SACCSIV – blog ortodox

SUA – termeni ce ar trebui șterși din codul oficial de conduită: tată, mamă, fiu, fiică, frate, sora, unchi, mătușă, verișoară primară, nepot, nepoată, soț, soție, socru, soacră, ginere, noră, cumnat, cumnată, tată vitreg, mama vitregă, fiică vitregă, soră vitregă, frate vitreg, nepot, nepoată

Posted in politica corecta, SUA by saccsiv on februarie 26, 2021

Sursa: https://m.hotnews.ro/stire/24624225

de Dani Rockhoff

Afară cu Shakespeare! Afară cu Aristotel și Platon! Fără mamă și tată în limbajul parlamentar american! SUA pare a se confrunta cu o totală bulversare și epurare de valori tradiționale, sub presiunea nediscriminării. Iar reforma lingvistică propusă de Democrați pentru cel de al 117-lea Congres ne duce cu gândul la Newspeak-ul din distopia lui George Orwell, „1984”. Scoaterea programatică din limbaj a cuvintelor neconvenabile duce implicit la sărăcirea gândirii, fiind un potențator al controlului și puterii grupului politic interesat.

Dan-el Padilla Peralta, un academician afro-american, solicită eliminarea așa-numiților clasici din programa de învățământ, aceștia fiind „asociați cu supremația albă”, după cum relatează The New York Times . El susține că ideile de înțelepciune ale civilizației occidentale se bazează pe „alb”, fapt care se datorează, în cele din urmă, interpretărilor autorilor antici. Recent, și alți profesori americani care predau literatură clasică și-au „puricat” propriile materii de „naționalism alb”, pentru a curăța orice subiect de presupusul rasism.

Dar Padilla merge și mai departe, susținând că facultățile clasice sunt în sine ostile minorităților. „Dacă ar fi să proiectezi, în mod deliberat, un subiect ale cărui organisme instituționale și orientări pentru autocenzură urmăresc, în mod explicit, să delegitimeze statutul legitim al cărturarilor care nu sunt albi”, a spus Padilla, „nu ai putea să o faci mai bine decât o face <<clasicul>>”. El a adăugat: „Clasicul este atât de strâns legat de supremația albă, încât este indisolubil legat de ea … La o analiză mai atentă, evidențierea lui <<a fi alb>>se dovedește a fi ancorată în bazele acestui clasicism”.

De la vechea logică la noua isterie

Vechii clasici au spus multe despre toleranță, corectitudine, logică și empatie și au reprezentat virtuțile democrației și libertății de exprimare. Filozofii stoici au dat sfaturi despre independență, exact opusul „culturii victimei”. Ca atare, se pare că au fost și sunt un obstacol persistent, în calea unor „progrese” pe calea ce se observă acum.

Conflictele de anul trecut din orașele americane, după moartea lui George Floyd, au fost însoțite uneori de o mare violență. Ele au accelerat adâncirea Academiei SUA în ” isterie rasială”. Tratamentul presupus discriminator s-a transformat într-o sensibilitate excesivă și a devenit acum aproape isteric, cu un climat de teamă în școli, ajungându-se chiar la aberații precum „este rasism a cere elevilor să lucreze mai mult”.

Luna trecută, un profesor de drept de la Universitatea din Illinois a fost suspendat din funcție pentru că a folosit „cuvântul N”, într-o lecție despre discriminarea la locul de muncă (deși a scris doar „n ––” și a folosit substituenți). Excese au avut loc și la Evergreen College, în 2017, când o acuzație nefondată de rasism a fost suficientă pentru a incita o mulțime de studenți, care cu bate de baseball au pornit „la vânătoare” după profesorul Bret Weinstein.

Din acest motiv, declarațiile lui Padilla reprezintă o amenințare pentru orice facultate universitară clasică, care este suficient de slabă de înger sau suficient de credulă pentru a vedea în canonul clasic un instrument al rasismului. Însă Padilla nu e singur, are armate de acoliți, ba chiar și vânt din pupa politică a momentului.
Atacul politic al termenilor inclusivi

SUA se confruntă cu o reformă lingvistică neobișnuită. Deputații democrați doresc să elimine toate cuvintele „de gen”, cum ar fi „mamă” și „tată”, din Codul de conduită al Congresului SUA, pentru a folosi în schimb termeni „inclusivi”. Iată ce se spune în documentul făcut public la începutul lunii ianuarie de Comitetul de Reglementare, privitor la detaliile pachetului de reguli avute în vedere, în cadrul celui de al 117-lea Congres.

Acesta s-a convocat la Washington DC, la 3 ianuarie 2021, în ultimele săptămâni ale președinției lui Donald Trump și se va încheia la 3 ianuarie 2023. Cu toate acestea, modificările sunt menite să se aplice noului Cod de conduită al Congresului. Acest lucru este ajustat aproximativ la fiecare doi ani, cu fiecare nouă componență a Congresului SUA.

Dat fiind faptul că democrații au revenit acum cu o majoritate redusă, de 222 membri în Camera Reprezentanților, pare probabil ca reforma lingvistică propusă să fie adoptată ca parte a noului cod de conduită.
Iată un extras din documentul reformei propuse, care „promovează incluziunea și diversitatea”.

Aceasta include modificări care ar putea: înființa Comitetul selectiv pentru disparitate economică și echitate în creștere; solicită comisiilor permanente să includă în planurile lor de supraveghere o discuție despre modul în care lucrează comitetul în Congresul viitor: va aborda problemele inechităților pe bază de rasă, culoare, etnie, religie, sex, orientare sexuală, identitate de gen, handicap, vârstă sau național origine; onorează toate identitățile de gen prin schimbarea pronumelor și a relațiilor familiale din regulile Camerei pentru a fi neutre în materie de gen; face permanent Oficiul pentru diversitate și incluziune pentru a facilita o forță de muncă diversă care să reflecte membrii noștri și districtele pe care le reprezintă; și examinează diversitatea grupurilor de martori la audierile comitetului pentru a ne asigura că suntem audiați de către diferite grupuri de experți în timp ce elaborăm legislația.

Un document separat al propunerii de reformă stabilește în detaliu ce termeni ar trebui șterși din codul oficial de conduită, cu detaliere de modificări.

„Acestea includ: tată, mamă, fiu, fiică, frate, sora, unchi, mătușă, verișoară primară, nepot, nepoată, soț, soție, socru, soacră, ginere, noră, cumnat, cumnată, tată vitreg, mama vitregă, fiică vitregă, soră vitregă, frate vitreg, nepot, nepoată. ”

Acești termeni ar fi înlocuiți cu forme neutre precum „părinte, copil (propunerea în engleză – ‘‘parent, child, sibling, parent’s sibling, first cousin, sibling’s child, spouse, parent in-law, child-in-law, sibling-in-law, stepparent, step child, stepsibling, half-sibling, or grandchild’’).Trebuie să spun că unele dintre denumirile propuse le-am găsit intraductibile în limbajul tradițional.

Referințele la gen ar trebui, de asemenea, eliminate din cuvintele „marinar” (seaman) și „președinte” (Chairman) și înlocuite cu „navigatori” și Chair – doar pentru a numi câteva alte sugestii.

Democrații Nancy Pelosi și George McGovern, membri ai Congresului, au lăudat pachetul general, deoarece „include reforme etice majore, crește responsabilitatea față de poporul american și face din această Cameră a Reprezentanților cea mai inclusivă din istorie”.

„Aceste propuneri de perspectivă reflectă prioritățile noastre ca și Comitet și ca țară – inclusiv combaterea coronavirusului, a inegalității economice, abordarea crizei climatice, promovarea incluziunii și promovarea integrității în guvern”, a mai declarat Pelosi.

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Paul said, on februarie 26, 2021 at 6:53 pm

  Companiile aeriene implora UE sa introducă certificatul de vaccinare pentru a se putea relua călătoriile.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Codrin said, on februarie 26, 2021 at 9:11 pm

  asta e pasul spre incest si alte amizerii. Nu vor mai sti care e frate sora mama tata etc…

  Apreciat de 2 persoane

  • Clement said, on februarie 27, 2021 at 9:18 am

   Pasajul biblic in care Lot este imbatat si apoi violat de propriile-i fiice, din ratiuni pe care naratorul le interpreteaza ca tinand de strategia etno-tribal-judaica, tot incest se numeste.
   Chiar si printre preotii ortodocsi am intalnit exemplare care considera ca Dumnezeu a ingaduit aceasta abominatiune din motive pe care noi nu le putem intelege si deci, cerceta.
   Eu cred ca Dumnezeul caruia Mantuitorul ne invata cum sa ne adresam in rugaciune, nu era prezent in respectivul moment, ci vrajmasul.
   Ca samanta urmasilor rezultati din violarea lui Lot a rodit si acestia stapanesc lumea pare, evident.

   Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 27, 2021 at 1:14 pm

    Clement

    Nu inteleg ultima ta fraza. Iata ce scrie in Sfanta Scriptura:
    37. Şi a născut cea mai mare un fiu, şi i-a pus numele Moab, zicând: „Este din tatăl meu”. Acesta e tatăl Moabiţilor, care sunt şi astăzi.
    38. Şi a născut şi cea mai mică un fiu şi i-a pus numele Ben-Ammi, zicând:
    „Acesta-i fiul neamului meu”. Acesta e tatăl Amoniţilor, care sunt şi astăzi.

    https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=19#37
    “Care sunt şi astăzi”, adica in vremea cand erau scrise cartile Vechiului Testament.
    Moabiţii au ajuns sa se inchine la draci iar poporul lui Israel a dus razboaie cu ei:
    https://www.bibliaortodoxa.ro/cautare.php?text=Moab&carte=-3
    Idem amoniţii:
    https://www.bibliaortodoxa.ro/cautare.php?text=amoni%C5%A3i&carte=-3

    Apreciază

   • roman said, on februarie 27, 2021 at 3:24 pm

    clement…
    ai grija ce rostesti,ca tu SINGUR te osandesti..UITE:

    Sf Ambrozie al Milanului,Omilii la Facere
    Pag 27
    ….Încă şi DUPĂ POTOP ÎMPUŢINAT ERA NEAMUL OMENESC şi evlavia purta de grijă ca nu cumva să pară că vreun om nu a înapoiat datoria firii. Înca şi fiicele lui Loth celui sfînt PENTRU ACEASTA căutau urmaşi, SPRE A NU SE ÎMPUŢINA NEAMUL OMENESC. [Facere 19:31] Şi de aceea PENTRU DATORIA OBŞTEASCĂ a acoperit greşeala unuia. Şi nu fără temei este înfaţişată FEMEIA CA URZITOARE A FAPTEI, ci pentru ca BĂRBATUL SĂ FIE FĂRĂ DE VINĂ şi SĂ NU SE CREADĂ că a căzut rob unei greşeale deşarte…
    pag.49
    IERTATE SUNT însă fiicele lui Lot SFÎNTUL, de vreme ce AU SOCOTIT CĂ PIEIREA ACEEA a fost nu doar asupra ținutului din preajmă, ci ASUPRA A TOT PĂMÎNTUL, că din tot norodul, ELE SINGURE AU MAI RĂMAS DIMPREUNĂ CU PĂRINTELE LOR. Şi pentru aceea, ca SĂ NU PIARĂ NEAMUL OAMENILOR, au căutat împreunarea cu părintele lor, ca SĂ RIDICE IARĂŞI SĂMÎNȚA NEAMULUI OMENESC DIN PARINTELE LOR.[Facere 19:33]. NU A FOST, DAR, PATIMA POFTEI, ci leacul naşterii care, gîndesc, NU ESTE SOCOTITĂ FĂRĂDELEGE. Pentru că şi EVA A FOST LUATĂ DIN BĂRBAT, din coasta lui a fost zidită femeia, os din oasele lui şi carne din carnea lui, însă PENTRU ÎNMULȚIREA NEAMULUI OMENESC S-A AMESTECAT CU BĂRBATUL. Dar CUGETUL OMULUI CELUI DREPT este făcut să amuțească atunci cînd îngăduie aceasta; ÎMBĂTAT DE VIN, NU ŞTIA CE FACE. Drept aceea nu este de mirare dacă PE FECIOARE LE-A AMĂGIT O ÎNCHIPUIRE, ca să creadă cum că NORODUL DE PE TOT PĂMÎNTUL A PIERIT. Nu aceeaşi iertăciune avusese Lot sfîntul, care AUZISE DE LA ÎNGERI că numai LOCUL ACELA AVEA SĂ PIARĂ, iar NU TOATĂ LUMEA….
    P.S Pe ULTRASCURT,aceasta intamplare din Sf Scriptura este imediat/se petrece, dupa potopul lui Noe,cand Sodoma si Gomora au fost RASE de pe fata pamantului de Dumnezeu,iar fiicele lui Loth CREDEA ca TOT pamantul a fost omorat,datorita pacatelor si NU doar Sodoma si Gomora si NUMAI ele si Loth,tatal lor mai, erau pe fata pamantului.deci ptr PROCREERE NU ca azi ptr DESTRABALARE si porno….
    Cautati Invataturile din CERURI ale Sfintilor si LEPADATI-VA de ,,gandurile’’/talcuielile voastre,dupa LOgicile voastre sau macar TACETI,cand NU stiti,ca va faceti rau mai putin,VOUA insiva, UITE ce zice Apostolul=LEGIUITORUL Lui Hristos…
    20. Aceasta ştiind mai dinainte că NICI O PROOROCIE a Scripturii NU SE TÂLCUIEŞTE după socotinţa fiecăruia;
    21. Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci OAMENII CEI SFINŢI ai lui Dumnezeu au grăit, PURTAŢI fiind de Duhul Sfânt.
    Petru 2,cap 1
    Iar TOTI Sfintii sunt in CERURI,NU pe pamant…asa ca…ATENTIE!!

    Apreciat de 1 persoană

   • gheorghe said, on februarie 27, 2021 at 10:17 pm

    Semnificatia cuvantului „incest” trebuie inteleasa in deplina cunoastere a etimologiei.
    Intelesul de baza este de ne-abtinere, renuntare la abstinenta PE BAZA RELIGIOASA.
    Asta presupune ca exista starea de constienta, cea de cunoastere-perceptia a realitatii dar sicapacitatea de exprimare a vointei.
    Lot nu si-a exprimat si nici infranat vointa, nu avea cum intelege ce se intampla si nici ca sint fiicele sale… nu avea starea de a se abtine sau nu fiind imbatat.
    Deci, nu a fost incest.

    Ulterior, cand s-au facut legile societatii, s-a cuprins aceasta notiune in randul abaterilor de la armonia sociala si reigioasa, evoluand prin neacceptarea din ce in ce mai extinsa a relatiei sexuale … de la gradul 2, la 3, la 4.
    Oricum, pe vremea lui Lot nu cred (din ce stiu…) ca finta umana era atat de degradata biologic incat relatiile sexuale „apropiate” sa fi condus la malformatii genetice.
    In Europa, in mileniul I dupa Hristos nu era deloc neobisnuit ca unchiul si nepoata sa se casatoreasca; aveau copii sanatosi.
    Mai important era ne-amestecul de rase si de etnie!
    La iudei, fratele lua de nevasta vaduva celuilalt iar copiii aveau ca tata pe cel decedat.
    La vremea noastrai vaduva este ruda si nu se poate cununa cu cumnatul.
    Fratii nu se pot casatori cu surori din alta familie, evident.
    Daca se despart [si] RELIGIOS, fosta cumnata se poate cununa cu fostul (sau) cumnat fiindca dispare relatia de rudenie SPIRITUALA, mai importanta decat cea biologica.
    ––––––
    Un barbat nu este violat de femeie.
    Poate ca faci confuzie: poate (si este!) abuzat emotional,mental prin santajul sistematic, chiar instinctiv practicat de femeie.
    Da-ne exemplu de „violarea masculului”, desigur – sexual.

    Apreciază

 3. fii și fiice, dar în ce fel said, on februarie 26, 2021 at 9:19 pm

  Explicații? Iată-le:

  Pelosi and son:

  https://archive.org/details/BitChute-H7zPI2v867rd

  Apreciază

 4. Clement said, on februarie 27, 2021 at 12:02 am

  Dementa s-a instalat si in Europa.
  Studentii de la Science Po-Paris vor avea puncte suplimentare daca vor folosi „scrierea inclusiva” la examene, incepand cu aceasta sesiune.
  Scrierea inclusiva presupune si eludarea unor expresii considerate drept discriminatorii, modificari de sintaxa gramaticala, utilizarea unor termeni imprecisi, fapt ce va conduce la un nou tip de manipulare lingvistica, cu consecinte in crearea de concepte improprii logicii in comunicare.
  Scrierea inclusiva este doar una din tehnicile de manipulare studiate in laboratoarele din Statele Unite, asupra carora a atras atentia sociologul Chomsky, personalitate considerata inconfortabila de catre dilematicii damboviţeni.
  Trebuie sa fim foarte atenti ca bursierii romani la Sciene Po-Paris sa nu fie influentati de aceasta aberatie si sa ne trezim ca vor sa o impuna in universitatile din Romania.

  Apreciat de 2 persoane

 5. Moca said, on februarie 27, 2021 at 9:52 am

  Amerika,din gresala’n gresala,pan’ la prabusirea finala!!! Atunci socializzmul va fi biruitor la sate si orase amerikane !!! Hurray !

  Apreciat de 1 persoană

 6. Chair Man said, on februarie 28, 2021 at 5:55 am

  Când bubuie UjE?
  Când își declară Texasul independența de progresism?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: