SACCSIV – blog ortodox

Polonia, legea anti-cenzură | Big – tech-ul riscă amenzi de peste 2 milioane de euro dacă vor face „shadow banning” utilizatorilor autohtoni

Posted in Polonia by Vali on februarie 7, 2021

Sursa: https://r3media.ro/polonia-lege-cenzura-big-tech/

Legea propusă în Polonia cu privire la interzicerea cenzurii în social media va bloca inclusiv „shadow banning”-ul (o tehnică de blocare a utilizatorului, prin nedistribuirea conținutului acestuia – n.r.), cu amenzi maxime de peste 2 milioane de euro.

Într-un interviu recent pentru Breitbart Londra, Ministrul adjunct polonez de Justiție, Sebastian Kaleta, a declarat că utilizatorii vor fi înștiințați când vreo platformă de social media încearcă să le minimalizeze vizibilitatea.

„De fiecare dată când un algoritm este folosit să limiteze audiența, utilizatorul va fi informat dacă și de ce audiența sa a fost limitată. Procesul de utilizare al algoritmilor pentru a suprima anumite viziuni și opinii, atât timp cât nu încalcă legile Poloniei, va fi reglementat.”

Companiile de social media care încalcă legile poloneze cu privire la libertatea de exprimare vor fi amendate.

Domnul Ministru adjunct a comparat social media cu serviciile de tehnologie de bază, precum companiile telefonice, producătorii de becuri și a observat că platformele Big Tech nu au o competiție reală.

„Patronii companiilor de social media nu conduc orice afacere. Companiile Big Tech au monopol. Adică, imaginați-vă dacă Alexander Graham Bell ar fi decis cine poate vorbi la telefon și Thomas Edison ar fi ales unde pot fi folosite becurile?”

În decembrie, Ministrul Justiției al Poloniei, Zbigniew Ziobro, a precizat că noua lege a libertății de exprimare va permite polonezilor să depună plângere împotriva companiilor social media dacă comentariile lor online sunt șterse de un moderator al companiei sau dacă compania îl blochează.

„Adesea, victimele tendințelor de cenzură ideologică sunt tot reprezentanți ai variatelor grupuri operaționale din Polonia, [victime] a căror conținut este șters sau blocat doar pentru că ei exprimă viziuni și se referă la valori care sunt inacceptabile din punctul de vedere al comunităților cu o mult mai puternică influență în social media.”, a declarat domnul Zbigniew Ziobro, conform lifesitenews.com.

Ungaria urmează Polonia în lupta împotriva cenzurii pe social media. Săptămâna trecută, Ministrul Justiției, Judit Varga, a indicat că va introduce o amendă anul acesta pentru a „reglementa operațiunile interne ale companiilor Big Tech”. „Astăzi oricine poate fi deconectat din spațiul online fără posibilitatea de a beneficia de o transparentă și corectă procedură și de un remediu legal.”, a declarat domnul Varga.

de Anand-Sergiu Donca

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Catalin said, on februarie 7, 2021 at 8:07 pm

  „Patronii companiilor de social media nu conduc orice afacere. Companiile Big Tech au monopol. Adică, imaginați-vă dacă Alexander Graham Bell ar fi decis cine poate vorbi la telefon și Thomas Edison ar fi ales unde pot fi folosite becurile?”
  Asta-i, si influenteaza alegerile, miscarile sociale, pana si felul in care gandesc oamenii.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Un om said, on februarie 7, 2021 at 10:01 pm

  Pe când și în România?

  Apreciază

 3. miraje11 said, on februarie 8, 2021 at 11:22 am

  Ma intreb cat va mai tine puterea politica pe stil vechi!? sunt din ce in ce mai multe conflicte intre guverne si corporatii tech. O forta obscura le da mare putere si le va da putere dupa marea resetare 2022 2023.
  Revolutia actuala si resetarea vrea implementarea agendei 2030 sau NWO cu china si rusia la putere si ca ideologie tehnocratia si transhumanismul. Un globalism controlat cu tehnologie de catre corporatii la care guvernele fie vor trebui sa se inchine fie sa se dizolve in ele. O forta obscura da putere antreprenorilor din IT & Tech CEO. Vedem din ce in ce mai mult conflicte intre guverne si acesti CEO si speakeri motivationali tehnocrati cre vor sa ghideze omenirea spre trnshumanism, singura sansa de scapare a omenirii. Inteligenta artificiala va fi in orice primarie, parlament, senat, guvern, corporatie, politie, armata ca un nou zeu al lumii.
  Din vara 2023 elitele zic ca vom scapa de pandemie care de fapt este data intrarii in noua era de dupa resetare, in care cetatenii privilegiati au certificat de vaccinare. Vine apoi implementareacipului lui Musk minune care ne va salva de boli grave si cu care ne vom autentifica. Totul cu prelungire pana in vara 2025.
  Recentul conflict mediatizat este cel al guernului China cu JacK ma. Dar si Trump cu gigantii social media.
  Corporatiile dau trendurile in societate si conduc prin ele.
  https://alephnews.ro/economie/cuvintele-scrise-de-elon-musk-pe-twitter-inseamna-milioane-de-dolari-peste-noapte-signal-sau-gamestop-au-crescut-instant-dupa-o-postare/?fbclid=IwAR0GAjSUPlsHBtGoU_LtHZ9kHvs3VYYg1OVbQxbsdJ8qEmNRvUIYvPiIAfQ

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: