SACCSIV – blog ortodox

Bisericile vor fi deschise în Noaptea de Înviere!

Posted in Coronavirus, Sfintele Pasti by saccsiv on martie 25, 2021

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gașpar said, on martie 25, 2021 at 3:38 pm

  Amăgire…. Pana la ora 2🤕

  Apreciază

 2. Gașpar said, on martie 25, 2021 at 4:13 pm

  Sa dea Dumnezeu🙏🙏🙏

  Apreciază

 3. guti flo said, on martie 25, 2021 at 4:25 pm

  Sa-i spuna cineva preotului Vasile Ioana, ca politicienii nu de oful crestinilor a facut acest program de Inviere…si nu s-au gandit ei la starea spirituala a poporului….ci pt ca simt presiunea…si le este frica de reactii adverse.
  IDaca ii dai statului un deget…ai ramas fara mana.
  Cam asa si aici….i-ai lasat sa-ti faca programul in Biserica….(ii atribui statului vrei nu vrei aceasta putere) ….risti s- o ia cu totul.

  Nu s-a putut abtine sa nu-i aduca in discutie pe „frati”nostri catolici….
  Greu de ascultat acest preot.

  Apreciat de 2 persoane

  • marcus said, on martie 25, 2021 at 6:57 pm

   Nu le este nici o frica, dimpotriva, dupa paste vor umfla cifrele si mai tare si vor face un scandal intreg prin slugile din presa lor aratand acuzator spre biserica si credinciosi. Va incepe prigoana crestinilor.

   Apreciat de 2 persoane

 4. sky said, on martie 25, 2021 at 4:39 pm

  Studiu in Germania, amintiri pot fi create si sterse in creier: https://www.rt.com/news/519038-german-researchers-create-erase-memories/

  Apreciază

 5. dante said, on martie 25, 2021 at 4:56 pm

  Aha, deci dupa un an de „pandemie” Biserica poate sa slujeasca de Pasti asta dupa ce cu un an in urma, cind cazurile de infectati erau minime, aceeasi Biserica a stat pe tusa. Interesanta situatie si de luat aminte!!!
  Deci vocea Bisericii trebuia inca de anul trecut sa se faca ascultata cu orice risc, pentru ca pina la urma a fost partasa la un sacrilegiu alaturi de comandantul suprem, musulmanul Arahat. Asta ca sa judecam lucrurile din punct de vedere epidemiologic, statistic si moral.
  Dar mai fratilor, cine l-a pus pe acest pagin sef peste vietile si credinta noastra, de cind si cine l-a cocotat pe acest agent sub acoperire stapin pe viata mea, caci eu nu stiu sa ma fi intrebat cineva.
  Acuma vine si spune ca putem merge strict in noaptea de Paste cu masca pe figura si distantati social, ca nu cumva sa ne imbolnavim unii de la altii…. asta alta hula!
  Pai mai arahatule, noi atunci sarbatorim cea mai mare sarbatoare crestina, sarbatorim izbinda vietii asupra mortii si asta nu e o teorie sau o metafora ci Adevarul adevarat, iar tu nu o sa pricepi asta niciodata caci tu traiesti in iad inca de pe aci. Cine crede ca se poate imbolnavi in noaptea de Paste, caci autoritatile au constatat ca virusul umbla mai abitir noaptea, sa stea linistit acasa pentru ca nu e obligatoriu sa mergi la Biserica si sa te expui. Mersul la Biserica este o chestiune de credinta nu de plimbare recreativa.
  Cred ca romanii ar trebui sa-i faca plavanului de la Cotroceni, si nu numai lui, o vizita in tacere toti avind aprinsa cite o luminare, caci la morti asa se merge, cu luminare. O fi el viu dar este un mort viu cu sufletul in stare de putrefactie.

  Apreciat de 1 persoană

 6. vlahii liberi said, on martie 25, 2021 at 5:28 pm

  Vedeti de ce a nationalizat statul averea bisericii?
  Ca sa le ofere salariu preotilor si clerului inalt si sa-i aiba la mana.
  (La fel va functiona si Venitul Minim Universal cu cei care il accepta.)
  Bisericile vor fi deschise cu un scop precis. S-a facut protocol ca guvernul lasa Biserica sa faca Pastile daca clerul va face propaganda „vaccinului”.
  Daca auziti in noaptea de Inviere sau cu alta ocazie ca din gura preotului ies reclame la „vaccin”, fugiti de acel preot apostat si avertizati-i si pe altii.

  Apreciat de 3 persoane

 7. HD said, on martie 25, 2021 at 7:10 pm

  Ne bucurăm că în cușcă ne-au dat o bucățică de pâine… Cât de ( …)educați suntem…!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Elena said, on martie 26, 2021 at 9:34 am

  HOTĂRÂRE nr. 20 din 25.03.2021 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 și aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în contextul pandemiei de COVID-19

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE: Art.1 – Se propune modificarea și completarea măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada stării de alertă, după cum urmează: a) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 2000 , pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori. b) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 2000 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a). c) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori. d) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c). e) Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

  f) În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 2000-0200 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase. Pagina 3 din 3

  g) În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 1800-22 00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

  Art.2 – Prin excepție de prevederile art. 1, lit. c) și d), în intervalul orar 1800- 0500 , operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. Art.3 – Se abilitează ministerele de resort să modifice ordinele comune care reglementează condițiile de desfășurare a activității operatorilor economici pentru limitarea răspândirii COVID-19, în sensul stabilirii concrete a numărului maxim de persoane cărora le este permis simultan accesul în interiorul incintelor acestora raportat la suprafața obiectivelor. Art.4 – (1) Prin ”incidența cumulată în ultimele 14 zile” se înțelege incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane din fiecare localitate, actualizat săptămânal de Direcția pentru Evidența Populației și Administrarea Bazelor de Date. (2) Zilnic, pe baza rezultatelor testelor persoanelor nou confirmate, gestionate în aplicația „corona-forms”, Serviciul de Telecomunicații Speciale va prezenta automat, la ora 10:00, pe platforma „alerte.ms.ro” rezultatul calculului ratei de incidență conform formulei de la alin. (1). Art.5 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă. Art.6 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 18 din 18.03.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa. Art.7 – Începând cu data prezentei hotărâri, măsurile ce vizau persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 9 din 11.02.2021, își încetează aplicabilitatea. Art.8 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora. PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ PRIM-MINISTRU FLORIN-VASILE CÎȚU

  Apreciază

 9. preotulmugurel said, on martie 26, 2021 at 10:12 pm

  pr. Ioana se bucură pentru puțin. Secretariatul pt Culte își râde de oameni.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: