SACCSIV – blog ortodox

Adrian Patrusca: “Marea Resetare”, de care se tot vorbeste, este conceptul ONU din 2015 „Build Back Better” care isi propunea să folosească un dezastru pentru a construi noul bolsevism. Dezastrul l-au creat iar numele sau este … Covid-19

Posted in Coronavirus, NOUA ORDINE MONDIALA by saccsiv on noiembrie 9, 2020

Cronologie pe scurt

1)

Alice Bailey (1880–1949) in The Externalization of the Hierarchy:

Noua Ordine Mondiala trebuie sa fie destinata pentru o lume care a trecut printr-o criza distrugatoare. Noua Ordine Mondiala trebuie sa puna bazele pentru o viitoare lume, posibila doar dupa o perioada de timp de recuperare si reconstructie.”

2)

David Rockefeller (1915 – 2017):

Tot ce avem nevoie este o criza majora, iar natiunile vor accepta Noua Ordine Mondiala.

3)

BBB – „Build Back Better” („A construi la loc mai bine”) este un concept adoptat de ONU în 2015, care își propune:

„să folosească un dezastru ca pe un impuls pentru a construi țări și societăți mai viguroase decât înainte”

4)

Pe data de 11.11. 2016, la un an după ce ONU a adoptat „Build Back Better”, pe site-ul Forumului Economic Mondial aparea titlul:

„Bine ați venit în 2030. Nu am nici o proprietate, nu am intimitate și viața nu a fost niciodată mai bună.”

5)

Prințul Charles, martie 2020:

„Este o oportunitate pe care nu am mai avut-o niciodată și probabil că nu o vom mai avea vreodată”

6)

Planul pentru aplicarea principiului BBB a fost botezat The Great Reset (Marea Resetare) și va fi bătut în cuie la Forumul Economic Mondial (FEM) de la Davos, din ianuarie 2021.

 

Iata si in detaliu ce scrie Adrian Patrusca in articolul sau Marea Resetare: Conspirația „BBB – COVID” iese la lumină de pe EVZ:

Planul datează din 2015 și prevede folosirea unui dezastru pentru înlocuirea capitalismului cu un comunism global.

Ce straniu: nimeni nu suflă o vorbuliță! Aruncându-ne ca orbeții cu capul înainte sub al doilea val de COVID, tocmai am prăpădit 80 de miliarde de euro.

Este suma care trebuia să revină țării noastre din pachetul de 750 de miliarde de euro, convenit de UE, în iulie, pentru a ajuta țările membre să depășească criza economică provocată de epidemie.

Intrând într-un nou „lockdown”, România și întreaga Europă deschid larg porțile pentru o nouă criză economică. În condițiile în care prima nu a trecut.

Consecințele se anunță devastatoare. Reuniți într-o videoconferință, marți, 3 noiembrie, miniștrii de Finanțe din Zona Euro au exclus categoric vreun nou ajutor pentru statele membre.

Comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, a declarat că, din cauza valului doi de COVID, statele membre ar putea fi obligate să ia măsuri suplimentare. Acestea ar urma să fie finanțate din împrumuturi, profitând de suspendarea regulilor privind deficitul. În ceea ce privește un eventual nou pachet de ajutoare, Gentiloni a retezat scurt orice speranță:

„La ora actuală, obiectivul principal este aplicarea (măsurilor deja luate)”.

Klaus Regling, șeful Mecanismului European de Stabilitate (MES) – fondul de salvare al UE – a subliniat și el necesitatea unor eforturi suplimentare la nivel național. Însă, la scară europeană, „nu cred că este necesar să facem altceva pentru moment”.

Așadar, pentru traversarea celei de-a doua crize economice, UE binecuvântează „metoda Câțu”: împrumutul până la capăt.

România s-a împrumutat până acum cu 130 de miliarde de lei, vreo 27 de miliarde de euro. Adică o treime din banii pe care îi așteptăm de la UE. Care vin și ei cu ajumite condiții. Și din care jumătate reprezintă tot împrumuturi, care trebuie și ele restituite.

România avea în 2019 una dintre cele mai mici datorii din UE, ca pondere din PIB: 35,4%, în condițiile unei medii la nivel european de aproape 80%.

Împrumuturile lui Câțu au aruncat-o în iulie la 42,2% din PIB, iar UE prognozează că va ajunge la 63,6% 2022.

Așadar, o dublare a datoriei naționale în doar doi ani! În condițiile în care, atenție!, pentru o economie precum a României, nivelul recomandabil de îndatorare nu trebuie să depășească 45% din PIB.

Nu doar România, ci întreaga Europă se înglodează în datorii din cauza priponirii economiilor pe motiv de COVID.

Datoria medie a UE va depăși 86% din PIB anul acesta, pentru a ajunge la anul să depășească 100%. Cele mai îndatorate țări sunt Grecia (a cărei datorie națională va fi de 207% din PIB la sfârșitul lui 2020), Italia (160%) Portugalia (135%), Spania (120%), Franța (120%).

Împrumutul nu are nimic rău în sine. Este doar un instrument economic: depinde cum este folosit. Însă a combate criza economică prin împrumuturi, la dobânzi din ce în ce mai mari, în condițiile în care economiile sunt ținute închise este o sinucidere. Un colaps anunțat, către care Europa și cea mai mare parte a lumii civilizate se îndreaptă cu ochii închiși.

Pare că asistăm la o sinucidere în masă.

Nimeni nu garantează că valul doi de COVID va fi și ultimul. Bill Gates, acest „guru” al virușilor, prognoza în septembrie că epidemia se va termina „în cel mai bun caz, probabil, în 2022”.

După 7-8 luni de economiile (inclusiv cele mai performante) gâfâie. Peste tot în lume, traiul oamenilor s-a degradat dramatic, devenind sub-viețuire. Viață de pușcăriaș. Singurul lucru permis omului este munca. Orice distracție sau balsam pentru suflet sunt interzise.

Cum va arăta lumea peste doi ani, când distrugerile economice, sociale și culturale vor fi incalculabile?

Peisajul mondial seamănă astăzi frapant cu Bucureștiul anilor 1980, când Ceaușescu a dat ordin ca tot orașul vechi, cu farmecul său patriarhal, cu istoria lui mirosind a tei și a regina-nopții, să fie ras de pe fața pământului, iar pe ruinele sale să înalțe un coșmar de beton.

„Build Back Better.” BBB. „A construi la loc mai bine.” Este un concept adoptat de ONU în 2015, care își propune „să folosească un dezastru ca pe un impuls pentru a construi țări și societăți mai viguroase decât înainte”.

Build Back Better este unul din sloganele electorale lui Joe Biden.

Dar îl auzi adesea în gurile globaliștilor, de la Prințul Charles la Justin Trudeau și de la Emmanuel Macron la Angela Merkel. În octombrie, de pildă, Melinda Gates spunea:

„Viața se va schimba definitiv… o vom construi la loc mai bine”.

Planul pentru aplicarea principiului BBB a fost botezat The Great Reset (Marea Resetare) și va fi bătut în cuie la Forumul Economic Mondial (FEM) de la Davos, din ianuarie 2021.

Cu ocazia unei reuniuni virtuale, organizată de FEM anul acesta, în iunie, la care au participat unii dintre cei mai puternici oameni de afaceri de pe planetă, oficiali guvernamentali și activiști, au fost schițate câteva principii generale.

În esență, Marea Resetare își propune să înlocuiască capitalismul cu un comunism planetar. Un fel de Komintern II.

„Fiecare țară, de la Statele Unite la China, trebuie să participe, și fiecare industrie, de la petrol și gaze la tehnologiile digitale, trebuie să fie transformată”, afirmă Klaus Schwab, fondatorul și președintele FEM, într-un articol publicat pe site-ul Forumului.

„Pe scurt, avem nevoie de o Mare Resetare a capitalismului”, conchide Schwab.

Dar schimbările nu se vor rezuma doar la industrie. „Toate aspectele societăților și economiilor noastre” trebuie „restructurate”, „de la educație la contractele sociale și condițiile de muncă”.

Alături de Schwab, la reuniunea virtuală a FEM din iunie au participat Prințul Charles, unul dintre primii partizani ai Marii Resetări, Gina Gopinath, economist șef al FMI, Antonio Guterres, secretarul general al ONU și președinții unor corporații importante, precum Microsoft sau BP.

De asemenea, au participat activiști de la grupuri precum Greenpeace International și profesori universitari, toți partizani ai Marii Resetări.

Deși detaliile nu se cunosc, totul pare un amestec sulfuros de Bernie Sanders cu Greta Thunberg.

Așa cum arăta încă din 2015 planul BBB al ONU, era nevoie de un „declanșator”. Iar acesta a fost pandemia COVID.

„Avem o strălucită oportunitate să extragem ceva bun din această criză – undele sale de șoc fără precedent i-ar putea face pe oameni mai receptivi față de marile viziuni ale schimbării”, a spus Prințul Charles în alocuțiunea sa.

„Este o oportunitate pe care nu am mai avut-o niciodată și probabil că nu vom mai avea vreodată”, a subliniat moștenitorul tronului britanic.

Declarația sa seamănă uimitor cu cea pe care George Soros o făcea cu o lună înainte, tot despre formidabila oportunitate pe care COVID o reprezintă pentru globalism:

„Suntem într-un moment revoluționar, în care putem realiza ceea ce părea de neconceput.”

Ultima carte a lui Klaus Schwab, care se numește chiar așa, „COVID-19: Marea Resetare”, nu lasă nici o îndoială că pandemia de coronavirus este „oportunitatea de aur” pentru a accelera ritmul schimbărilor către un „nou normal”:

„La data la care scriu (iunie 2020), pandemia continuă să se agraveze în toată lumea. Mulți dintre noi se întreabă când lucrurile vor reveni la normal. Răspunsul e scurt: niciodată. Nimic nu va mai întoarce la sentimentul „pervertit” al normalității care domnea înainte de criză, deoarece pandemia de coronavirus marchează un punct de cotitură fundamental în traiectoria noastră globală.”

Se dezleagă astfel și misterul grabei cu care liderii politici – mondiali și dâmbovițeni – ne vesteau că „lumea nu va mai fi niciodată la fel”, când nici nu ajunsese epidemia bine în Europa.

Ei, liderii, erau la curent cu Marele Plan.

Surprinzător este că Schwab nici măcar nu se mai ostenește să ne sperie cu efectele devastatoare ale noului virus:

„Spre deosebire de alte epidemii din trecut, COVID-19 nu reprezintă o amenințare existențială.”

Dar cu adevărat cutremurător este că, descriind cum se va instaura Noua Ordine (pe care o numește A Patra Revoluție Industrială), el privește COVID-19 drept un moment crucial pentru istoria planetară, comparabil cu Nașterea lui Iisus Hristos:

„Vor urma schimbări radicale cu asemenea consecințe încât unii experți vorbesc despre o eră «înainte de coronavirus» (IC) și de o eră «după coronavirus» (DC). Vom continua să fim surprinși deopotrivă de rapiditatea și de natura neașteptată a acestor schimbări – pe măsură ce se vor combina unele cu altele, ele vor genera consecințe de gradul doi, trei, patru etc., provocând efecte în cascadă și nemaivăzute.”

Cum va arăta efectiv lumea de mâine după acest tsunami globalist, cum va fi viața omenirii în epoca post-COVID? Ne spune tot un articol de pe site-ul Forumului Economic Mondial.

Titlul său este dătător de frisoane:

„Bine ați venit în 2030. Nu am nici o proprietate, nu am intimitate și viața nu a fost niciodată mai bună.”

Data la care a fost postat articolul este 11 noiembrie 2016, la un an după ce ONU a adoptat „Build Back Better”. Dovada că „revoluționarii” aveau de multă vreme planurile pritocite și așteptau doar pretextul. Virusul. Pandemia devastatoare de care Bill Gates vorbea încă din 2018.

Dar să citim câteva rânduri din articol:

„Bine ați venit în anul 2030. Bine ați venit în orașul meu – sau ar trebui să spun «orașul nostru». Nu am nici un fel de proprietate. Nu am o mașină. Nu am o casă. Nu am în proprietate nici un fel de aparate și nici o haină.

„Deși vi s-ar putea păstra straniu, este perfect logic pentru noi în acest oraș. Tot ceea ce voi considerați ca un produs a devenit acum un serviciu. Avem acces la transport, la adăpost, la hrană și la tot ce avem nevoie în viața noastră cotidiană. Una câte una, toate aceste lucruri au devenit gratuite, deci nu mai are nici un sens pentru noi să avem proprietăți.”

Renunțarea la orice proprietate în schimbul anulării datoriilor. Când datoriile vor deveni insuportabile, această idee otrăvită învelită în poleială va deveni tentantă. Pentru indivizi și pentru națiuni. Statele vor dispărea prin „iertarea” datoriilor.

Propaganda politică, presiunea mediatică și exemplul hipsterilor vor juca un rol important în acceptarea „noului normal”. Astăzi, mai bine de un sfert dintre americani sunt de acord cu renunțarea la capitalism și înlocuirea sa cu un sistem mai socialist. În rândul tinerilor, procentul depășește jumătate.

Până deunăzi, toți cei care susțineam că pandemia este pretextul pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale eram puși la zid ca adepți ai „teoriei conspirației”.

Acum, însă, „Conspirația” a ieșit din subteran la lumina zilei și este pe cale să se transforme în program politic mondial.

P.S. Înlăturarea lui Donald Trump, ultimul obstacol serios în calea Marii Resetări, și înlocuirea sa cu un adept BBB reprezintă sfârșitul începutului.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Masurile anti coronavirus implementeaza Agenda 21

 

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ortodoxend said, on noiembrie 9, 2020 at 6:55 pm

  E adevarat ca aici vor sa ne indrepte pe toti. Dar Dumnezeu nu va ingadui acest lucru. Ceea ce vor sa faca acesti satanisti, mediul pe care vor sa il creeze, este mult prea diabolic si peste ceea ce Dumnezeu isi doreste pentru noi. Dar din cauza pacatelor si a delasarii oamenilor va fi totusi razboi.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Paul said, on noiembrie 9, 2020 at 6:59 pm

  Serbia nu uita ca Joe Biden a sprijinit bombardamentele NATO asupra Serbiei. Pentru noi ar fi mai ușor cu Trump

  https://m.activenews.ro/externe/Serbia-nu-uita-ca-Joe-Biden-a-sprijinit-bombardamentele-NATO-asupra-Belgradului-Pentru-noi-ar-fi-mai-usor-cu-Trump-163535

  Apreciază

 3. M. Uriel said, on noiembrie 9, 2020 at 7:02 pm

  Asta s-a intamplat ieri la Manchester

  RT: Lockdown | Manchester & Liverpool REVOLT

  Apreciază

 4. M. Uriel said, on noiembrie 9, 2020 at 7:03 pm

  COVID sceptics and lockdown protesters rallied in several European countries

  Apreciază

 5. Paul said, on noiembrie 9, 2020 at 7:04 pm

  Imaginea zilei: Nelu Tătaru la petrecere cu doar câteva ore de impunerea restrictiilor

  https://evz.ro/nelu-tataru-petrecere-la-iglu-cu-cateva-ore-inainte-de-noile-restrictii.html

  Apreciază

 6. mario said, on noiembrie 9, 2020 at 7:46 pm

  Pentru cine vrea sa o citeasca:
  https://1lib.eu/book/5633898/f67e96

  Apreciază

 7. mircea.v said, on noiembrie 9, 2020 at 9:12 pm

  „Peste putin toti cei ce vor avea televizor vor privi la televizor, dar vor fi vazuti si ei. Adica vor urmari si vor fi urmariti. Li se va controla astfel prin computer toata viata lor; ce spun, ce fac, totul. Vezi la ce fel de dictatura s-a gandit diavolul! La Bruxelles au o cladire intreaga cu 666, in care-si adapostesc computerul. Acest computer poate controla miliarde de oameni – sant aproape 6 miliarde toata lumea. Toate le vor fi cunoscute printr-o rasucire de buton. Unii europeni s-au impotrivit, deoarece se tem de dictatura mondiala. Noi, ortodocsii, ne impotrivim, pentru ca nu il vrem pe Antihrist si, fireste, nici dictatura lui.”

  Sfantul Paisie Aghioritul
  Spusa prin 1992, aprox.

  Apreciază

 8. Tudor said, on noiembrie 9, 2020 at 11:21 pm

  Autorul l-a uitat pe Aurescu (țigan sau evreu?) cu BBB.

  ”Intervenția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea ministerială a Alianței pentru Multilateralism
  Vorbitor: Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe
  Data: 25.09.2020
  Statement by H. E. Mr. Bogdan Aurescu, Minister of Foreign Affairs of Romania
  at the Ministerial meeting of the Alliance for Multilateralism
  Our Commitment and Contribution to Building Back Better”

  https://www.mae.ro/node/53696

  Apreciază

 9. maxtor said, on noiembrie 9, 2020 at 11:42 pm

  pandemie de TESTE FALSE!
  lipsesc BOLNAVII!
  -in bucuresti cu cifrele lor:
  5,5 la 1000 in 14 zile si 1600 de insi in spital rezulta DURATA DE INTERNARE IN SPITALELE BUCURESTENE PENTRU „COVID” ESTE DE 2 ZILE!!!!!!
  -in 48 de ore in bucuresti te vindeca de Sindrom Acut Respirator SEVER, S.A.R.S!!!!!
  bah,minciuna e totala,pana si pricajitu ala de la nasultv vrea MAI MULTE TESTE FALSE!!!!
  fals pozitiv,fals negativ,TEST NE-SPECIFIC,vezi si la presedintele Tanzaniei:capra e pozitiva,papaia e pozitiva!
  testele sunt la fel de relevante ca legile de la nurenberg!
  sau,altfel spus:covid se va termina pana n-or mai ramane oameni normali!

  Apreciază

 10. vecinul said, on noiembrie 10, 2020 at 9:11 am

  Nea Vasile, duduia ocultista Alice Bailey (1880–1949) in “The Externalization of the Hierarchy”mai spune printre altele :
  Today, human beings as a whole are so loudly invocative [562] that the entire trend of the life of the Hierarchy and Its plans to date have been subjected to change, to postponement as far as certain interior and purely hierarchical determinations are concerned, and to a hastening of certain plans which were slated (if I may use such a word) to take place several centuries later than this but which—owing to the unexpected preparedness of humanity—can take place, not prematurely really, but securely and in the fullness of time; this fullness of time, as regards the particular planning with which we are dealing, is from now until the year 2025 A.D.—a brief period of time indeed in which to see the consummation of the larger purpose of the planetary Logos, working through the three major centres within His body of manifestation. This purpose was threefold in nature:
  traducere .
  Astăzi, ființele umane în ansamblu sunt atât de puternic invocative [562] încât întreaga tendință a vieții ierarhiei și a planurilor sale până în prezent au fost supuse schimbării, amânării în ceea ce privește anumite determinări interioare și pur ierarhice și la o grăbire a anumitor planuri care erau prevăzute (dacă pot folosi un astfel de cuvânt) să aibă loc cu câteva secole mai târziu, dar care – datorită pregătirii neașteptate a umanității – pot avea loc, nu prematur cu adevărat, ci în siguranță și în plinătatea timpului; această plinătate a timpului, în ceea ce privește planificarea specială cu care ne ocupăm, este de acum până în anul 2025 d.Hr. – o scurtă perioadă de timp într-adevăr, în care să vedem desăvârșirea scopului mai larg al Logosului planetar, care lucrează prin cele trei centrele majore din corpul Său de manifestare. Acest scop era triplu în natură
  SI CONCRET LA CE SE URMARESTE DE FAPT (AICI DAU DOAR TRADUCEREA PARAGRAFULUI )
  Se poate aștepta ca creștinul ortodox să respingă la început teoriile despre Hristos pe care le prezintă ocultismul; în același timp, același creștin ortodox [590] va fi din ce în ce mai dificil să inducă masele inteligente de oameni să accepte Zeitatea imposibilă și Hristosul slab pe care creștinismul istoric l-a susținut. Un Hristos care este prezent și viu, care este cunoscut celor care Îl urmează, care este un executor puternic și capabil și nu un suflet dulce și sentimental, care nu ne-a părăsit niciodată, dar care a lucrat timp de două mii de ani prin intermediul discipoli, bărbații și femeile inspirate de toate credințele, toate religiile și toate convingerile religioase; Cine nu are rost de fanatism sau devotament isteric, dar care iubește pe toți oamenii în mod persistent, inteligent și optimist, care vede divinitatea în toți și care înțelege tehnicile dezvoltării evoluției conștiinței umane (mentală, emoțională și fizică, producând civilizații și culturi) adecvate unui anumit punct al evoluției) – aceste idei pe care publicul inteligent le poate și le va accepta.
  CARTEA POATE FI GASITA IN LIMBA ENGLEZA PE https://www.lucistrust.org/online_books/the_externalisation_the_hierarchy_obook , IAR PARTIAL VORBESTE SI LOVENDAL https://www.lovendal.ro/wp52/ocultista-alice-bailey-vorbeste-de-mai-bine-de-70-de-ani-ca-illuminati-are-un-plan-de-externalizare-a-ierarhiei-pana-in-in-anul-2025-ce-secrete-se-ascund/.

  Apreciază

 11. vecinul said, on noiembrie 10, 2020 at 9:26 am

  Nea Vasile , vin cu o completare la primul paragraf (tot din carea ocultistei citare)
  Acei discipoli și inițiați care vor ieși din cele trei Ashram și a căror lucrare este în mare măsură să acționeze ca avangarda Ierarhiei și să o preceadă în manifestarea exterioară. Aceasta va începe în anul 1975, dacă discipolii activi acum își vor face munca în mod adecvat., * de unde se vede clar planul ocult ! ghici , ce reprezinta ierarhia si cine e sefu !?

  Apreciază

 12. Radu Humor said, on noiembrie 12, 2020 at 11:38 pm

  Unul dintre cele mai importante siteuri politice din SUA și-a RETRAS predicția că Biden a câștigat alegerile

  Predicțiile media privind iminenta victorie a lui Joe Biden ar putea să fie premature. Astfel, siteul american specializat în politică, Real Clear Politics, cunoscut pentru acuratețea sondajelor privind rezultatele alegerilor, i-a retras predicția de victorie a lui Joe Biden în statul Pennsylvania, ceea ce înseamnă că democratul are 259 de electori potențiali, cu 11 mai puțini decât ar avea nevoie pentru a câștiga scrutinul.

  Reamintim că numărătoarea voturilor nu s-a încheiat în mai multe state americane, respectiv Alaska, Arizona, Georgia, Carolina de Nord și Pennsylvania.

  Cu toate acestea, presa corporatistă s-a grăbit să-l anunțe la unison pe Biden câștigător pe baza predicției că acesta a câștigat alegerile în statele Nevada și Pennsylvania.

  Siteul Real Clear Politics a fost înființat în anul 2.000 și este cunoscut pentru felul în care agreghează rezultatele sondajelor, care de multe ori sunt citate de mass-media.

  Conform wikipedia, în unele ocazii siteul oferă predicții mai mici decât rezultatele obținute de Republicani.

  În 2016, a supraestimat votul popular obținut de Hillary Clinton cu 1,3%, prezicând că democrata va câștiga „la mustață” alegerile prezidențiale, în care s-a impus Donald Trump, scrie Wikipedia.

  Apreciază

 13. […] Adrian Patrusca: “Marea Resetare”, de care se tot vorbeste, este conceptul ONU din 2015 „Build… […]

  Apreciază

 14. […] “Marea Resetare”, de care se tot vorbeste, este conceptul ONU din 2015 „Build Back Better” c… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: