SACCSIV – blog ortodox

OMS recomandă izolarea de rude şi prieteni şi Crăciun online

Posted in Coronavirus, CRACIUN, OMS, Organizatia Mondiala a Sanatatii by saccsiv on noiembrie 24, 2020

Romania TV: Sărbători de iarnă 2020. OMS recomandă izolarea de rude şi prieteni şi Crăciun online

[…]

„Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a subliniat Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS.

[…]

Potrivit Mariei Van Kerkhove, o celebrare online ar putea fi o soluţie. „Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi”, a recomandat ea.

„Așa facem în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi”, a mărturisit Maria Van Kerkhove.

[…]

 

Tagged with: , , ,

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. M. Uriel said, on noiembrie 24, 2020 at 8:36 pm

  Anul asta cu siguranta nu vine mosul Craciun

  Apreciază

  • Elena said, on noiembrie 24, 2020 at 10:14 pm

   Te înșeli, Moș Crăciun cel plin de daruri va veni. E liber la cumpărături, fizic și online. Că nu vom avea liber la Slujba de Crăciun și la bucuria de a sărbători împreună, asta e altceva… Și este dureros!

   Apreciat de 2 persoane

 2. Apa trece, pietrele rămân said, on noiembrie 24, 2020 at 8:46 pm

  OMS ar trebui să impună izolarea avioanelor care împrăștie în aer substanțe nocive.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Nucontează... said, on noiembrie 24, 2020 at 9:05 pm

  M-a îngrijorat acest comentariu… :

  nu prea merge acest plan
  GNG [utilizator], Luni, 23 noiembrie 2020, 9:04

  +1/3

  deoare, un test negativ facut cu 2 zile in urma nu este concludent, poate ai luat virusul in aceeasi zi, poti sa te intalnesti ci virusul dupa ce ai facu testul si sa-l capeti fara sa stii. Problema este alta. La atatea luni de la semnalarea virusului nimeni nu poate sa spuna de ce anumite persoane au manifestari violente si alte persoane nici macar nu stiu ca au sau au avut acest virus. Cine si ce determina aceste efecte? Testele PCR nu sunt concludente datorita numarului de iteratii, cu cat se fac mai multe pana la obtinerea unui rezultat cu atat eroarea este mai mare! Acest lucru este posibil pentru ca nu au reusit sa stabileasca care este catitatea minima necesara de virus pentru ca o persoana sa se imbolnaveasca si/sau sa poata raspandi virusul in mod periculos! Dupa atatea luni nu au gasit raspunsurile la aceste intrebari si tocmai din aceasta cauza un vaccin nu stiu cum a fost realizat fara sa ai aceste date. Gasirea raspunsurilor la acest intrebari pot da o imagine asupra acestei boli, daca este periculoasa sau daca poate sa fie combatuta prin mijloace simple si cu cheltuieli minime. Nu inteleg de ce s-au aruncat la realizarea unui vaccin pana nu au descifrat acest virus. Din discutiile purate, cu prietenii si colegii de munca care au avut ghinion si au luat virusul, am inteles ca are manifestari care aminteste de inteligenta artificiala. Practic mi-au spus ca simteau ca „ceva” ii pipaie prin interior, parca o mana nevazuta le palpa organele interne pentru ca in final sa-i loveasca in punctele lor nevralgice, analizele lor au fost date peste cap exact acolo unde parametrii nu se aflau in limitele normale. Toti spun ca acest virus coaguleaza sangele, o colega care are probleme din cauza ca sangele ei este prea fluid a luat virusul si aceste in loc sa-i coaguleze/ingroasa sangele a procedat invers! A lichefiat si mai mult sangele, practic a anulat ani de tratament scump pentru ingrosare. Aceasta manifestare „a aprins” beculetul de alarma, NU ESTE NATURAL…

  Sursa… :

  https://m.hotnews.ro/stirecom/24434943

  Există posibilitatea să fim pecetluiți, doar luând virusul, adică fără teste, vaccinuri și așa mai departe?

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 24, 2020 at 9:14 pm

   Nucontează…

   NU

   Apreciat de 1 persoană

  • Elena said, on noiembrie 24, 2020 at 10:18 pm

   Pecetea și lepădarea de Hristos va fi pe față, clară. Diavolul vrea lepădare conștientă. Așa cum la botez ne lepădăm de el, așa vrea el să ne lepădăm de Hristos.
   Cel puțin eu așa cred.

   Apreciat de 2 persoane

  • MIhai said, on noiembrie 25, 2020 at 11:55 am

   O forma de pecetluire va fi chiar si acceptarea vaccinului care intr-un anumit sens va fi o pecete fara de care nu vei mai putea duce o viata normala in societate.

   Pecetluirea in sensul celor din Apocalipsa ar putea fi certificatul de vaccinare care la un moment dat va fi atasat corpului uman (cine are vreo indoiala in acest sens pur si simplu refuza sa inteleaga pe ce lume traieste; este uman ca la inceput sa trecem cu totii printr-o stare de negare pentru ca este greu de acceptat ca ceea ce ni se intampla este o imensa ticalosie dar au trecut deja cateva luni bune si nu mai avem vreo scuza ca sa stam cu capul in nisip).

   Acum traim etapele pregatitoare pecetluirii in sensul fizic, palpabil si nicidecum vreun rod al imaginatiei de genul pecetluire launtrica (aceea s-a petrecut deja; daca nu s-ar fi facut nu se ajungea in stadiul practic de astazi):
   – Suntem obisnuiti ca accesul in locurile publice sa ne fie conditionat de livrarea unei informatii medicale (temperatura) de pe mana sau frunte.
   – Suntem tinuti intr-o stare de teroare si tensiune permanenta ca sa acceptam usor masurile fara a mai putea gandi ca sunt incoerente si aberante.
   – Suntem obisnuiti cu restrangerea de drepturi si libertati fundamentale si purtam masca semnalizand astfel ca suntem supusi si le acceptam (n.b. masca este si pentru intretinerea atmosferei de pericol sanitar nu numai ca instrument de coercitie pentru mentinerea pe drumul pierzarii si mijloc de control al gradului de supunere)

   Urmeaza asadar vaccinul impreuna cu certificatul digital de vaccinare (o identitate electronica fara de care nu vom mai gasi un loc in lumea de maine). Este evident ca miza e identitatea digitala a oamenilor. Nici o solutie nu va fi sigura pana cand nu se va ajunge la un identificator digital atasat corpului uman. Este determinism tehnologic si n-are nici o legatura cu teoria conspiratiei. Digitalizarea societatii impune identificarea cu certitudine a obiectelor care interactioneaza, respectiv a utilizatorilor in cazul oamenilor iar asta nu se va putea face cu un telefon sau o bratara ci doar prin ceva atasat intim corpului uman.

   Cu toate ca aceste lucruri sunt limpezi ca lumina zilei si seamana teribil de mult cu cele mentionate in Apocalipsa, cand vietuirea in lume va fi conditionata de purtarea unei peceti, clerul se afla intr-o stare de negare a acestei evidente si nu are un raspuns adaptat vremurilor pe care le traim.

   Apreciază

 4. costea said, on noiembrie 24, 2020 at 9:07 pm

  Frate Vasile eu sunt din sudul tarii si nu cunosc nici un preot nepomenitor. Ai putea sa-mi recomanzi vreunul, daca vrea si el bineinteles. As vrea sa stiu daca mai este cineva in situatia mea.

  Apreciază

  • Nikos said, on noiembrie 24, 2020 at 10:12 pm

   @Costea frate terminati cu nepomenitorii, parca ati fi sectanti. Suntem cu totii in aceeasi Biserica pe care portile iadului nu o vor birui. Nu va lasati amagiti de ispitele de dreapta, Harul Duhului Sfant lucreaza indiferent de preotul la care mergi sa te spovedesti. Criteriul in schimb ar trebui sa fie altul, nu daca e sau nu nepomenitor, daca are sau nu pasaport cu cip sau alte bazaconii..

   Apreciat de 1 persoană

   • VioletaB said, on noiembrie 24, 2020 at 11:57 pm

    @Nikos nu vorbi cu viclenie. Lucrarea Harului e una, dar rămânerea în comuniune cu ereticii care au tradat ortodoxia in Creta este nebunie ucigătoare de suflet, mai ales daca este omul conștient. Îi este spre osândă, chiar daca se împărtășește, căci ia împărtășania de la cei căzuți în boala ereziei. Termenul „nepomenitori” parca suna de secta, dar cu adevărat sunt ortodocși cei care s-au îngrădit de pomenirea ierarhilor eretici și nu au căzut în vreo altă erezie (gen părtășia la erezie promovată de Silviu Chirilă, sau căderea înspre stilism și făcutul dogma din calendar…). Ortodocși îngrăditi de erezie.

    Apreciat de 1 persoană

   • pomenitorii vs nepomenitorii said, on noiembrie 25, 2020 at 8:01 am

    @VioletaB, e greu să găsești un preot nepomenitor care să fi rămas ortodox 100%.Termenul sună a sectă și chiar este de cele mai mute ori, pentru că unii s-au dus la stiliști, iar alții aparțin de tot felul de grupări parabisericești gen oastea domnului și altele, încă înainte de Creta. Iar Creta a fost prilejul ideal de a ieși din Biserică în fapt, Biserică de care oricum era separați în cuget înainte. Deocamdată, varianta de a rămâne în Biserică, deci a pomenirii este cea mai corectă, având în vedere la ce a dus nepomenirea în realitate.

    Apreciază

   • Ovidiu.d.C. said, on noiembrie 25, 2020 at 12:07 pm

    @pomenitorii…
    Te joci cu vorbe grele : „oricum erau separați de biserica în cuget”, „au ieșit din biserica”, „nu au rămas ortodox 100%”. Pe partea cealaltă, nu știu la ce concluzie ajungi dacă raportezi la expresiile astea ierarhii bisericii.
    Iar varianta pomenirii pentru cei ce știu ce a fost în Creta ma tem ca nu este cea mai fericită.

    Apreciat de 1 persoană

   • VioletaB said, on noiembrie 25, 2020 at 12:36 pm

    @pomenitorii vs nepomenitorii Profund greșit ceea ce susții! Cum adică rămânerea în comuniune cu ierarhii care îi pomenesc pe eretici este cea mai buna decizie ? Ferească Dumnezeu . Ecumenismul e erezia ereziilor și hula hulelor, și trebuie să fugi de el și de cei care îl promovează. În curând mai marii BOR vor ajunge sa îl pomenească in diptice și pe ereticul papa, mai ales după „enciclica” lui cu Frattelli tutti ( frați întru satana…) la care au participat fi BOR și biserica Greciei cu cate un reprezentant. Apoi vedem compromisurile lor și căderile din ce in ce mai mari: obligativitatea măștilor in biserică, in Sfântul altar (nebunie curată!), împărtășirea cu lingurițe de unica folosință.

    Părinții care au fost, sunt si au rămas ortodocși prin întreruperea pomenirii ereticilor sunt in număr mic și au comuniune între ei, deci se cunosc unii cu alții, și pe creștinii care vin la slujbe. îi cunosc și pe extremiștii care au căzut în schismă sau in stilism sau in nebunia cu părtășia la erezie și cu care ei nu au nimic de-a face. Cu rugăciune multa și prin cautare sinceră, Dumnezeu descoperă omului la ce preoți să meargă, părinți ortodocsi care respecta canoanele și dogmele ortodoxe.

    @Costea Cine caută, găsește. Nu este imposibil.
    Mai bine stai acasă să te rogi in timpul liturghiei decât să mergi la ecumeniști si sa intri în duhul lor care întunecă mintea, și în plus sa stai in biserica cu masca pe chip in fața sfintelor moaște și icoane. Sau te poti duce in biserica pentru rugăciune personala atunci când nu se oficiază slujbe.

    Recomand cartea aceasta care explică foarte bine

    http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2020/11/23/carte-document-invatatura-sinoadelor-ecumenice-despre-intinarea-prin-erezie-si-validitatea-sfintelor-taine/

    Recomand predicile acestui părinte: https://youtu.be/Cmt97TMd7Hw

    și ale acestui părinte: https://youtu.be/Bt2VLgDss7M (de la min 30 mai ales, despre actualitate)

    Apreciază

   • pomenitorii vs nepomenitorii said, on noiembrie 25, 2020 at 3:45 pm

    Ovidiu.d.C. și VioletaB, deocamdată, până la întrunirea unui sinod ortodox care să-i declare oficial eretici, conform rănduielilor ortodoxe de peste tot din lume, și din toate timpurile, aceștia sunt ierarhii cu continuitate apostolică pe care îi are biserica ortodoxă în România.
    Dacă voi vreți altă rânduială, e treaba dumneavoastră.

    Apreciază

   • VioletaB said, on noiembrie 25, 2020 at 9:24 pm

    @Nikos aka pomenitorii vs… Amesteci lucrurile grav de tot. Dumnezeu să te lumineze!

    Întreruperea pomenirii nu inseamănă că nu mai sunt recunoscuti ca ierarhi apostolici, căci asta ar fi cădere în schisma, ci este un avertisment de trezire a ierarhilor din erezia ecumenistă in care au căzut, si in același timp o forma de îngrădire de boala lor, pentru a nu se îmbolnăvi toată pleroma bisericii. Adică aceștia sunt mădulare bolnave ale Bisericii Ortodoxe, cat timp sunt în viață pot face pocăință PUBLICA și să se dezică de semnătura lor în Creta și de orice forma de ecumenism, moment în care pomenirea lor sa fie reluată. Acesta e scopul întreruperii pomenirii in conformitate cu canoanele ortodoxe. Iar dacă s-ar face un sinod care sa ii condamne ca eretici, asta nu schimba cu nimic necesitatea întreruperii pomenirii și comuniunii cu ei cat timp nu se îndreaptă.

    Apreciază

   • Ovidiu.d.C. said, on noiembrie 25, 2020 at 11:26 pm

    @pomenitorii
    Vorbind despre rânduielile ortodoxe mărturisesc ca eu exact asta îmi doresc:”rănduielile ortodoxe de peste tot din lume, și din toate timpurile”. Și iarăși întreb ce parere crezi ca au „ierarhii cu continuitate apostolică pe care îi are biserica ortodoxă în România” despre „rănduielile ortodoxe de peste tot din lume, și din toate timpurile”? Nu cumva părerea asta naște nepomenitori?
    Și da, așa este, sinodul acela încă nu s-a întrunit. Din păcate.

    Apreciază

   • pomenitorii vs nepomenitorii said, on noiembrie 26, 2020 at 12:30 pm

    Ovidiu.d.C. (din Constanța?, cumva din oastea domnului?) și VioletaB, este un mare semn de întrebare în legătură cu acești nepomenitori, dintre care, așa foarte puțini cum sunt, o parte sunt risipiți pe la stiliști și pe la tot felul de grupări para-ortodoxe gen oastea domnului și altele, fiecare grup de nepomenitori având părerile lui. Nu există nici un fel de unitate între ele. Deci ce exemplu ne dau ei?
    Realitatea este că peste 99% dintre preoții și credincioșii ortodocși din România au rămas în continuare în Biserică. Cine îndrăznește să se pună în locul lui Dumnezeu și să-i judece pe toți ca fiind eretici și ca fiind nemântuiți? Cred că ar fi bine să nu mai judecăm atâta pe alții. Facem noi, judecătorii tot ce trebuie ca să fim în regulă din punct de vedere ortodox, sau osândim la grămadă pe toți ceilalți și ne consderăm numai pe noi a avea dreapta credință? Sfinții Nicolae și Spiridon nu l-au combătut pe Arie din afara Bisericii, ci din Biserică. Nu știu dacă a existat în istoria Bisericii vreu sfânt care să fi părăsit mai întâi Biserica, și apoi să lupte împotriva ereziilor din Biserică. Rog să mă contrazică oricine cu exemple concrete, dacă greșesc.

    Apreciază

   • VioletaB said, on noiembrie 26, 2020 at 11:06 pm

    @pomenitorii…. Tare alambicate sunt lucrurile în capul dumitale și fără nicio susținere dogmatica.

    Întreruperea pomenirii e canonica, și tocmai cel care întrerupe pomenirea rămâne în Biserica Ortodoxa, nu cel care îmbrățișează erezia și o propovăduiește pe fata, cum fac ierarhii BOR de dinainte și de după Creta.
    Mai exact, sunt ortodocși cei care au întrerupt pomenirea și nu au căzut în alte erezii/schisma, cei care îngrăditi fiind îi recunosc în continuare pe ierarhii căzuti ca fiind ierarhii lor până la o condamnare sinodala, luând act în același timp și la căderea acestora în erezie.
    Nu am avut niciodată legătură cu Oastea Domnului, nici cu stilismul, nici cu vreo secta.

    Poarta mântuirii nu e largă, ci îngustă și puțini sunt cei care pășesc pe ea. Așa că nu e un argument deloc valid ca majoritatea românilor nu poate fi în erezie daca participa la comuniunea cu niste ierarhi cazuri în erezie.

    Dumnezeu să ne ajute pe cât mai mulți din neamul acesta și din toate neamurile sa ne întoarcem spre el cu toată inima, cu credința curata și să mântuiaaca sufletele noastre.

    Apreciază

   • Ovidiu.d.C. said, on noiembrie 27, 2020 at 6:33 am

    @pomenitorii…
    1.Nu e Constanța, e Craiova iar oastea domnului pentru mine e pe arătură.
    2. E normal să fie semne de întrebare căci este o situație specială dar faptul că sunt mai multe grupuri nu înseamnă că toți greșesc. Unitatea ecumenista crezi că e exemplul bun de urmat?
    3.Eu nu îi judec pe cei ce urmează ierarhia iar de condamnat nici atât. Și știu ca sunt preoți și monahi nepomenitori care au frați și rude și prieteni pomenitori. Dar nici nu cred că e bine ca ascultarea să fie oarbă și muta.
    4.O ții lângă cu părăsitul bisericii, ieșirea în afara bisericii. Întreruperea pomenirii ierarhului ce susține erezii NU înseamnă ieșire din biserica. De fapt, chiar tu îi spui lui Costea ca suntem toți în aceeași biserica. Iar exemple de sfinți care au întrerupt pomenirea sunt duium, dar rămâne să le descoperi singur dacă chiar ești interesat.

    Apreciază

   • tudorr said, on noiembrie 27, 2020 at 7:12 pm

    Doamne ajuta!
    @pomenitorii vs nepomenitorii
    Treaba cu intrunirea unui sinod care sa condamne ecumenismul, dar ca pana atunci exista legitimitate, nu sta in picioare.
    Ecumenism inseamna unirea tuturor religilor. Adica, unirea Ortodoxiei cu toate ereziile. Unirea Adevarului cu minciuna. Corect? Sa luam ca exemplu pe catolici. Au ei acelasi crez cu, Crezul Ortodox? Categoric nu au. Pai, Crezul nostru a fost definit de catre Sfintii Parinti prezenti la Sinodul 1 Ecumenic de la Niceea cu adaugiri de catre Sfintii Parinti prezenti la Sinodul 2 Ecumenic de la Constantinopol. In aceasta formula a ramas pana in zilele noastre si noi ortodocsii Crezul acesta il marturisim. Acum, logic, de ce ar mai fi nevoie de un sinod care sa condamne ecumenismul, daca prin unirea si cu catolicii aduce neconcordanta in crez? Adica, ne unim cu cei ce au alt crez. Practic si teoretic Sinodul a fost, a hotarat si ramane asa. La fel si unirea cu monofizitii. Pai ce sinod mai trebuie sa se intruneasca daca monofizismul este condamnat la Sinodul 4 Ecumenic de la Calcedon si Sinodul 5 Ecumenic de la Constantinopol? La fel, Sinodul a fost, a hotarat si ramane asa. Este o pacaleala cu intrunirea unui sinod care sa condamne ecumenismul. Caci nu e o simpla erezie, ci toate ereziile, unele dintre ele condamnate deja de catre cele 7 Sinoade Ecumenice iar toti care promoveaza si impartasesc ecumenismul sunt declarati deja eretici.

    Apreciază

  • pomenitorii vs nepomenitorii said, on noiembrie 27, 2020 at 9:32 am

   Ovidiu.d.C., ăsta nu e răspuns: „Iar exemple de sfinți care au întrerupt pomenirea sunt duium, dar rămâne să le descoperi singur dacă chiar ești interesat. ” Dacă ești atât de bine informat în legătură cu pomenirea/nepomenirea, ar fi trebuit să fi și mai bine informat în legătură cu sfinții care au întrerupt pomenirea de-a lungul timpului, cu exemple concrete, bine documentate, adică ce au făcut ei când au întrerupt pomenirea. Dă măcar două-trei exemple din acest „duium” dacă știi. Altfel nu faci decât să te eschivezi. Dacă nu poți da astfel de exemple nu ești credibil. Nepomenirea de care vorbești tu se bazează pe ce? Pe un canon care nu e obligatoriu?

   Apreciază

   • guti flo said, on noiembrie 27, 2020 at 11:25 am

    Pomenitori vs nepomenitori,
    Citeste actele procesului Sfantului Maxim Marturisitorul.

    Apreciază

  • Ovidiu.d.C. said, on noiembrie 27, 2020 at 2:39 pm

   @pomenitorii..
   Nu ți-am dat exemple din mai multe motive.
   1. Știam că vei vrea după aceea să discuți la infinit fiecare caz în parte și circumstanțele nu le găsesc potrivite.
   2. Nu e deloc complicat să le găsești singur –
   cred ca sunt chiar aici pe blog unele.
   3. Sincer, cred ca intenția ta încă de la început nu a fost cinstită ci doar să descurajezi. Citindu-ți toate postările văd că ai vorbit doar la modul general, fără nume, fără dovezi iar tu ceri exemple concrete. Oricum, îi poți mulțumi lui guti flo pentru amabilitate, cât despre ce crezi despre mine chiar nu mă interesează fiind și ultima postare pe subiectul ăsta.

   Apreciat de 1 persoană

 5. Ionut said, on noiembrie 24, 2020 at 9:19 pm

  Off-topic

  O glumă tare (și reală).

  Titlu pompos pe hot(z)news: „Biden a numit un hispanic cu origini românești în fruntea Departamentului de Securitate Internă”. „Președintele „ales” al Statelor Unite, democratul Joe Biden, l-a numit pe Alejandro Mayorkas secretar al Departamentului de Securitate Internă” (ghilimelele îmi aparțin)

  Numai că Alejandro nu e nici cubanez, nici român, tatăl său fiind imigrant cubanez de origine sefardă, iar mama, evreică din România.

  Apreciază

 6. R said, on noiembrie 24, 2020 at 9:31 pm

  Cu cât oameniii vor accepta mai multe restricții aberante, cu atât aberația restricțiilor va crește exponențial, până când pe undeva ceva va face buuuuuuuum!!!

  Apreciat de 2 persoane

 7. ioansperling said, on noiembrie 24, 2020 at 10:23 pm

  Daca reusesc sa „aresteze” Craciunul au castigat! Craciunul este in lumea vestica mai mult decat Pastele la noi! E cam singura data cand se aduna „obligatoriu” familia!

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: