SACCSIV – blog ortodox

OMS recomandă să NU se prescrie Remdesivir pacienților cu Covid

Posted in STIRI, virus by Vali on noiembrie 20, 2020

SUrsa: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24430499-oms-recomanda-nu-prescrie-remdesivir-pacientilor-covid.htm

Remdesivir Foto: Ulrich Perrey / AFP / Profimedia

Organizația Mondială a Sănătății a sfătuit medicii să nu prescrie Remdesivir pacienților cu coronavirus din spital, punând la îndoială eficacitatea singurului antiviral aprobat pentru tratarea bolii, scrie Financial Times într-o alertă transmisă vineri dimineața la ora 3.
Remdesivir a fost aprobat de U.S. Food and Drug Administration (FDA) luna trecută. Dar un expert al OMS a scris vineri în British Medical Journal vineri că medicamentul „nu e recomandat pacienților internați la spital cu Covid-19, indiferent de cât de grav sunt bolnavi, deoarece în prezent nu există dovezi că le îmbunătățesc starea sau nevoia de ventilație”.
Recomandarea de vineri se bazează pe patru studii care au implicat peste 7.000 de pacienți. Organizația mondială a precizat că certitudinea dovezilor este scăzută și nu există date certe care să demonstreze că medicamentul e benefic. E nevoie de studii suplimentare, mai recomandă OMS.

Instituția a recomandat utilizarea steroizilor pentru a trata pacienții bolnavi în stare severă de Covid-19. Steroizii sunt ieftini, se administrează pe cale orală și sunt disponibili pe scară largă. Remdesivir costă 2.340 USD și se administrează intravenos.

OMS a decis, de asemenea, să suspende remdesivirul din lista sa de precalificare, o condiție prealabilă pentru achiziții în țările în curs de dezvoltare, a declarat un oficial pentru Financial Times.
Producătorul Remdesivir, compania Gilead spune că remdesivirul, cunoscut acum sub numele său Veklury, a fost recomandat de instituții de renume, inclusiv Institutul Național de Sănătate din SUA și Societatea de Boli Infecțioase din America. Compania a spus că există „dovezi solide” ca urmare a mai multor studii care arată că medicamentul a accelerat recuperarea bolnavilor de Covid-19.
„Suntem dezamăgiți că recomandările OMS par să ignore aceste dovezi într-un moment în care cazurile sunt în creștere dramatică în întreaga lume și medicii se bazează pe Veklury ca pe primul și singurul tratament antiviral aprobat pentru pacienții cu Covid-19 în aproximativ 50 de țări”, spune Gilead.
FDA a aprobat remdesivir luna trecută, cu câteva ore înainte de a doua dezbatere prezidențială din SUA. Gilead a raportat vânzări de 873 milioane dolari în al treilea trimestru.

de DP

Tagged with: , , ,

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. M. Uriel said, on noiembrie 20, 2020 at 4:33 pm

  Ati auzit de website-ul, parte din Fundatia Rockefeller, „International Barcode of Life: Illuminate Biodiversity” care vorbeste de „DNA barcoding”? Se pare ca Marca Fiarei va fi un fel de barcode pe DNA-ul persoanei. Probabil introdus cu acest vaccin cov-19 precum si cele ce vor urma.

  https://ibol.org/

  Apreciază

 2. ionut said, on noiembrie 21, 2020 at 2:58 am

  intre timp legea nazista care permite autoritatilor sa intre abuziv in casele oamenilor este pusa in aplicare in germania … urmeaza si la noi dupa alegeri https://www.youtube.com/watch?v=OWHLnDsOSwA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR21YQaKWLGJl6EZDcpJgnsxUKHggp-C8VUgEK5m1caUq0oug2ScAVMs_vQ

  Apreciază

 3. mariusmioc said, on noiembrie 22, 2020 at 12:53 am

  În cartea mea „Covid, minciuna veacului” am un capitol în care îmi exprimam scepticismul față de remdesivir.
  https://mariusmioc.wordpress.com/2020/08/08/romania-primeste-25000-de-doze-de-remdesivir-leac-anticovid-veste-buna-sau-proasta/
  Văd că OMS îmi calcă pe urme.

  Apreciază

 4. […] OMS recomandă să NU se prescrie Remdesivir pacienților cu Covid […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: