SACCSIV – blog ortodox

Recensământ 2021 – Românii care nu se conformează riscă amenzi uriașe

Posted in Romania, STIRI by Vali on decembrie 28, 2020

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/recensamant-2021–romanii-care-nu-se-conformeaza-risca-amenzi-uriase_1566060.html

În anul 2021 se va organiza un nou recensământ al populaţiei şi locuinţelor din România, recensământ la care participarea este obligatorie şi în care neparticiparea se sancţionează cu amenzi de până la 3.000 de lei, informează Mediafax.

În perioada iulie-noiembrie 2021 se va desfășura, etapizat, recenzarea populaţiei şi locuinţelor, în timp ce între lunile august și septembrie 2021 se realizează colectarea on-line a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri – autorecenzarea on-line.

Ordonanță de urgență nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 prevede obligativitatea recenzării persoanelor cu cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România, persoanelor cu cetăţenie română, cu domiciliul în România, dar cu reşedinţa în altă ţară pentru o perioadă mai mică de 12 luni, precum și a persoanelor cu cetăţenie română care sunt membri ai personalului misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, membrii forţelor armate naţionale staţionate în restul lumii, personalul naţional al bazelor ştiinţifice naţionale stabilite în afara teritoriului geografic al ţării, persoanele de cetăţenie română care sunt membri ai echipajelor navelor de pescuit, altor nave, aeronave şi platforme plutitoare operând parţial sau în întregime în afara teritoriului economic.

Conform OUG nr. 19 din 4 februarie 2020 constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
a) împiedicarea persoanelor implicate în acţiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă sau a desfăşurării, în orice mod, a lucrărilor recensământului;
b) refuzul furnizării informaţiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete;

Aceste contravenții se sancţionează cu amendă de la 1.000 de lei la 3.000 de lei.

Suma care se alocă de la bugetul de stat pentru organizarea recensământului în 2021 este de 392.655.000 lei.

La ultimul recensământ, în 2011, populaţia stabilă a României era de 20.121.641 persoane, din care 10.333.064 femei (51,4%).

Autor:

George Traicu

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. VioletaB said, on decembrie 29, 2020 at 12:21 am

  Ia sa vedem ce aduce anul 2021: vaccinul antihristic modificator de ADN, introducerea buletinelor cu cip și recensământul populației, cu siguranță ca să vadă ce proprietăți și bunuri dețin oamenii, nu atât de mult pt a-i numara… oare va urma și legea cu naționalizarea averilor despre care se vorbea că ar veni ?

  Apreciat de 2 persoane

 2. STSTSTS said, on decembrie 29, 2020 at 1:31 am

  In tarile cu internet si wc in casa, recesamantul populatiei se face digital, statul are deja mai multe date personale ale cetatenilor decat ar putea vreodata colecta legal, daca ar respecta Constitutia tari.

  Apreciat de 1 persoană

 3. gogu said, on decembrie 29, 2020 at 9:41 am

  Adică pe românește ne vaccinează apoi ne numără să vadă câți și cu ce am mai rămas iar dacă le miroase lor că ascundem ceva ne dijmuie de ne vindem și izmenele de pe noi, ca în anii 40 pe timpul cedării Basarabiei?

  Apreciat de 1 persoană

 4. […] perioada iulie-noiembrie 2021 se va desfășura, etapizat, recenzarea populaţiei şi locuinţelor: Recensământ 2021 – Românii care nu se conformează riscă amenzi uriașe În concluzie Toate acestea trei sunt strâns legate între ele, iar faptul că se petrec în […]

  Apreciază

 5. […] perioada iulie-noiembrie 2021 se va desfășura, etapizat, recenzarea populaţiei şi locuinţelor:Recensământ 2021 – Românii care nu se conformează riscă amenzi uriașeÎn concluzieToate acestea trei sunt strâns legate între ele, iar faptul că se petrec în […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: