SACCSIV – blog ortodox

Prăbușirea temporară a Texasului prefigurează prăbușirea totală a SUA?

Posted in APA, frig, hrana, SUA, TEXAS by saccsiv on februarie 24, 2021

Zero Hedge: Is The Temporary Collapse Of Texas Foreshadowing The Total Collapse Of The US?

Prăbușirea temporară a Texasului prefigurează prăbușirea totală a SUA?

Avem o scurtă avanpremieră a ceea ce se va întâmpla în cele din urmă cu Statele Unite în ansamblu. Infrastructura din America îmbătrânește și se destramă. Rețelele electrice americane nu au fost niciodată destinate să aibă mulți consumatori, sistemele noastre de apă sunt cu totul o glumă și a devenit absolut evident că ne-am pierde controlul dacă ar apărea vreodată o urgență națională majoră pe termen lung. Texas are o bogăție imensă și resurse energetice imense, dar acum este numit „stat ratat”.

Dacă nu poate rezista nici măcar câteva zile pe vreme rece, cum va arăta în rest America atunci când lucrurile vor lua amploare în a deveni foarte haotice în această țară?

În acest moment, a devenit clar că rețeaua electrică din Texas este într-o stare mult mai proastă decât oricine și-ar fi imaginat vreodată. Când vremea extrem de rece a lovit statul, cererea de energie a crescut dramatic. În același timp, aproximativ jumătate din turbinele eoliene pe care se bazează statul Texas au înghețat, iar restul sistemului electric pur și simplu nu putea face față creșterii masive a cererii de curent.

Milioane de texani au rămas fără curent electric timp de mai multe zile, iar alte sute de mii de oameni din Texas nu au nici acum curent electric în timp ce este scris acest articol.

Acum învățăm că Texas a fost literalmente la doar câteva momente distanță de „un eșec catastrofal” care ar fi putut duce la întreruperi de curent electric pe timp de „luni întregi”

Rețeaua electrică din Texas a fost la „secunde și minute” distanță de un eșec catastrofal care ar fi putut lăsa oamenii din Texas fără curent electric luni întregi, au declarat joi oficialii de la entitatea care operează rețeaua.

În timp ce milioane de clienți din întreaga țară încep să aibă energie electrică restabilită după întreruperi masive care țin și multe zile întregi, oficialii de la Electric Reliability Council din Texas sau ERCOT, care operează rețeaua electrică care acoperă cea mai mare parte a statului, au declarat că Texas este periculos de aproape de ‘în caz de cel mai rău scenariu’:  întreruperi de curent necontrolate în tot statul.

Nici nu-mi pot imagina ce lucruri de coșmar ar fi evoluat în cele din urmă în Texas dacă ar fi existat întreruperi de curent luni de zile.

Conform unui expert, statul Texas a fost cu adevărat aproape de „în caz de cel mai rău scenariu”

Cel mai rău scenariu: cererea de energie depășește puterea de alimentare a rețelei, provocând incendierea echipamentelor, explozii în stațiile electrice și căderea liniilor de transport.

Dacă rețeaua de curent ar fi căzut complet, repararea întregii infrastructuri a rețelei de curent ar fi putut dura luni de zile, a declarat Bernadette Johnson, vicepreședinte senior pentru energie și surse regenerabile la Enverus, o companie de software și informații pentru petrol și gaze cu sediul în Austin.

De ani de zile le spun cititorilor mei că trebuie să aibă un sistem alternativ de rezervă pentru energie, deoarece în timpul unei urgențe majore rețeaua de curent principală poate eșua.

Și când eșuează, poate costa literalmente viața unora. M-am întristat profund când am aflat că un bărbat din Texas a înghețat șezând

În timp ce Texas a suferit zile de întrerupere a energiei electrice, un bărbat ar fi înghețat până la moarte în fotoliul său, cu soția sa lângă el agățându-se de viață.

Bărbatul a fost găsit mort în casa lui din Abilene, miercuri, după ce a rămas fără curent timp de câteva zile, în frig record.

Majoritatea americanilor nu realizează că o mare parte din restul lumii are de fapt o infrastructură de energie mult mai bună decât a lor. Doar verificați aceste numere

În Japonia, o locuință are în medie doar 4 minute de întreruperi de curent pe an. În Vestul mijlociu al Statelor Unite ale Americii, cifra este de 92 de minute pe an. În Nord-est, sunt 214 minute; toate aceste cifre acoperă doar întreruperile regulate și nu cele cauzate de vreme extremă sau incendii.

Pe măsură ce populația americană a devenit mai numeroasă și infrastructura din America a îmbătrânit, performanța acestora s-a tot înrăutățit. De fapt, lucrurile au decurs mult mai ușor până pe la mijlocul anilor 1980

Potrivit unei analize a Climate Central, întreruperile majore de curent (care afectează mai mult de 50 000 de case sau companii) au crescut de zece ori mai frecvent de la mijlocul anilor 1980 până în 2012. În perioada 2003-2012, întreruperile legate de vreme s-au dublat. Într-un raport din 2017, Societatea Americană a Inginerilor Civili a raportat că au existat 3 571 întreruperi totale în 2015, cu o durată medie de 49 de minute. Administrația Energetică a SUA raportează că, în 2016, consumatorul mediu de utilități a avut 1,3 întreruperi de alimentare cu curent, iar timpul total de întrerupere a fost în medie de patru ore.

America se prăbușește literalmente în jurul nostru și se înrăutățește cu fiecare an care trece.

Sistemele de apă ale americanilor sunt un alt exemplu.

În Texas, vremea rece a provocat literalmente mii de țevi să crape. Pagubele cauzate de toate aceste țevi sparte vor fi de miliarde de dolari.

În prezent, ni se spune că un total de 797 de sisteme de apă din stat raportează în prezent probleme cu „țevile înghețate sau sparte”

Aproximativ 13,5 milioane de oameni se confruntă cu întreruperi de apă curentă a 797 de sisteme de apă în întregul stat, raportând probleme, cum ar fi țevile înghețate sau sparte, potrivit Toby Baker, directorul executiv al Comisiei pentru calitatea mediului din Texas. Aproximativ 725 de sisteme de apa sunt supuse unui aviz pentru a fierbe apa, a declarat Baker joi în cadrul unei conferințe de presă.

Per total, aproximativ 7 milioane de locuitori ai statului locuiesc în zone cărora li s-a ordonat să fiarbă apa și ar putea dura câteva luni până când serviciul va reveni complet la normal.

Fără apă, nici unul dintre noi nu poate supraviețui mult timp și este absolut imperativ să avem un plan de rezervă pentru cazul în care sistemul local de apă cade.

În Houston, oamenii care nu au avut apă în casele lor au fost forțați să stea la coadă pentru a-și umple gălețile cu apă de la un cep public

Între timp, în scene care amintesc de o țară din lumea a treia, un rezident din Houston, care după trei zile încă nu avea apă curentă, a declarat pentru DailyMail.com: „Este o nebunie că am urmărit NASA asolizând pe Marte, dar aici, în Houston, majoritatea dintre noi n-au nici apă potabilă.’

Puteți viziona un video despre acest lucru aici. Desigur, dacă sistemul  local de apă eșuează complet, acolo nu va exista nici măcar un cep public disponibil pentru a obține apă.

Un deficit de alimente și alte provizii esențiale este, de asemenea, raportat în Texas.

Pentru Philip Shelley și tânăra sa soție, situația a devenit destul de rapid disperată…

Philip Shelley, rezident în Fort Worth, a declarat pentru CNN că el, soția sa însărcinată Amber și fiica lor de 11 luni, Ava, se luptau să rămână încălziți și hrăniți.

„(Ava) mai are jumătate de cutie de hrană pentru bebeluși”, a spus Shelley. „Magazinele de alimente au stocurile epuizate sau extrem de scăzute. Majoritatea mâncării noastre din frigider este stricată. Alimentele din congelatoare sunt aproape dezghețate dar nu avem cum să le încălzim.”

Deci, ce s-ar fi făcut ei dacă întreruperile de curent ar fi durat luni întregi?

În tot statul, s-au format cozi extrem de lungi la supermarketurile locale. În unele cazuri, oamenii au început să aștepte mult timp înainte ca magazinele să-și înceapă programul, efectiv

Joe Giovannoli, în vârstă de 29 de ani, a ajuns la supermarketul Central Market din Austin la 8:30 a.m., cu o oră și jumătate înainte de deschidere. Câteva minute mai târziu, peste 200 de oameni se aliniaseră în spatele lui, pe un ger mușcător de minus 26 de grade Celsius.

Soția lui Giovannoli este însărcinată în trei luni și au rămas fără curent în garsoniera lor din Austin de două zile. Apoi după ce s-a spart o conductă de apă, pompierii au oprit și apa clădirii în care locuia, a spus el. Giovannoli a spus că și-a dat seama totuși că situația lui este încă mai bună decât a multor altora din Texas, dar s-a îngrijorat pentru cât timp vor mai dura lucrurile până vor reveni la normal.

Acest lucru se întâmplă peste tot în comunitățile din Texas și puteți vedea video cu una dintre aceste „cozi ale pâinii”, aici.

Desigur, cei care se pregătiseră în avans nu au trebuit să aștepte la cozi atât de lungi, deoarece aveau deja provizii.

Din păcate, deși Joe Giovannoli ajunsese la supermarket atât de devreme, el a primit ulterior vești proaste

Cu câteva minute înainte ca magazinul să-și deschidă ușile, un manager a ieșit afară și i-a avertizat pe cei care așteaptă la coadă că proviziile din interior sunt scăzute: fără prea multe alimente, fără pâine sau alte produse de patiserie, puține conserve.

„Nu am primit nimic de patru zile”, a spus el.

Amintiți-vă, aceasta este doar o criză temporară în Texas, care durează doar de câteva zile.

Deci, ce s-ar întâmpla dacă o urgență națională severă pe termen lung ar perturba sistemele de aprovizionare cu alimente, apă și energie pentru luni întregi de zile?

Tot ce a fost nevoie pentru a provoca un „scenariu de colaps” pe termen scurt în statul Texas a fost o vreme neobișnuit de rece.

În cele din urmă, se vor întâmpla lucruri mult mai rele națiunii americane și a devenit clar că americanii nu sunt pregătiți.

Așadar, pregătiți-vă cât mai puteți, pentru că timpul se scurge.

Tagged with: , , ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Texas said, on februarie 24, 2021 at 7:15 pm

  De ce este pedepsit Texasul:

  https://www.bitchute.com/video/0svgjbjNQdNC/

  Apreciază

 2. dante said, on februarie 24, 2021 at 7:51 pm

  Aviz amatorilor de masini electrice, viata electrica, respiratie si gindire electrica!!!! Totul este legat de un fir de ata foarte subtire, care odata rupt a nenorocit o lume intreaga. Te uiti la ipocritii astia de azi, cind nici macar o tabla de scoala nu mai poate fi scrisa cu o bucata de creta obisnuita ci este scrisa electronic. O sa ajunga si piinea pe care o mincam sa fie elctronica, cica alimentata de la energia solara. Ne-am imaginat vreodata cita energie elctrica ar trebui doar ca omenirea sa poate circular electric?
  Am ajuns niste nesabuiti care cred in basmele cu zmei si feti frumosi, gata sa ne injectam cu toate otravurile doar ca spune un dobitoc ca Arahat sau Fauci.

  Apreciat de 4 persoane

  • Mihai said, on februarie 25, 2021 at 10:50 am

   Da, nu se poate pt 7,5 miliarde de oameni dar este perfect fezabil pt 0,5. Ma bucur ca ai inteles ca scaderea drastica a populatiei este o … necesitate a noii lumi digitalizate.

   Intrebare de baraj: cati dintre cei care inteleg prapastia spre care ne conduce digitalizarea renunta in acest moment la smartphone, nu mai fac plati electronice, refuza acte digitale samd? Atat timp cat le vom privi pe acestea ca simple instrumente neutre de care doar trebuie sa ne folosim cu „discernamant” fara sa intelegem ca sunt de fapt arme cu care suntem luati prizonieri, ne aflam departe pana si de constientizarea problemei. Ce sa mai vorbim de rezolvarea ei.

   Dumnezeu ne-a inzestrat cu tot ce ne trebuie pentru a vietui pe Pamant. Pe langa toate simturile, forta fizica judecata si nenumarate daruri ale trupului uman avem si Harul Sau care vine si completeaza orice slabiciune a noastra (ex. nu pot uita cum Sf Paisie Aghioritul indeparta niste bolovani uriasi care blocasera poteca spre chilia sa).

   Problema este pana la urma credinta noastra. Daca este sincera si curata Dumnezeu ne va lumina si intari ca sa intelegem si apoi ca sa facem alegerea care ne este de folos intre noua lume, adevaratul comunism, societatea tehno-globalista-sclavagista, prezentata ca raiul pamantesc, adica Imparatia Omului si Imparatia lui Dumnezeu din ceruri.

   Apreciat de 5 persoane

  • gheorghe said, on februarie 25, 2021 at 10:37 pm

   Se pare ca e destula energie electrica… desigur, „atent” distribuita conform politicilor globalist-iudaic-marxiste.

   Astia cu bicoinu’ consuma mai mult decat toata Argentina…
   Iar tehnologiile criminale 4g, 5g si cel care sint botezate „smart” consuma de „rup”.

   Apreciază

 3. Cosmin said, on februarie 24, 2021 at 8:57 pm

  „Este o nebunie că am urmărit NASA asolizând pe Marte, dar aici, în Houston, majoritatea dintre noi n-au nici apă potabilă.”

  Ciudat, nu-i asa? Adica nu au curent si apa potabila, dar ei ajung pe Marte. Oare chiar au ajuns pe Marte? O tara care nu are puse la punct chestiunile vitale, merge pe Marte?

  Deci partenerul nostru strategic, atot puternicul si vesnic invigatorul partenerul nostru strategic, la un banal examen care pentru noi amaratii de romani face parte din natura lucrurilor, da chix?

  Cine se lauda cu casele alea din placaj facute in 3 zile si radea de amaratii de romani ca isi fac case in ani de zile cu sacrificii majore, case sanatoase din zidarie, izolate mai nou cu materiale de ultima generatie?

  La noi reteaua de apa, asa amarata cum e si invechita, e plasata la o adancime standard de minim 80cm subteran tocmai ca sa nu… inghete…

  Poi se laudau ca au portavioane full autonome cu echipaje de 3000 de oameni, ce pot sta cu lunile pe mare fara sa acosteze, dotate cu statii de desalinizare a apei marine… Idem submarinele. Zeci de mii de ogive nucleare, care probabil acum le-ar fi fost mai de folos plasate in centrale nucleare care i-ar fi scos din mizerie.

  Nah, dar cine a mai fi jandarul mondial?

  Cine sa-si mai bage nasul unde nu-i fierbe oala?

  Oricum, mie imi miroase mai mult a experiment. Nu prea imi vine a crede.

  Ori poate imaginea ce o aveam in minte despre America, era una fals creata de entertainement-ul Hollywood-ian si media de propaganda.

  Apreciază

 4. Larissa said, on februarie 25, 2021 at 11:08 am

  Doar bla-bla-bla la stiri. Caderi (pene) de curent au fost si vor mai fii in toata lumea. CNN si alte canale au facut din tantar, armasar cu frigul din Texas. Intr-adevar, a fost frig destul de nasol, dar daca a cazut reteau electrica, ce trebuie sa facem? Sa stam cu mainile in san? Sa asteptam pe cineva sa ne scoata din situatia respectiva? Imi aduc aminte in 2003 de blackout de pe coasta de Est a Americii, Intre 7 si 10 miliarde de USD a costat contribuabilul american si canadian acest blackout. La fel si in 1999 in Brazilia din Martie pana in Iunie. Sau in 1965, tot in America de Nord. Reteaua electrica din intreaga lume este foarte slabita cu aparitia miliardelor de device-uri AI care utilizeaza reteaua din ce in ce mai mult. In curand vom vedea si in alte parti de pe glob caderi de curent. Cine are minte se pregateste din timp, cine nu sta si se uita la cnn.

  Apreciază

 5. Spaceman said, on februarie 25, 2021 at 1:57 pm

  Statul american Texas, cu 38 de electori în Colegiul electoral, este nucleul dur al republicanilor. Prin 2004 s-a înființat o Mișcare Naționalistă (TNM), acum cu 404,117 membri înscriși (Texas are peste 29 milioane de locuitori)

  https://tnm.me/

  care visează la independența statului Texas, iar din 2016, când a câștigat alegerile prezidențiale republicanul Donald Trump, a lansat conceptul TEXIT după modelul BREXIT.

  30 Iunie 2016

  https://www.nbcnews.com/news/us-news/texit-u-s-secessionist-movements-seize-brexit-n601991

  Din articol: „Mișcarea Naționalistă din Texas, un grup înființat acum 12 ani, care dorește ca statul lor să fie independent politic, cultural și economic, solicită acum guvernatorului Texas, Greg Abbott, să susțină un vot în stil britanic la ei acasă. ”

  Acum, de când cu neobișnuitul ger, mulți texani cred că democrații ‘le-au dat o lecție’, și îl acuză pe Bill Gates de manipularea vremii lansând teoria zăpezii create artificial:

  După modelul ‘zăpezii chimice’ din România, în anul 2014

  Eu cred că americanii nu au scăpat ocazia de a politiza fenomenul meteo neobișnuit din Texas. Ted Cruz a fugit în Mexic la Cancun, mass-media aservită democraților discuta de câinele lui Biden când texanii sufereau: ‘lasă-i să înghețe – poate le iese din cap prostia cu independența.’

  Nu știu dacă infrastructura americană a sistemelor de alimentare cu apă și energie chiar sunt într-o stare jalnică, dar sigur va fi acuzată clasa politică americană că a furat banii de investiții în infrastructură și i-a folosit în interese politice, creând mari probleme americanilor.

  Democrații vor spune că SUA va trebui să devină ‘China’ pentru a face față ‘noilor vremuri’ iar republicanii, jucând rolul ‘noii drepte conservatoare’ îl vor vedea pe ‘mistăr Q’ ca soluție la → toate problemele lumii.

  Apreciază

 6. gheorghe said, on februarie 25, 2021 at 10:49 pm

  Problema incalziriiin case nu a fost cel mai mare rau – exista generatoare „pe benzina” … doar ca toata infrastructura comerciala functioneaza cu curent electric furnizat in regim continuu:
  – nu functioneaza pompele care aduc apa
  – nu functioneaza sistemele electice, electronice, electromecanice de la la boilere, incalzitoare, de la pompele de benzina…. de la casele de marcat, de la bancomate…
  Daca ai cash, majoritatea casierilor habar nu au sa faca socoteli ca nu merge calculatorul!
  In plus, nu pot elibera chitante… daca totusi stau prin frig la magazine.

  Amintiti-va ca modernizarea vietii are standadizarea si conditionarea folosirii cam a tot ce misca sub dictatura codurilor, normeloe, … certificarilor, inspectiilor…
  Si nu scapi de aparatura si echipamente cu alimentare electrica.

  Eu astept sa cada peste tot reteaua – nu de la vreo bomba cu impuls electro-magnetic ci de la o „suflare” de radiatii cosmice deviate asupra noastra, pentru cat de buni sintem.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: