SACCSIV – blog ortodox

In ultima sedinta, legea antițigănism a trecut de Camera Deputatilor: Închisoare de la 3 luni la 10 ani pentru acțiuni îndreptate împotriva romilor

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 15, 2020

Au votat vechii deputati, nu cei alesi pe 6 decembrie:

Lista celor 6 proiecte de pe ordinea de zi o puteti citi la:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/votf_adoptate2015?dat=20201215

Iata si despre ce ar fi vorba in legea antitiganism, conform articolului Legea antițigănism a trecut de Parlament: Închisoare de la 3 luni la 10 ani pentru acțiuni îndreptate împotriva romilor de pe Stiri pe surse:

Camera Deputatilor a adoptat, marți, în calitate de for decizional, cu 244 de pentru, un vot contra și 20 de abtineri un proiect de lege privind „măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului”. Legea prevede pedeapsa cu închisoarea pentru promovarea antițigănismului.

Conform proiectului, „prin antiţigănism se înţelege atât percepţia referitoare la romi exprimată ca ură împotriva acestora, cât şi manifestările verbale sau fizice motivate de ură împotriva romilor, îndreptate împotriva romilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor/ONG-urilor, liderilor comunităţilor rome sau lăcaşurilor lor de cult, tradiţiilor şi limbii romani”.

Actul normativ prevede pedepse cuprinse între 3 luni şi 10 ani de închisoare pentru cei care promovează, în public, idei, concepţii sau doctrine antiţigăniste, pentru distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului de materiale din aceeaşi categorie sau iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, la un astfel de grup.

Prin „organizaţie cu caracter antiţigănist” se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor antiţigăniste.

Simbolurile antițigăniste sunt: drapele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum și orice alte asemenea însemne, care transmit idei, concepții sau doctrine care promovează antițigănismul.

Materialele antițigăniste sunt: imagini, mesaje text, conținut audio-video, precum și orice alte asemenea reprezentări, care transmit idei, concepții sau doctrine care promovează antițigănismul.

Promovarea, în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antițigăniste se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.

De asemenea, distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice alte mijloace, de știri și informații, materiale antițigăniste constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani.

Pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi se aplică și în cazul confecționării, vânzării, răspândirii, precum și pentru deținerea în vederea răspândirii de simboluri antițigăniste. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și utilizarea în public a simbolurilor antițigăniste. Dacă aceste acțiuni sunt săvârșite în interesul artei sau științei, cercetării ori educației sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public, nu constituie infracțiune.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi, inițierea sau constituirea unei organizații cu caracter antițigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup. Dacă persoanele respective denunță autorităților existența organizațiilor, înainte ca aceasta să fi fost descoperită și să fi început săvârșirea vreuneia dintre infracțiunile care intră în scopul grupului, nu vor exista sancțiuni.

În schimb, proiectul prevede că dacă persoana care a săvârșit una dintre fapte ajută, în cursul urmăririi penale, la aflarea adevărului și tragerea la răspundere penală a unuia sau mai multor membri ai unui grup infracțional organziat, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate.

Inițiatorii legii au invocat motive legate de o înțelegere mai precisă a practicilor discriminatorii, fiindcă în momentul de față „antițigănismul este adesea folosit într-un sens restrâns pentru a indica atitudinea anti-romă sau exprimarea stereotipurilor negative în sfera publică sau discursul de ură”.

„Cu toate acestea, antițigănismul dă naștere unui spectru mult mai larg de expresii și practici discriminatorii, inclusiv multe manifestări implicite sau ascunse. Antițigănismul nu se referă numai la ceea ce se spune, ci și la ceea ce se face și la ce nu se face. Pentru a recunoaște impactul său complet, o înțelegere mai precisă este crucială”, spun inițiatorii proiectului.

Tagged with:

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. nela said, on decembrie 15, 2020 at 8:09 pm

  Tara arde si parlamentarii se piaptana !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Clement said, on decembrie 15, 2020 at 11:09 pm

  Sa intelegem ca, in sfarsit, se pedepseste discriminarea pozitiva de care beneficiaza minoritatea in chestiune ???
  Deci, nu vor mai obtine diplome universitare pe criterii etnice ? Nu vor mai avea dreptul sa construiasca imobile din venituri ilegale? Nu vor mai avea dreptul de a dubla puterea juridica a Statului Roman cu cea a unui for etnic fara acoperire legala ,respectiv a Staborului?
  Vor fi obligati sa raspunda penal pentru prejudiciul de imagine adus Romaniei prin
  actele cu caracter infractional comise pe teritoriul altor state?*
  AFP, articol preluat din „Le Point”04.07.2014″Exploatation de mineurs rroms,la justice fait preuve d’une sévérité extrême „,”Rroms, les enfants de carrefour ” you tube” 31.10.2018.

  Apreciază

 3. Mihai T said, on decembrie 16, 2020 at 8:47 am

  ”cât şi manifestările verbale sau fizice motivate de ură împotriva romilor”
  și cum probezi că avea ură în suflet când a zis ?

  Apreciază

 4. Partizanu said, on decembrie 16, 2020 at 11:39 am

  Legea e cu dedicație pentru cei care ne vor conduce. Indiferent dacă este lider HAUR. Nu degeaba i-au băgat în parlament. Ei sunt într-o FRĂȚIE unde mereu o omoară pe masă. Practică ocultă.

  Apreciază

  • gheorghe said, on decembrie 16, 2020 at 3:32 pm

   Sa mori tu partizane ca stii ce e cu politichia!?
   Stii tu mai bine ce e cu liderul noilor alesi?
   Iata ce aflam aici:
   https://www.incorectpolitic.com/marturia-ieromonahului-eftimie-mitra-despre-etnia-lui-george-simion/

   Cine este „i”? … din „i-au bagat” (in parlament).
   Cred ca „i” ti-au bagat tie in cap prostii si nu te poti abtine.
   –––––-
   Legea nu e pentru cine va conduce ci pentru cine va fi condus – regula marxist-culturala, minoritatile sa ia puterea impotriva opresorului.
   Opresoru’ pentru marxistii „noi” este neamul romanesc.
   Oprimatii sint „tot aia”: jidanii, tiganii, maghiarii, homosexualii, feministele si satanistii – cu marxistii in frunte.
   Stii marxistii zilei: PNL, PSDR, USR, PLUS, PMP, Pro Romania. Si ong-urile sorosiste.
   Cand ataci AUR si pe oamenii de la conducerea organizatiei esti de fapt aliat cu „oprimatii” enumerati anterior.
   Adica esti anti-roman si anti-crestin.
   Asta vrei sa ne arati?

   Apreciază

 5. Clement said, on decembrie 16, 2020 at 12:50 pm

  Problema rromilor, sau a tiganilor cum ne sugereaza parlamentarii sa ii numim, nu este doar o problema nationala, acestia fiind si ei cetateni europeni.
  Legea in discutie, viitorii parlamentari trebuie sa o propuna prin comisarii romani eu. pentru a fi adoptata si in Parlamentul Europei
  si inclusa in legislatia tuturor tarilor membre CE.
  Discriminarea negativa pusa in discutie de catre parlamentarii de etnie roma, se manifesta peste tot in Europa.
  Uniunea Europeana trebuie sa se concerteze in luarea unor decizii care sa conduca la crearea unui proiect de educatie socio-culturala civica specifica spatiului european ,care sa includa obligarea comunitatilor rrome de a cunoaste istoria tarilor in care se stabilesc temporar sau definitiv, legislatia acestor tari, normele de comportament specifice si de cunoastere a unei limbi universale necesare comunicarii.
  In 1993, dl.Pierre Moscovici a facut publica (TV5) propunerea ca pe teritoriul Romaniei, respectiv in sudul tarii, sa fie creata o regiune autonoma rroma.
  Dl.Moscovici a detinut intre timp importante responsabilitati in CE si a inteles ca respectiva comunitate nu este dispusa sa fie cantonata intr-o structura administrativa prin care sa fie obligata sa isi asume responsibilitati politice, financiare, economice, juridice si de securitate, asa cum sunt obligati spre pilda bascii, corsicanii, flamanzii..

  Apreciază

  • saccsiv said, on decembrie 16, 2020 at 1:26 pm

   Clement

   Poti da te rog un link sursa despre Moscovici si sudul Romaniei?

   Apreciază

   • Clement said, on decembrie 16, 2020 at 4:53 pm

    Nu o pot da, dar emisiunea am urmarit-o personal la momentul transmiterii si am facut cunoscuta informatia unor importanti jurnalisti din Romania.
    Atitudinea acestora a fost mai mult decat relaxata, cu sensul..”Si care-i problema?!”
    Si in acest moment au aceasi atitudine.
    Politicianul francez a facut comentariul in calitate de invitat la o emisiune pe teme europeene.
    In mod cert, emisiunea se afla in arhiva postului de televiziune sau pe o banda magnetica in seiful unui pasionat telefil.
    Afirmatia economistului mi s-a parut socanta ,mai ales pentru ca venea din partea unui politician de stanga ai carui stramosi erau originari din Romania.

    Apreciază

   • saccsiv said, on decembrie 16, 2020 at 7:28 pm

    Clement

    Nu sunt romani:

    Familia MOSCOVICI. Un exemplu, ca sa intelegem mai bine…
    https://saccsiv.wordpress.com/2013/11/05/familia-moscovici-un-exemplu-ca-sa-intelegem-mai-bine/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: