SACCSIV – blog ortodox

Sa ne uitam la dictatura din Grecia ca sa stim ce ne asteapta

Posted in carantina, Coronavirus, Grecia by saccsiv on martie 5, 2021

Se prelungește regimul de carantină totală (lockdown) pentru întreg teritoriul Republicii Elene până la data de 16 martie 2021, cu menținerea tuturor măsurilor anterioare.

Principalele restricții sunt:

 • părăsirea domiciliului se va face cu transmiterea prealabilă a unui mesaj SMS la numărul de telefon 13033, respectiv: „2” – aprovizionare de la supermarket etc. (doar pentru un interval de timp de maxim 2 ore); „3” – deplasare la bancă, permisă numai în limitele municipiului sau la o distanță de până la 2 km distanță de reședință; „4” – asistență la domiciliu / persoane vârstnice: poliția va solicita informații suplimentare pentru a confirma motivul deplasării; „6” – exerciții fizice. Deplasarea este permisă numai pe jos sau cu bicicleta și numai în perimetrul unității administrativ-teritoriale de reședință, fiind interzisă deplasarea cu autoturismul sau motocicleta;
 • interzicerea circulației între județe (cu excepția situațiilor de urgență);
 • interzicerea circulației pe timp de noapte în intervalul orar 05:00-18:00 (zile lucrătoare) și 06:00-19:00 (weekend), cu excepția persoanelor care se deplasează la serviciu ori pentru urgențe medicale. Pentru zonele aflate sub cod roșu de alertă epidemiologică, restricția se aplică în intervalul orar 18:00-05:00 pe tot parcursul săptămânii (excepție fac regiunea Attica și Atena, unde măsura se aplică doar în weekend);
 • magazinele de tip supermarket alimentar, farmaciile, spitalele și centrele de prim ajutor vor funcționa în baza unui program special care este actualizat în permanență;
 • rămân închise toate instituțiile de învățământ, cu excepția celor pentru copii cu nevoi speciale.

Se mențin, până la data de 16 martie 2021 următoarele măsuri pe întreg teritoriul Republicii Elene:

 • Este interzisă circulația între regiuni pentru toate mijloacele de transport și categoriile de persoane, cu excepția autovehiculelor autorităților (poliție, ambulanță, pompieri, alte servicii esențiale) și a persoanelor care, în baza unei adeverințe scrise, se deplasează la locul de muncă sau pentru urgențe medicale.
 • Persoanele care doresc să părăsească locuința sunt obligate să transmită un mesaj SMSla numărul 13033 sau să prezinte o declarație pe proprie răspundere, tipărită (formularul este disponibil la pagina de internet gov.gr), în care să fie menționat scopul deplasării. Este obligatorie prezentarea documentelor de identitate (carte de identitate sau pașaport). Nerespectarea măsurilor este sancționată cu amendă în cuantum de 300 de euro.
 • Circulația pe timp de noapte este interzisă astfel: în zonele cu cod roșu închis circulația este limitată în intervalul orar 18:00 – 05:00 (în zilele lucrătoare), respectiv 19:00 – 6:00 (în weekend), cu excepția Atenei și Salonicului, unde este limitată în următoarele intervale orare: 21:00 – 05:00 de luni până vineri, 19:00 – 05:00 sâmbătă și duminică, cu excepția persoanelor care se deplasează la locul de muncă (aspect care trebuie dovedit cu un document din partea angajatorului) sau pentru urgențe medicale.
 • Nerespectarea măsurilor este sancționată cu amendă în cuantum de 500 de euro.
 • Regiuni aflate sub cod roșu intens: Attica, Achaia, Arcadia, Salonic, Larissa (începând cu data de 6 martie 2021 pe fondul cutremurului din 03.03.2021), Lefkada cu excepția Meganisi, Fthiotida, Argolida, Corint, Thesprotia, Arta, Samos, Viotia, Chios, Aitoloakarnania, Rodos, Heraklio, Evia cu excepția Skyros, insula Kalymnos. Toate celelalte unități administrativ-teritoriale vor fi plasate în categoria de „supraveghere sporită” (cod roșu). Rezidenții care pleacă din Republica Elenă au obligația de a completa formularul PLF inclusiv la ieșirea din acest stat.
 • Rămân închise toate restaurantele și unitățile de consum(baruri, cafenele etc.), cu excepția serviciilor de livrare la domiciliu (take-away), a magazinelor alimentare, a farmaciilor și a celor care comercializează produse de strictă necesitate (ex. brutării) și care se închid la orele 20:30. Magazinele care permit accesul clienților în interior vor fi amendate cu 2.000-50.000 de euro și închise pentru o perioadă de 15-90 de zile, iar clienții vor fi amendați cu 300 de euro.
 • Saloanele de igienă personală și înfrumusețare sunt închise.
 • Service-urile auto care efectuează inspecțiile tehnice auto (KTEO) vor funcționa doar cu programare prealabilă.
 • Accesul în lăcașurile de cult este permis doar preoților, toate ceremoniile religioase fiind suspendate, cu excepția ceremoniilor funerare unde este permisă prezența a maximum 8 persoane.
 • Sunt închise cursurile pentru toate formele de învățământ.
 • Este permisă prezența a doi pasageri în autoturismele care efectuează transport taxi.
 • Sunt interzise toate activitățile sportive, cu excepția meciurilor internaționale (fără prezența spectatorilor).

Cititi va rog mai multe la:

https://www.mae.ro/node/51914

 

Tagged with: , ,

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Marian said, on martie 5, 2021 at 10:48 pm

  Bataia de joc a satanistilor impotriva crestinismului. Atat. Circ pentru a-si demonstra puterea de idioti.

  Apreciat de 2 persoane

 2. R said, on martie 5, 2021 at 11:20 pm

  Da, suntem pe ultima sută, în linie dreaptă, cu agenda 2030 ca referință a dezumanizării și distrugerii a tot ceea ce a creat Dumnezeu. Tehnologia va schimba totul, și pentru cine a apucat și alte timpuri viața va deveni de nerecuoscut, iar principalele victime vor fi copiii, care vor crește într-o astfel de nelume.
  Nu știu cine și cum o să reziste în anii care urmează. Dumnezeu cu mila. Grecii păreau a fi un popor mai unit și mai patriot decât noi. Dar în ultima vreme au fost aprobate multe legi anticreștine, și tot ei au organizat sinodul din Creta și au susținut schisma ucraineană. Cu conducerea cea mai anticreștină pe care am avut-o până acum, cine știe ce se legi se vor mai aproba și la noi. Deci atenție mare că, după cum se vede, totul se plătește.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Radu Humor said, on martie 5, 2021 at 11:33 pm

  MĂȘTILE SUNT INEFICIENTE ȘI POT FI PERICULOASE. DE ACEEA ELE NU POT FI OBLIGATORII
  Măștile sunt ineficiente in prevenția virozelor respiratorii și pot fi vătămătoare in cazul utilizării indelungate. De aceea ele NU POT fi obligatorii.
  45 de studii științifice care arată susțin aceste afirmații:
  (Măștile sunt ineficiente în prevenirea infecțiilor virale respiratorii și pot fi dăunătoare dacă sunt utilizate o perioadă lungă de timp. De aceea ele NU POATE fi obligatorii.
  45 studii științifice arată sprijinul pentru aceste afirmații: )
  1.) T Jefferson, M Jones și colab. Intervenții fizice pentru întreruperea sau reducerea răspândirii virusurilor respiratorii. MedRxiv. 2020 7 aprilie.
  https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.30.20047217v2
  S-a constatat: „Comparativ cu lipsa măștilor, nu a existat o reducere a cazurilor de boală asemănătoare gripei sau a gripei pentru măști la populația generală și nici la lucrătorii din domeniul sănătății”.
  Această meta-analiză din 2020 a constatat că dovezile din studiile controlate randomizate de măști faciale nu au susținut un efect substanțial asupra transmiterii gripei confirmate de laborator, fie atunci când sunt purtate de persoanele infectate (controlul sursei), fie de persoanele din comunitatea generală pentru a reduce susceptibilitatea acestora. .
  2.) J Xiao, E Shiu și colab. Măsuri non-farmaceutice pentru gripa pandemică în medii non-medicale – măsuri de protecție personală și de mediu. Centre pentru controlul bolilor. 26 (5); 2020 mai.
  https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article
  O altă recenzie recentă a constatat că măștile nu au avut un efect specific împotriva Covid-19, deși utilizarea măștii faciale părea legată de, în 3 din 31 de studii, șansele „foarte ușor reduse” de a dezvolta o boală asemănătoare gripei.
  3.) J Brainard, N Jones și colab. Mască pentru față și bariere similare pentru prevenirea bolilor respiratorii, cum ar fi COVID19: o analiză sistematică rapidă. MedRxiv. 2020 1 apr.

  Dă clic pentru a accesa 2020.04.01.20049528v1.full.pdf


  Acest studiu din 2019 realizat pe 2862 de participanți a arătat că atât respiratoarele N95, cât și măștile chirurgicale „nu au dus la nicio diferență semnificativă în incidența gripei confirmate de laborator”.
  4.) L Radonovich M Simberkoff și colab. Respiratoare N95 vs măști medicale pentru prevenirea gripei în rândul personalului medical: un studiu clinic randomizat. JAMA. 2019 3 septembrie. 322 (9): 824-833.
  https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2749214
  Această meta-analiză din 2016 a constatat că atât studiile controlate randomizate, cât și studiile observaționale ale aparatelor respiratorii N95 și măștile chirurgicale utilizate de personalul medical nu au arătat beneficii împotriva transmiterii infecțiilor respiratorii acute. De asemenea, s-a constatat că transmiterea acută a infecției respiratorii „s-ar fi putut produce prin contaminarea echipamentului de protecție respirator furnizat în timpul depozitării și reutilizării măștilor și a aparatelor respiratorii pe parcursul zilei de lucru”
  5.) J Smith, C MacDougall. CMAJ. 2016 17 mai 188 (8); 567-574.
  https://www.cmaj.ca/content/188/8/567
  O meta-analiză din 2011 a 17 studii privind măștile și efectul asupra transmiterii gripei a constatat că „niciunul dintre studii nu a stabilit o relație concludentă între utilizarea măștii / respiratorului și protecția împotriva infecției cu gripă”.
  6.) F bin-Reza, V Lopez și colab. Utilizarea măștilor și respiratorilor pentru a preveni transmiterea gripei: o revizuire sistematică a dovezilor științifice. 2012 iulie; 6 (4): 257-267.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5779801/
  Cu toate acestea, autorii au speculat că eficiența măștilor poate fi legată de o utilizare timpurie, consecventă și corectă. De asemenea, sa constatat că utilizarea măștii de față nu este de protecție împotriva răcelii obișnuite, comparativ cu controalele fără măști de față în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății.
  7.) J Jacobs, S Ohde, și colab. Utilizarea măștilor chirurgicale pentru a reduce incidența răcelii obișnuite în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății din Japonia: un studiu controlat randomizat. Am J Infect Control. 2009 iunie; 37 (5): 417-419.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19216002/
  Flux de aer în jurul măștilor. S-a presupus că măștile sunt eficiente în obstrucționarea deplasării înainte a particulelor virale. Având în vedere cei poziționați lângă sau în spatele unui purtător de mască, au existat o transmisie mai îndepărtată a particulelor de lichid încărcate de virus de la indivizi mascați decât de la indivizi nemăscați, prin intermediul „mai multor jeturi de scurgere, inclusiv jeturi intense înapoi și în jos care pot prezenta pericole majore, ”Și un„ jet de scurgere potențial periculos de până la câțiva metri ”.
  8.) M Viola, B Peterson și colab. Acoperirea feței, dispersia aerosolilor și atenuarea riscului de transmitere a virusului.
  https://arxiv.org/abs/2005.10720,

  Dă clic pentru a accesa 2005.10720.pdf


  S-a crezut că toate măștile reduc fluxul de aer înainte cu 90% sau mai mult dacă nu poartă nicio mască. Cu toate acestea, imagistica Schlieren a arătat că atât măștile chirurgicale, cât și măștile de pânză aveau jeturi de sprâncene mai îndepărtate (fluxul de aer ascuns nefiltrat pe lângă sprâncene) decât nu purtau deloc mască, respectiv 182 mm și respectiv 203 mm, față de niciunul care nu se distinge fără mască. S-a constatat că fluxul de aer nefiltrat înapoi este puternic cu toate măștile în comparație cu nemascare.
  Atât pentru măștile N95, cât și pentru cele chirurgicale, s-a constatat că particulele expulzate de la 0,03 la 1 micron au fost deviate în jurul marginilor fiecărei măști și că a existat o penetrare măsurabilă a particulelor prin filtrul fiecărei măști.
  9.) S Grinshpun, H Haruta și colab. Performanța unui respirator special de filtrare N95 și a unei măști chirurgicale în timpul respirației umane: două căi pentru penetrarea particulelor. J Ocupa Env Igiena. 2009; 6 (10): 593-603.
  https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/15459620903120086
  Pătrunderea prin măști. Un studiu realizat pe 44 de mărci de măști a constatat o penetrare medie de 35,6% (+ 34,7%). Majoritatea măștilor medicale au avut o penetrare de peste 20%, în timp ce „măștile și batistele generale nu au funcție de protecție în ceea ce privește eficiența filtrării aerosolilor”. Studiul a constatat că „măștile medicale, măștile generale și batistele s-au dovedit a oferi puțină protecție împotriva aerosolilor respiratori”.
  10.) H Jung, J Kim și colab. Comparația eficienței filtrării și a scăderii presiunii în măștile de nisip anti-galben, măștile de carantină, măștile medicale, măștile generale și batistele. Aerosol Air Qual Res. 2013 iunie 14: 991-1002.

  Dă clic pentru a accesa aaqr-13-06-oa-0201.pdf


  Poate fi util să ne amintim că un aerosol este o suspensie coloidală de particule lichide sau solide dintr-un gaz. În respirație, aerosolul relevant este suspendarea particulelor bacteriene sau virale în respirația inhalată sau expirată.
  Într-un alt studiu, penetrarea măștilor de pânză de către particule a fost de aproape 97% și a măștilor medicale de 44%.
  11.) C MacIntyre, H Seale și colab. Un studiu randomizat grupat de măști de pânză comparativ cu măști medicale la lucrătorii din domeniul sănătății. BMJ Open. 2015; 5 (4)
  https://bmjopen.bmj.com/content/5/4/e006577.long
  Respiratoare N95. Honeywell este producător de aparate respiratorii N95. Acestea sunt realizate cu un filtru de 0,3 microni.
  12.) Măștile N95 explicate.
  https://www.honeywell.com/en-us/newsroom/news/2020/03/n95-masks-explained
  Respiratoarele N95 sunt denumite astfel, deoarece 95% din particulele cu diametrul de 0,3 microni sunt filtrate de masca în fața purtătorului, prin utilizarea unui mecanism electrostatic. Coronavirusurile au un diametru de aproximativ 0,125 microni.
  Această meta-analiză a constatat că aparatele respiratorii N95 nu oferă o protecție superioară măștilor faciale împotriva infecțiilor virale sau a infecțiilor asemănătoare gripei.
  13.) V Offeddu, C Yung și colab. Eficacitatea măștilor și a aparatelor respiratorii împotriva infecțiilor la lucrătorii din domeniul sănătății: o analiză sistematică și meta-analiză. Clin Inf Dis. 65 (11), 1 decembrie 2017; 1934-1942.
  https://academic.oup.com/cid/article/65/11/1934/4068747
  Acest studiu a găsit o protecție superioară de către respiratorii N95 atunci când au fost testați în comparație cu măștile chirurgicale.
  14.) C MacIntyre, Q Wang, și colab. Un studiu clinic randomizat în grup comparând aparatele respiratorii N95 testate și non-testate cu măștile medicale pentru a preveni infecția cu virusul respirator la lucrătorii din domeniul sănătății. Gripa J. 2010 3 decembrie.
  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/j.1750-2659.2011.00198.x
  Acest studiu a constatat că 624 din 714 persoane care purtau măști N95 au lăsat goluri vizibile atunci când și-au pus propriile măști.
  15.) M Walker. Studiul pune la îndoială publicul măștile N95. MedPage Astăzi. 2020 20 mai.
  https://www.medpagetoday.com/infectiousdisease/publichealth/86601
  Măști chirurgicale. Acest studiu a constatat că măștile chirurgicale nu oferea deloc protecție împotriva gripei.
  16.) C MacIntyre, Q Wang, și colab. Un studiu clinic randomizat în grup comparând aparatele respiratorii N95 testate și non-testate cu măștile medicale pentru a preveni infecția cu virusul respirator la lucrătorii din domeniul sănătății. Gripa J. 2010 3 decembrie.
  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/j.1750-2659.2011.00198.x
  Un alt studiu a constatat că măștile chirurgicale au avut un raport de penetrare de aproximativ 85% a particulelor de gripă inactivate aerosolizate și aproximativ 90% a bacteriilor Staphylococcus aureus, deși particulele de S aureus au fost de aproximativ 6x diametrul particulelor de gripă.
  17.) N Shimasaki, A Okaue, și colab. Comparația eficienței filtrului țesăturilor nețesute medicale cu trei aerosoli microbi diferiți. Biocontrol Sci. 2018; 23 (2). 61-69.
  https://www.jstage.jst.go.jp/article/bio/23/2/23_61/_pdf/-char/en
  S-a constatat că folosirea măștilor în operații crește ușor incidența infecției față de nemascare într-un studiu de 3.088 intervenții chirurgicale.
  18.) T Tunevall. Infecții postoperatorii ale plăgilor și măști chirurgicale: Un studiu controlat. World J Surg. 1991 mai; 15: 383-387.
  https://link.springer.com/article/10.1007%2FBF01658736
  S-a constatat că măștile chirurgilor nu conferă niciun efect protector pacienților.
  Alte studii nu au constatat nicio diferență în ratele de infecție a plăgilor cu și fără măști chirurgicale.
  19.) N Orr. – Este necesară o mască în sala de operații? Ann Royal Coll Surg Eng 1981: 63: 390-392.

  Dă clic pentru a accesa annrcse01509-0009.pdf


  20.) N Mitchell, S Hunt. Măști chirurgicale în sălile de operație moderne – un ritual costisitor și inutil? J Hosp Infecție. 18 (3); 1991 1 iulie. 239-242.
  https://www.journalofhospitalinfection.com/article/0195-6701(91)90148-2/pdf
  (19) (20) – Aceste studii au constatat că „există o lipsă de dovezi substanțiale care să susțină afirmațiile că măștile faciale protejează fie pacientul, fie chirurgul de contaminarea infecțioasă”.
  21.) C DaZhou, P Sivathondan și colab. Demascarea chirurgilor: baza dovezilor din spatele utilizării măștilor faciale în chirurgie. JR Soc Med. 2015 iunie; 108 (6): 223-228.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4480558/
  Acest studiu a constatat că măștile medicale au o gamă largă de eficiență a filtrării, cele mai multe prezentând o eficiență de 30% până la 50%.
  22.) L Brosseau, M Sietsema. Comentariu: Măști pentru toți pentru Covid-19 care nu se bazează pe date sonore. U Minn Ctr Inf Dis Res Res Pol. 2020 1 apr.
  https://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/04/commentary-masks-all-covid-19-not-based-sound-data
  Mai exact, măștile chirurgicale sunt eficiente în stoparea transmiterii coronavirusurilor la om? Atât grupurile experimentale, cât și cele martor, mascate și respectiv demascate, s-au dovedit că „nu aruncă virus detectabil în picături respiratorii sau aerosoli”.
  23.) N Leung, D Chu și colab. Virusul respirator se scurge în respirația expirată și eficacitatea măștilor faciale Nature Research. 2020 7 martie 26.676-680 (2020).
  https://www.researchsquare.com/article/rs-16836/v1
  În acest studiu, aceștia „nu au confirmat infectivitatea coronavirusului”, așa cum se constată în respirația expirată.
  Un studiu privind penetrarea aerosolilor a arătat că două dintre cele cinci măști chirurgicale studiate au avut 51% până la 89% penetrare a aerosolilor polidisperse.
  24.) S Rengasamy, B Eimer și colab. Protecție respiratorie simplă – evaluarea performanței de filtrare a măștilor de pânză și a materialelor obișnuite din țesături împotriva particulelor de dimensiuni de 20-1000 nm. Ann Occup Hyg. 2010 oct; 54 (7): 789-798.
  https://academic.oup.com/annweh/article/54/7/789/202744
  Într-un alt studiu, care a observat subiecții în timp ce tusea, „nici măștile chirurgicale, nici măștile de bumbac nu au filtrat efectiv SARS-CoV-2 în timpul tusei de către pacienții infectați”. Și s-au găsit mai multe particule virale în exterior decât în ​​interiorul măștilor testate.
  25.) S Bae, M Kim și colab. Eficacitatea măștilor chirurgicale și a bumbacului în blocarea SARS-CoV-2: o comparație controlată la 4 pacienți. Ann Int Med. 2020 6 aprilie.
  https://www.acpjournals.org/doi/full/10.7326/M20-1342
  S-a constatat că măștile de pânză au o eficiență scăzută pentru blocarea particulelor de 0,3 microni și mai mici. Pătrunderea aerosolilor prin diferitele măști de pânză examinate în acest studiu a fost între 74 și 90%. De asemenea, eficiența filtrării materialelor din țesături a fost de 3% până la 33%
  26.) S Rengasamy, B Eimer și colab. Protecție respiratorie simplă – evaluarea performanței de filtrare a măștilor de pânză și a materialelor obișnuite din țesături împotriva particulelor de dimensiuni de 20-1000 nm. Ann Occup Hyg. 2010 oct; 54 (7): 789-798.
  https://academic.oup.com/annweh/article/54/7/789/202744
  S-a constatat că lucrătorii din domeniul sănătății care poartă măști de pânză prezintă un risc de 13 ori mai mare de boală asemănătoare gripei decât cei care poartă măști medicale.
  27.) C MacIntyre, H Seale și colab. Un studiu randomizat grupat de măști de pânză comparativ cu măști medicale la lucrătorii din domeniul sănătății. BMJ Open. 2015; 5 (4)
  https://bmjopen.bmj.com/content/5/4/e006577.long
  28.) W Kellogg. Un studiu experimental al eficacității măștilor de față din tifon. Am J Pub Health. 1920,34.
  https://ajph.aphapublications.org/doi/pdf/10.2105/AJPH.10.1.34
  Această analiză din 1920 a utilizării măștii de pânză în timpul pandemiei din 1918 examinează eșecul măștilor de a împiedica sau opri transmiterea gripei în acel moment și a concluzionat că numărul de straturi de țesătură necesare pentru a preveni pătrunderea agentului patogen ar fi necesitat un număr sufocant de straturi și nu a putut fi utilizat din acest motiv, precum și problema orificiilor de scurgere în jurul marginilor măștilor de pânză.
  29.) M Klompas, C Morris și colab. Mascare universală în spitale în epoca Covid-19. N Eng J Med. 2020; 382 e63.
  https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2006372
  Măști împotriva lui Covid-19. Editorialul New England Journal of Medicine pe tema utilizării măștilor versus Covid-19 evaluează chestiunea după cum urmează:
  „Știm că purtarea unei măști în afara unităților de îngrijire a sănătății oferă puțină protecție, dacă este cazul, împotriva infecțiilor. Autoritățile de sănătate publică definesc o expunere semnificativă la Covid-19 ca fiind contactul față în față la 6 picioare cu un pacient cu Covid-19 simptomatic, care este susținut cel puțin câteva minute (și unii spun mai mult de 10 minute sau chiar 20 de minute ). Șansa de a prinde Covid-19 dintr-o interacțiune trecătoare într-un spațiu public este, prin urmare, minimă. În multe cazuri, dorința de mascare pe scară largă este o reacție reflexivă la anxietatea din cauza pandemiei. ”
  30.) E Person, C Lemercier și colab. Efectul unei măști chirurgicale la șase minute de mers pe jos. Rev Mal Respir. 2018 Mar; 35 (3): 264-268.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29395560/
  Sunt măștile în siguranță? În timpul mersului sau al altor exerciții. Purtătorii de măști chirurgicale au crescut semnificativ dispneea după o plimbare de 6 minute decât cei care nu au mască.
  31.) B Chandrasekaran, S Fernandes. Exercițiu cu masca facială; manipulăm o sabie a diavolului – o ipoteză fiziologică. Med Hypothese. 2020 22 iunie. 144: 110002.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32590322/
  Cercetătorii sunt îngrijorați de posibilele sarcini ale măștilor faciale în timpul activității fizice asupra sistemelor pulmonare, circulatorii și imune, datorită reducerii oxigenului și a captării aerului, reducând schimbul substanțial de dioxid de carbon. Ca urmare a hipercapniei, pot exista suprasolicitare cardiacă, suprasolicitare renală și trecerea la acidoză metabolică.
  32.) P Shuang Ye Tong, A Sugam Kale și colab. Consecințele respiratorii ale utilizării măștii de tip N95 la lucrătoarele însărcinate din domeniul sănătății – Un studiu clinic controlat. Antimicrob Resist Infect Control. 2015 16 noiembrie; 4:48.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26579222/
  Riscurile aparatelor respiratorii N95. S-a constatat că lucrătoarele însărcinate din domeniul sănătății au pierdut volumul consumului de oxigen cu 13,8% comparativ cu controalele atunci când purtau aparate respiratorii N95. A fost expirat cu 17,7% mai puțin dioxid de carbon.
  33.) T Kao, K Huang și colab. Impactul fiziologic al purtării unei măști N95 în timpul hemodializei ca măsură de precauție împotriva SARS la pacienții cu boală renală în stadiu final. J Formos Med Conf. Univ. 2004 aug; 103 (8): 624-628.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15340662/
  Pacienții cu boală renală în stadiu final au fost studiați în timpul utilizării aparatelor de respirat N95. Presiunea lor parțială de oxigen (PaO2) a scăzut semnificativ în comparație cu martorii și a crescut efectele adverse respiratorii.
  33.) F Blachere, W Lindsley și colab. Evaluarea expunerii la virusul gripal și recuperarea de la măștile chirurgicale contaminate și respiratoarele N95. Metode J Viro. 2018 oct; 260: 98-106.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30029810/
  19% dintre pacienți au dezvoltat diferite grade de hipoxemie în timp ce purtau măștile.
  Respiratoarele N95 ale lucrătorilor din domeniul sănătății au fost măsurate cu ajutorul probelor personale de bioaerosol pentru a adăposti virusul gripal.
  35.) A Rule, O Apau și colab. Expunerea personalului medical într-un departament de urgență în timpul sezonului gripal. Plus unu. 2018 31 august; 13 (8): e0203223.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30169507/
  Și s-a constatat că 25% dintre aparatele de protecție facială ale lucrătorilor din domeniul sănătății conțin gripă într-un departament de urgență în timpul sezonului gripal 2015.
  36.) F Blachere, W Lindsley și colab. Evaluarea expunerii la virusul gripal și recuperarea de la măștile chirurgicale contaminate și respiratoarele N95. Metode J Viro. 2018 oct; 260: 98-106.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30029810/
  Riscurile măștilor chirurgicale: măștile chirurgicale ale lucrătorilor din domeniul sănătății au fost măsurate, de asemenea, prin eșantioane personale de bioaerosol pentru a adăposti virusul gripal
  37.) A Chughtai, S Stelzer-Braid și colab. Contaminarea pe suprafața noastră de viruși respiratori a măștilor medicale utilizate de lucrătorii din spital. BMC Infect Dis. 2019 3 iunie; 19 (1): 491.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31159777/
  S-au găsit diverși agenți patogeni respiratori pe suprafața exterioară a măștilor medicale uzate, care ar putea duce la autocontaminare. S-a constatat că riscul este mai mare cu o durată mai mare de utilizare a măștii.
  38.) L Zhiqing, C Yongyun și colab. J Orthop Translat. 2018 27 iunie; 14: 57-62.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30035033/
  (De asemenea, sa constatat că măștile chirurgicale reprezintă un depozit de contaminare bacteriană. Sursa bacteriei a fost determinată a fi suprafața corpului chirurgilor, mai degrabă decât mediul din sala de operație.
  39.) C MacIntyre, H Seale și colab. Un studiu randomizat grupat de măști de pânză comparativ cu măști medicale la lucrătorii din domeniul sănătății. BMJ Open. 2015; 5 (4)
  https://bmjopen.bmj.com/content/5/4/e006577
  Având în vedere că chirurgii sunt îmbrăcați de la cap până la picioare pentru intervenții chirurgicale, această constatare ar trebui să fie deosebit de îngrijorătoare pentru oamenii laici care poartă măști. Fără îmbrăcămintea de protecție a chirurgilor, oamenii laici au, în general, o suprafață corporală chiar mai expusă pentru a servi drept sursă de colectare a bacteriilor pe măștile lor.
  Riscurile măștilor de pânză: lucrătorii din domeniul sănătății care poartă măști de pânză au avut rate semnificativ mai mari de boală asemănătoare gripei, după patru săptămâni de utilizare continuă la locul de muncă, în comparație cu controalele.
  40.) A Beder, U Buyukkocak și colab. Raport preliminar privind dezoxigenarea indusă de masca chirurgicală în timpul intervenției chirurgicale majore. Neurocirugia. 2008; 19: 121-126.

  Dă clic pentru a accesa 3.pdf


  Rata crescută de infecție la purtătorii de măști se poate datora unei slăbiri a funcției imune în timpul utilizării măștii. Chirurgii s-au dovedit a avea o saturație mai mică de oxigen după intervenții chirurgicale chiar și la doar 30 de minute.
  41.) D Lukashev, B Klebanov și colab. Avangardă: factorul 1-alfa inductibil de hipoxie și izoforma sa scurtă inducibilă de activare reglează negativ funcțiile limfocitelor T CD4 + și CD8 +. J Immunol. 15 octombrie 2006; 177 (8) 4962-4965.
  https://www.jimmunol.org/content/177/8/4962
  Nivelul scăzut de oxigen induce factorul 1 alfa inductibil al hipoxiei (HIF-1).
  42.) A Sant, A McMichael. Dezvăluind rolul celulelor T CD4 + în imunitatea virală. J Exper Med. 2012 30 iunie; 209 (8): 1391-1395.
  https://europepmc.org/article/PMC/3420330
  La rândul său, aceasta reglează în jos celulele T CD4 +. Celulele T CD4 +, la rândul lor, sunt necesare pentru imunitatea virală (42). Hipoxia reglează negativ funcțiile limfocitelor T CD4 + și CD8 + (41)
  43.) C Raina MacIntyre, Holly Seale, Tham Chi Dung. Un studiu randomizat pe grupe de măști de pânză comparativ cu măști medicale la lucrătorii din domeniul sănătății. BMJ Open. 2015; 5 (4): e006577. DOI: 10.1136 / bmjopen-2014-006577
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4420971/
  De peste 3 ori riscul de a contracta o boală gripală dacă se folosește mască de pânză. Penetrarea măștilor de pânză cu particule a fost de aproape 97%, comparativ cu măștile medicale cu 44%. „Aceste linii directoare trebuie actualizate pentru a reflecta riscul mai mare de infecție reprezentat de măștile de pânză, așa cum se constată în studiul nostru.”
  44.) Shane Neilson, MD, dr. Masca chirurgicală este o potrivire proastă pentru reducerea riscurilor. CMAJ. 2016 17 mai; 188 (8): 606-607. doi: 10.1503 / cmaj.151236
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4868614/
  45.) Y. Li, H. Tokura, YP Guo, ASW Wong. Efectele purtării N95 și a măștilor chirurgicale asupra cordului, stresului termic și senzațiilor subiective. Int Arch Occup Environ Health. 2005; 78 (6): 501-509. doi: 10.1007 / s00420-004-0584-4
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7087880/
  46.) Cântărirea riscurilor versus beneficiile utilizării măștii
  În vara anului 2020, Statele Unite se confruntă cu o creștere a utilizării populare a măștilor, care este frecvent promovată de mass-media, lideri politici și vedete. Măștile de pânză de casă și cumpărate în magazin și măștile chirurgicale sau măștile N95 sunt utilizate de public în special atunci când intră în magazine și în alte clădiri accesibile publicului. Uneori se folosesc bandane sau eșarfe. Utilizarea măștilor de față, fie din pânză, chirurgicale sau N95, creează un obstacol slab pentru agenții patogeni aerosolizați, așa cum putem vedea din meta-analize și din alte studii din această lucrare, permițând atât transmiterea agenților patogeni aerosolizați către alții în diferite direcții, precum și ca autocontaminare.
  De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că măștile împiedică volumul necesar de admisie a aerului necesar pentru un schimb adecvat de oxigen, ceea ce duce la efecte fiziologice observate care pot fi nedorite. Chiar și plimbările de 6 minute, darămite o activitate mai intensă, au dus la dispnee. Volumul de oxigen neobstrucționat într-o respirație tipică este de aproximativ 100 ml, utilizat pentru procesele fiziologice normale. 100 ml O2 depășește cu mult volumul unui agent patogen necesar transmiterii.
  Datele de mai sus arată că măștile servesc mai mult ca instrumente de obstrucție a respirației normale, decât ca bariere eficiente la agenții patogeni. Prin urmare, măștile nu ar trebui utilizate de către publicul larg, nici de adulți, nici de copii, iar limitările lor ca profilaxie împotriva agenților patogeni ar trebui luate în considerare și de medici.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Covid-1984 said, on martie 5, 2021 at 11:51 pm

  regim de puscarie, nu are legatura cu facerea de bine. Asa arata LAGARUL SATANIC, cine vrea sa se distreze si sa se plimbe, se vaccineaza periodic si ia cipul pe mana sau pe frunte ca sa nu mai fie nevoie de dea SMS pe unde se afla.
  Tehnocratia va fi doar pt elita, numai ei vor avea tehnologie de fabricatie si vor folosi roboti, Oameni vor pierde cunostintele tehnologice, raman la uneltele de baza, popoarele merg inapoi in epoca mersului pe jos si canibalismului sttintific, din cauza incalzirii globale…

  Apreciat de 1 persoană

 5. Cristian Daniel said, on martie 6, 2021 at 12:03 am

  Fratilor, nu va mirati, aceasta este pedeapsa lui Dumnezeu ptr Grecia ortodoxa care a legiferat casatoriile intre homosexuali. Iar acolo va fi si mai mare prapadul: vor izbucni incendii cumplite, inundatii, cutremure devastatoare, miscari de protest violente, turismul se va prabusi, oamenii vor saraci, economia se va duce in cap, iar musulmanii se pregatesc deja sa invadeze tara. Nu le spun eu, le spune Sf. Paisie Aghioritul. Desi au Sf. Munte acolo, grecii au intors spatele Domnului, multi sunt atei, altii total indiferenti si destui au trecut pe la tot felul de secte sau alte religii, dupa cum imi spunea un amic ce locuieste acolo de mai multi ani…

  Apreciat de 3 persoane

 6. gabimdi said, on martie 6, 2021 at 1:51 am

  Aceasta nu mai este dictatură, este iadul pe pământ!!!

  Apreciat de 3 persoane

 7. Paul said, on martie 6, 2021 at 2:03 am

  Prostie și nemernicie- Polițiști care nu au lăsat o batrana sa participe la înmormântarea sotului, deși făcuse 4 teste covid

  https://evz.ro/o-batrana-in-carantina-inutila-nu-a-putut-participa-la-inmormantarea-sotului.html

  Apreciat de 2 persoane

 8. kunta kinte said, on martie 6, 2021 at 4:00 am

  Daca grecoteii sunt fraieri, lasi, asta merita. Uite in sudul US asa ceva nu exista.Diar tarile cu multi dosnici accepta asta

  Apreciat de 1 persoană

 9. Remus Satală said, on martie 6, 2021 at 9:40 am

  Faptul că boala este 100% descalifică din start ideea oricăror restricții. Adevăratul scop este însă frica și manipularea prin frică. Frica întotdeauna face apel la fugă, iar fuga este întotdeauna o îndepărtare de obiectiv ceea ce înseamnă o îndepărtare de analiza obiectivului. Frica este ceea ce înlocuiește dorința de dreptate cu dorința de nevinovăție, iar pentru omul care dorește nevinovăția și nu dreptatea, orice vorbă repetată se consideră o vorbă dovedită. Frica este cea care înlocuiește astfel rațiunea cu ritualul repetitiv și realitatea cu înscenarea. Omul care fuge este un om care nu analizează, care vine cu scuze în loc de argumente, cu repetiție în loc de explicație și cu nevinovăție în loc de dreptate. Supunerea este întotdeauna o manifestare a fricii de pericol și de amenințare și de aceea dreptatea și supunerea sunt același lucru într-o lume a fricii. Dreptatea înseamnă adevăr și echitate. Supunerea înseamnă credință și sacrificiu. Frica este cea care induce confuzia dintre realitate și obsesie. Orice emoție puternică este o obsesie, însă prin fugă este desființată posibilitatea de analiză, iar fără analiză nu mai rămâne decât aparența. Aparența ajunge să se confunde astfel cu realitatea prin repetiția ritualică a înscenărilor. De asta repetiția se folosește în scopul amplificării fricii, intimidării, scăderii stimei de sine, rușinii și timidității. Cum frica întotdeauna atrage atenția și cum orice emoție puternică devine o obsesie, frica devine astfel o obsesie. Neputința proprie ajunge să se confunde cu puterea căreia i s-a cedat puterea și astfel se instaurează sclavia. Sclavia se întemeiază pe dorința de nevinovăție ca substitut al dorinței de dreptate. Iar în momentul în care dorința de nevinovăție înlocuiește dorința de dreptate, orice vorbă repetată și orice obsesie se va socoti drept adevăr. Adevărul și minciuna se vor combina în credință, iar dreptatea și nedreptatea se vor combina în supunere. Despre asta este vorba.

  Apreciat de 1 persoană

  • Remus Satală said, on martie 6, 2021 at 12:55 pm

   100% tratabil am vrut să spun. Dacă media „oficială” anunță că 80% ar fi asimptomatici și că toate decesele i-ar fi vizat numai pe cei cu comorbidități, atunci clar este vorba despre un război psihologic. Ei pregătesc cu siguranță niște predispoziții psihologice pentru ceva. Trebuie să reușim să intuim sau să extrapolăm. Să stabilim care sunt predispozițiile și pentru ce gen de situații ar fi potrivite acele predispoziții și mai ales în interesul cui.

   Apreciază

 10. mucenicul said, on martie 6, 2021 at 10:20 am

  A republicat asta pe Mucenicul's Blog.

  Apreciază

 11. ancutz said, on martie 6, 2021 at 10:23 am

  Va fi greu, f greu. Acum se vede cine are credinta in Dumnezeu, crugaciune, munca interioara intr-un cuvant. Libertatea interioara nu ne-o pot lua(deocamdata), depinde de noi ce facem cu un lockdown. Ne incuiem sau ne descuiem spre Hristos. Noi, romanii, avem un avantaj: ii avem pe Sfintii inchisorilor ca exemplu si protectie. Mai rau n-are cum sa fie. Doamne ajuta si sa ne fie de folos vremurile.

  Apreciat de 1 persoană

 12. Mihai T said, on martie 6, 2021 at 10:25 am

  ”interzicerea circulației între județe”
  ”Este interzisă circulația între regiuni pentru toate mijloacele de transport și categoriile de persoane, cu excepția autovehiculelor autorităților”
  Îmi amintesc la sfinții care au profețit despre vremurile din urmă că au zis și asta: ”antihrist va interzice oamenilor să se deplaseze dintr-un oraș în altul și chiar dintr-un sat în altul”

  Apreciat de 4 persoane

 13. Stefan said, on martie 6, 2021 at 11:07 am

  Vai de capul lor, săracii. Pare că cu cât sunt oamenii mai credincioși cu atât carantina este mai puternică. Totuși eu zic să nu ne facem prea multe griji. La noi cu credința este mai relax. Vedem acum câți ne strângem mâine.

  Doamne ajută

  Apreciat de 2 persoane

 14. Mihai said, on martie 6, 2021 at 11:56 am

  Deocamdata lanoi este mult mai bine. Poarta masca doar cei care vor sa duca tara de rapa. Ceilalti ar putea contesta f simplu amenzile. Iata un material foarte bine documentat ce circula pe internet:

  Cum trebuie sa procedăm cu amenzile aplicate pentru nepurtarea pe faţă a măştii. Am spus “pe faţă” având în vedere faptul ca legea 55/2020 nu prevede nicăieri unde ar trebui purtată masca, iar toate celelalte acte normative inferioare ierarhic legii care ar fi trebuit să rezolve problema, sunt nule din start.

  O altă gravă anomalie este faptul că instituirea stării de alertă doar prin Hotararea Guvernului şi fără control parlamentar, este neconstituţională. Starea de alertă nici nu este prevăzută in Constituţia României.

  Cu toate acestea, poliţia dă amenzi cetățenilor României, chipurile, pentru nepurtarea măştii de protecţie. Dar procedând aşa, poliţiştii care o fac, comit infracţiunea de abuz în serviciu care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. Este vorba despre articolul 297 din Noul Cod Penal.

  În consecință, orice român care a primit sau care va primi amendă pentru nepurtarea măştii, o poate contesta în instanţă pentru a i se anula. Vă prezint acum procedura:
  Mai întâi, amenda nu trebuie semnată. Şi desigur, nu trebuie plătită. Apoi, din partea celui amendat, poliţistul care scrie acel proces verbal este obligat să scrie motivul pentru refuzul lui de a semna. Este important să i se dicteze poliţistului, iar el să scrie exact ce spune cel amendat. Va spune în cuvinte proprii că nu este de acord cu amenda pentru că (1) aceasta este neconstituţională, (2) pentru ca îi încalcă drepturi fundamentale si libertăți garantate de Constituţie şi (3) pentru că cei care emit acea amendă comit un abuz în serviciu. După ce este completat procesul verbal cu acele precizări, amenda urmează să vină prin poşta la domiciliul celui amendat.

  Legea prevede că orice amendă poate fi contestată în termen de 15 zile de la acea dată calendaristică.

  Se face o foto-copie a procesului verbal care se depune la Judecătoria de care aparţine cel amendat, împreună cu acea Contestaţie în care se solicită anularea amenzii. Această Contestaţie se bazează pe decizia nr. 457 din 25 Iunie 2020 a Curţii Constituţionale a României.

  Contestaţia poate fi completată cu solicitarea instanței pentru tragerea la răspundere penală a agenților de politie care au întocmit procesul verbal, având in vedere că faptă lor se încadrează în prevederile articolului 297 din Noul Cod Penal care se referă la abuzul în serviciu.

  Se pot solicita instanţei despăgubiri din partea persoanelor care au încălcat legea în dauna părții vatamate (pentru daune morale şi materiale).
  Acolo unde există posibilitatea, Contestația se poate depune la Judecatorie şi electronic, prin mail. În acest caz, tot prin mail va veni din partea Judecătoriei numărul de Dosar înregistrat pe numele celui care a facut Contestația pentru anularea amenzii.

  Dupa primirea numărului de Dosar, se plăteste taxa judiciară de timbru, care în prezent a ajuns la valoarea de 30 de lei.

  Judecătoria va emite o Citaţie pe care o va trimite prin poştă contestatarului amenzii. După primirea Citaţiei pentru prezentarea la proces la data stabilită, dacă dintr-un motiv sau altul nu puteţi participa, se poate solicita în scris sau prin mail judecarea cazului in lipsă.

  În acest caz, nu mai este nevoie să apelaţi la un avocat care să fie prezent acolo. Conform articolului 24 din Constituţie (alineatul 2), procesul va avea oricum un avocat numit din oficiu, dacă el nu este ales anticipat. Totuşi, este mult mai bine ca cel care a contestat amenda sa fie prezent la proces.

  Este important ca în conținutul Contestației să se precizeze că în conformitate cu decizia Curţii Constituţionale a României nr. 457 din data de 25 Iunie 2020, nu se pot aplica sancţiuni în baza articolului 65 litera (h), pentru că Hotărârile de Guvern şi Ordonanțele sau Ordinele de ministru nu pot restrânge drepturile şi libertăţile cetățenești. Curtea Constituţională a desfiinţat aceste acte normative. Constituţia spune în articolul 53 că trebuie făcute doar prin lege.

  Deci, numai cu 30 de lei se poate scăpa de orice amendă emisă de poliţie pentru nepurtarea măştii, mai ales cand este vorba despre nepurtarea ei în spaţii deschise, dar şi în celelalte cazuri.

  Decizia instanței de anulare a amenzii va veni prin poştă

  Acum, trebuie să mai stim că în ultima perioadă, după ce patrioţii români amendați în acest mod şi au obţinut deja anularea amenzilor pentru nepurtarea măştii, unii poliţişti au înţeles că sunt puşi de şefii lor să facă abuz în serviciu şi au schimbat tactica: dau doar avertismente în loc de amenzi.

  Deci vedeţi că se poate! Legea este de partea cetățeanului. Trebuie doar să ne facem partea, adică să ne folosim de oportunitățile legale pentru a ne apăra drepturile şi pentru a ataca în instanţă abuzurile pe care statul le face asupra cetățenilor prin intermediul poliţiei române.

  CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE!

  Apreciat de 2 persoane

 15. Spaceman said, on martie 6, 2021 at 12:15 pm

  Pe Aeroportul International Henri Coandă s-au instalat ‘porți inteligente’ → pentru prostime!

  http://stiri.tvr.ro/sistem-automat-de-scanare-pe-aeroportul-international-henri-coanda_880712.html#view

  Apreciază

 16. […] Grecia deja este intr-un lockdown cumplit, cred ca nici Romania nu va scapa si va reintra si ea intr-unul cu mult mai dur decat cel de anul […]

  Apreciază

 17. Un om said, on martie 6, 2021 at 3:48 pm

  „părăsirea domiciliului se va face cu transmiterea prealabilă a unui mesaj SMS”
  Deci sistemul vrea să știe când ies oamenii din casă! Este o încălcare a intimității!

  Apreciat de 2 persoane

 18. contracurent said, on martie 7, 2021 at 12:24 am

  pana la 16 martie ?!? adica inca 10 zile ? ar fi bine sa fie doar atat; cand am vazut ditamai stirea am crezut ca e ceva pt cel putin 30 zile

  Apreciază

 19. Straja said, on martie 7, 2021 at 5:42 pm

  M-am născut liber și mor liber, indiferent ce vor ei. Nu au cum să-mi impună nimic. Pot să-si ia legea lor satanică și să și-o bage în…. .

  Apreciat de 2 persoane

 20. MI said, on martie 8, 2021 at 8:27 pm

  A republicat asta pe Ioana.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: