SACCSIV – blog ortodox

Video: Protestul de la Timisoara din 20 martie 2021

Posted in carantina, Coronavirus, proteste, TIMISOARA, VIDEO by saccsiv on martie 21, 2021

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cateva detalii importante despre acest protest said, on martie 21, 2021 at 6:32 pm

  „În mod curios, nemaiîntâlnit de la începutul pandemiei, la Timișoara au fost detașați 60 de jandarmi din Oltenia care, alături de jandarmii locali, trebuiau să asigure respectarea carantinei de către populație. Și peste toate, două situații de neînțeles s-au petrecut cu o zi înainte ca reprezentanții în CJSU să se pronunțe pentru continuarea carantinei, sau pentru ridicarea ei. Și asta în condițiile în care rata de infectare a crescut, în loc să scadă. Este vorba de o decizie a prefectului de Timiș, avocatul Nemeth Zoltan – USR-PLUS, care a refuzat să comunice public numele persoanelor care compun CJSU, după o solicitare frormulată, în baza legii 544/2001, privind liberul acces la infoirmațiile de interes public, de către un ziar local.

  Cea de-a doua situație ciudată este de ce Jandarmeria și Poliția au blocat, sâmbătă, accesul cetățenilor Timișoarei în Piața Operei și cea a Libertății, persoanelor care au dorit să manifesteze, pașnic și liber, împotriva carantinării orașului și a purtării măștii de protecție. Principalele căi de acees în cele două piețe au fost blocate de către tandemul jardarmi/polițiști, iar cetățenii care nu au vrut să se conformeze au fost legitimați și băgați în dubele jandarmilor. Câteva zeci de persoane au reușit, totuși, să pătrundă până pe treptele Catedralei Mitropolitane, din Timișoara, de unde și-au strigat nemulțumirile.

  Episodul de sâmbătă, cel prin care forțele de ordine s-au transformat în forțe de represiune, amintește de ceea ce s-a întâmplat în Piața Operei și cea a Libertății, în urmă cu 32 de ani. Atunci, blocarea piețelor de către forțele combinate MAI/MapN a des la zeci de morți și sute de răniți, în data de 17 decembrie 1989, cea mai neagră zi a Revoltei timișorenilor împotriva regimului comunist, condus de Nicolae Ceaușescu. Niciodată, de atunci, accesul în cele două locuri publice din centrul Timișoarei nu a mai fost îngrădit până la decizia, discutabilă, de carantinare a orașului în valul trei al Pandemiei de Covid 19.”

  https://www.cotidianul.ro/timisoara-intra-in-carantina-la-749-si-iese-cu-819/

  Apreciază

 2. Camioneta cu cap de mort la periferia Timisoarei, inainte de protest said, on martie 21, 2021 at 6:52 pm

  Zilele trecute am vazut trecand spre Timisoara, printr-una dintre localitatile bagate in carantina, o camioneta neagra inchisa / duba, cu imaginea unui cap de mort urias pe partea laterala si blindata cu tabla argintie in partea de jos. O aparitie cel putin neobisnuita si foarte ostentativa pe un drum din Romania. Nu umbli in asa ceva decat daca vrei sa sperii sau sa intimidezi pe cineva…

  A mai vazut cineva asa ceva prin Romania in perioada asta (sau altadata)?

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: