SACCSIV – blog ortodox

Parlamentul European declară Uniunea Europeană „zonă de libertate LGTBIQ”

Posted in HOMOSEXUALITATE, lesbiene, PARLAMENTUL EUROPEAN, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on martie 12, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/parlamentul-european-declara-uniunea-europeana-zona-de-libertate-lgtbiq-1466512

Parlamentul European a votat joi o rezoluţie prin care declară Uniunea Europeană ”zonă de libertate LGTBIQ”, la doi ani după ce autorităţi locale din Polonia au creat peste o sută de ”zone libere de LGBTIQ”, anunţă legislativul european într-un comunicat.

Rezoluţia Parlamentului European, sprijinită şi de Comisia Europeană, a fost adoptată cu 492 de voturi pentru, 141 împotrivă şi 46 de abţineri, notează Agerpres.

”Ca răspuns faţă de regresul drepturilor LGBTIQ în unele state ale UE, în special Polonia şi Ungaria, membrii Parlamentului European au declarat joi Uniunea Europeană o ”Zonă de Libertate LGBTIQ””, precizează legislativul european, menţionând că această declaraţie este şi o reacţie împotriva creării ”zonelor libere de LGBTIQ” în Polonia.

Acestea din urmă, scrie Parlamentul European în comunicatul său, ”sunt parte a unui context mai larg în care comunitatea LGBTIQ în Polonia este supusă la tot mai multe discriminări şi atacuri, în special creşterea discursului de ură din partea autorităţilor locale, oficialilor aleşi (inclusiv actualul preşedinte) şi mass-media proguvernamentale”.

Deşi executivul comunitar a respins finanţări europene pentru oraşele poloneze criticate la Bruxelles pentru aceste măsuri, legislativul european cere Comisiei Europene să meargă chiar şi mai departe cu represaliile împotriva Poloniei, sugerând astfel proceduri de infringement, activarea Articolului 7 şi aplicarea recentului mecanism de suspendare a fondurilor europene prin invocarea încălcării statului de drept.

Declaraţia Parlamentului European face referire şi la Ungaria, criticând rezoluţia adoptată de oraşul Nagykáta în noiembrie 2020 pentru interzicerea ”diseminării şi promovării propagandei LGBTIQ” şi amendamentele constituţionale adoptate o lună mai târziu de parlamentul de la Budapesta care, potrivit Parlamentului European, ”limitează şi mai mult drepturile persoanelor LGBTIQ” şi ”nu ţin cont de existenţa persoanelor transgender şi non-binare şi le limitează dreptul la viaţa de familie”.

”Persoanele LGBTIQ oriunde în Europa trebuie să se bucure de libertatea de a trăi şi de a-şi arăta public orientarea sexuală şi identitatea de gen fără teama intoleranţei, discriminării sau persecuţiei, iar autorităţile de la toate nivelurile de guvernare în întreaga Uniune Europeană trebuie să protejeze şi să promoveze egalitatea şi drepturile fundamentale pentru toţi, inclusiv pentru persoanele LGBTIQ”, concluzionează Parlamentul European în declaraţia votată.

Dezbătută miercuri, aceasta a fost sprijinită de principalele grupuri politice europene, respectiv grupul popularilor (PPE), cel al socialiştilor (S&D) şi Renew Europe, care a iniţiat rezoluţia, în timp ce grupul Identitate şi Democraţie şi cel al Conservatorilor şi Reformiştilor au catalogat-o drept ”ridicolă”, potrivit agenţiei EFE.

Editor : A.A.

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. kunta kinte said, on martie 12, 2021 at 3:01 pm

  Intrebare: litera ” I” de la ce vine?
  Unii spun ca LGBT= LET GOD BUTN THEM..

  Apreciază

 2. Mircea Vircon said, on martie 12, 2021 at 3:13 pm

  Urmeaza alte litere:


  P – PEDOFILI
  Z – ZOOFILI
  N – NECROFILI
  ….

  caci multe litere alfabetu’ are….

  Apreciază

 3. Cristian Daniel said, on martie 12, 2021 at 4:01 pm

  Mi se pare absolut normal, doar ca au uitat continuarea: „Uniunea Europeană, zonă de libertate LGTBIQ, urmand sa aiba soarta…Sodomei si Gomorei”. Asta au uitat sa adauge cand au redactat textul…dar sunt mari surprize privitor la europarlamentarii romani care au votat aceasta mizerie…consultati lista si veti vedea

  Apreciat de 1 persoană

 4. Andrei said, on martie 12, 2021 at 4:07 pm

  Nici nu se mai ascund . Carantina de Paste si la revedere!
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-24660785-italia-pregateste-intre-carantina-nationala-paste.htm

  Apreciază

 5. Aristide said, on martie 12, 2021 at 5:44 pm

  Lista europarlamentarilor români care au votat ieri pentru legislația lgbtq și aplicarea ei în UE.

  Apreciază

 6. Un om said, on martie 12, 2021 at 6:30 pm

  Nu intră nimeni peste dormitorul LGBT-iștilor, așa că să înceteze cu privilegiile!

  Apreciază

 7. […] Parlamentul European declară Uniunea Europeană „zonă de libertate LGTBIQ” […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: