată ”, spune Sandahl pentru Euronews.

Ea spune că proiectul este „o soluție falsă care diluează concentrarea de la acțiunile necesare pentru reducerea emisiilor”, adăugând că testul „riscă serios să pătureze poziția internațională a Suediei” în calitate de lider climatic.

Greenpeace susține ideea

Isadora Wronski, șefa Greenpeace Suedia , este de acord.

„Este extrem de riscant din multe puncte de vedere”, spune ea pentru Euronews Living. „Dacă sunt implementate la scara necesară pentru a avea un impact asupra temperaturilor globale, acestea ar putea provoca șocuri inerente imprevizibile asupra sistemului climatic”.

Getty via Canva
Proiectul Universității Harvard nu va fi chiar ca un balon cu aer cald, dar se aplică același principiu. Getty via Canva

Atât preocupările principale ale lui Sandahl, cât și cele ale lui Wronski sunt că proiectul va crea impresia că este posibilă continuarea utilizării combustibililor fosili.

În momentul în care a fost anunțat proiectul balonului, un articol din publicația indiană de mediu Down to Earth numea geoinginerie un „vis periculos, tecno-utopic” , care avertiza împotriva riscurilor de manipulare a sistemelor naturale ale Pământului. Alte exemple de geoinginerie solară includ injecția de aerosoli, strălucirea norilor marini , culturile și clădirile cu albedo mare și subțierea norilor.

Nimeni nu știe încă ce se va întâmpla când creta este eliberată în timpul zborului de testare, dar David Keith, profesor de fizică aplicată și politici publice la Universitatea Harvard, consideră că ar putea fi benefic pentru planetă.

Keith și colegii săi de știință SCoPEx au publicat o lucrare în 2017, sugerând că praful poate chiar umple stratul de ozon reacționând cu moleculele care distrug ozonul.

Erupția vulcanului Tambora a “răcorit” zona. Deci, se poate

Susținătorii geoingineriei dau ca exemplu efectul de răcire globală pe care îl pot produce erupțiile vulcanice, ca urmare a pulverizării cenușei sulfurice în atmosferă. În 1815, erupția vulcanului Tambora din Indonezia a avut drept consecință un an fără vară, în timp ce, în 1991, erupția vulcanului Pinatubo din Filipine a scăzut cu 0,5 grade Celsius temperatura planetei.

Așadar, introducerea deliberată a unor particule similare în atmosferă ar putea anula efectul multor ani de emisii de gaze cu efect de seră.

Un studiu al Comisiei Interguvernamentale pentru schimbările climatice arată că metoda SCoPEx ar putea reduce temperatura la nivel global cu 1,5 grade Celsius, la un cost anual situat între unu și 10 miliarde de dolari.

Riscurile demersului sunt însă cât se poate de serioase. Temperaturile scăzute din 1815 au avut drept consecință distrugerea recoltelor și provocarea foametei în anumite zone.

Savanții britanici susțin că aerosolii ajunși în stratosferă în urma erupțiilor vulcanice din Mexic și Alaska sunt o posibilă cauză a secetei din zona africană Sahel.

O perturbare majoră a climatului global ar putea avea consecințe nedorite, afectând negativ regiunile cu o populație ridicată și provocând încă o criză a refugiaților.

David Keith a propus crearea unui „bazin de risc”, cu scopul de a compensa țările mici, afectate de eventualele efecte colaterale ale acestor teste, dar o sumă de bani poate fi o compensație prea mică pentru o populație care ar trebui strămutată dintr-un spațiu devenit nelocuibil.

SUA, Brazilia și Arabia Saudită au blocat în 2019 o tentativă de evaluare, de către Națiunile Unite, a proiectelor globale de geoinginerie. S-a considerat atunci că este nevoie de cooperare internațională pentru a evalua riscurile, dar și pentru a vedea cine are de câștigat și de pierdut dintr-un asemenea demers și care ar fi modul cel mai echitabil de a proceda ținând cont de toate implicațiile.

de PM
Comentariu saccsiv:
Cititi va rog si:

Televiziunea CNBC lauda CHEMTRAILS finantate de Bill Gates şi fundaţia Alfred P. Sloan (cu legături naziste, implicata în eugenie şi depopulare)

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Suedia, țara din care se va împrăștia praf de cretă în atmosferă pentru a “umbri” Pămâ… […]

  Apreciază

 2. Gustav said, on aprilie 7, 2021 at 10:26 am

  ori incepe filmul pe proiector ori ni se trage perdeaua pentru a nu vedea semnele pe cer care urmeaza sa apara in vremurile de pe urma

  Apreciat de 4 persoane

 3. Daniel said, on aprilie 7, 2021 at 11:00 am

  Bezna mintii!!!

  Apreciat de 3 persoane

 4. marcus said, on aprilie 7, 2021 at 11:33 am

  Este un pretext pentru pulverizarea in atmosfera a otravurilor alaturi de creta sau, de-a dreptul, doar otravuri in loc de creta.
  Fie si de-ar fi doar praf de creta tot nu e ok deloc. Va mai amintiti prostioara aceea scolareasca cu mancatul cretei pentru a face temperatura ca pe motivul asta sa se poata chiuli de la scoala? Bun, daca inofensiva creta chiar poate face ca temperatura corporala sa creasca, atunci numai bine se va pune de o noua pandemie de „gripa”… suedeza, de data asta.

  Apreciat de 6 persoane

 5. Elena said, on aprilie 7, 2021 at 11:51 am

  Am auzit că pe vremuri unii elevi, ca să poată lipsi de la şcoală, mâncau cretă ca să facă febră. Acum dacă faci febră eşti suspectat de covid şi cum testele nu sunt relevante … te declară pozitiv

  Apreciat de 3 persoane

  • dd_2d said, on aprilie 7, 2021 at 1:15 pm

   Iti sigur ca an vazut la scoala asa ceva. Nu stiu daca faceau febra dar clar nu se simteau bine dupa.:)

   Apreciază

 6. Walahia said, on aprilie 7, 2021 at 12:10 pm

  Universitatile conduc propaganda contra legilor firii, Oxford a facut un vaccin care ucide rapid, Harward ne ia lumina soarelui, cine e de vina? Preotii ce inalti, desigur, desi pare exagerat, aia cu mastere si doctorate. Aici deja e vorba de pieirea turmei. Diavolul nu se teme decat de cruce si tamaie, vede ca nu mai are cu cine sa lupte si a trecut la finalizarea planului sau. Daca lumea doarme pe ea, ziua, de ce n ar face intuneric, ca sa stim o treaba?
  Dupa care urmeaza experimentul cu aruncarea de cianuri peste tot pamantul si apele, ca sa omoare bacteriile si virusurile, nu?
  La politicieni nu am pretentii sa opreasca nebunia, dar episcopii, preotii, care ar trebui sa strige precum proorocii la raspântii, sa cheme judecata Domnului?
  Sa taci din gura cand vezi ca idoli falsi au luat locul lui Dumnezeu este pact cu diavolul.
  Cred ca lumea o duce prea bine, ca numai cel sarac nu se teme de nimic, mai avem de patimit. Nu se vede votul saraciei la păstori, toti fac ascultare de cezar amagindu se cu virtutea rabdarii si Iubirii de dusmani….da, dusmanii tai personali, dar durmanii turmei tale nu iti e permis sa i tolerezi nici o clipa, ca dai socoteala pentru sufletele lor. Dusmanii Duhului Sfant trebuie blestemati si tamaiati.
  De ce niciul episcop nu cere de la cezar dovezile existentei lui covid si explicatia disparitiei gripei comune si a cancerelor pulmonare etc…daca vrei sa il marturisesti pe Hristos, lupta cu fiara cea mandra de ea, cu elita cu care a luptat Hristosul, lepadati banii murdari ai lui mamona pt biserici si salarii, ca nu are Hristos nevoie de ei, ci de sufletele robilor sai.

  Apreciază

  • Eu said, on aprilie 7, 2021 at 2:43 pm

   Pe mine ma contrariaza altceva. Puțini preoți au cerut enoriașilor rugăciune comuna pentru aceste vremuri. Fără rugăciuni la Psaltire, fără acatiste, fără paraclise, așteptăm de la Ierarhi sa ia atitudine, când noi ne putem proteja singuri, cu ajutorul lui Dumnezeu, de toate răutățile.
   Să facem grupuri de rugăciune cu ajutorul preoților din parohia.

   Apreciat de 2 persoane

 7. agache18 said, on aprilie 7, 2021 at 3:58 pm

  Sa nu uitam ca Dumnezeu le poate îngădui pe toate. Foarte important e cum ne raportăm fiecare din noi la Creator! In aceasta va consta viitorul cel avem in fata. Pot acești oameni să dorească să facă orice, DAR ORICE!! Dumnezeu, pentru cei ce cauta sa se îndrepte, poate face si din relele acestora lucruri bune pentru cei buni. Doamne ajută!

  Apreciat de 1 persoană

 8. […] Suedia, țara din care Bill Gates va împrăștia praf de cretă în atmosferă pentru a “umbri”… […]

  Apreciază

 9. Enache Alexandru said, on aprilie 8, 2021 at 6:34 pm

  Afara e un frig de kk pe tine iar „poarta” vrea mai rece. Probabil a deschis usa iadului si de asta i se pare cald. Nu stiu de ce vrea mai rece ca il vad mereu suferind de frig stand cu puloveras iarna-vara , in orice poza fiind cu puloveras, la orice prezentare…probabil a vrut sa zica ca vrea mai cald dar limba engleza este pe dos, caine frumos = beautiful dog = frumos caine.

  Apreciază

 10. […] Dupa cum stiti, trebuia ca Suedia sa fie țara din care Bill Gates va împrăștia praf de cretă în atmosferă pentru a “um… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: