SACCSIV – blog ortodox

Video: Israel demoleaza pentru a doua oara un sat palestinian

Posted in ISRAEL, PALESTINA, palestinieni, VIDEO by saccsiv on februarie 5, 2021

Transcript:

La numai câteva ore după ce forțele israeliene le-au demolat casele, acești palestinieni le reconstruiesc. Satul Humsa-Al-Fouqua din Valea de Nord a Iordarnului (din zona West Bank, ocupată de statul Israel) a fost cămin pentru zeci de palestinieni, care trăiesc aici de decenii. Israelul a declarat zona ca fiind teren de antrenament al armatei În anii 80, și de atunci încoace au tot demolat case în zonă. ”După ce reconstruim … israelienii vin, fac poze, apoi demolează din nou satul. Suntem obosiți, și n-am putut să dormim”, declară Nitham Abu Kbash, locuitor din Humsa.
Cu trei luni în urmă, forțele israeliene au ras tot satul. Miercuri, s-au întors și au demolat ce s-a reconstruit între timp. Aysheh Abu Awwad, locuitoare din Humsa: ”Copii sunt speriați. Aici e locul nostru. Unde să ne ducem ? Ei ne tot demolează satul. Asta-i a treia demolare în ultimele 3 luni”.
Asta-i cea mai rămas din casa familiei lui Hamid Abu Awwad. Micuțul de 6 ani și familia lui au trebuit să doarmă noaptea trecută sub cerul liber. Un raport al Organizației ”Salvați copiii” spune că numărul de copii palestinieni cărora li s-au distrus locuințele este cel mai mare din ultimii 4 ani. Mai mult de 500 de copii din West Bank și-au pierdut casele în ultimul an. ”Ce-am văzut este Israelul aducând mii de evrei, construindu-le case frumoase cu piscină, și punându-le la dispoziție toată apa de pe valea Iordanului. Uite-i pe acești oameni de aici. Și nu sunt singurii cărora nu li se permite să trăiască decent” declară Daphne Banei, activist israelian pentru drepturile palestinienilor. Rapoarte ale Organizației Națiunilor Unite arată că forțele israeliene au distrus mai mult de 800 de structuri palestiniene anul trecut. Cele mai multe erau localizate pe Valea Iordanului și în partea de est a Ierusalimului, ocupată de Israel.
Conform organizațiilor pentru protecția drepturilor omului, aceste măsuri fac parte din politica Statului Israelian de a evacua cu forța pe palestinieni. Iar oamenii de aici spun că nu au unde să se ducă” transmite Nida Ibrahim, corespondenta Al-Jazeera de la fața locului .

 

Tagged with: , ,

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Codrin said, on februarie 5, 2021 at 4:55 pm

  Frate saccsiv, te urmaresc de mai bine de 10 ani, nu prea postez la comentarii, nu ti`am cerut niciodata nimic dar te`as ruga daca vrei sa le spui fratilor despre canalul meu de youtube. Iti multumesc https://www.youtube.com/channel/UCqqFET4J1q66pGG7R2TZi-g

  Apreciat de 2 persoane

  • saccsiv said, on februarie 6, 2021 at 1:38 pm

   Codrin

   Doamne ajuta!
   Vreau sa-l promovez, dar m-am blocat in denumirea canalului. Gandesc ca ar insemna ceva de genul Singur Ortodoxia sau Numai prin Ortodoxie. Dar poate gresesc. Da-ne, te rog mai multe amanunte.

   Apreciază

   • Codrin said, on februarie 6, 2021 at 10:54 pm

    da prin denumirea de Sola Ortodoxia am vrut sa contrariez Sola Scriptura sectarilor. Sola Ortodoxia inseamna Doar Ortodoxia, Ortodoxia singura cale sau numai prin Ortodoxie cum ai spus. Nu demult am inceput sa ma inregistrez, am un material cred eu destul de bun, Hronograful lui Chedrinos care e in format text si Calauza in credinta Ortodoxa a Parintelui Cleopa in format audio si text. Multumesc

    Apreciază

   • codrin said, on februarie 8, 2021 at 1:20 am

    apropo, daca vrei vreodata ajutorul meu in ceva anume te ajut cu mare drag, ma pricep video edit si photoshop

    Apreciază

 2. Aliona said, on februarie 5, 2021 at 5:34 pm

  Important este faptul că s-a început construcția la al treilea templu în plină carantină. E în preajma Zidului Plângerii. Vedeți un video în direct de acolo: https://www.youtube.com/watch?v=2Lvi7Ve0-lE

  Apreciat de 2 persoane

  • john said, on februarie 5, 2021 at 10:00 pm

   @ Aliona,eu nu cred că s-au apucat de construcția celui de-al treilea templu.Se fac lucrări mai degrabă de consolidare probabil că au ceva în plan dar nu templul.Templul îl vor reconstrui pe esplanada Moscheilor(acolo unde a fost 1 și 2 și unde-i este licul) Mai exact pe locul Dom the Rok_Moscheea Albastră care este construită exact peste locul care se numea Sfânta Sfintelor în cel de-al II -lea Templu. Ca o caracteristică a construcției celor două temple, este faptul că nu s-a folosit fierul sau cioplirea pietrelor pe locul construcției ci în carierele de piatră, ulterior fiind transportate și așezate fiecare element la locul lui fără să fie auzite lovituri de ciocan.Este o cerință majoră,în edificarea Templului,pe care evreii o vor respecta și de această dată.

   Apreciază

 3. Catalin said, on februarie 5, 2021 at 5:35 pm

  Acest stat care terorizează și ucide de zeci de ani un popor al acestei lumi, poporul Palestinian și bombardează scoli și spitale ne este dat noua ca exemplu pozitiv NON stop in media aservita.

  Apreciat de 3 persoane

 4. VioletaB said, on februarie 5, 2021 at 7:12 pm

  Vorbind de Israel, pe 2 pagini ortodoxe în engleza apare că un extremist evreu a atacat biserica românească din Ierusalim, fiind surprins de camerele de supraveghere.
  Știrea e postată azi și se referă la incident că a avut loc marți, 2 feb. In presa românească nu am găsit nimic, in afara de o știre veche din 2012, despre un alt atac, mai brutal:

  https://m.ziare.com/social/biserica-romaneasca-din-ierusalim-atacata-cu-pietre-1194699

  https://orthochristian.com/137190.html

  https://orthodoxtimes.com/patriarch-of-jerusalem-condemns-israeli-extremist-attack-against-the-romanian-orthodox-church/

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 5, 2021 at 9:31 pm

   VioletaB

   Tradu, te rog:
   https://orthochristian.com/137190.html

   Apreciază

   • VioletaB said, on februarie 6, 2021 at 12:15 am

    EXTREMIST ISRAELIAN ATACĂ BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNEASCĂ DIN IERUSALIM
    Ierusalim, 5 februarie 2021

    Biserica ortodoxă românească din Musrara, Ierusalim. Foto: http://www.bisericaromaneascadelaierusalim.ro

    Din păcate, atacurile extremiste israeliene asupra bisericilor și moscheilor din Ierusalim sunt în creștere, a declarat azi Preafericitul Părinte Patriarhul Theophilos al Ierusalimului, condamnând atacul recent asupra bisericii ortodoxe românești de la Ierusalim.

    Un colonist israelian a fost surprins marți de camerele de supraveghere în timp ce „efectua un atac” asupra unei parohii române din cartierul Musrara, relatează Wafa, citând surse locale.

    În imaginile de pe înregistrare, el poate fi văzut cum sparge încuietoarea de la una din porțile bisericii și o cameră de supraveghere.

    Atacul a fost, de asemenea, puternic condamnat de Ramzi Khoury, președintele Comisiei Prezidențiale Superioare pentru Culte, care a afirmat că atacurile se produc deoarece „coloniștilor israelieni de calibru greu (hardcore)” li se acordă impunitate (scutire de pedeapsă) pentru astfel de acțiuni.

    Ofensiva Patriarhiei Ierusalimului a indicat, de asemenea, toleranța autorităților față de astfel de acte teroriste, care nu face altceva decât să alimenteze conflictul din Orașul Sfânt.

    Patriahul Theophilos a făcut apel la comunitatea internațională să intervină pentru a contribui la oprirea atacurilor teroriste asupra bisericilor și clerului, la oprirea desenelor graffiti pline de ură pe biserici și moschei, și a „încercărilor lor hidoase de a controla proprietățile Bisericii, așa cum rezultă din încercările grupurilor radicale israeliene de a prelua proprietățile Bisericii Ortodoxe din Poarta Jaffa din Ierusalim … folosind metode distorsionate și afaceri corupte cu mită, șantaj și presiune ilegitimă ”.

    Patriarhia se confruntă în acțiuni în instanță de mai bine de 15 ani pentru a-și proteja proprietățile din a fi vândute unui ONG evreiesc de dreapta.

    Preafericirea Sa a subliniat că el și întreaga Patriarhie se află alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și întreaga Biserică Ortodoxă Română și îi sprijină pe deplin în fața acestui atac terorist „care reflectă întinderea urii extremiștilor israelieni față de religia creștină în general și față de Biserica Ortodoxă în special ”.

    Să ne reamintim că Patriarhia Ierusalimului a rupt comuniunea euharistică cu Patriarhia României acum un deceniu după ce aceasta din urmă a construit o biserică și un hostel în Ierihon fără binecuvântarea celei dintâi, dar din fericire, problema a fost rezolvată și comuniunea a fost restabilită doi ani mai târziu, în 2013.

    05.02.2021

    Comentarii

    Basil 2/5/2021 18:02
    Extremiști evrei, nu „extremiști israeliteni”. Nimeni nu îi numește pe extremiștii islamici „extremiști saudiți” sau „extremiști pakistanezi”.

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 6, 2021 at 1:21 am

    VioletaB

    Doamne ajuta!
    Multumesc mult.

    Apreciat de 1 persoană

   • john said, on februarie 6, 2021 at 12:31 am

    Apreciază

   • john said, on februarie 6, 2021 at 12:35 am

    Ai aici traducerea și știrea

    Apreciază

 5. cms72 said, on februarie 5, 2021 at 7:42 pm

  Sa nu confundam statul Israel cu evreii adevarati, Statul Israel este condus de o forta satanica, ca si alte state – incluzand Roamania. Este o anume „politica”, chiar impotriva everilor. Iata ce spune rabinul Alon Anava. Ascultati pana la sfarsit (este in engleza). In al doi-lea video chiar spune: „De ce credeti ca a fost format statul Israel si a fost promovata ideea ca evreii sa vina acolo? Pentru ca sa fie exterminati mai usor!”


  Apreciază

 6. Mihai T said, on februarie 6, 2021 at 10:59 am

  (transcript de la video)

  Statul Israel a început să demoleze un sat palestinian aflat în West Bank, pentru a doua oară în doar trei luni

  Grupurile de activiști pentru drepturile omului spun că israelienii încearcă să mute o întreagă comunitate palestiniană din zonă, pentru a face loc unor așezări israeliene ilegale. Israelul pretinde că satul a fost construit pe teritoriul armatei israeliene.

  (transcript)
  La numai câteva ore după ce forțele israeliene le-au demolat casele, acești palestinieni le reconstruiesc. Satul Humsa-Al-Fouqua din Valea de Nord a Iordarnului (din zona West Bank, ocupată de statul Israel) a fost cămin pentru zeci de palestinieni, care trăiesc aici de decenii. Israelul a declarat zona ca fiind teren de antrenament al armatei În anii 80, și de atunci încoace au tot demolat case în zonă. ”După ce reconstruim … israelienii vin, fac poze, apoi demolează din nou satul. Suntem obosiți, și n-am putut să dormim”, declară Nitham Abu Kbash, locuitor din Humsa.
  Cu trei luni în urmă, forțele israeliene au ras tot satul. Miercuri, s-au întors și au demolat ce s-a reconstruit între timp. Aysheh Abu Awwad, locuitoare din Humsa: ”Copii sunt speriați. Aici e locul nostru. Unde să ne ducem ? Ei ne tot demolează satul. Asta-i a treia demolare în ultimele 3 luni”.
  Asta-i cea mai rămas din casa familiei lui Hamid Abu Awwad. Micuțul de 6 ani și familia lui au trebuit să doarmă noaptea trecută sub cerul liber. Un raport al Organizației ”Salvați copiii” spune că numărul de copii palestinieni cărora li s-au distrus locuințele este cel mai mare din ultimii 4 ani. Mai mult de 500 de copii din West Bank și-au pierdut casele în ultimul an. ”Ce-am văzut este Israelul aducând mii de evrei, construindu-le case frumoase cu piscină, și punându-le la dispoziție toată apa de pe valea Iordanului. Uite-i pe acești oameni de aici. Și nu sunt singurii cărora nu li se permite să trăiască decent” declară Daphne Banei, activist israelian pentru drepturile palestinienilor. Rapoarte ale Organizației Națiunilor Unite arată că forțele israeliene au distrus mai mult de 800 de structuri palestiniene anul trecut. Cele mai multe erau localizate pe Valea Iordanului și în partea de est a Ierusalimului, ocupată de Israel.
  Conform organizațiilor pentru protecția drepturilor omului, aceste măsuri fac parte din politica Statului Israelian de a evacua cu forța pe palestinieni. Iar oamenii de aici spun că nu au unde să se ducă” transmite Nida Ibrahim, corespondenta Al-Jazeera de la fața locului .

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: