SACCSIV – blog ortodox

Studiul Oxford răstoarnă tot ce se știa până acum: ‘Cazurile au explodat după introducerea măștilor. Nu ajutau nici la gripă’

Posted in Coronavirus, masca de protectie, STIRI by Vali on decembrie 15, 2020

Sursa: https://playtech.ro/stiri/studiul-oxford-rastoarna-tot-ce-se-stia-pana-acum-cazurile-au-explodat-dupa-introducerea-mastilor-nu-ajutau-nici-la-gripa-244820?fbclid=IwAR2IDQ-uRq2X21VCIjUNTdcGOuH8bme0-eimm_-fmyU3OSj6WMRGelVhhk4

Cazurile de covid au explodat după introducerea măștilor

Potrivit statisticilor, cazurile de COVID-19 au explodat după introducerea obligativității măștilor. Centrul pentru medicină al Universității Oxford spune că măștile nu aveau efect nici în întreruperea gripei sezoniere.

Cazurile au explodat după introducerea măștilor

Potrivit datelor extinse din Europa și SUA, purtarea măștilor de protecție nu aduce o reducere a infecțiilor cu noul COVID-19, . Mai mult, dinamica s-a accelerat la introducerea obligativității acestora în mai multe țări. În mai multe cazuri corelarea este chiar inversă, iar baza științifică la nivel sociologic indică inutilitatea măștii.

După ce măștile de protecție au fost introduse obligatoriu, în România, oamenii se comportă ca și când mediul înconjurător ar fi contaminat. Adusă din alte state, practica impusă de autorități este deja perpetuată de luni de zile, timp în care cazurile raportate de infectări cu noul coronavirus au crescut în loc să scadă.

Efectul măștilor de protecție

Mai exact, suntem doar unul dintre cazurile care arată că purtatul măștilor de protecție nu are efect asupra situației epidemiologice. Potrivit statisticilor, de multe ori cazurile de COVID-19 au proliferat abia de la introducerea obligativității.

Totodată, înăsprirea cadrului în care acestea sunt purtate a fost adesea în corelație inversă cu datele privind infectările. Conform datelor oferite de The Federalist din SUA, atât în Europa, cât și America de Nord, măștile nu au prevenit cu nimic explozia raportărilor în statisticile noului coronavirus.

Ajută sau nu masca de protecție?

Potrivit articolului care surprinde evoluția dinamicii cazurilor la milionul de locuitori în mai multe țări arată că masca de protecție nu și-a îndeplinit scopul pentru care a fost promovată. Aceasta reprezintă doar un artefact al perioadei de panică de la începutul pandemiei, dar și un impediment pentru întoarcerea societății la normal.

Spre exemplu, în Germania, purtarea măștii de protecție la scară largă a fost introdusă la sfârșitul lunii aprilie, când numărul cazurilor de COVID-19 active erau deja în scădere, însă nu a oprit cu nimic creșterea pe noi vârfuri către toamnă, așa cum se vede pe graficul atașat.

Potrivit The Federalist, ”măștile de protecție dezumanizează și, în mod ironic, servesc drept principală formă de a ne face să ne reamintim că ar trebui să ne fie frică”. Mai mult acesta subliniază că la trecerea verii efectul obligativității, inclusiv la exterior, a fost mic asupra dinamicii de cazuri și în Spania, deși țara are raportată una dintre cele mai bune rate de conformare din Europa, scrie Profit.ro.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Document CDC: 70,58% dintre pacientii chestionati au raspuns ca au purtat totdeauna masca in spatii inchise

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gheorghe said, on decembrie 16, 2020 at 2:36 pm

  Am mers la playtech, The Federalist, profit.ro…. citate, sa gasesc sursa relatarii din articol… nici o referinta despre originea studiului de la „Centrul pentru medicină al Universității Oxford „!
  Nu am gasit acest invocat studiu sa-l vad in original.
  Unde poate fi gasit?

  Apreciază

  • saccsiv said, on decembrie 16, 2020 at 6:41 pm

   gheorghe

   Intreaba-i pe ei.
   Pe de alta parte, e o evidenta din categoria „apa e uda”. Tu chiar nu vezi ce cifre ni se tot spun isteric la tv dupa ce masca a devenit obligatorie?

   Apreciat de 1 persoană

 2. Ava said, on decembrie 16, 2020 at 2:56 pm

  Niște criminali. E crima împotriva umanității obligativitatea purtării mastilor

  Apreciat de 1 persoană

 3. […] Studiul Oxford răstoarnă tot ce se știa până acum: ‘Cazurile au explodat după introducerea m… […]

  Apreciază

 4. […] Studiul Oxford răstoarnă tot ce se știa până acum: ‘Cazurile au explodat după introducerea m… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: