SACCSIV – blog ortodox

DOAR cei cu BULETIN DE BUCURESTI se vor putea inchina la Sfantul Dimitrie cel Nou. Declaratia lui Vasile Banescu despre … provocatori

Posted in BUCURESTI, Coronavirus, provocatori by saccsiv on octombrie 22, 2020

Ramane cum au stabilit cu peste doua saptamani in urma:

Video: Raed Arafat INTERZICE pelerinilor din alte localitati sa vina la Sfanta Parascheva, Sfantul Dimitrie, etc.

G4Media: Pelerinajul de Sf. Dimitrie cel Nou: Vor putea participa doar cetățenii din București, accesul la moaște se va face printr-un culoar strâmt pentru păstrarea distanțării fizice

Patriarhia Română și instituțiile de forță și sanitare din București au semnat joi un protocol pentru organizarea pelerinajului de Sfântul Dimitrie cel Nou, potrivit surselor G4Media.ro.

Protocolul prevede că vor putea participa la pelerinaj doar cetățenii cu buletin de București, iar accesul la moaște va fi făcut printr-un culoar strâmt, care să împiedice formarea de grupuri. Între oamenii care se vor așeza la coadă va trebui păstrată distanța de 1,5 metri, iar portul măștii e obligatoriu.

Moaștele Sfântului Dimitrie cel nou vor fi scoase din Catedrala patriarhală duminică, 25 octombrie, la ora 7, și vor fi reintroduse în catedrală marți seară, 27 octombrie.

Comunicatul PMB:

Organizatorul adunarii publice, Patriarhia Romania Mitropolia Munteniei si Dobrogei – Arhiepiscopia Bucurestilor, a acceptat toate conditiile impuse de Ministerul Afacerilor Interne, printre care si cele prevazute de anexa nr. 3, pct. 8,9 si 10 din HG 856/2020, conform carora „pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate” adica, in acest caz, numai persoane din Municipiul Bucuresti.

Mai mult, toate aspectele organizatorice privind desfasurarea pelerinajului de Sfantul Dimitrie cel Nou, in perioada 25-27 octombrie, in zona Catedralei Dealului Patriarhiei, au fost stabilite, conform legislatiei in vigoare, in cadrul sedintei Comisiei pentru organizarea evenimentelor publice, din care fac parte reprezentanții tuturor instituțiilor cu responsabilitati in domeniul ordinii și siguranței publice – Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Politia Rutiera, Jandarmerie, ISU, ASSMB, STB etc.

Potrivit prevederilor legale, Primarul General a luat act de deciziile luate de Comisie, fără a interveni in nici un fel asupra celor decise in cadrul ședinței.

 

Comentariu saccsiv:

La Romania tv l-am vazut pe Vasile Banescu numindu-i provocatori pe cei ce la Iasi au cerut ca si pelerini din afara localitatii sa se poata inchina si si-a exprimat speranta ca acestia sa nu apara si la Bucuresti.

Cititi va rog si:

Eu nu inteleg despre ce vorbesc acestia: purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Active News ii ataca vehement pe unii protestatari (sau pe toti?) numindu-i “persoane care nu tin de BOR, ce au venit special sa provoace, ca sa arunce o lumina proasta asupra pelerinilor care chiar respecta regulile”, respectiv “nepomenitori aflati in siajul serviciilor speciale rusesti”

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. oms said, on octombrie 22, 2020 at 7:02 pm

  Doar cei cu certificat de vaccinare vor putea merge la biserica.

  Apreciază

  • R said, on octombrie 22, 2020 at 8:04 pm

   Cred că atunci când se va întâmpla asta, aceea nu va mai fi Biserică.

   Apreciază

 2. Marian said, on octombrie 23, 2020 at 10:33 am

  Vasile Banescu a avut si n-a avut dreptate . Cine-si inchipuie ca n-au fost agitatori , provocatori in randul multimii de la Iasi , se-nsala amarnic . Asta pe de-o parte . Pe de alta parte Sfanta Parascheva era un simbol al Moldovei dar si un simbol al crestinilor din Romania deci , acolo veneau sa aduca inchinare sfintei oameni din toata Romania . Sa ceri buletinul pentru a permite doar locuitorilor orasului Iasi inchinarea ..este o bataie de joc si arata nimic altceva decat…gradul d e civilizatie al autoritatilor romane…care-o fi alea : politice sau crestine . Sa fim s eriosi , pana si jandarmii , cerberii guvernului , pana si aia , s e vedea ca …parca nu mai erau atat d e scrofulosi la datorie asa ca altadata . Asta-i o chestie absolut inedita : sa opresti pe cineva care chiar crede in ajutorul divin pe care cineva al are , sa ajunga la …cea a carei ajutor al asteapta si-n care chiar crede ! Sfantul Dimitrie cel Nou , acesta-i considerat OCROTITORUL Bucurestiului asa incat , de cand se stie , vin la inchinare DOAR bucuresteni in majoritate . Si tot asa , de cand se stie , a fost o oarecare ordine pe deal . Randul incepea de la una dintre portile laterale ale Mitropoliei si se termina in fata altarului unde era expuse spre inchinare osemintele Sfantului Dimitrie . Asa a fost si pe vremea comunistilor si…cam tot asa sper sa fie si-acum : EVLAVIE , POCAINTA , CREDINTA .

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: