SACCSIV – blog ortodox

IPS Teodosie, despre vaccinare: Nu putem interzice, nici nu putem promova/ Cel mai mult să ştiţi că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul

Posted in Coronavirus, ORTODOXIE, Romania, STIRI by Vali on ianuarie 12, 2021

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24535360-ips-teodosie-despre-vaccinare-nu-putem-interzice-nici-nu-putem-promova-cel-mai-mult-stiti-vindeca-tot-rugaciunea-mai-mult-decat-vaccinul.htm

IPS Teodosie Foto: Facebook

La o zi după ce spunea că are „gânduri pozitive” despre vaccinarea împotriva COVID-19, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, afirmă că Biserica nu poate interzice, dar nici nu poate promova vaccinarea și că el nu se va vaccina deocamdată pentru că are alergie. ”Cel mai mult să ştiţi că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul”, a susținut marți IPS Teodosie.
 • “Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Aici este competenţa medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privinţa vaccinului? Orice extremism nu este de bun augur, nici vaccinaţi-vă toţi, nici nu vă vaccinaţi. Orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală ca să se controleze (…)
 • Fiecare e liber să o facă, nu putem interzice, nici nu putem promova. Nu suntem specialişti”, a spus, marți, Arhiepiscopul Tomisului, potrivit News.ro.
„Cel mai mult vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul”
El a susținut că rugăciunea ajută mai mult decât vaccinul, iar împărtăşania combate toţi viruşii pentru că „nu s-a găsit în potir niciun virus”.
 • “Noi suntem vectori de transmitere a vaccinului, noi suntem transmiţători şi ne pare rău că am fost puşi în situaţia aceasta. Noi transmitem un adevăr revelat absolut pe când medicamentele sunt relative. Este o mare diferenţă între ceea ce propovăduim noi şi ceea ce suntem puşi să facem acum.
 • Patriarhia ne-a dat o recomandare şi normal să ne dea că dacă este o boală, noi ne implicăm în boală. Cel mai mult să ştiţi că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul. Sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toţi oamenii, că asta e menirea mea, nu am luat niciun virus, trebuia să mă îmbolnăvesc de 100 de ori.
 • Dar având în fiecare zi Sfânta Liturghie şi Împărtăşanie, ştim că Împărtăşania combate toţi viruşii pentru că nu s-a găsit în potir niciun virus. De aceea, nu admitem împărtăşanie cu mai multe linguriţe pentru că este blasfemie, înseamnă să ai necredinţă dacă faci aşa ceva”, a declarat IPS Teodosie.
El spune că, deocamdată, nu se va vaccina, pentru că are alergie: “Deocamdată nu mă vaccinez pentru că am alergie. Trebuie să testeze medicii, să vadă, deocamdată nu am nevoie. Cine se teme să se vaccineze, nu îl opresc, cine vrea să nu se vaccineze, cred că nu e obligatoriu. Personal deocamdată nu mă vaccinez şi am transmis şi preoţilor. Dar nu le spun să nu se vaccineze, fiecare să ia sfat de la medic, eu nu sunt medic”.
„Dacă se teme de vaccin, efectul va fi mai aspru asupra lui”
IPS Teodosie mai spune că dacă oamenii se tem de vaccin şi îl vor face, efectul va fi mai aspru, iar dacă vin cu încredere, atunci vaccinul îi va putea ajuta.
 • „În orice caz, este o boală reală, că mulţi spun că nu există, există, s-a putut testa acest virus, există, sigur ce spun spun specialiştii şi am citit că acest virus ar fi şi creat prin laboratoare. De atunci au început şi studiul, înainte de a se manifesta.
 • Are ceva în el care ajută în vaccin, are o părticică din virus acest vaccin care ajută să se formeze anticorpi. Aceasta ştiu de la specialişti”, a susținut Arhiepiscopul Tomisului.
Întrebat despre ce specialişti este vorba, el a răspuns: “Nu am voie să spun nume. Am citit un studiu. M-am ocupat zilele acestea mai mult de a citi studii medicale decât a citi altfel de studii pentru că trebuie să dau un răspuns, dar un răspuns categoric nu pot să am, nu are nimeni. Niciun medic nu va spune 100% te ajută acest vaccin”.
Arhiepiscopul Tomisului a mai fost întrebat ce le va spune credincioşilor care vin la el şi îi vor cere un sfat în legătură cu vaccinarea.
 • “Să ia şi sfatul medicului şi conştiinţa lor să le fie martor. Nu sunt medic, cum să mă erijez în medic? (…) Fiecare preot va lua opţiunea. E delicat să recomanzi ceva ce e relativ. Vaccinul ajută dacă se vaccinează medici şi farmacişti, urmează şi profesorii şi preoţii, dar nu este obligatoriu.
 • Se pare că dacă va fi bine studiat până în toamnă din toamnă dacă îşi dovedeşte eficienţa, că iată efecte pozitive şi negative au avut loc în toate ţările. Au fost aceste efecte peste tot. Una din ţări care a recomandat zilele trecute, parcă Suedia, să nu se mai vaccineze, a revenit, că pot să se vaccineze. Este atâta relativitate şi nesiguranţă, ce putem să recomandăm mai mult decât sfatul medicului şi conştiinţa personală?”, a mai afirmat Arhiespicopul Tomisului.
„Medicii se contrazic între ei și noi să rezolvăm contradicţia medicilor?”
El susţine şi că medicii se contrazic între ei în privinţa vaccinului.
 • “Medicii se contrazic între ei. Şi noi să rezolvăm contradicţia medicilor? (…) Sunt mulţi medici care sunt în funcţii, funcţia te obligă să spui lucruri care provin de la autoritatea superioară, fără să fii tocmai convins”, a mai afirmat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este vizat de o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru atitudinea avută în toată perioada pandemiei, în care a contestat măsurile impuse de autorități. Plângerea penală a fost depusă la Poliția Județeană Constanța și a fost trimisă joi Parchetului Curții de Apel. Arhiepiscopia Tomisului a reacționat spunând că plângerea penală este neîntemeiată, iar unul dintre motivele invocate este că IPS Teodosie nu poartă răspunderea purtării măștii de către participanții la slujbe sau a păstrării distanței fizice.

Ministerul Sănătății anunță duminică, într-o postare pe Facebook, că Biserica Ortodoxă Română va sprijini campania de vaccinare și va difuza materiale informative în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.””- a scris Ministerul Sănătății, duminică seara, pe pagina oficială de Facebook.

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Aly Aly said, on ianuarie 12, 2021 at 8:10 pm

  In aceeasi zi pica si BOR si IPS Teodosie si Cristoiu. E groasa!

  Apreciază

 2. marturisitorul said, on ianuarie 12, 2021 at 8:31 pm

  Teodosie pana acum are coloana vertebrala, dar mare atentie ca „Digi24” si alte publicatii ii rastalmacesc vorbele! Tot pe calugarul Teodosie l-au atacat si Fiara si Kovesi prin politie politica, dar DNA n-a reusit sa-l inhate in puscarie.

  Apreciază

  • VioletaB said, on ianuarie 12, 2021 at 9:57 pm

   @marturisotorul Ce face IPS Teodosie nu e a avea coloana vertebrala, ci a o scalda, a se da in 2 luntrii. La Domnul este ori nu ori da, cale de mijloc nu exista…. Mai asculta declarația o data și poate înțelegi.

   Apreciat de 2 persoane

 3. David said, on ianuarie 12, 2021 at 8:49 pm

  Irineu Popa îndeamnă la vaccinare !

  Apreciază

  • Dana said, on ianuarie 13, 2021 at 8:53 pm

   Vaxinul e pt credinciosi? ce fac ceilalti fara credinta?

   Apreciază

 4. David said, on ianuarie 12, 2021 at 8:59 pm


  S-a rugat sa vina „minunea” de Vaccin !

  Apreciază

  • Dana said, on ianuarie 13, 2021 at 8:16 pm

   Fiind pandemie, s-a rugat in cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor, si au primit raspunsul, cu reactii adverse …

   Apreciază

 5. sorinel said, on ianuarie 12, 2021 at 9:22 pm

  Mai actual decat atat nu se poate citez: ‘Cine își va păstra viaţa o va pierde și cine își va pierde viaţa pentru Mine o va câștiga’

  Doamne ajuta !

  Apreciat de 1 persoană

 6. Dana said, on ianuarie 12, 2021 at 9:26 pm

  Autor: Aurelian Pavelescu
  (…) eliminarea lui Trump și a susținătorilor lui de pe toate rețelele sociale și media mainstream – pentru a-i aduce la tăcere, sunt în curs. Marile corporații – twiter, facebook, apple, amazon etc. (big tech) – și-au dat mâna pentru cenzura totală, într-o frățietate acum declarată.
  Rețeaua ”parler”, care i-a oferit găzduire lui Trump și suținătorilor, a fost dezactivată de big tech fără nicio aprobare judecătorească. A fost cenzurat total chiar și contul oficial al Președintelui SUA – POTUS. Zeci de milioane de conturi ale susținătorilor lui Trump au fost și sunt șterse și populația aneantizată.
  În această situație fără precedent în istorie, când corporațiile ”big tech” preiau sub ochii noștri de facto controlul politic (..)
  extras din https://gandeste.org/general/razboiul-planetar-din-america-noua-forma-de-razboi-total-cine-va-da-lovitura-de-gratie/118990/

  Apreciază

 7. tudorr said, on ianuarie 12, 2021 at 9:26 pm

  Doamne ajuta!
  Eu nu am incredere in acest om. E parerea mea, poate gresesc, Dumnezeu sa ma ierte. In primul rand, dansul a promovat ecumenismul public. Nu am dreptul sa il judec pentru ce a facut in viata lui, dar observand ca a incercat sa amestece Adevarul cu minciuna, promovand erezia, sunt obligat ca si ortodox sa strig si sa vadesc pe cel care incearca sa ma indeparteze de Dumnezeu. Nu am vazut/auzit pocainta publica a dansului. Ca si ierarh, oare nu stie ce are de facut? Constiinta dansului nu il indeamna, chiar daca a gresit promovand erezia, la cercetarea Adevarului si la revenirea in acord cu Sfintii Parinti? E totusi ierarh, nu un ticalos ca mine. Oare, Dumnezeu nu il calauzeste in Adevar? Apoi, din ceea ce spune dansul despre vaccinare, eu inteleg ca se sustrage de la Adevar si nu vrea sa isi asume prigoana. Nu obliga, dar nici nu interzice. Si cu Dumnezeu si cu satana? Chiar nu este informat? Chiar nu intelege ce vremuri traim? A te informa, a te feri de vaccin si de toti actorii astia specialisti, totul in nadejdea mantuirii, inseamna a fi extremist? Pe mine nu ma convinge, si prefer sa am Arhiereu pe Hristos si sa urmez pe Sfinti. Iar de gresesc in ceea ce priveste persoana domnului Teodosie si intentia dansului, Dumnezeu sa ma ierte, caci imi stie gandurile si cugetul.

  Apreciat de 1 persoană

  • Mariana Gheorghiu said, on ianuarie 13, 2021 at 12:45 am

   La cate din predicile lui ai fost? Eu nu l-am auzit niciodata promovand ecumenismul,nici macar atunci cand a fost obligat sa mearga la biserica catolica,sa partucipe la slujba.Sunt cativa pe aici,care ii rastalmacesc fiecare cuvant,miscare…de fapt tu ce vrwi? A venit judecata lumii ? Are greseli,pt ca este dintre oameni,nu e inger,dar e rau daca nu lupta pt ortodoxie,daca lupta iar e rau,ca a zis asa si nu asa…A spus ca nu se vaccineaza,cine are urechi de auzit sa auda.

   Apreciază

   • tudorr said, on ianuarie 13, 2021 at 3:04 am

    Doamne ajuta!
    Aveti aici dovezi incontestabile. Nu se pune problema ca l-a obligat cineva, sau ca nu a stiut etc. Cu Dumnezeu nu ne jucam, mai ales ca si ierarh, indrumator si lider de opinie. Sunt atatea suflete ratacite si pierdute tocmai de oamenii care ar trebui sa-i indrume spre mantuire. S-a trezit? Sa iasa dansul in public si sa ceara iertare Lui Dumnezeu si tuturor credinciosilor pe care i-a smintit. Va rog, daca dumneavoastra participati la slujbele dansului sau puteti lua legatura cu dansul, cereti-i sa se caiasca public si sa condamne public ecumenismul.

    Apreciază

   • Oana said, on ianuarie 13, 2021 at 8:58 pm

    Tudor,

    Așa se spune, dar nu i ai văzut rugandu-se impreuna, nu? Asculta de la min 1:26 despre unitatea in adevar. Eu l am ascultat pe IPS tot timpul de când a început pandemia și pot să spun cu mana pe inima că nu este ecumenist. Nu îl idolatrizez, sunt aspecte pe care le vad diferit de IPS, dar în privința credinței este de neclintit. Chiar mă surprinde sa văd că este acuzat de ecumenism când el spune clar că nu avem comuniune cu alții, fie ei catolici, protestanți etc. De ce anume sa se dezică public daca el nu a avut niciodată cuget ecumenist? Daca nu a greșit, și are conștiința curată? Până una alta este singurul ierarh care are curajul sa înfrunte autoritățile și a spus clar că nu va mai permite închiderea bisericilor. Asta nu este mărturisire?

    Apreciază

  • Oana said, on ianuarie 13, 2021 at 11:58 am

   Doamne ajuta!

   Tudor, fara supărare, ce a spus greșit în primul clip? Am ascultat cu atenție și a spus că unitatea nu se poate face decât în adevăr. Asta a spus mereu și la emisiuni, catolicii se pot unii cu noi doar daca se vor întoarce la Adevărul rămas neștirbit in Biserica. A spus că la acele întâlniri „economice” cum le numea el NU se rugau împreună. Chiar zicea că vedea lipsa Duhului Sfânt la celelalte culte chiar din felul în care se rugau, rugăciunea lor era moartă, nu a că a noastră a ortodocșilor. Cu privire la vaccin, recunosc că și mie mi ar placea sa fie mai vehement împotriva, dar eu zic că este foarte cumpătat in afirmații. Cei care zic că vaccinul conține una și alta, că e pecetea, de unde știu ei, sunt așa siguri? Le a descoperit lor Dumnezeu ceva special? Prea ușor se apuca unii sa tragă concluzii și să dea sentințe despre unul și altul că sunt eretici, ecumeniști etc..

   Apreciază

   • tudorr said, on ianuarie 13, 2021 at 3:02 pm

    Doamne ajuta!
    Oana, in primul clip se vorbeste despre saptamana anuala de rugaciune comuna a tuturor cultelor. Un reprezentant al catolicilor este prezent intr-o biserica ortodoxa alaturi de un ierarh ortodox. Se spune clar ca s-au rugat impreuna, iar IPS Teodosie este asteptat sa intoarca vizita. Eu nu am auzit ca dansul sa spuna ceea ce ai scris in comentariu. Unde si cand a zis? De ce nu iasa sa spuna public? De ce nu condamna ecumenismul? De ce nu zice nimic despre apostazia din Biserica? De ce nu iasa public sa alerteze turma ca lupii s-au infiltrat in Ortodoxie pentru a ne sfasia din interior? Personal, daca dansul iasa in fata hotarat si ne indeamna la moarte pentru Hristos in lumea asta, in nadejdea de a castiga viata vesnica, atunci o sa il cred si o sa il urmez. Eu sunt un pacatos. Ma lupt zilnic cu slabiciunile mele. Cad continuu. Iar de fiecare data incerc sa pun inceput bun. Doar prin mila Lui Dumnezeu reusesc sa ma adun si sa revin la rugaciune. Sunt slab si ma rog sa am macar rabdare si sa nu imi pierd nadejdea. Nu cred omul care nu marturiseste pe Hristos sau macar se lupta pentru a starui in Adevar. Diavolul e perfid si incearca prin toate mijloacele sa ne departeze de Dumnezeu. Mai ales prin oameni, pe care ni infatiseaza ca niste idoli. Acum 3 ani am inceput sa merg la biserica din satul in care m-am mutat. Am inceput sa il indragesc pe preot si chiar il idolatrizam. Simteam stari de exaltare in timpul slujbei si de cateva ori am cazut involuntar in genunchi si nu m-am putut opri minute in sir din plans. Doar prin mila Lui Dumnezeu, cautand si intreband pe internet, mi-am facut curaj sa il intreb pe preot ce parere are despre ecumenism. Chiar mi-a fost rusine ca il deranjez si poate se supara, dar Adevarul trebuie cautat si urmat indiferent de consecinte. Mi-a raspuns nervos ca trebuie sa ne iubim toti oamenii si ca este de acord cu ecumenismul. Apoi am constatat ca a taiat din Liturghie. Am vazut clar ca a participat la rugaciune impreuna cu reprezentanti ale altor culte in trecut. Concerte cu instrumente in biserica. Si multe altele. Dintr-o data parca s-a facut lumina. Doar Dumnezeu m-a ajutat sa vad toate astea. Acum dansul continua pe linia ecumenista iar oamenii il urmeaza. Nici macar un om nu ma crede cand incerc sa spun ca nu este bine ce se intampla in biserica din sat. Imi este mila de el si de toti oamenii. De-aia sunt sceptic cand vine vorba de clerul nostru. Nu vorbesc despre celealalte pacate, caci eu starui in patimi. Ma refer strict la erezie si apostazie. Oricand pot cadea in inselare, oricand ma pot rataci. Am nadejde in Hristos ca prin milostivirea Sa ma va ajuta sa ma ridic de fiecare data. Ii multumesc Lui Dumnezeu pentru caderi si pentru lupte si pentru toate incercarile. Doar asa imi pot vedea putina credinta, fatarnicia si patimile in care starui. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!

    Apreciază

 8. Un om said, on ianuarie 12, 2021 at 9:32 pm

  Tot mai bine decât să promoveze vaccinul criminal! Însă mă așteptam să fie împotriva lui!

  Apreciat de 1 persoană

 9. CINEVA said, on ianuarie 12, 2021 at 9:40 pm

  De luat aminte!. Nu ratati ! Ce vor sa faca ticalosii acestei lumi !Scopul scuza mijloacele ! Interviul cu tanti CAT (CAF ) https://youtu.be/Lxk1DiiVIeA

  Apreciat de 1 persoană

  • Apa trece, pietrele rămân said, on ianuarie 13, 2021 at 10:33 am

   Mulțumim că ați salvat acest material cu adevărat împortant.

   Apreciază

 10. VioletaB said, on ianuarie 12, 2021 at 9:54 pm

  Te rog corectează in al doilea paragraf, pt că HotNews a scris greșit, intenționat, banuiesc, mai ales că au scris transcriprul fara a lasă să se vadă pauzele de gândire sau de exprimare ale vorbitorului..

  „De aceea, noi nu suntem vectori de a transmitere a vaccinului. Noi suntem transmițători …, și ne pare rău că am fost puși în situația aceasta, noi transmitem un adevăr revelat absolut, pe când medicamentele sunt relative.”

  Părerea mea, cum am zis și în celălalt comentariu de la postarea cu petiția capcana: din păcate, IPS Teodosie nu e ferm și vehement împotriva acest vaccin care este ff dăunător și pt trup dar mai ales pt suflet, nu înseamnă oamenii să nu îl facă, așa cum ar trebui sa se comporte un adevărat păstor.

  Cum vine asta? „nu poți nici sa recomanzi, nici să interzici acest vaccin. Fiecare trebuie sa îl facă în cunoștință de cauză. Nu este perfect, răspunde unor necesități de urgență.. pentru că un om care are predispoziția spre aceasta boala, sa fie contaminat cu acest virus, este tentat să îl facă pentru că știe că nu are nimic de pierdut (nota mea: nimic de „pierdut”, în afara de mântuire, și în același timp și sănătatea trupească….). Mai bine îl face, că sa aibă niste anticorpi … el produce niste anticorpi, și cam prin toamna vom avea un studiu mai clar asupra acestui virus despre cum poate fi combătut, după ce se vede reacția după vaccin.”

  Declarația video in linkul de aici: https://youtu.be/kJziQBfdJaY

  Apreciază

 11. Radu Humor said, on ianuarie 12, 2021 at 10:19 pm

  Soluția? Cei care înțeleg ce se întâmplă și în ce moment dificil ne aflăm, să caute se întărească la nivel personal, să aibă grijă de unitatea în familie, să se adune cu cei care gândesc asemănător (nu neapărat 100% la fel), și facă tot ce pot că să lupte contra sistemului. Fiecare om care continuă lupta cea bună, indiferent la ce nivel, contează. Să nu uităm că cel mai eficient mod de a lupta contra răului este înfăptuirea binelui. În rest, să ne rugăm la Dumnezeu pentru ajutor și întărire în vremurile grele ce vor urma.
  https://r3media.ro/the-world-is-changing-lumea-se-schimba-si-nu-in-bine/?

  Apreciat de 1 persoană

 12. Marian said, on ianuarie 12, 2021 at 10:30 pm

  A veni cu jumatati de adevar este egal cu 0.
  Trebuia sa spuna clar ca acest vaccin este un experiment si nu trebuie facut, ca sa nu mai zis ca daca va deveni obligatoriu pt a putea munci, calatori, etc… are cam toate asemanarile cu semnul fiarei

  Apreciat de 3 persoane

 13. Dana said, on ianuarie 13, 2021 at 12:13 am

  ” La Centrul de Transfuzii din Craiova sunt 24 de angajați, iar doar 5-6 dintre ei s-au înscris pentru a primi vaccinul. (…) printre care contabila, șoferul, femeia de serviciu și două asistente medicale din 24. ”
  https://www.stiripesurse.ro/inca-un-exemplu-ca-nici-medicii-nu-vor-sa-se-vaccineze-efa-centrului-de-transfuzii-craiova-spune-c_1588935.html

  Apreciază

 14. LaurgLuminita Sabo said, on ianuarie 13, 2021 at 5:44 am

  Eu sunt cu biserica lui Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu Amin Si nu ma vaccinez ca animalele 

  Gesendet von Yahoo Mail für iPhone

  Apreciază

 15. Taurus said, on ianuarie 13, 2021 at 9:12 am

  Asa zisul “vaccin” contine adn de tesut avortat! Oricine il ca accepta va deveni canibal si satanist!
  Rusine ierarhilor pentru tradarea voastra!
  Rusine pentru pierderea turmei pe care va incredintat-o Dumnezeu!
  Anaxios!!!

  Apreciază

 16. Apa trece, pietrele rămân said, on ianuarie 13, 2021 at 10:30 am

  Trebuia să spună și despre implicațiile pe plan duhovnicesc ale vaccinului. Nu cred că nu a a auzit de introducerea nanotehnologiei în vaccin. Cineva trebuie să ia taurul de coarne și să spună adevărul! Ori această nanotehnologie implică pecetluirea. Nu ai cum să deții în propriul corp nanotehnologie și să susții că nu ești pecetluit cu semnul fiarei! Mă revoltă ignorarea acestui aspect. Sfântul Paisie Aghioritul a spus despre documentele electronice că sunt premergătoare peceții. se anunță restricții pentru cei nevaccinați, se pune problema să nu putem vinde și nici cumpăra… Cu un creier controlat 24 de ore din 24, cum mai ține cei ,,vaccinați” legătura cu Dumnezeu? iată de ce am fost avertizați in capitolul 13 al Apocalipsei să nu luam tehnologia bazată pe 666!

  Apreciat de 1 persoană

 17. Mircea Vircon said, on ianuarie 13, 2021 at 10:51 am

  Deci, ‘ADEVARATII VACCINATI’ VOR FI BOMBE BIOLOGICE CU CEAS, CARORA LI SE VA INTERZICE sa plece din LEPROZARIE si sa mearga, de exemplu, in DUBAI (Emiratele si Israel nu se ‘vaccineaza’ asa cum urla MASS-MEDIA VANDUTA GLOBALISTILOR !!!

  Apreciază

 18. noname 7 said, on ianuarie 13, 2021 at 11:49 am

  RASPUNSUL PATRIARHIEI a scrisoarea in care se cere socoteala pentru ce se intampla in biserica din cauza vaccinarii: https://mantuireaorg.blogspot.com/2021/01/scrisoarea-trimisa-de-site-ul-mantuirea.html

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: