SACCSIV – blog ortodox

Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Infectioase Iasi, condamnata definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru spaga

Posted in Romania, STIRI, virus by Vali on noiembrie 20, 2020

Sursa: https://ziare.com/stiri/dna/carmen-dorobat-managerul-spitalului-de-infectioase-iasi-condamnata-definitiv-la-trei-ani-de-inchisoare-cu-suspendare-pentru-spaga-1645214

Foto: Ziarul de Iasi

Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Infectioase Iasi, a fost condamnata vineri, 20 noiembrie, la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care erau acuzati ca au primit mita de la 124 de studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, pentru a-i promova la examene. Decizia apartine judecatorilor Curtii de Apel Iasi si este definitiva.

Medicul iesean a primit si interdictia de a fi cadru didactic pentru 5 ani si va avea un termen de supraveghere cu 4 ani, potrivit sentintei consultata de Ziarul de Iasi.

Condamnat a fost si sotul ei, Gheorghe Dorobat, care a primit 2 ani si 3 luni, precum si alte interdictii, printre care sa ocupe functii publice.

Procesul, in faza de fond

Tribunalul Iasi a decis anul trecut sa o condamne pe Carmen Dorobat la trei ani de inchisoare cu suspendare, fiind acuzata ca, impreuna cu sotul ei, sef al Catedrei de anestezie generala de la UMF Iasi, ar fi luat mita cate o suta de euro de la 124 de studenti pentru a-i promova la examene.

Sotul ei Gheorghe Dorobat a primit o condamnare de doi ani si trei luni de inchisoare cu suspendare.

Avocatul Liviu Bran declara atunci, pentru News.ro, ca sotii Dorobat se asteptau sa fie achitati, motivand ca probele aduse in dosar au dovedit ca „studentii care ar fi dat banii umblau cu cioara vopsita”.

Potrivit avocatului iesean, Carmen si Gheorghe Dorobat nu vor mai avea dreptul sa predea timp de patru ani la UMF Iasi.

Au recunoscut faptele

Sotii Dorobat, care nu au recunoscut faptele, au fost judecati in acest caz inca din 2015, ei fiind si arestati, pentru o perioada. Potrivit rechizitoriului, in perioada iunie-iulie 2014, Carmen Dorobat ar fi cerut si primit suma totala de 5.400 de euro, de la 57 de studenti de la Facultatea de Medicina Dentara.

„Aceasta suma de bani a fost remisa inculpatei in mod direct de catre studenti sau prin intermediul unora dintre ei (in numele lor), pentru a-i promova pe acestia la probele practice si teoretice ale examenului respectiv si pentru a le acorda note de promovare de 8 si 9 in absenta unei evaluari obiective a tezelor de examinare si a acordarii calificativelor pe baza evaluarii obiective”, au precizat procurorii.

Aceste informatii au fost obtinute de anchetatori ulterior retinerii celor doi soti, in baza unor denunturi si declaratii semnate de fostii studenti ai sotilor Dorobat. In ceea ce priveste sesiunea din ianuarie 2015, anchetatorii au precizat ca, intre 6 si 30 ianuarie, Gheorghe Dorobat ar fi pretins direct sau prin intermediul sotiei cate 100 de euro de la 67 de studenti de-ai sai, din anul III.

Dupa ce a fost eliberata din arest, Carmen Dorobat s-a intors in functia de manager al Spitalul de Boli Infectioase, functie de pe care a si fost condamnata, in prima instanta.

 

Comentariu saccsiv:

Alte detalii despre Carmen Dorobat la:

Inca o ancheta jurnalistica RISE PROJECT despre Adrian Streinu Cercel: SPITALUL MEU DE STAT

Prof.dr. Carmen Dorobăț (partenera de afaceri a lui Adrian Streinu Cercel) le da pacientilor Covid tranchilizantul Anxiar ca sa nu fie agitati. Acest medicament cauzeaza dificultăți de respirație, care pot fi fatale

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sky said, on noiembrie 20, 2020 at 5:41 pm

  Tap ispasitor; asta e miscare de diversiune a adevaratilor corupti. Au „prins-o” pe cea cu buzunarele cele mai mici.

  Apreciază

 2. cața said, on noiembrie 20, 2020 at 6:34 pm

  Ce sa mai invete pe studenti? Anatomia spagii, sau circulatia banilor intre lovetari.
  Se vrea reforma sistemului sanitar. Insa ar trebui sa se inceapa cu sanatatea morala.
  Fara a se intelege gresit cum se face ca un popor cu asa preocupari duhovnicesti se
  remarca deasemenea prin coruptie, furt , criminalitate si asta in toate categoriile profesionale.
  Ispite de la necuratu’? Totusi de neinteles , aproape un paradox. Nu mai vorbim aici de uscaturile
  dintr-o padure fiindca padurile se cam tot duc ( se ocupa si austriecii, mai cu otravuri, ce au la
  indemana. Dar totusi ai nostrii…. Ca brazii. Si multi dintre ei fac la fel in lumea-ntreaga.
  Bine bolsevicii au format inca de prin 50 nuclee de infestare mai oeste tot si cu predilectie in
  Occident. Acum sunt odraslele lor si se pregatesc nepotii. Si acolo nu-i pedepseste nimeni( aviz amatorilor),
  fiindca moneda de schimb e forte: resurse materiale si de la infiintarea kolhozului european in special
  resurse umane. Daia tatuca base venea cu indemnuri tovarasesti. Si-n vest tot de ei dai.
  Cam in orice localitate si intersectie. Or fi si prin Antartica? In tot cazul jenant moment care pica precum
  cireasa pe coliva. Dupa ce-am jucat de- a mascatii cateva saptamani bune fara a primi colac, mai vin si astia cu
  exemple de justitie „exemplara” . Daca ar fi asa de … exemplara vreo cateva zeci de mii de tovarasi ar fi la
  terapie intensiva pentru cativa ani buni. Dar cum spitalele pocnesc , biata justitie nu-si poate face treaba desi
  dupa cum se vede vointa nu lipseste.dar nici nu se prapadeste de vrednicie. De mai bine de trei decenii ( plus alea vreo patru si ceva dinainte) asistam ca la mascati la o de- vina, pardon draceasca comedie. Oare curcubeul lasat drept legamant pentru Noe este doar o metafora sau chiar un semn divin. Sa speram ca de Anul Nou singurii mascati vor fi doar uratorii si ca 2021 va fi un an cu spagi mai putine si mascati doar pe ka usile interlopilor, oricare ar fi ei. Si totusi ca o umbra de remuscare, spaga( peschesul,ciubucul si alte ” dari” )precum si mascatii fac parte din traditiile noastre de secole.Chiar sa ne ” globalizam” in asa masura pana la uitarea de sine. Sau o societate fara printzipii, inseamna ca nu le are. Noroc cu astia de la kolhozuleuropean ca ne invata corect de-a mascatii.

  Apreciază

 3. Russian QR codes codes monitor citizens' travel, containing COVID-19 but raising privacy concerns said, on noiembrie 20, 2020 at 7:44 pm

  Apreciază

 4. isa said, on noiembrie 20, 2020 at 8:53 pm

  In aceasta seara demonizatul CTPopescu il ataca vehement pe IPS Teodosie pe unul din posturile tv aservite puterii, cred ca (i)realitatea. Acesta e motivul:

  https://www.ct100.ro/ips-teodosie-a-actionat-in-instanta-interdictia-de-a-participa-la-pelerinaje-religioase/

  Vrednic este!

  Apreciază

 5. Liliana said, on noiembrie 20, 2020 at 10:28 pm

  EFECTUL FULGERĂTOAREI VIZITE DE LUCRU A LUI MIKE POMPEO LA PARIS ESTE IMEDIAT: EUROPENII, SCAPĂ DE VACCINAREA SILNICĂ ȘI ÎMPUȘCĂRIEREA ÎN PROPRIILE LOR LOCUINȚE
  https://www.incorectpolitic.com/efectul-fulgeratoarei-vizite-de-lucru-a-lui-mike-pompeo-la-paris-europenii-scapa-de-vaccinarea-silnica-si-impuscarierea-in-propriile-lor-locuinte/?fbclid=IwAR0M3yCzmb86FHVEvTPBZEDS6pgbY26BlB-uypbFdM8hpNG1rth0YxOvY7I

  Apreciază

 6. mario said, on noiembrie 20, 2020 at 10:59 pm

  Apreciază

 7. Radu Humor said, on noiembrie 20, 2020 at 11:17 pm

  Asta era mâna dreaptă a lui Cercel Străinu, adică-i făcea acestuia toate mendrele !
  Şi dacă tot glumim, hai s-o facem în mod serios
  Cam greu în situaţia în care ne aflăm, dar să-ncercăm !

  ȘTIAȚI CĂ AL ȘASELEA SIMȚ ESTE CEL AL UMORULUI_?

  Platon spunea:”Până și zeilor le plac glumele”. În Coran se spune:”Cel care își face prietenul să râdă merită să se ducă în Rai”.. Iar începând cu secolul al XIV-lea, chiar și comunitatea medicală recunoaște puterea vindecătoare a râsului..

  Cercetarea intensă asupra „terapiei prin râs” a început în momentul în care Norman Cousins a publicat un articol în Jurnalul englez de medicină în 1976. În 1979 acest articol a devenit primul capitol al cărții Anatomia bolii, în care menționa că în 1964 a fost diagnosticat cu boala spondylitis (inflamația acuta a șirei spinării ), cu șanse 1 la 500 de recuperare. Realizand faptul că gândurile negative și atitudinea negativă pot duce la boală, el și-a dat seama că atitudinea pozitivă poate avea efect contrar. Așa că a plecat din spital și a stat într-un hotel unde a luat doze mari de vitamina C si s-a uitat permanent la comedii si emisiuni umoristice, inclusiv gen Camera ascunsă. A aflat că 10 minute de râs echivalează cu 2 ore de somn fără dureri. Prin asta a dovedit ca râsul este cel mai bun medicament și a demonstrat relația dintre trup și suflet.
  William Fry, profesor de psihiatrie la Universitatea Stanford, subliniază că un copil la grădiniță râde în medie de 300 ori pe zi. La vârsta adultă, media scade la 17 ori pe zi. De unde această diferență? Luăm viața prea în serios ? Nu ar fi cumva timpul să învățăm să ne relaxăm?
  Cărțile de dezvoltare personală spun că nu încetăm să râdem pentru că îmbătrânim, ci îmbătrânim pentru că încetăm să râdem.
  Cele cinci simțuri ale noastre nu sunt suficiente pentru o viață ideală. Trebuie să ne folosim de cel de-al șaselea simt: simțul umorului. Umorul nu se referă numai la a spune glume, ci este un mod de a vedea viața. Putem râde de greșelile și suferința noastră. Și putem fi sinceri în legatură cu viața noastră fără a o lua prea în serios.
  Beneficiile râsului sunt nenumărate. De aceea ar fi extraordinar să facem eforturi sa râdem pe parcursul zilei. Și desigur, să râdem **CU oamenii, nu DE oameni. Sa râdem de ce FAC **oamenii, nu de ce SUNT ei. Să râdem nu numai ca să ne ușurăm greutățile noastre, ci să-i ajutăm și pe cei din jur să treacă mai ușor peste greutăți.
  Beneficiile râsului

  1. Când râzi de tine, îi dezarmezi pe cei care vor să râda de tine și eviți posibile confruntări.

  2. Râsul dizolvă tensiunile, stresul, anxietatea, iritația, mania și depresia. După o repriză de râs, experimentăm o stare de bine extraordinară. Și să ne aducem aminte un lucru: dacă nu poti sa râzi pe seama unui lucru, nu poți trăi cu acel lucru în viața ta.

  3. Cercetările medicale au demonstrat că râsul întărește sistemul imunitar. Studiul comportamentului și al felului în care creierul afectează sistemul imunitar se numește psihoneuroimunologie. Deși încă la început, această ramură a medicinei începe sa câștige teren în încercările de a înțelege relația dintre minte și corp.

  4. Râsul reduce durerea prin eliberare de endorfine, care sunt mai puternice decât cantitatea echivalentă de morfină.

  5. Umorul ajută la integrarea celor două emisfere ale creierului: emisfera stângă este folosită pentru descifrarea bancului, iar emisfera dreaptă interpretează dacă bancul a fost sau nu amuzant.

  6. Râsul adaugă savoare vieții..

  7. Simtul umorului atrage dupa sine mai multa productivitate, mai multă comunicare și un joc de echipă mult mai eficient.

  8. Tuturor ne plac persoanele care ne fac să râdem. Cu cât împărtășești mai mult din simțul umorului, cu atât vei avea mai mulți prieteni.

  9. Umorul este echilibrul pentru momentele când trecem prin greutăți.

  10. Râsul este echivalent cu exercițiile fizice (în cantitate mică). E ca un masaj al tuturor organelor corpului.

  11. Simțul umorului te ajută să accepți inevitabilul, să faci față provocărilor și să ieși din orice situație zâmbind.

  Ziua în care nu ai râs este o zi pierdută. Nu aștepta să te îmbolnăvești ca să practici terapia prin râs !

  Începe astăzi prin a te uita la comedii, prin a citi cărți amuzante și prin a schimba glume cu membrii familiei, prietenii, colegii sau cunoștințele.

  PS.
  Sfţrşit ( de săptămână) plăcut să aveţi !

  Apreciat de 1 persoană

 8. Clement said, on noiembrie 20, 2020 at 11:33 pm

  Postul de televiziune Antena 3 a fost creat pentru un public credul, manipulabil emotional, atasat idealurilor cadrelor inferioare si medii ale MI, confuze teologic si cultural.
  Intrebarea este, de ce si-au permis redactorii postului sa il dispretuiasca si sa il minta cu toate ca isi trag beneficiile din buzunarele lui, manjind ecranele televizoarelor saptamani de-a randul cu mizeriile regurgitate de haita Streinorafilienilor din care face parte si aceasta vanzatoare de aprozar care si-a tras o diploma de doctor si o functie pe masura ticalosiilor de care este capabila.
  Delincventa Dorobat le-a ridicat tensiunea batranilor speriati de moarte cu covidul lui Rafila si i-a adus in situatia sa isi doreasca sosirea vaccinului mai mult decat pe cea a Mantuitorului Insusi.
  Romanii sunt impinsi sa aleaga intre a fi incendiati in spitale, carantinati intre peretii apartamentelor private intermitent de utilitati,si acceptarea unor vaccinuri ale caror efecte secundare au facut deja victime.

  Apreciază

 9. isa said, on noiembrie 21, 2020 at 8:44 am

  Ce se intampla cand un om spune adevarul? Apare imediat psiho-pupu dupa el!
  Reactia psihiatrului la spusele Monicai Pop
  https://playtech.ro/stiri/monica-pop-atacata-dur-pentru-ca-nu-vrea-sa-se-vaccineze-cine-o-face-praf-minte-spune-ineptii-cata-rusine-236266?utm_source=Playtech+Sectiune+Interior&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

  Apreciază

 10. Care specialisti? | SACCSIV - blog ortodox said, on decembrie 17, 2020 at 3:45 pm

  […] Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Infectioase Iasi, condamnata definitiv la trei ani de inchis… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: