SACCSIV – blog ortodox

Video: Pana de curent in intregul Pakistan

Posted in Pakistan, PANA DE CURENT by saccsiv on ianuarie 13, 2021
Tagged with: ,

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Isaia 66 said, on ianuarie 13, 2021 at 4:36 am

  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=43&cap=66

  Apreciază

  • Dana said, on ianuarie 13, 2021 at 8:05 pm

   Cam asa stau lucrurile, pt conservatori ‘pastorul’ lor, adica lupul imbracat adecvat, la fel si pt celelalte oite, inclusiv pt. crestini.

   Apreciază

 2. alex said, on ianuarie 13, 2021 at 11:10 am

  Si in Iran:

  Apreciază

 3. gloria said, on ianuarie 13, 2021 at 2:02 pm

  dragilor ! si la noi in zona ( provincie ) a fost chiar ieri o pana de curent de vreo 3 ore, dar a trecut, s-a remediat, pentru orice eventualitate (fenomenul apare destul de des ! ) avem pregatite lampi cu petrol, lanterne, radio la baterii, si panou solar si chiar generator pe benzina, lemne pentru foc, apa la fantana, magazia si pivnita cu roadele campului si gradinii , suntem obisnuiti cu asa ceva ! mai rau este pentru aglomerarile urbane unde totul depinde de electricitate ! totusi nu-i normal ce se intampla cu aceste ,,pene **, la urma urmei toti suportam consecintele !

  Apreciat de 1 persoană

  • tataia said, on ianuarie 13, 2021 at 4:45 pm

   Generatorul de curent pe benzina….ala e baza. Da’ eu urlu pe aici de ani buni ca trebuie unul din acela si cu toate acestea comentatorii in continuare se vaieta ca „ce ne facem daca ne iau curentul?” „ce ne facem ca ne baga smart-metere si ne iradiaza la creier?”, „ca nu poti sa devii independent cu energia electrica deoarece eolienele sau panourile solare sint exorbitant de scumpe”…..si asa mai departe.

   Apreciază

   • mircea.v said, on ianuarie 13, 2021 at 9:21 pm

    @tataia,

    mai citeste o data toata lista care o insira Gloria. Si daca ai toata lista aia, nici nu mai ai nevoie de electricitate.
    Cred ce cea mai eficienta combinatie pt electricitate, este un sistem mic fotovoltaic, sa zicem de 500W, pt consumatori mici (cateva becuri, niste incarcatoare pt telefon, radio….), si daca vrei si instalatii de forta (peste 1kw) generator pe benzina. Cred ca asa se iese cel mai ieftin.

    Nu mai ai bani de benzina, sau nu mai poti cumpara benzina, atunci ramai cu ce e mai important. Cateva becuri.

    Un generator pe benzina pe care sa te poti baza e spre 1000 de euro.
    Panouri de 500W – 200 euro (750W – 300 euro), charger 500 W si invertor de 300W – 3-400 euro. Acumulatori, aici cat te lasa punga. Te poti descurca si cu unii de 500 euro, si cu unii de 1000 de euro. Preturi aproximative.
    Electricitatea in regie proprie nu e chiar ieftina. SI mai trebuie si sa stii cum sa gestionezi (strategia de utilizare) electricitatea care o ai. Adica nu e ca cea de la retea, care nu iti solicita gandirea deloc in utilizare.
    Vestea buna este ca se poate trai si fara ea.
    Fara altele, nu. De ex, mancare, caldura, apa.

    @tataia, tu folosesti un astfel de generator? mai mic sau mai mare

    Apreciat de 1 persoană

   • Tudor said, on ianuarie 14, 2021 at 9:05 am

    Și bateriile și panourile fotovoltaice nu țin mult iar eficiența lor scade cu timpul. Generatorul cu motor face gălăgie. Cele mai bune motoare mici sînt Honda. Chiar copiile lor din China sînt bune (Chonda).
    Dormi cît e-ntuneric, lumînări de ceară, folosești sobe și cuptoare pt gătit și încălzit, scoți apă din fântână, sapi pivniță în pămînt, slobozi fumul în pod (băbătie) unde afumi carnea, faci săpun din grăsime și leșie, nu te caci în casă, budă/hazna în curte, nu poluezi cu fosa septică.

    Apreciază

   • mircea.v said, on ianuarie 14, 2021 at 2:03 pm

    Tudor,

    la panourile fotovoltaice le scade performanta cu 1% pe an. Asa ca 20 de ani, nici o pr. Acumulatorii mei sant proiectati sa tina 20 de ani. Asa ca, iarasi nici o pr. Pot trai si fara electricitate, si chiar destul de bine.
    Dar, dupa cum se arata, asta cu elctricitatea e o pr mica.

    Apreciază

   • tataia said, on ianuarie 15, 2021 at 9:44 am

    @ mircea…ce iti place tie sa tragi spuza pe turta ta….

    Uite aici un generator:

    https://www.olx.ro/oferta/generator-honda-220v-si-380v-benzina-gpl-transport-gratuit-nou-IDdTwIZ.html#c905e9a10a;promoted

    E adevarat ca fiind OLX produsul respectiv este vindut in regim de second hand desi cetateanul pretinde ca nu l-a folosit.Si are 5,5 KW (duce o gospodarie intreaga cu masina de spalat, televizor, frigider, lumini, calculator desktop..tot ce vrei), Are si 230V si trifazic (380V) si 12V si pornire electrica (la cheie exact ca la masina). Ok..asta nu e 100% nou..daca stau sa caut iti gasesc si 100% nou la un pret doar cu putin mai mare numai ca nu va fi Honda ci noname.

    Eu unul mi-am cumparat generator, foarte asemanator cu cel din anunt. Desigur ca inca sint racordat la sistemul national de energie dar cind va fi cazul….
    Ce ne facem daca nu mai putem cumpara benzina? Pai aici e o mica problema…intr-adevar caci noi ca fiind oameni prevazatori ar trebui sa avem stocuri mari. De sute de litri. Doar ca este o mare problema in a stoca atita benzina. Bezina este extrem de volatila si extrem de inflamabila. A tine sute de litri de benzina in stoc este un risc de incendiu si/sau explozie oricum ai da-o. Ar trebui tinuta in recipiente de tabla inchise foarte etans. Si aici iar este o problema…cum inchidem etans recipientele din tabla? Tabla nu se poate etansa pe tabla de aceea avem nevoie de cauciuc pentru etansare. Dar in timp benzina maninca cauciucul deci ceea ce era etans acum citeva luni de zile s-ar putea la un moment dat sa nu mai fie etans. Si dupa luni de zila s-ar putea sa constatm ca nu mai avem benzina pe care ne bizuiam caci s-a evaporat. Aceasta problema s-ar putea rezolva daca am inlocui benzina cu motorina. Este mult mai putin inflamabila si aproape deloc volatila. Reducem foarte mult si pericolul de explozie/incendiu si eliminam complet pericolul de a o pierde prin evaporare.Doar ca un generator diesel este deja mai scump….cele mai mici generatoare diesel incep cam de pa la 5,5 KW (nu prea exista mai mici de atit) iar acela cam este 1000 de euro sau peste.

    Apreciază

   • Tudor said, on ianuarie 15, 2021 at 3:55 pm

    mircea.v,

    Nu cred că vreun fabricant are rezultate reale pe mai mult de 10 ani din două pricini: (1) 20-30 de ani pe cît dau garanție nu e de ici de colo și (2) tehnologia și materialele se schimbă (mai bune sau/și mai ieftine sau/și noi reguli) schimbîndu-se și produsele fabricate de aceștia.

    Rezultatele pe vreme îndelungată se ghicesc (estimează) după formule și încercări zise rapide ce imită, mai bine sau mai rău, încercarea adevărată de 20-30 de ani.

    Dacă doar 1% se pierde în fiecare an, jos pălăria pt fabricanții de semiconductori.

    Părerea mea este că la prețul de azi al curentului (desigur o să-l scumpească) nu merită, e prea complicată treaba. Sînt curios în cîți ani amortizezi investiția dacă ai socotit. Cum e cu întreținerea?

    Apreciază

 4. Un om said, on ianuarie 13, 2021 at 11:23 pm

  Ar fi bine să depindem tot mai puțin de curentul electric! Fiecare după puteri! Doamne ajută!

  Apreciat de 1 persoană

 5. pene de curent said, on ianuarie 15, 2021 at 12:45 pm

  Pentru cine a fost atent, Klaus Schwab ne-a anunțat că vor fi pene de curent peste tot în lume, asta însemnând și întreruperea internetului, și că coviduiala care a produs închiderea planetei, va părea o joacă față de ce va urma. Ei ne spun tot ce urmează să facă, și dacă nu văd nici o reacție din partea oamenilor, consideră că au tot dreptul să continue să pună panul în aplicare.

  Apreciază

 6. Mihai T said, on ianuarie 15, 2021 at 1:23 pm

  Următoarea criză va fi mai puternică decât criza covid

  https://brighteon.com/5c4e28ef-3ada-4c01-b18d-6d12a1762614

  ice age farmer, 15 nov. 2020

  Forumul Economic Mondial avertizează despre o nouă criză cu „implicații economice și sociale mai semnificative decât COVID 19”. Ce amenințare ar putea avea mai mult impact ? Christian analizează simularea ”Poligon Cybernetic” făcută de Forumul Economic Mondial … participanții la exercițiu, și programarea predictivă despre atac cibernetic pe scară largă asupra infrastructurii critice, care ar declanșa o Iarnă Întunecată și ar ajuta la inaugurarea Marii Resetări.

  Jeremy Jurgens, Director Management la Forumul Economic Mondial (8 iulie 2020):

  „Cred că va apare o a doua criză. Va fi mai semnificativă și mai rapidă decât criza covid. Impactul va fi mai mare, implicațiile economice și sociale vor fi și mai semnificative. ”

  Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial (8 iulie 2020):

  „Știm cu toții (dar nu acordăm suficientă atenție) scenariului înfricoșător al unui atac cibernetic pe scară largă, care ar putea opri complet alimentarea cu energie electrică, transportul, serviciile medicale, societatea noastră în ansamblu. Criza COVID-19 ar fi văzută ca un mic deranjament în comparație cu un major atac cibernetic .

  Să folosim criza COVID 19 pentru a reflecta la lecțiile pe care comunitatea de securitate cibernetică le poate trage, și pentru a ne îmbunătăți pregătirea privitor la o potențială pandemie cibernetică”.

  notă: după ultimul exercițiu de care am auzit, ne-am ales cu criza covid. Acuma WEF mai face un alt exercițiu. Oare ce va urma ?

  Apreciază

 7. tudorr said, on ianuarie 15, 2021 at 1:46 pm

  Doamne ajuta!
  Pentru iluminat in cazul in care ne vom rupe de reteaua electrica si nu avem sursa independenta de electricitate, sau nu vom mai putea achizitiona derivate din petrol, avem optiunea lumanarilor din ceara naturala de albine. Fagure rulat sau calup de ceara incalzit si turnat in recipiente, cu fitil din ata/sfoara de bumbac.
  Pentru incalzit, cand nu vom mai avea posibilitate materiala sa luam lemne sau alt combustibil, putem merge zilnic in padure de-a lungul anului sa adunam cate un brat de vreascuri de pe jos. Sau, daca exista un rau mai marisor in zona vom gasi tot timpul lemne aduse de apa in urma ploilor si a topirii zapezii.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: