SACCSIV – blog ortodox

Dispar Istoria și Geografia, ca discipline de sine stătătoare, din învățământul din România, incepand cu anul școlar 2021-2022

Posted in INVATAMANTUL DE MASA, ISTORIE, Romania by saccsiv on decembrie 19, 2020

EVZ: Schimbare istorică în învățământul din România. Dispar Istoria și Geografia

Un dascăl care predă Istorie este foarte supărat din cauza modificărilor ce vor intra în vigoare în anul școlar 2021-2022.

Florinel Agafiței, profesor de istorie și scriitor, din Focșani, a atras atenția asupra unei situații bizare ce va fi pusă în practică începând cu anul școlar viitor (2021-2022). Astfel, Istoria şi Geografia vor dispărea ca discipline de sine stătătoare și vor fi contopite sub denumirea de Studii Sociale.

Profesorul este foarte supărat și afirmă că ani de zile s-a încercat reducere orelor acestor două materii de bază, pentru ca acum să survină această schimbare profundă. Asta va însemna că un profesor va preda mai multe discipline, iar efectul va fi legat de reducerea inevitabilă a numărului de dascăli specializați ori în Istorie, ori în Geografie.

„Observi cum Istoria Românilor se topeşte”

„Ce te faci când, în plină bulversare socială, anumiţi oameni scot din disciplinele şcolare denumirea milenarei ştiinţe: Istoria? Şi o îngrămădesc lângă altele, numite, laolaltă, Ştiinţe Sociale?

Mai mult: ce te faci când observi cum alţii, mai puţini la număr, îşi păstrează acest drept, disciplina studiată de copiii lor numindu-se, să zicem, Istoria Minorităţilor şi Tradiţiilor acelei minorităţi? Observi cum Istoria Românilor se topeşte în larga aglomerare a Ştiinţelor Sociale şi te întrebi de ce… La fel te întrebi când vine vorba despre geografie, dar nu numai”, a afirmat profesorul Florinel Agafiței.

Dezechilibru de cunoștințe

El mai atrage atenția că se doreşte reducerea semnificativă a zestrei cunoaşterii individuale, prin „crearea omului nou”, axat pe anumite nişe precum informatica, domeniul bancar, sportul în dauna artelor, literaturii, istoriei, geografiei.

„A fost aprobată în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de urgenţă prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele şi vom începe anul acesta şcolar cu clasa pregătitoare. Deci, începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă şi vom prezenta noile planuri-cadru pentru învăţământul primar.

În curând, specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei vor prezenta aceste noi planuri-cadru, le vom pune în dezbatere publică”, a afirmat Anisie, la Parlament”, declara Monica Anisie, ministrul Educației, în luna august.

 

Comentariu saccsiv:

Si iata cum se mai bifeaza un punct din SUPER MEMORANDUM, anume, articolul 6: Se renunţă la predarea lecţiei de Istorie.

Cititi va rog si:

Va amintiti de SUPER MEMORANDUMUL semnat la Strasbourg in 2014? Multi credeau ca multe dintre articolele sale sunt imposibil de implementat dar iata ca SE INTAMPLA sub ochii nostri sub pretextul “luptei” impotriva … COVID-19

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Apa trece, pietrele rămân said, on decembrie 19, 2020 at 6:02 pm

  Cine va fi afectat de această măsură?
  1.Vor ajunge șomeri o mulțime de profesori.
  2. O mulțime de elevi vor fi văduviți de sentimentul patriotic.
  3. Societatea va avea de pierdut. Cine își cunoaște istoria poate învăța din unele greșeli ale trecutului. Cine este interesat să fim un neam de ignoranții care habar să nu avem cine ne-au fost strămoșii?
  Cine este interesat să nu știm ce bogății avem în subsolul țării noastre?

  Apreciază

 2. Tudor said, on decembrie 19, 2020 at 6:31 pm

  Pagubă-n păpușoi.

  „Istoria e un gen literar.” (Iorga)
  „Regulamentele si programele tintesc la desavarsirea culturii generale capatate in licee, la inmultirea numarului celor care poseda o ignoranta omniscienta. Cu aceasta directie s-au format profesori secundari de o mediocritate convenabila; cu durere, insa, e silit cineva sa constate ca numarul lucratorilor stiintifici iesiti din universitatile noastre e cu totul fara insemnatate. Daca nu pe toate terenurile, in istorie, desigur, regresul fata de ceea ce se producea alta data e incontestabil. Autodidactii entuziasti de odinioara, ducandu-se, nu lasa decat locuri goale.” (Nicolae Iorga, Cum se scrie istoria? Lectie de deschidere (1898), tinuta la Universitatea din Bucuresti)
  „Aşa însă, cum au fost plănuite până azi, seminariile şi şcolile normale au fost un fel de atentat împotriva vieţii satelor. Cum turcii luau copiii creştinilor, ca să-i facă ieniceri, tot aşa şcolile acestea iau copiii sătenilor pentru a-i momi spre o viaţă nepotrivită cu traiul lor de la ţară. În loc de a ocroti portul satelor, limba cea înţeleaptă a plugarilor, obiceiurile din bătrâni şi a da fiecărui învăţător mândria de a fi un ţăran deplin, mulţi dintre învăţătorii ieşiţi din aceste şcoli s-au întors cu un port schimbat, cu o limbă păsărească, cu obiceiuri cosmopolite şi au slujit astfel, nu spre întărire, ci spre slăbirea vieţii poporului nostru ” (Simoin Mehedinți, 1919)
  „Manipularea vocabularului” (Orwell, 1984) (mai ales Limba și Literatura Română)
  „Cine stăpînește trecutul, stăpînește viitorul. Cine stăpînește prezentul, stăpînește trecutul” (Orwell, 1984)

  Apreciază

  • saccsiv said, on decembrie 19, 2020 at 11:19 pm

   Tudor

   N-ai inteles nimic. Daca manualul si programa sunt proaste, nu trebuie eliminata istoria, ci trebuie schimbat manualul.

   Apreciază

   • Tudor said, on decembrie 20, 2020 at 11:05 am

    Le-am întors pe toate fețele.
    Și-acum îmi pare rău că mi-am dat copiii la școală (niciodată nu m-am gândit că nu îi las să învețe, dimpotrivă). Dac-ar fi s-o mai iau de la capăt n-aș mai face facultate; lucruri nefolositoare și, mai ales, minciuni. Și a fost politehnică.
    Atîta vreme cît învățămîntul este monopol nu se va putea face nimic. De ce credem că cei ce conduc din umbră, cei din spatele statelor, păpușarii, vor binele cînd e vorba de copiii supușilor? Aceiași întrebare pt medicină cu toate că aceasta, cu voie sau din greșeală, dar meritat, este azi tîrîtă prin noroi.
    Azi spunem că învățămîntul de dinainte de 1990 era mai bun, atunci ni se spunea că cel de dinainte de război a fost cel mai ce. Din citatele ce le-am pus mai sus vedem același lucru, Simion Mehedinți arătînd nenorcirea ce-a adus-o asupra românilor (adică asupra satelor, la orașe majoritari erau străini și înstrăinați) școala de atunci. Mai înainte, tot în citate, Iorga se plîngea de profesorii de mântuială scoși la acea vreme de universitățile din țară.
    Săptămâna trecută am auzit o profesoară de română, n-ai ce face școala online, spunînd copiilor de clasa a 8-a că „limba română nu este o limbă evoluată cum este engleza de exemplu”.
    La engleză li s-a pus înregistrare despre Marele Incendiul din Londra de la 1666 (!?). Spălarea pe creier e „interdisciplinară” pt că povestea oficială, ca de fiecare dată, e minciună. (pt începători, acea parte a Londrei a fost cu bună știință aprinsă cu oameni cu tot, acolo s-a construit City-ul)

    Apreciază

 3. Un om said, on decembrie 19, 2020 at 7:49 pm

  Iar ora de sex va fi obligatorie! Deja cei care nu fac sex sunt considerați inferiori celorlalți!

  Apreciază

  • tataia said, on decembrie 20, 2020 at 1:28 am

   Pentru a face sex trebuie sa ai si cu cine. In ciuda faptului ca populatia este impartita pe sexe aproape in mod egal (50% barbati 50% femei) iar asta era foarte bine pe vremea cind tinerii se uneau in Sfinta Taina a cununiei asa cum a rinduit bunul Dumnezeu, in ziua de azi cind depravarea este la maxim observam urmatoarele:

   1. 90% din fetele de liceu fac sex
   2. Doar 10% din baietii de liceu fac sex. Restul fac, scuzati-mi expresia, laba.

   Poate intelegeti de ce aceasta discrepanta. Adica cei 10% dintre baieti se culca cu 90% din fete. Depravare maxima iar monogamia nu mai este la moda. Citiva baieti se culca cu fete pe banda rulanta (desigur mintindu-le ca sint unicele si rupte din soare) iar restul cu Manuella. Iertare fratilor crestini pentru limbajul ceva mai colorat dar am dorit sa atrag atnentia asupra unei stari de fapt cit se poate de reale. Sa ma intelegeti….eu sint om de virsta mijlocie…”insurat”…nu mai mai pasioneaza prostiile astea, dar fara sa vreau mi-am adus aminte de liceu. Deci nu toti liceeni fac sex. Daca nu fac nu este din convingere sau pentru ca se pastreaza dupa cununie sau altele. Ci pur si simplu deoarece fetele au ochi doar pentru derbedei.

   Apreciază

 4. Marcel said, on decembrie 19, 2020 at 7:57 pm

  Off-T

  Italy: Tensions rise at anti-govt. protest in Rome

  Apreciază

 5. mircea.v said, on decembrie 19, 2020 at 8:47 pm

  Este impus din afara. Dupa asta urmeaza fizica, chimie, biologie care se vor contopi in „science”. Varza totala.
  Faci ceva timp una din ele, apoi se intrerupa aia si se face urmatoarea… Sa vedeti si fizica si chimie fara formule… :), asa, doar povesti…

  Apreciază

 6. Cosmin said, on decembrie 19, 2020 at 9:12 pm

  Un preot care spune lucrurilor pe nume:

  Apreciat de 1 persoană

 7. mario said, on decembrie 19, 2020 at 10:15 pm

  Noapte mintii la rabini, pe o parte promoveaza vaccinul chiar prin netanyahu
  https://www.jpost.com/health-science/netanyahu-to-kick-off-israels-covid-19-vaccination-campaign-on-saturday-652628
  iar pe de alta parte dau adevarul complet pe fata recunoscand ca nu s-au facut teste nici macar pe animale, iti schimba direct ADN-ul. recunosti sistemul sanitar ca fiind omniscient, omnipotent si omniprezent adica pe scurt il respingi pe Dumnezeu.
  https://www.israel365news.com/162302/rabbi-on-hanukkah-covid-vaccine-is-ox-horn-seleucid-greeks-used-to-make-israel-abandon-god/

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: