SACCSIV – blog ortodox

Polonia interzice avortul

Posted in avort, Polonia by saccsiv on ianuarie 28, 2021

Sursa: https://www.romaniatv.net/polonia-interzice-avortul-care-sunt-singurele-exceptii-admise_5229038.html

Polonia interzice avortul. Singurele excepții admise sunt în cazul sarcinilor rezultate după un viol sau un incest sau atunci când viaţa mamei este în pericol.

Polonia interzice avortul. Autorităţile au anunţat, miercuri, că decizia Tribunalului prin care avortul este practic interzis intră în vigoare după publicarea hotărârii, în aceeaşi zi, în Monitorul Oficial, informează AFP.

„Tribunalul constituţional a prezentat o justificare scrisă a hotărârii privind protecţia vieţii. Conform prevederilor constituţionale, hotărârea va fi publicată astăzi (miercuri) în Monitorul Oficial”, a anunţat Centrul de informare al guvernului, pe Twitter, potrivit Agerpres. 

Tribunalul constituţional a interzis în octombrie întreruperea voluntară a sarcinii în caz de malformaţie gravă a fătului, statuând că aceasta este „incompatibilă” cu textul Constituţiei, ceea ce duce la interzicerea practic a tuturor întreruperilor de sarcină, exceptând în cazul celor rezultate după un viol sau un incest, sau atunci când viaţa mamei este în pericol.

După anunţarea hotărârii Tribunalului, reformat de partidul ultra-catolic Lege şi Justiţie (PiS), la putere, şi care s-a conformat cererilor acestuia pe 22 octombrie, manifestaţii în masă au avut loc în toată Polonia împotriva acestei măsuri.

Manifestaţii au fost anunţate şi miercuri seara în faţa sediului Tribunalului Constituţional din Varşovia, precum şi în mai multe oraşe ale Poloniei.

„Cerem tuturor să iasă în stradă. (…) Exprimaţi-vă furia după cum credeţi de cuviinţă”, a declarat miercuri Marta Lempart din partea „Grevei femeilor”, principala mişcare aflată la originea protestelor.

„Întreaga Polonie se mobilizează, nu doar Varşovia, noi suntem gata! Atunci când vorbim despre infernul femeilor, putem acum să vorbim de infernul guvernului. Vă vom pregăti noi un infern”, a adăugat Klementyna Suchanow, tot din partea „Grevei femeilor”.

„Este inuman, este o dovadă de dispreț să obligi pe cineva să ducă o sarcină până la termen, mai ales dacă fătul are malformașii. 98% din avorturile legale efectuate în Polonia se sunt cauzate de malformațiile fetale”, a spus activista poloneză pentru drepturile femeilor Antonina Lewandowska

În prezent, se fac mai puţin de 2.000 de avorturi legale pe an în Polonia, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, organizaţiile feministe estimează că circa 200.000 de întreruperi voluntare de sarcină sunt făcute anual de poloneze ilegal sau în străinătate.

 

Comentariu saccsiv:

Iata si protestul celor ce doresc uciderea pruncilor nenascuti:

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. octavpelin said, on ianuarie 28, 2021 at 10:26 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 2. Gașpar said, on ianuarie 28, 2021 at 10:38 am

  Doamne ajuta! Pe când și la noi.. Doar asa o să mai tragem mila lui Dumnezeu peste noi, altfel vai si amar. Popor român întoarce-te cu fata spre Creator.

  Apreciat de 1 persoană

 3. spm said, on ianuarie 28, 2021 at 11:20 am

  Foarte bine. Avortul nu e nimic mai mult decat CRIMA. Infiorator!

  Apreciat de 1 persoană

 4. noname 7 said, on ianuarie 28, 2021 at 11:56 am

  Romania doarme, are de luptat cu „virusi” inexistenti, nu cu pacate si nelegiuri, de aceea altii pot, iar noi nu.
  https://mantuireaorg.blogspot.com/2020/09/ce-crede-dumnezeu-despre-avort.html

  Apreciat de 1 persoană

 5. gheorghe said, on ianuarie 28, 2021 at 2:33 pm

  „98% din avorturile legale efectuate în Polonia se sunt cauzate de malformațiile fetale”, a spus activista poloneză pentru drepturile femeilor Antonina Lewandowska”

  NU E ADEVARAT!

  Pentru satanisti – noile conduceri mondiale si majoritate profesorilor – sarcina este o excrescenta maligna, de tip canceros si ei declara malformatii ceea ce nu este.
  Fatul normal e descris monstruos si daca nu-l omoara atunci apeleaza la metode de compromitere a reusitei nasterii – cezariana, medicamente, hranire, vaccinare.
  Ritualul sacrificiului uman este mascat de „stiinta medicala” si de doctrinele demonice cum sint FEMINISMUL, RATIONALISMUL, UMANISMUL cu urmasul sau, Trans-UMANISMUL si altele (poate le enumera cineva), mai nou – ECOLOGISMUL: nu poate fi voluntar oprita viata omenirii fara omucidere (ca sa fie salvata planeta Pamant = zeita Gaia!) .

  Sa se ocupe cineva de drepturile „femeilor” cand se va gasi legislatie cu drepturile „barbatilor” – pana atunci, scoaterea in afara legii!
  De cand „femeia” s-a lasat de a mai fi femei si s-a facut barbata, toata evolutia (materiala a) societatii a fost deturnata spre huzur, desfranare si crima.
  Ca o duce mintea – nu e o noutate, nu era Dumnezeu sa dea lui Adam o „mangaiere” care nu era de acelasi nivel. Partea proasta este ca nu are cine sa-i ia locul si …. moare lumea.
  =============================
  Am cerut noilor alesi in Parlament – AUR sa demarezecu maxima prioritate o initiativa cetateneasca (fiindca proiect de lege „moare” in Parlament daca e initiva lor…. daca AR FI…).
  Aceasta este de anulare a legii de ratificare a Conventiei de la Istambul, semnata de Rovana Plumb ca insarcinata a masonului Melescanu. Sigur e ca nu a citit-o; si-ar fi „vazut” copiii si nepotii (daca ar fi urmat) mutilati si violati, impinsi la druguri si sinucidere.
  Apoi – ca masura politica – denuntarea aceleiasi conventii pentru instigare si propaganda la automutilare, corupere de minori, omucidere si sinucidere precum si legalizarea.
  …. se ocupa de autostrazi vad… cine p.m. o sa mai traiasca sa mearga pe ele, daca s-ar face?

  Apreciat de 1 persoană

 6. gabimdi said, on ianuarie 28, 2021 at 8:05 pm

  In sfarsit si o veste destul de buna!
  Dar, ar fi fost bine in adevaratul sens al cuvantului sa nu existe exceptii de la regula!. Avortul interzis! Punct!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Un om said, on ianuarie 28, 2021 at 9:57 pm

  Totul din cauza faptului că oamenii vor sex fără limite! Altfel nu ar mai există acest măcel numit avort!

  Apreciază

  • gheorghe said, on ianuarie 29, 2021 at 12:47 pm

   Ai gasit vreo femeie sa vrea „sex fara limite”?
   Femeia este om si afirmatia ta se refera la oameni…
   Mai degraba noi, barbatii fabulam si ne imaginam ca toate femeile (care ne plac…) ar vrea sa „fie” cu noi…
   Mai la tinerete, … cand imbatranesti vezi ca alte sint criteriile de „cuplare”, nu pofta infinita de sex… a femeilor.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: