SACCSIV – blog ortodox

25 de sesizări depuse la Parchet pentru zădărnicirea combaterii bolilor după pelerinajul sfintei cuvioase Parascheva/ Printre cei acuzați sunt și jandarmi care le-au permis celor din afara Iașiului să ajungă la raclă

Posted in ORTODOXIE, Romania, STIRI by Vali on octombrie 16, 2020

Sursa: https://www.g4media.ro/25-de-sesizari-depuse-la-parchet-pentru-zadarnicirea-combaterii-bolilor-pelerinajul-sfintei-cuvioase-parascheva-printre-cei-acuzati-sunt-si-jandarmi-care-le-au-permis-celor-din-afara-iasiului-sa-ajun.html

Peste 20 de sesizări au fost depuse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce miercuri, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, mai multe persoane din afara Iaşiului au ajuns să se închine la racla cu moaştele sfintei, transmite Agerpres.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol, a confirmat pentru Agerpres că a înregistrat un dosar penal după ce au fost primite 25 de sesizări prin care se reclamă zădărnicirea combaterii bolilor, solicitându-se tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi, fiind indicate şi persoane din cadrul Jandarmeriei.

După slujba liturgică de pe 14 octombrie, pelerini veniţi din alte oraşe sau zone ale ţării au forţat porţile de acces în curtea mitropolitană şi cordonul de jandarmi, pentru a se închina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Forţele de intervenţie s-au retras, la raclă ajungând pentru câteva ore şi persoanele venite din afara Iaşiului. Astfel, au fost încălcate măsurile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă potrivit cărora participarea credincioşilor la sărbătorile religioase este permisă doar celor care au domiciliul în localitatea respectivă.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană miercuri dimineaţă şi a fost aşezată într-un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei. În acest baldachin, pe parcursul întregii zile credincioşii au putut să intre, să se roage, să se închine şi să sărute moaştele Sfintei Cuvioase. Racla a fost reintrodusă în catedrală în jurul orei 22,00.

Conform estimărilor jandarmilor, în cursul zilei de miercuri prin faţa raclei au trecut peste 9.500 de credincioşi.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Lavinia Cioacă

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ovidiu said, on octombrie 16, 2020 at 3:40 pm

  Vrednici sunteti toti ,atat pelerini ,cat si iardarmi !Nu te teme turma mica ca plata multa vei avea in ceruri!Respect!Prezent!ovidiu pacaosul
  i

  Apreciază

 2. Un om said, on octombrie 16, 2020 at 6:07 pm

  Lupta este împotriva lui Dumnezeu, nu împotriva crocovid!

  Apreciază

 3. CONSTANTIN said, on octombrie 16, 2020 at 8:12 pm

  O sa ne rugam pentru rezolvarea dosarelor jandarmilor implicati cu ajutorul SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA! Trebuiesc listate cu o lista cu numele si prenumele jandarmilor implicati la pelerinajul SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA in ziua de 14 Octombrie 2020 pentru a fi pomenite la SLUJBA DE SFANTA LITURGHIE si LA SFANTA PROSCOMIDIE pentru solutionarea si rezolvarea acestor probleme si sa treaca cu bine! DOAMNE AJUTA!

  Apreciază

 4. O CRUCE , UN NEAM SI O TARA NUMITA ROMANIA said, on octombrie 16, 2020 at 10:53 pm

  Aceste glasuri le aude SFANTUL DUMNEZEU pina in Slava Cerurilor la Tronului Sau Cel SFANT oricat de mult te ai stradui dihanie si proclet antihrist sa ti asezi domnia pe acest pamint ca tot pe talpa iadului vei ajunge …javra antihrista cu nume de om adica cu nume de imparat mare si prooroc mare.

  Apreciat de 1 persoană

  • O CRUCE , UN NEAM SI O TARA NUMITA ROMANIA said, on octombrie 16, 2020 at 10:56 pm

   Aceste glasuri le aude SFANTUL DUMNEZEU pina in Slava Cerurilor la Tronul Sau Cel SFANT…

   Apreciază

   • Ca bine ai zis said, on octombrie 17, 2020 at 1:47 pm

    „Dar cei ce nădăjduiesc întru Domnul vor înnoi puterea lor, le vor creşte aripi ca ale vulturului; vor alerga şi nu-şi vor slei puterea, vor merge şi nu se vor obosi.” -Isaia 40:31 Toate la timpul lor

    Apreciat de 2 persoane

 5. Prigonire pe fata a crestinilor said, on octombrie 17, 2020 at 2:21 am

  Cine avea teama de infectare, folosea o masca sau ramanea acasa! SUTE DE MII de oameni mor de cancer in Romania in fiecare an, iar in afara de spoturi publicitare TV cu consumul excesiv de … NU SE FACE nimic! Care Dumnezeu va invata sa fiti atat de ipocriti? Cel drept care va va judeca si osandi pe vesnicie daca nu va intoarceti la dreptatea Lui?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: