SACCSIV – blog ortodox

„Ce este Marea Resetare?”: Un videoclip flagrant marca Forumul Economic Mondial

Posted in Coronavirus, DAVOS, FORUMUL ECONOMIC MONDIAL, SOCIALISM, STANGA, VIDEO, VIGILANT CITIZEN by saccsiv on februarie 24, 2021

Vigilant Citizen: “What is the Great Reset?”: A Blatant Propaganda Video by the World Economic Forum

„Ce este Marea Resetare?”: Un videoclip flagrant marca Forumul Economic Mondial

Forumul Economic Mondial a postat recent un video de promovare a Marii Resetări și referindu-se la teoriile conspirației din jurul ei. Rezultatul: un videoclip orwellian ciudat care anunță moartea capitalismului așa cum îl știm.

De Vigilant Citizen

Videoclipul „Ce însemană Marea Resetare?” este o bizară mostră de PR / propagandă. La prima vedere, pare să spună „nu vă faceți probleme în privința Marii Resetări, noi vă iubim foarte mult”. Totuși, printre cuvintele apăsate și simbolurile puternice, mesajul pe care cei mai mulți l-au înțeles este „o s-o facem… fie că vă place, fie că nu.”

Prin tonul condescendent și frazarea simplistică și obositoare, videoclipul este practic despre cum elita le vorbește țăranilor, mai ales celor care îndrăznesc să-i pună planurile la îndoială. Iar dacă, din întâmplare, scopul videoclipului a fost să calmeze îngrijorările despre Marea Resetare, acesta eșuează lamentabil. Dovada: cam 99,9% dintre comentariile de pe Youtube sunt extrem de negative. Iată câteva exemple:

Traducere:

Kyle L: Mi se pare drept cea mai pe față propagandă pe care am văzut-o în viața mea.

Cecilia Barazza: „Atât de mulți cer o Mare Resetare”? Nu. Elita o cere…

Jen Dredge: Este oribil. Nimeni nu vrea o resetare și nici versiunea voastră despre o lume mai bună.

Guy Fawkes: Nu, nu, nu. Nu vrem asta. Nimeni nu a votat pentru asta. Rata de vot pentru acest videoclip dovedește asta.

Ryan gst: Mesaje subliminale la cel mai fin nivel. Treziți-vă, oameni buni, escrocii ăștia nu se mai ascund.

Iată și videoclipul:

Acest videoclip este important și merită analizat din câteva motive. În primul rând, a fost produs de către însuși Forumul Economic Mondial (FEM). După cum am mai spus în alte câteva articole anterioare, FEM este una dintre acele organizații nedemocratice ale elitelor care stabilesc politicile economice și sociale la nivel global. Cu alte cuvinte, dacă Forumul Economic Mondial lansează un videoclip despre ceva, el are și puterea s-o facă să se întâmple. De fapt, probabil că se întâmplă deja.

În al doilea rând, acesta nu este unul dintre acele videoclipuri optimiste, de genul „hai să luptăm împreună cu pandemia”. El anunță, de fapt, „moartea capitalismului așa cum îl știm” – exact cu aceste cuvinte. El anunță schimbări structurale și istorice drastice la nivel global. Anunță o Nouă Ordine Mondială.

Aceasta este descrierea videoclipului de pe Youtube:

Pandemia a schimbat radical lumea așa cum o știam iar acțiunile pe care le întreprindem astăzi, în timp ce ne recuperăm, vor defini generația noastră. De aceea Forumul Economic Mondial cheamă spre o nouă formă de capitalism, una care pune pe primul loc oamenii și planeta, din moment ce împreună trebuie să reconstruim lumea după COVID-19.

Prima frază a acestei descrieri stabilește ideea poveștii: pandemia a distrus lumea și elita o va repara. Oricum, descrierea comite și o flagrantă omisiune: pandemia în sine nu „a schimbat lumea radical” – ci modul cum s-a răspuns la ea a făcut acest lucru. Iar răspunsul a fost dictat chiar de către elitele care ne învață acum cum e cu Marea Resetare.

Într-adevăr, în loc să atace pandemia cu o abordare echilibrată și concentrată pe persoanele cu adevărat expuse riscului, elita a insistat pe închiderea afacerilor mici și medii pentru luni de zile, distrugând prin asta milioane de locuri de muncă.  Între timp, mega-corporațiilor deținute de elită li s-a permis să înflorească.

Apoi, după sufocarea maselor pentru aproape un an întreg, vine FEM și ne spune că sistemul este stricat. Dar ei sunt cei care l-au stricat. Și înainte de a-l strica, eram în miezul cele mai lungi refaceri economice din istorie. Nu spun că capitalismul pe care îl știm este perfect. Cu toate acestea, ne este prezentată o „soluție” la o problemă pe care au creat-o intenționat. Pe scurt: ordine născută din haos.

Să aruncăm o privire asupra videoclipului.

Direct, pe față

De obicei, eforturile de PR ale organizațiilor elitelor încearcă să ascundă adevăratele intenții prin vorbe înflorite și fraze fără sens. Aici totul este însă pe față.

Bineînțeles, trebuie să înceapă cu obsesia totală a elitelor de a vedea întreaga lume purtând măști. Ele se înfiorează de plăcere în mod special atunci când le poartă copiii.

La începutul videoclipului, vedem o grămadă de oameni donând măști într-o manieră semi-ritualistică: un semn al supunerii față de elite.

Apoi îl auzim pe Secretarul General al ONU Antonio Guterres descriind pandemia ca pe o „oportunitate”.

Într-o ciudată imagine care include o lună plină uriașă, Guterres vorbește despre „speranța” aduză de vaccinuri. El mai adaugă: „nu există un vaccin pentru planetă, natura are nevoie de un plan de salvare”. Cu alte cuvinte: dacă dispare isteria COVID, ea va fi imediat înlocuită de isteria încălzirii globale.

Apoi videoclipul ne răsfață cu imaginea unei clădiri prăbușindu-se, în timp ce o voce de fundal spune: „Acum când totul se prăbușește, putem remodela lumea în feluri în care nu am putut înainte”. Avem parte de imagistică puternică, aproape subliminală.

Nu foarte diferit de clădirea de mai sus, lumea este de fapt subiectul unei demolări controlate. Iar dinamita au așezat-o chiar ei, cu mâinile lor. De ce?

Iar apoi povestitorul din fundal spune: „De aceea atât de mulți cer o Mare Resetare”.

Nimeni (cu excepția elitelor) nu cere vreo Mare Resetare. Toți (cu excepția elitelor) cer reinstaurarea completă a libertăților.

Apoi, printr-o ciudată răsucire, naratorul vorbește despre cum Marea Resetare sună ca o conspirație.

„Mare Resetare? Asta sună mai degrabă ca o expresie menită să ascundă vreun plan malefic de dominație a lumii.”

Și în timp ce sunt rostite aceste vorbe, ne sunt arătate simboluri puternice.

În timp ce imaginea vrea să ridiculizeze teoriile legate de Marea Resetare, ea de fapt prezintă, cu relativă acuratețe, ce va produce Marea Resetare: mâna elitelor trăcând sforile economiei globale.

Apoi ne este prezentat un ziar fals cu titlul principal: „Planul Elitei Globale Pentru Viitorul Vostru”.

Încă o dată, în timp ce titlul se vrea critic, el este inconștient asimilat de spectatorii de niveluri incipiente. Conținutul acestui articol fals este chiar revelator:

„Marea Resetare este foarte bine documentată.

Marea Resetare a fost etichetată drept o teorie a conspirației iar parte din ea sună așa, dar tot ceea ce știm vine chiar de la elitele globale, care au fost chiar deschise despre acest subiect.

«Nu este o teorie a conspirației, este o mișcare foarte bine documentată și la care aderă mulți dintre cei mai puternici oameni din lume,» spune Justin Haskins, redactor-șef la Heartland Institute și una dintre autoritățile de frunte în problema Marii Resetări, «la nivel fundamental, este o transformare radicală și completă a tot ceea ce facem în societatea noastră,» spune Haskins, «ea va schimba modul în care afacerile sunt evaluate, va forța afacerile să urmărească îndeplinirea unor țeluri de stânga.»

Marea Resetare a fost dezvăluită la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, unde mulți dintre cei mai puternici oameni din lume se duc pentru a oferi soluții la problemele lumii. Ei au spus că pandemia coronavirusului este oportunitate pentru a schimba modul în care lumea operează.

Pandemia COVID-19 este o «oportunitate» de a schimba totul.

Un videoclip al Forumului Economic Mondial avertizează, «În prezent ne confruntăm cu o criză de proporții internaționale. Ea va avea asupra noastră un impact pe termen lung».

Iar soluția lor este, în esență, socialismul global. Gândiți-vă la Noul Pact Verde combinat cu restricțiile carantinării COVID-19 și în care mai amestecați ceva numit A Patra Revoluție Industrială, în care tehnologia se presupune că va schimba radical modul în care trăim și muncim.

Haskins spune: «Elitele, tehnocrații din societate, cele mai educate persoane», văd o șansă să «controleze și să manipuleze societatea, să acționeze pârghiile sociale, ceea ce în mințile lor este perfect.»

După cum puteți vedea, conținutul ziarului din imagine nu e deloc despre verzi și uscate. El îl menționează pe Justin Haskins, un cercetător al unui think-tank real, care a avertizat despre obiectivele majore ale Marii Resetări.

Imediat după, videoclipul reproduce o scenă clasică din filmul „They Live” (puteți găsi un articol despre acest subiect aici). Prin lentilele adevărului, cuvintele „Marea Resetare” se transformă în „Supune-te!”

Așadar videoclipul conștientizează faptul că Marea Resetare sună ca o conspirație masivă pentru folosirea COVID-19 ca poartă de intrare în socialismul global. Apoi, în loc să liniștească aceste îngrijorări, videoclipul practic le confirmă.

Naratoarea susține că Forumul Economic Mondial este despre „a uni oamenii”. Ea spune:

„Fie că este vorba despre politicieni, președinți de corporații, oameni de știință, activiști sau despre tine, noi toți vrem să unim oamenii.”

TU ai fost cumva invitat la Forumul Economic Mondial? Nu, nu ai fost. Ei nu ar vrea nici măcar să ieși din casă.

Pentru a ilustra cum „se unesc oamenii”, videoclipul ne prezintă un colaj de potentați ai lumii (și de pioni deținuți de elite)

Imaginea de deasupra reamintește imediat de foarte simbolica copertă din 2015 a revistei The Economist prezentând figuri ale elitei globale.

Apoi, făcând trimitere la pandemie și la încălzirea globală, videoclipul devine foarte radical.

Videoclipul spune: „Capitalismul așa cum îl știm a murit”. Și ca să înțelegem și noi, țăranii, au prezentat literalmente o piatră de mormânt pe care scrie „Capitalism 2020 – Odihnească-se în pace”,

Cu vreo 23 de secunde înainte, videoclipul „se preocupa” de criticii care susțin că Marea Resetare este despre socialismul global. Apoi ne prezintă literalmente o piatră de mormânt având gravate cuvintele „Capitalism – Odihnească-se în pace”. Încă o dată, ilustrații puternice venite dintr-un centru de putere.

Videoclipul ne prezintă apoi „capitalismul cointeresării” – un sistem care ar schimba dramatic modul cum afacerile și economiile funcționează.

„Din exact aceste motive forumul vorbește despre ceva numit capitalism al cointeresării, care ar îndepărta afacerile de scopul exclusiv al profitului, dacă vrem să schimbăm modul cum ne vom orienta spre refacere, apoi vom avea nevoie de un nou tablou de bord pentru noua economie. Iar asta va trebui să cuprindă oamenii, planeta, prosperitatea și instituțiile.”

În timp ce capitalismul se bazează pe un sistem de autoreglare prin cerere și ofertă, Marea Resetare urmărește să redefinească modul cum afacerile sunt gândite, prin noi parametri. Principalul parametru: supunerea față de agenda politică și socială a elitelor.

La scurt timp după, povestitoarea rostește aceste cuvinte enigmatice:

„Iar asta se reduce la a aduce oamenii potriviți la locul potrivit și în momentul potrivit.”

Cu toate că videoclipul nu prea explică ce vrea să spună fraza de mai sus în lumea reală, implicațiile dau fiori reci pe spate. În loc să permită persoanelor și afacerilor de succes să crească natural, sistemul elitelor se va interpune pentru „a aduce oamenii potriviți la locul potrivit și în momentul potrivit”, în concordanță cu agenda proprie. Cu alte cuvinte, sistemul va fi unul fals și supunerea față de o agendă mai cuprinzătoare va fi obligatorie în noua economie.

Videoclipul se termină cu o chemare a spectatorilor la implicare. E evident, totuși, că nu-i vorba să fiți invitați la Forumul Economic Mondial. Implicarea voastră înseamnă să tăceți din gură, să purtați mască și să stați acasă.

În concluzie

Pentru oricine se uită la diferitele videoclipuri postate de Forumul Economic Mondial pe YouTube, câteva idei principale se disting ușor: în primul rând, oamenii trebuie îngroziți cu un dezastru catastrofic (ca acest videoclip despre COVID-19 și încălzirea globală); în al doilea rând, trebuie prezentată o soluție drastică și care presupune ca elitele nedemocratice să conducă lumea.

Pentru a justifica Marea Resetare, FEM menționează „disparitățile economice” cauzate de COVID-19. Cu toate acestea, disparitățile au fost cauzate de politicile de anihilare economică dictate de Organizația Mondială a Sănătății – o altă organizație a elitelor, finanțată din plin de China. Prin forțarea carantinărilor masive, eu au știut exact ce se va întâmpla. Au produs haos iar acum caută să reinstaureze ordinea.

Dincolo de toate discuțiile, principala problemă o reprezintă libertatea. O piață liberă permite cetățenilor să facă afaceri și să-și câștige traiul. Și, atâta vreme cât există cerere, afacerile pot crește iar cei implicați pot prospera. Libera inițiativă este vectorul libertății și permite, celor care reușesc, să ducă o viață confortabilă – indiferent de opțiunile lor politice sau sociale. Totul se reduce la cifre.

Marea Resetare urmărește să distrugă acest vector al libertății prin introducerea unor componente politice și sociale pe piața liberă. Dacă nu te supui, nu ai cum să reușești. În locul tău, ei vor pune „persoana potrivită, la locul potrivit, în momentul potrivit”.

P.S.. Criza economică provocată de COVID-19 a cauzat scăderi masive ale veniturilor din publicitate, făcând dificilă rămânerea pe linia de plutire a unor site-uri independnte precum The Vigilant Citizen. Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să vă manifestați sprijinul printr-o mică donație lunară pe Patreon. Dacă doriți, puteți face și o unică donație aici. Sprijinul vostru va ajuta acest site să treacă prin aceste vremuri dificile și să continue să furnizeze informații vitale și analize în mod regulat. Vă mulțumim!

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihaela said, on februarie 24, 2021 at 10:11 pm

  marea resetare in viziunea Pr. Dan Badulescu

  Apreciază

 2. Mihai said, on februarie 25, 2021 at 10:29 am

  Singur Dumnezeu poate opri tavalugul care urmeaza insa pentru asta este nevoie ca noi sa ne schimbam vietile si sa ne intoarcem spre el. Intoarcerea la Hristos este singura sansa de mantuire dar si de rezolvare a problemelor din viata aceasta. Teoretic sunt multi care accepta ideea in sine dar prea putini sunt dispusi sa jertfeasca ceva din confortul pe care li se pare ca-l au si ca-l merita.

  Schimbarea lumii se face sub presiunea tehnologiei. In scurt timp oamennii se vor asemana gandacilor: vor consuma si produce reziduri fara sa fie utili (ex. ce sa faca zecile de milioane de soferi care, pe medie, conduc mult mai prost decat pilotul automat? O data cu introducerea 5G, in decurs de doar cativa ani nu va mai fi nevoie de ei si vor reprezenta un balast pentru omenire. La fel va fi in toate domeniile. Este clar ca lumea – definita, culmea ironiei, ca o adunare de oameni – nu va mai avea nevoie de … oameni).

  Pare hazlie faza cand cineva isi taie la propriu craca de sub picioare insa exact asta facem cu totii acum prin acceptarea digitalizarii. La prima vedere este un instrument util care ne face viata mai usoara insa in fond conduce la NECESITATEA eliminarii oamenilor (nu este o figura de stil insa este de neconceput sa te trezesti peste cativa ani si sa ai cateva miliarde de oameni in plus care au tot felul de cerinte dar care in fond nu produc nimic pentru ca munca lor este scumpa si ineficienta in raport cu a robotilor.

  Acum lumea este intr-o cursa nebuna a „progresului” tehnologic iar cine vede dincolo de varful nasului intelege ca timpul s-a scurtat si ca se impun fara intarziere masuri radicale de schimbare a actualei paradigme de organizare si functionare a societatii. Este necesara o lume a controlului total in care oamenii sa fie obedienti cu o asculare fara cartire si sa consume extrem de putin avand pe deasupra si o „inalta constiinta civica” care sa-i conduca cu bucurie pana si la eutanasie.

  Aceasta noua ne-lume se cheama Imparatia Omului si se doreste a fi un fel de rai pamantesc, dar in fapt o reprezentare schimonosita a Imparatiei lui Dumnezeu din Ceruri. In mod normal orice crestin cu trezvie este dator sa refuze compromisul vietuirii in noua societate de sorginte antihristica insa vedem clar ca prea putini sunt dispusi sa accepte realitatea pe care o traiesc. Prefera sa filozofeze truisme cu poleiala „duhovniceasca” care sa le anestezieze constiinta pentru ca astfel se pot indreptati sa mearga spre prapastie alaturi de toata lumea (doar nu poti sa te opui directiei in care merg toti, nu-i asa?).

  Am constatat ca si oameni care la prima vedere sunt de buna credinta si au un gand de mantuire se poticnesc atunci cand vine vorba de a iesi din bula de confort in care se afla. Le este greu sa inteleaga ca asceza este o valoare intrinseca a ortodoxiei iar Calea cea Stramta este fara indoiala smerita si presarata cu multe greutati lumesti in mijlocul carora este chemata sa triumfe dragostea fata de Dumnezeu si de semeni. Fara o astfel de intelegere este imposibil sa facem alegerea corecta intre Imparatia Omului si Imparatia lui Dumnezeu.

  Sunt vremuri de mare incercare insa harul lui Dumnezeu este mult mai puternic. important este cum ne pozitionam fata de ceea ce ni se-ntampla pentru ca Domnul sa se milostivesca si sa ne intareasca pentru a depasi cursele vrajmasului din viata aceasta si pentru a dobandi mantuirea.

  Apreciat de 2 persoane

  • John said, on februarie 25, 2021 at 12:23 pm

   18. Rugaţi-vă, dar, ca să nu fie fuga voastră iarna.
   19. Căci în zilele acelea va fi necaz cum nu a mai fost până acum, de la începutul făpturii, pe care a zidit-o Dumnezeu, şi nici nu va mai fi.
   20. Şi de nu ar fi scurtat Domnul zilele acelea, n-ar scăpa nici un trup, dar pentru cei aleşi, pe care i-a ales, a scurtat acele zile. Cap 13.Sfânta Evanghelie după Marcu

   Apreciat de 1 persoană

 3. Partizanu said, on februarie 25, 2021 at 12:51 pm

  Foarte bună interpretare a mesajului frate Vasile. Mai era o problemă cu marele G de pe emblema MASONERIEI care vine de la GAIA mă rog Gravitație. Spuneau acu ceva vreme că nucleul magnetic al pământului a inceput să se deplaseze … ca frecventa de pulsatie va crește. După ritualul COVRIGULUI se pare că acești REPTILIENI au ieșit la suprafață ca să schimbe planeta din yng în yang. Când a fost yang ultima dată?

  Apreciat de 1 persoană

 4. […] „Ce este Marea Resetare?”: Un videoclip flagrant marca Forumul Economic Mondial […]

  Apreciază

 5. […] altceva? Si nu pot sa nu ma gandesc, oare de aceea au pornit Plandemia in 2020? Ca sa implementeze Marea Resetare pana in […]

  Apreciază

 6. […] insa, caci cei ce au pornit plandemia nu au in scenariu un astfel de happy end, ci au in capatani Marea Resetare socialista, asta insemnand zdrobirea pana la praf si pulbere a tot ce mai ramasese bun in […]

  Apreciază

 7. […] „Ce este Marea Resetare?”: Un videoclip flagrant marca Forumul Economic Mondial […]

  Apreciază

 8. […] „Ce este Marea Resetare?”: Un videoclip flagrant marca Forumul Economic Mondial […]

  Apreciază

 9. […] deoarece spera ca astfel se va gasi si pentru ei un os de ros, cazut de la masa stapanilor dupa Marea Resetare. Sau pentru ca n-au incotro, avand schelete in dulapuri. Sau doar pentru ca sunt niste idioti […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: