SACCSIV – blog ortodox

Vasile Astarastoae: Masura interzicerii pelerinajului la Sfânta Parascheva este discriminatorie, impusă de tot felul de progresiști neomarxiști și stigmatizează creștinii

Posted in Coronavirus, Sfanta Cuvioasa Parascheva, Vasile Astarastoae by saccsiv on octombrie 8, 2020

Vasile Astarastoae pe blogul sau:

Solicit să se explice care este motivul pentru care se interzice pelerinajul la Iași la Sfânta Parascheva cât timp nu există o decizie de izolare totală a acestui oraș. Cu argumente clare, științifice și legale, nu cu declarații de genul „există pericol de infectare în autocare” sau că „așa a hotărât unul din grupurile “ așa-zis strategice. La alegeri nu exista pericol de infectare în autocare? Măsura este discriminatorie, impusă de tot felul de progresiști neomarxiști și stigmatizează creștinii. Oare după parlamentarele din 6 decembrie Raed Arafat & co. se va ține de cuvânt și ne va interzice sărbatoarea Nașterii Domnului Nostru Iisus?

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihut Daniel said, on octombrie 8, 2020 at 2:09 pm

  Prigoană…

  Apreciază

 2. Radu Humor said, on octombrie 8, 2020 at 3:47 pm

  Încă n-au câştigat toată puterea, adică şi parlamentarele, dar se comportă deja ca nişte dictatori absoluţi :

  https://www.activenews.ro/stiri/Ordonanta-de-Urgenta-controversata.-Se-vinde-ultima-bucata-de-Romanie.-Cu-masca-si-fara-masca-Ilie-Serbanescu.-Guvernul-Orban-si-BNR-speculeaza-economic-pandemia-in-favoarea-actionarilor-privati-ai-bancilor-Radu-Soviani.-Miza-de-20-miliarde-Euro-163032
  P.S.
  Cum scăpăm de ei ?
  Făcându-i să se scape pe ei ! 😆

  Apreciază

  • Radu Humor said, on octombrie 8, 2020 at 3:54 pm

   Se adevereşte din ce în ce mai mult că acest covidiş a fost inventat mai mult cu scop anticristic, pentru slăbirea, chiar distrugerea credinţei, dar în special a Ortodoxiei !
   Că au împuşcat mai mulţi iepuri cu ocazia asta, dar în special că au distrus economic şi financiar milioane, chiar miliarde de oameni, că au reuşit să-şi instaleze la conducere (ne)oameni de-ai lor , e un bonus adus javrelor din vârful piramidei !

   Apreciază

 3. nenimenea said, on octombrie 8, 2020 at 4:08 pm

  Să ne aducem aminte de antecedentele eretico-ecumenistice frizând apostazia a dlui Teofan ,culminând cu dansul ritualic săvârșit împreună cu jidovii de la sinagoga de Iași avându-l umăr la umăr și pe reprezentantul papistașilor ieșeni…Teofane,a venit vremea să fii și matale prigonit,cum ai prigonit mata pe apărătorii dreptei credințe!!

  Apreciază

 4. nenimenea said, on octombrie 8, 2020 at 4:27 pm

  !!
  https://www.bitchute.com/video/OsQLLJfdxooc/

  Apreciază

 5. Andrei-Nicolae said, on octombrie 8, 2020 at 4:42 pm

  Ia o palmă, ortodoxule, in timp ce ți se râde in față! De unde acest tupeu? Paznicii noștri s-au dat cu dușmanul.

  https://m.mediafax.ro/social/ceremonial-de-comemorare-a-victimelor-holocaustului-vineri-in-capitala-brigada-rutiera-inchide-doua-strazi-din-oras-ce-parcari-se-inchid-incepand-de-joi-seara-19631205

  Și ca sa fie clar: nu am nimic împotriva evenimentului de mai sus! Nu sunt negationist al holocaustului, chiar deloc, ci doar cred ca a fost unul fraticid (talmudisti contra cei care țineau Tora dupa Septuaginta – oameni ai lui Dumnezeu). Dar nu pot să nu văd ostentativa și nesimtita dublă măsură. În țară majoritar ortodoxa!

  Apreciază

 6. Andrei-Nicolae said, on octombrie 8, 2020 at 6:07 pm

  ÎPS Teofan a dat următorul comunicat: „Moldova trăiește în aceste zile una dintre cele mai triste perioade din istoria sa. La durerea provocată de faptul că mulți semeni de-ai noștri sunt atinși de noua epidemie se mai adaugă și decizia autorităților de a interzice celor care nu au domiciliul în Iași să pătrundă în spațiul Mitropoliei, unde se află racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva. Interdicția este respectată până-ntr-atât încât s-a ajuns ca în jurul Mitropoliei să fie mai mulți reprezentanți ai forțelor de ordine decât închinători. Este efectul unei măsuri discriminatorii, care încalcă numeroase prevederi legale și principii internaționale ce protejează libertatea de manifestare religioasă.

  Este o situație foarte greu de înțeles și de acceptat. Credincioșii care vin în Iași cu diferite motive – la spital, la cumpărături, la instanțele judecătorești sau la locul de muncă – dacă nu au domiciliul în Iași, nu se pot închina la Sfânta Parascheva. Părinții care sunt pentru câteva zile în vizită la copiii lor nu pot să-și împlinească dorința închinării la sfintele moaște, deși au venit la Iași și pentru aceasta. Nici studenții și elevii aflați în Iași care nu au încă viză de flotant, nu se pot apropia de Catedrală Mitropolitană.

  Este pentru prima dată, cred, în istoria Moldovei, când se întâmplă așa ceva
  Au fost invazii, războaie, molime de tot felul, regimuri totalitare. Sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva au fost dintotdeauna izvor de alinare, de vindecare și de întărire, iar oamenilor li s-a permis să se apropie de ele. Astăzi, au ajuns să fie considerate sursă de contaminare.
  De șapte luni, Biserica s-a implicat cu toate forțele sale pentru ocrotirea sănătății oamenilor. Și o va face în continuare. Credincioșii au suportat restricții severe privind libertatea de manifestare a convingerilor religioase în numele luptei împotriva molimei. Totul are, însă, o limită peste care, dacă se trece, nu este bine pentru nimeni.

  Îi rog pe preoții și credincioșii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, precum și pe toți închinătorii care obișnuiau să vină în această perioadă la sfintele moaște ale Sfintei Cuvioasei Parascheva să mă ierte pentru neputința de a le facilita accesul la închinare, după rânduiala Bisericii. Îi rog pe toți să transforme această durere în vreme de pocăință, de rugăciune și de fapte bune.

  Pe preoți îi îndemn să slujească zilnic Sfânta Liturghie în această perioadă. În bisericile de parohie și mănăstiri să se săvârșească slujba Paraclisului și Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva. Psaltirea, mare izvor de mângâiere în vreme de încercare, să fie hrană sufletească pentru tot creștinul, mai ales în miez de noapte. Sărbătoarea Sfintei Parascheva să fie precedată și urmată de câteva zile de post, dacă se poate, ajunare până la apusul soarelui din partea celor sănătoși, precum și de multe fapte de milostenie.

  Totul pentru ca Dumnezeu să-și întoarcă privirea spre noi, Sfânta Parascheva să ne ierte, personalul medical să fie încurajat și apreciat cum se cuvine, oamenii să împlinească ceea ce trebuie pentru ocrotirea sănătății lor și a semenilor, iar autoritățile să aibă înțelepciunea unor decizii care să țină cont și de amploarea epidemiei, dar și de faptul că există și numeroase persoane în această țară care au credință în Dumnezeu și în puterea tămăduitoare a rugăciunii sfinților.”,

  ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

  Apreciază

  • încă un comunicat said, on octombrie 8, 2020 at 7:31 pm

   „Este efectul unei măsuri discriminatorii, care încalcă numeroase prevederi legale și principii internaționale ce protejează libertatea de manifestare religioasă. ”

   Dacă este așa, ce face MMB la modul CONCRET pentru ca să nu mai fie încălcate „numeroase prevederi legale și principii internaționale ce protejează libertatea de manifestare religioasă. „??

   Apreciază

 7. acelas said, on octombrie 9, 2020 at 12:30 pm

  O gluma-negluma a zilei ..

  „Problema pelerinajelor din această toamna s-ar fi putut rezolva usor daca Sinodul ar fi hotarat ca moaștele Sf Parascheva si ale Sf Dimitrie cel Nou, sa fie mutate la Constanta !”

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: