SACCSIV – blog ortodox

ÎPS Teodosie, revoltat: Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși

Posted in Coronavirus, IPS TEODOSIE, ORTODOXIE, PELERINAJ, Romania by Vali on noiembrie 14, 2020

Sursa:  https://cugetliber.ro/mobile/stiri-social-ips-teodosie-revoltat-eu-voi-incepe-demersurile-imi-caut-niste-avocati-foarte-seriosi-416179

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spune că va face toate demersurile pentru ca pelerinii să poată merge la peștera Sfântului Andrei în 30 noiembrie. El a făcut declarația în contextul în care prefectul județului Constanța anunțase că vor putea merge acolo doar locuitorii comunei Ion Corvin.
Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a declarat pentru Dobrogea Live că venirea pelerinilor din alte localități sau județe la sărbătoarea Sfântului Andrei este interzisă. Vor putea merge la Peșteră doar locuitorii comunei Ion Corvin, pe baza cărții de identitate. Slujba se va desfășura ținând cont de toate restricțiile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
În acest context, ÎPS Teodosie a spus că nu va fi de acord cu o asemenea restricție și că va căuta avocați care să îi susțină cauza. De altfel, el a declarat că a discutat cu Silviu-Iulian Coșa și că nu este un ordin de prefect, ci e „mai de sus”.
„Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo.
Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii.
Eu voi face toate demersurile. De azi într-o săptămână când ne vedem trebuie să avem deja…. vom merge chiar să ne susținem drepturile noastre de închinători, în instanță. Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care n-au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus IPS Teodosie.

de Cuget Liber

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Marian said, on noiembrie 14, 2020 at 12:20 pm

  Laudabile demersul si REVOLTA IPS Teodosie insa , daca pelerinii vor fi escortati , flancati , sicanati de un regiment d e jandarmi…plus ca , daca acestia vor fi legitimati din doua in doua sute de metri , ma cam indoiesc de faptul ca va avea succes chiar daca-l va contacta pe insusi Rudolf Giuliani ! Totusi , nu doar romanii se tem de scrofulozitatea la datorie a jandarmilor { bashca amenzile d e rigoare } insa , doar romanii nu protesteaza masiv si pe buna dreptate , avand in vedere falia dintre BOR si popor plus ” gestul ” IPS Teodosie pe care-l prezentati si dumneavoastra si…n-a fost ceva singular ! ” IPS Teodosie BINECUVANTEAZA carnavalul MAZARE – STEFAN CEL MARE

  În „desfrau” Intrebare : abia acum s-a trezit IPS ? Pana cum ce-a pazit ? L-a vazut cineva legat cu lanturi d e gardurile Patriarhiei sau Presedentiei , ale Guvernului sau Parlamentului in semn d e protest pentru desfiintarea libertatilor religioase ale romanilor… incepand chiar cu seara de PASTI , cu seara de INVIERE ? Eu unul , chiar NU L-AM VAZUT !

  Apreciază

  • Suflet said, on noiembrie 14, 2020 at 3:48 pm

   Tot e ceva, haideți să nu judecăm! E singurul din ierarhi care încearcă să facă ceva. Nici poporul nu e cum trebuie să fie, că dacă noi eram ortodocși adevarati, altfel stateau lucrurile…

   Apreciază

  • Elena said, on noiembrie 14, 2020 at 4:23 pm

   Și eu sunt revoltată de tot ce se întâmplă, însă soțul meu, mai înțelept ca mine, atât mi-a spus: „Pentru Hristos, suportam!”

   Apreciat de 1 persoană

   • GABI said, on noiembrie 14, 2020 at 8:18 pm

    @ Elena
    Sa-mi fie iertat, dar ce suportam pentru Hristos ?? caci deocamdata noi nu suportam mai nimic, ci mai degrabam ne supunem unor legi si reguli care-L prigonesc pe Hristos …
    da, intradevar, este o cat de mica reactie …a IPS…. Dar vorba unui frate – de ce s-a lasat sa se ajunga pana aici ? Cand e vorba de .. DREPTURI DE INCHINATORI ………., reactionam…
    Cand e vorba de a apara DREPRURILE LUI DUMNEZEU IN SFANTA SA BISERICA, IN SOCIETATE, etc.., cam tacem.. „Acceptam” sa ne impartasim cu lingurita de unica folosinta, „acceptam” sa vina Papa si sa fie obligat fiecare paroh si parohie sa trimita musai enoriasi la asemenea manifestare eretica , „acceptam” rugaciuni in comun , „acceptam” masoneria si ii lasam sa se infiltreze peste tot,, „acceptam” Sinodul din Creta care a adus atata dezbinare si „acceptam” ca Preotii care atrag atentia asupra acestor nereguli sa fie caterisiti, „acceptam” toate acestea si alte si alte NEREGULI MAJORE…., acceptam sa tacem cand trebuie sa vorbim , iar daca vorbim.., o tot dam cotita si sa nu punem punctul pe i…, dar cand e vorba de DREPTURI DE INCHINATORI …. devenim vajnici aparatori…., Iar apoi spunem linistiti : „Pentru Hristos, suportam!”
    Iarta-ne, Doamne, si nu ne lasa sa luam Adevarul drept minciuna si Minciuna drept Adevar. !
    Dea Domnul ca de la acest fff mic pas sa poata fii facuti PASII cu ADEVARAT iIMPORTANTI !!!
    Nu cu avocatii ar trebui sa se rezolve aceste lucruri, ci cu implinirea deplina a Poruncilor Lui Dumnezeu.
    Caci daca pe DUMNEZEU IL AVEM APARATORUL VIETII NOASTRE, … DE CINE NE VOM INFICOSA ??????

    Apreciază

   • Elena said, on noiembrie 14, 2020 at 10:28 pm

    @GABI
    Pentru mulți dintre cunoscuții mei, purtatul măștii la biserică, atât în interior cât și afară, este un chin.
    Pelerinajul la Sfântul Andrei în aceste condiții este o neplăcere.
    Sunt lucruri mărunte, da, dar merită să le îndurăm pentru Hristos. La asta mă refer.

    Apreciază

  • Valentin said, on noiembrie 14, 2020 at 4:46 pm

   Marian am o intrebare simplă pentru tine.Când te-ai rugat ultima dată toată noaptea pentru Arhiereii noștri?

   Apreciat de 1 persoană

  • gabimdi said, on noiembrie 14, 2020 at 6:26 pm

   @Marian,
   Dar nici pe dumneavoastră nu v-a vazut nimeni luând o atitudine publică mărturisitoare!

   Apreciază

 2. o idee said, on noiembrie 14, 2020 at 2:10 pm

  O idee pentru mai marii BOR care ar putea să aleagă un grup de doctori, biologi, chimiști și alți specialiști de marcă dintre credincioșii ortodocși, care să facă un studiu temeinic asupra virusului cu pricina, și anume ce studii științifice au fost făcute pe plan mondial care să demonstreze existența lui, de ce este folosit testul PCR care nu diagnostichează bolile virale, rolul măștii în protecția față de virus, și multiplele implicații negative ale purtatului măștii în ceea ce privește sănătatea fizică, psihică, socială, comportamentală, despre utilitatea distanțării sociale, și multe altele. De asemenea studiul ar putea include preocuparea legată de distrugerea economică a țării prin aplicarea continuă a tot felul de restricții, și dacă aceste restricții sunt justificate din punct de vedere medical. Dacă toate acestea s-ar lămuri, s-ar rezolva și cu pelerinajele.

  Apreciat de 1 persoană

  • ioansperling said, on noiembrie 14, 2020 at 8:42 pm

   Nu trebuie sa mai puna pe nimeni ca sunt profesori imunologi de renume din intreaga lume care spun ca nu s de ajutor mastile ca se exagereaza samd! Problema ca deciziile nu le iau acestia ci politicul iar astia din urma merg pe calea lor neabatuti pana la victoria comunismului!

   Apreciază

 3. GABI said, on noiembrie 15, 2020 at 1:09 pm

  @ Elena
  iarta-ma, crede-ma, o spun cu DURERE, dar priveste la babilonia la care s-a ajuns si gandeste-te mai adanc – cum poti sa crezi ca purtand botnita in biserica induri pt Hristos, cand prin ceea ce accepti lasi sa se extinda si sa se infaptuiasca lucruri care denigreaza toata Lucrarea Domnului Hristos . ???. Nu va pacaliti cu asemenea argumente caldicele prin care ARATATI EVIDENT, constient sau nu, ca va supuneti regulilor si legilor omenesti atee, nu ale Domnului ! Un mic exemplu – Daca legea Domnului spune ca femeia sa umble cu capul acoperit, cu atat mai mult la slujba in Biserica,.. s-a ajuns, din pacate, ca nici macar unele preotese sa mai tina cont…NESUFERIND, pentru Domnul, sa se supuna,… Dar daca spune un regim ateu sa pui masca pe figura in Casa Domnului, in SFANTA BISERICA, ce repede ne conformam…….. tot pt Domnul.., spuneti voi…Nu mai continui, orice argumnete veti mai aduce. Recunoscut sau nu, Adevarul e vizibil si pt cea mai intunecata constiinta. Asa ca Intelepciunea de care imi tot amintesti ori e .. DEPLINA, ori nu mai e ! Sa ne ierte Dumnezeu pe toti.. Si voi pe mine.

  Apreciază

  • Elena said, on noiembrie 15, 2020 at 1:36 pm

   Știi ce? Va urma închiderea bisericilor iar și nu vom putea face nimic! Ai uitat starea de urgență? În acea perioadă aș fi dat orice ca să pot sta la slujbă chiar și cu mască! Acum ne-am „relaxat” și nu știm să ne bucurăm de puținul timp rămas în biserică, așa cum e, cu toate restricțiile astea idioate. Asta zic! Pentru Hristos, pentru a sta la slujbă, ne chinuim cu inutilitatea asta de mască!

   Apreciază

   • Ema said, on noiembrie 15, 2020 at 9:44 pm

    @ Elena: A merge cu valul e comod. Si se vad rezultatele.. Ma intreb daca miine in loc de masca ni se spune sa bem toti otrava ce vom face? Tot cu valul mergem? Si tot cu compromisul in brate?

    Apreciat de 1 persoană

   • R said, on noiembrie 15, 2020 at 10:01 pm

    Elena,

    Masca = ritual satanic de supunere. Masca se poartă la carnaval, nu la biserică.
    Este o ofensă adusă lui Hristos, și o lipsă de credință să ne acoperim în biserică chipul pe care Dumnezeu l-a creeat după chipul și asemănarea Sa. Putem găsi câte scuze vrem pentru acest compromis pe care-l facem, batjocorind credința în care ne-am născut.
    Suntem total spălați pe creier.
    A, eu nu-mi cer iertare pentru ce am spus.

    Apreciat de 1 persoană

 4. cocoandro said, on ianuarie 12, 2021 at 9:28 pm

  Iata ce spune despre vaccinare IPS Casian Craciun

  https://www.antena3.ro/actualitate/ips-casian-mesaj-vaccinare-590912.html

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: