SACCSIV – blog ortodox

Video: Raed Arafat INTERZICE pelerinilor din alte localitati sa vina la Sfanta Parascheva, Sfantul Dimitrie, etc.

Posted in Coronavirus, RAED ARAFAT by saccsiv on octombrie 6, 2020

Stiri pe surse: VIDEO Raed Arafat INTERZICE pelerinajul la Iași, de Sfânta Cuvioasă Parascheva: ‘Sper ca populația să ne înțeleagă’

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat luni, la Palatul Victoria, că evoluția epidemiei de coronavirus impune apariția unui noi reguli și restricții, încșusiv în ceea ce privește evenimentele religioase.

„Referitor la organizarea sărbătorilor religioase, aceasta este permisă numai localnicilor, fără participarea pelerinilor din alte localități. .

Este extrem de necesar. riscul major nu este numai participarea, ci și pe durata transportului. Dacă se stă într-un autocar ore în șir, este suficient să fie infectată o singură persoană și toți să se infecteze. Sper ca populația să ne înțeleagă”, a spus Raed Arafat.

 

Comentariu saccsiv:

Altfel spus, vor interzice autocarelor cu pelerini intrarea in Iasi sau Bucuresti. Celor care ajung altfel in aceste localitati cum le vor interzice?

Pe de alta parte, aceste interdictii vor reprezenta un precedent pentru interzicerea tuturor autocarelor cu pelerini, inclusiv la manastiri?

 

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. daniel said, on octombrie 6, 2020 at 9:58 am

  Eu nu inteleg acest lucru

  Apreciat de 2 persoane

  • astridcezara said, on octombrie 7, 2020 at 1:00 am

   Ce nu intelegeti? Ca lasitatea unui popor le permite unor demoni sa atace furibund Biserica Ortodoxa,sfintii ?
   Cati din cei care scriu pe bloguri au aparut la vreun protest sau au facut ceva concret?
   Nu am fost de acord chiar pe acest blog ca dupa aceste alegeri urmeaza iar atacul si de data asta si mai puternic?
   Nu stim cu totii ce urmeaza? 5g,buletine biometrice,supraveghere totala,cipuri…
   Si atunci ce nu intelegem? Ca de fapt nu facem nimic? Si lucrurile curg…
   Cum se duc copiii la scoala? Eu nu am copii,dar voi cei care aveti,ii lasati sa stea in custi,in noua puscarie,cu botnite…si ce mai vreti?

   Apreciază

   • Andrei-Nicolae said, on octombrie 7, 2020 at 12:00 pm

    Nu tot poporul e laș, domnul meu, avem destui oameni curajoși în țară, poate chiar mai mulți ca-n vremea lui Ilie. Dar ce faci când în coliziune cu un necredincios sau chiar cu autoritățile, aceștia îți aduc argumentele cele mai convingătoare împotriva celor constituționale/ medicale/ sociale, duhovnicești nu mai zic – chiar din comunicatele oficiale ale BOR, care au dus orice formă de rezistență în iluzoriu?!

    Apreciat de 1 persoană

 2. noname 7 said, on octombrie 6, 2020 at 10:17 am

  Off topic: Isaia pustnicul despre paza mintii:
  https://mantuireaorg.blogspot.com/2020/10/isaia-pustnicul-despre-paza-mintii.html

  Apreciază

 3. Elena said, on octombrie 6, 2020 at 10:27 am

  Se va merge la Sfânta Paraschiva ca la vot, doar cu buletinul?…
  E trist și dureros, dar să o purtăm pe Sfântă în inimile noastre. Ea știe…
  În curând, pe toate le vom purta doar în inimă… Cât timp mai avem inimă…

  Apreciază

 4. valitgv said, on octombrie 6, 2020 at 11:03 am

  Noi votăm sectari (Iohannis- evanghelist, Orban- unitarian, Arafat- păgân), şi tot noi ne plângem ??? E VINA NOASTRĂ ca nu ne întrebăm ce credință au, înainte de a-i vota!!

  Apreciază

 5. Aly Aly said, on octombrie 6, 2020 at 11:12 am

  Am fost ieri la Iasi . Am citit la intoarcere stirea . Ce mizerie! Trist e ca pe fb oamenii ii dau dreptate lui Arafat. Nu sesizeaza manipularea. Brusc s-a dat ordin pe unitate Ghita si Gadea iar au inceput mascarada.
  E limpede ca lupta e impotriva ortodoxiei si Sfintilor nicidecum cu virusul.
  Sus sa avem inimile. Eu in locul oamenilor m-as duce la Cuvioasa cu trenul ,cu masina.

  Apreciază

  • sfappetrupavelandrei said, on octombrie 6, 2020 at 9:01 pm

   Nu e nici o manipulare. Omul a vorbit din punctul de vedere al unui păgân și cei necredincioși îi dau dreptate deoarece vorbesc din punctul de vedere al unor atei.

   Apreciază

   • saccsiv said, on octombrie 7, 2020 at 10:00 am

    sfappetrupavelandrei

    Dar tu din ce punct de vedere vorbesti? Tinand cont de comentariul tau din 27 august 2020:

    https://saccsiv.wordpress.com/2020/08/26/se-pregatesc-spitalele-pentru-internarea-masiva-a-copiilor/comment-page-1/#comment-432210

    Apreciază

   • sfappetrupavelandrei said, on octombrie 7, 2020 at 10:15 am

    Al unui Ortodox care nu crede în teoria conspirației în ce privește Covid-19. Una e să nu trimiți pe copii la școală și să te împotrivești dezvoltării lor normale din cauza teoriilor conspirației și alta e când oamenii se opun vieții religioase deoarece ei nu cred în ea.

    Din ce știu eu școala este încă o instituție seculară deci în domeniul conducerii politice de azi. Biserica e un spațiul în afara acestei lumi și ce implică o altă perspectivă în ce privește modul în care îți trăiești viața.

    Eu mă consider mult mai moderat față de cei de aici: sunt de acord cu distanțarea socială și cu purtatul măștii dar pe de altă parte nu am nici o frică și reținere să sărut Sfintele Icoane, să mă împărtășesc și să particip la Sfintele Slujbe indiferent ce epidemie și pandemie există. Respect legile statului cu maximă seriozitate până se ajunge la punctul în care ating spațiul sacru al Bisericii. Acolo, pentru mine, e o altă lege după care mă guvernez și îmi asum consecințele alegerii mele (chiar și să mă îmbolnăvesc de nu știu ce boli din cauză că am sărutat Sfintele Icoane din biserici).

    Apreciază

 6. bobi said, on octombrie 6, 2020 at 11:54 am

  dar mersul autobuzelor de ce nu il interzice? trenurile si metrourile de ce nu le interzice, ca stau ca sardelele? agentiile de turism si cursele in provincie de ce nu le inchide?
  fix pe pelerini i a casunat. sa te judece Dumnezeu Arafate, sa vada tot poporul pedeapsa Lui asupra ta si a gastii de indraciti care chinuiti s ucideti in numele unui microb!

  incepe prigoana
  https://www.gandul.ro/stiri/o-noua-metoda-pentru-a-verifica-daca-se-respecta-masurile-de-prevenire-a-raspandirii-coronavirusului-ce-vor-face-politistii-19515887

  Apreciază

 7. Pss said, on octombrie 6, 2020 at 12:02 pm

  Esti un imbecil. Nu e nimic medical valabil in ce spui. Ca mefic cunosc situatia. Valoarea medicala la tine e 000(probabil nici nu ai studii si diploma de medic). Esti doar un politician vandut criminalilor . Marsi la casa ta .

  Apreciază

  • astridcezara said, on octombrie 7, 2020 at 12:54 am

   Pss,daca esti „mefic” care-i treaba? Ca nu stii nici macar limba romana…Arafat se crede Dumnezeu,e vorba de paranoia in primul rand..aici e o chestie mai presus de bani,e vorba de puterea asupra destinelor,a vietilor oamenilor,insuflata de demoni valabil si la Streinu Cercel,care devine ceva gen Mengele la nivel declarativ..

   Apreciază

 8. Elena said, on octombrie 6, 2020 at 12:36 pm

  Turism electoral se poate dar turism religios nu. Suntem atât de orbi …

  Apreciază

 9. Valentin said, on octombrie 6, 2020 at 12:47 pm

  Fraților..Vă rog să mă iertați dacă greșesc, nu vreau să schimb starea duhovnicească a cuiva in rău..dacă pe 6 Martie se împlinesc 1.260 zile de la arătarea semnului, până atunci toate lucrurile vor merge împotriva Ortodoxiei, este evident că Al Nostru Domn Iisus Hristos lasă lucrurile să se desfășoare in felul acesta pentru cernerea..grâului de neghină.
  Suntem ultima generație..veacul al VIII-lea, lucrurile o să se desfășoare cu o foarte mare rapiditate.Un pustnic i-a spus cuiva în urmă cu puțin timp că granițele României se vor închide, Părintele Simion Zaharia a spus să ne pregătim că îl apucăm pe antihrist, Parintele Iustin Pârvu ne-a spus de foarte multe ori că sfârșitul este aproape, că antihrist o sa fie încoronat în Ierusalim și să nu ne temem..că lucrurile astea trebuie să se întâmple.
  Vă rog să citiți capitolul 12 din Apocalipsă și apoi uitați-vă la clipul următor : https://www.youtube.com/watch?v=0jYgoX4NL7g&feature=share
  Dacă acesta este semnul ce s-a arătat pe data de 27.09.2017 pe 6 Martie se vor împlini cele 1.260 zile, zi în care se va întâmpla ceva..Probabil va fi Ziua Domnului(Atenție-Nu vorbesc despre A doua Venire a Mântuitorului.Vorbesc despre Ziua Domnului)sau al treilea război mondial cum a spus Sfântul Paisie Aghioritul că o să fie la vremea spanacului (Vremea Spanacului este Martie-Aprilie)
  În Cartea lui Iov cap. 38 avem scris
  32.Poți tu să scoți la vreme cununa Zodiacului și vei fi tu cârmaci Carului-Mare și stelelor lui?
  33.Cunoști tu legile cerului și poți tu să faci să fie pe pământ ceea ce este scris în ele?
  La Luca cap. 21 avem scris
  25.Și vor fi semne în soare, în lună și în stele, iar pe pământ spaimă întru neamuri și nedumerire din pricina vuietului mării și al valurilor.
  La Isaia cap. 13 avem scris
  6.Strigați că aproape este ziua Domnului, ea vine ca o pustiire de la Cel Atotputernic.
  9.Iată ziua Domnului, ea vine aprigă, mânioasă și întărîtată la mânie ca să pustiiască pământul și să stârpească pe păcătoși de pe el.
  11.Iată voi pedepsi lumea……
  13.Pentru aceasta voi prăbuși cerurile; și pământul se va clătina din locul lui, din pricina mâniei Domnului Savaot, în ziua iuțimii mâniei Lui.
  Tot la Isaia cap. 26 avem
  20.Du-te, poporul meu, intră in cămările tale și închide ușa după tine; ascunde-te puține clipe, până când mânia va fi trecut.
  La Iezechiel avem scris in capitolele 38 și 39 despre Gog și Magog, citiți-le vă rog.
  La Matei avem scris în cap 24
  20.Rugați-vă ca sa nu fie fuga voastră iarna, nici sîmbăta.
  21.Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum și nici nu va mai fi….Citiți vă rog tot capitolul
  Pe 6 Martie 2021 se împlinesc cei 3 ani si jumătate(1.260 zile) de la arătarea semnului și cade în zi de Sâmbătă, nu orice Sâmbătă, Sâmbăta morților,Pomenirea morților-Moșii de iarnă, iar ziua urmatoare este Duminica Înfricoșătoarei Judecăți.
  FRAȚILOR Oculta Mondială vor să ne vaccineze pe toți și știm cu toții ce este în acel vaccin.Dacă se impune vaccinarea după acest lockdown ce urmează și nefăcând acest vaccin nu mai ai acces la nimic din societate(Biserică,Spital,Magazine și celelalte) este clar că urmează războiul și venirea lui antihrist ca făcător de pace.Să nu fiți înșelați.

  Părintele Elpidie ne roagă pe toți sa fim într-o stare de trezvie, să facem lanț de rugăciune, să ne rugăm cu Rugăciunea Inimii în toată clipa.Să ne rugăm la Bunul Dumnezeu să ne mai dea timp să ne plângem păcatele.
  Iertați-mă și fiecare să fie cu acestea cu starea lui duhovnicească, să nu se tulbure si să nu tulbure pe alții.
  Hristos în mijlocul nostru!Doamne Ajuta!

  Apreciază

 10. Elena said, on octombrie 6, 2020 at 12:54 pm

  E prea multă hulă adusă bisericii trebuie mai mult post şi rugăciune!

  HOTĂRÂRE nr. 47 din 05.10.2020 a CNSU
  Art. 2 Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.

  Apreciat de 1 persoană

 11. tudorr said, on octombrie 6, 2020 at 1:12 pm

  Doamne ajuta!
  Exact la fel au procedat si cu targurile de animale. Dupa cum stiti, inainte, aproape in fiecare comuna sau sat se organizau anual sau de cateva ori pe an targuri unde oamenii se strangeau si targuiau cai, vite, pasari, purcei, grane etc. De cateva ori le-au inchis, apoi le-au redeschis, motivul fiind anumite boli prezente la animale.. De aproximativ 2 ani nu se mai organizeaza niciun astfel de targ, pesta porcina africana fiind sperietoarea. Oamenii s-au scandalizat, autoritatile au dat termene de deschidere, dar cu timpul a ramas o regula interzicerea acestor evenimente. Nu stiu daca in toata tara, cert e ca in Transilvania targul rural e istorie. Acum fac acelasi lucru cu locurile Sfinte. Pe baza minciunii cu covidul vor interzice pelerinajele si adunarile crestinilor. Credinciosii se vor opune, autoritatile vor urmarii directivele satanice, iar in timp se va ajunge ca lumea sa se obisnuiasca cu starea de fapt. Partea buna in cazul acesta e ca ei se vor lupta direct cu Dumnezeu si cu Sfintii Sai. Iar Dumnezeu nu isi va lasa turma fara intarire duhovniceasca, indiferent de masurile satanice pe care le vor lua anticristii. Probabil, Sfintii se vor apropia mai mult de crestini, vor intra in casele noastre si ne vor intari in credinta in aceste vremuri.

  Apreciază

  • ion said, on octombrie 7, 2020 at 1:46 am

   au ordine sa aduca foametea, sa distruga aprovizionarea. fac sicane. asa e in toata lumea. pretxtul cu bolile e cel mai sigur ca lumea nu poate dovedi ca e o minciuna iar ei se bazeaza [pe „specialisti”

   Apreciază

 12. Elena said, on octombrie 6, 2020 at 2:37 pm

  Pentru Valentin
  Nu ştiu ce semn s-a arătat pe data de 27.09.2017 dar aceasta va fi după ce va fi intronat un singur impărat …cel rău După aceea urmeză cele 1.260 zile respectiv 3 ani si jumătate de cumplite chinuri pentru cei care nu i se inchină lui, puţini vor spraveţui, pentru aceasta Dumnezeu va scurta acele zile.

  Apreciază

  • Florinache said, on octombrie 6, 2020 at 7:37 pm

   Scrie pe youtube Lucian Std si vei intelege ce a vrut sa zica.

   Apreciază

 13. Andrei-Nicolae said, on octombrie 6, 2020 at 5:16 pm

  Acum 10 minute s-a dat o nouă știre:
  Prefectura Iașilor somează Mitropolia să nu mai scoată deloc anul acesta racla cu Sfânta Parascheva. Să vedem ce va face mitropolia…

  Ce e destul de sigur, toți cei care doresc să se închine Sfintei vor fi legitimați, iar dacă nu au domiciliu în municipiul Iași, vor fi trimiși acasă,nu li se va permite accesul la Sfântă. Totul este ilegal (încălcarea dreptului religios este inalienabil, indiferent de calamitate; nu mai vorbim de dreptul la libera circulație, la întrunire șamd)! BOR are toate pârghiile, dar și MOTIVELE să conteste, să nu se supună, deja se ajunge prea departe. Practic, în mod perfid, viclean, fără să se aducă atingere directă credinței (vezi Profeția Sfântului Ierarh Nou Mucenic Ermoghen al Tobolskului și Siberiei), în România, Ortodoxia este scoasă în ilegalitate. Se vrea sincer salvarea bisericii administrative (pământene) – și acest lucru probabil că va și reuși, dar cu sacrificarea a nu știu câta oară – și de data aceasta poate în mod definitiv… Sau poate nu – a ortodoxiei înseși, adică a Mântuitoruluinostru Iisus Hristos.

  De aceea nu am prea mari speranțe, nici de la cler (decât izolat, clerici mărturisitori vor fi – văzuți sau nevăzuți, cel mai probabil aceiași cu care ne-am obișnuit – dar și alții, foarte puțini, care se vor mai trezi, dar pe care media îi va demonizat și de care, după cum atât de des s-a întâmplat în ultimul timp, Patriarhia – mai exact infamul birou de presa, dar nu numai – se va lepăda), nici de la credincioși, ci poate doar de la frații țigani – o spun cu toată seriozitatea, care an de an vin în număr foarte mare, din toate colțurile țării, din cele mai îndepărtate colturi. Pe ei mă bazez, pe protestele lor, ca situația sa revină la normal și toți să ne putem închina. Din păcate aceștia (țiganii) vin la Sfânta majoritar din superstiție, dar cred că pt efortul lor, pe mulți îi va lumina Dumnezeu, căci sunt oameni simpli.

  Acesta este fără doar și poate un moment în care dacă ar mai fi trăit în trupul său pământesc Sfântul Paisie Aghioritul (și alții ca dânsul), ar fi coborât din prea frumoasa pustie a Sfântului Munte să ne apere. Căci am rămas atât de singuri pe acest pământ, ni s-au dus bătrânii, nimeni nu ne mai apară, decât Bunul Dumnezeu, cu Maica Domnului, cu Sfinții cei din Ceruri și cu Sfinții Îngeri. Dar avem atât de mare nevoie de preoți, de călugări, de ierarhi să ne apere și de noi între noi. Mai ales cei care au, familii, copii.

  Din păcate, însă, cele mai mai mari și multe argumente în discuțiile cu necredincioșii sau chiar cu asupritorii noștri provin din comunicatele oficiale ale BOR. Cu ele l-au atacat chiar și pe ÎPS TEODOSIE!

  Nu astfel pot să nu constat adevărul absolut al cuvintelor Părintelui Nicolae Steinhardt, pe care le voi cita imediat. Dacă BOR și marea majoritate a clericilor nu își vor schimba fundamental atitudinea, atunci cu adevărat este lepădare și chiar apostazie. Simplii credincioși, nu pot face mare lucru, iar dacă unii dintre ei reușesc ceva, inclusiv dpdv legal totul rămâne ascuns, izolat (dar cu mare bucurie primit de Dumnezeu). Chiar a venit momentul să demonstreze ierarhia și clerul că ne sunt părinți și că ne iubesc. Altfel episodul Creta și alte căderi grave vor reprezenta un minuscul mizilic(greșeală gramaticală intenționată), în comparație cu ruperea între fii credincioși ai Bisericii și biserica administrativă. Însă indiferent situație, de statura duhovnicească și de funcția ocupată, toți trebuie să mărturisim, „Că cine se va rușinà de mine și de cuvintele mele, întru acest neam preacurvar și păcătos, și Fiul Omului se va rușinà de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinții Îngeri.” (Marcu 8,38). Oare sunt eu și noi toți în stare de asta? Numai mila lui Dumnezeu ne va salva, atât, căci cu adevărat toți am ajuns să fim netrebnici.

  „FĂRĂ COMPROMISURI

  «A te împotrivi» a-l ține pe NU în brațe – în sens moral și duhovnicesc – înseamnă a te hotărî la modul absolut și categoric să refuzi cea mai mică negociere cu vrăjmașul, chiar când (sau cu atât mai abitir când) acesta ia masca mieroasă a prietenului, a celui care «îți vrea binele»; a nu primi nimic de la diavol, nici cea mai mică influență, a nu accepta din capul locului să intri în dialog cu el. Este soluția fermității neclintite și consecvente, a încăpățânării celei bune, a bunului simț «țărănesc», a simplității omului credincios care nu se încurcă în artificii sofisticate și nu se lasă pradă fantasmelor, delirului, imaginației, ci care știe una și bună: «Nu pot să trădez!»”. Dar înţelepciunea? Nu-şi însuşeşte ea adagiul «capul plecat sabia nu-l taie?». Nu cred că înţelepciunea – care este mai bună decât pietrele preţioase şi locuieşte împreună cu prevederea şi stăpâneşte ştiinţa şi buna chibzuială – va fi propovăduit vreodată asemenea inepţie, care e şi falsă. Istoria ne arată că de nenumărate ori capetele plecate au fost tăiate, năpristan ori cu oarecare întârziere. (Istoria contemporană ne oferă pilda lui Karl Severing şi a social democraţilor germani care la 20 iulie 1932 au găsit de cuviinţă să aplice dubioasa zicală – consecinţele se cunosc). «Plecăciunea» (închinarea, cedarea, capitularea imediată) iscă – de data aceasta fără greş – alt rezultat: măreşte pretenţiile adversarului, îi dă acestuia un surplus de energie, de neruşinare, de tupeu. Totodată ea semnifică pasul dintâi pe calea unei înrobiri din ce în ce mai perfecte.

  O lege inexorabilă se aplică în toate cazurile de cedare: neluptătorului i se va cere mereu altceva, va fi exploatat cu predilecţie, departe de a-şi fi asigurat liniştea va ajunge, ca şi consumatorul de stupefiante, la o stare de totală dependenţă şi-şi va sfârşi mizerabila viaţă ca sclav al unui gangster obraznic şi nesăţios, la consolidarea puterii căruia va fi contribuit şi el, victima.
  Dar legea fundamentală a tărăşeniei (cine ar putea să o conteste?) sună tragic: într-adevăr, a rosti nu, a te împotrivi, implică asumarea unor riscuri grave şi o dispoziţie spirituală eroică: hotărârea de a-ţi hazarda viaţa mai bine decât a te lăsa ferecat în lanţuri mai mult sau mai puţin vizibile, a-ţi «pierde faţa», a merge de bună voia ta în piaţa unde se vând sclavi şi suflete moarte. (Căci batjocoritorul, «îmblânzitul», călcatul în picioare îşi păstrează trupul, sufletul desigur nu, sufletul se lasă păgubaş de atare soţ).

  Ce înseamnă să ai „suflet politic?”

  Înseamnă să nu fii tont, să nu te laşi îmbătat cu apă rece, să ştii să vezi, să simţi, să pricepi la iuţeală, să fii sensibil la microsemnale, să te doară de năpasta altora, să consideri problema pâinii aproapelui tău ca pe o datorie spirituală, iar nu ca pe o simplă problemă materială, să poţi oricând deveni — cum atât de frumos a spus Iorga — un om public în zilele de urgie.

  Suflet politic? Vai de capul bărbatului care nu-l are şi mare pierdere, zău, nu era dacă nu se năştea. Asta-i criza cea mare: a pierit din conştiinţa oamenilor sufletul politic, au devenit nişte roboţi nătângi. Şi nişte laşi, sufletul politic presupune o doză minimală de curaj. Să punem capăt discriminării politicii. Să redevenim oameni cu suflet, minte şi niţică bărbăţie, adică oameni politici”. Cu cât îți merge mai rău, cu cât greutățile mai imense, cu cât ești mai lovit, mai împresurat ori mai supus atacurilor, cu cât nu mai întrevezi vreo nădejde probabilistică și rațională, cu cât cenușiul, întunericul și vâscosul se intensifică, se puhăvesc și se încolăcesc mai inextricabil, cu cât pericolul te sfruntează mai direct, cu atât ești mai dornic de luptă și cunoști un simțământ (crescând) de inexplicabilă și covârșitoare euforie.

  Virtutea personală a tiranului, oricât de incontestabilă, nu justifică tirania. Tiranul e un om absurd și lipsit de rușine. Nu îi e rușine să-și chinuie semenii. Calitățile personale n-au la oameni de felul acesta nicio valoare, sunt anihilate de păcatul strigator la cer al desființării libertății omului, de groaznicul pă¬cat al prefacerii semenilor în dobitoace; dobitoace, desigur, de vreme ce li se răpește principala însușire a duhului: libertatea.

  Principalul în situații-limită este să nu înnebunești: nu izbutind să te faci auzit, ci rămânând zdravăn la minte duci mai departe moștenirea omului. De ce? Pentru că nebunia este contagioasă și pentru că orice regim totalitar este și nebun.

  Soluția în fața injustițiilor e una singură: eroismul. Să nu taci, să vorbești, să lupți, să te afli în treabă. (Să nu-ți vezi de treburile tale, ci de treaba dreptății, care-i adevărata treabă a fiecăruia). Restul e verbalism, spaimă, nimicnicie. Nu ține nicio scuză, nicio explicație.” Părintele Nicolae Steinhardt

  Apreciat de 1 persoană

  • Constantin said, on octombrie 6, 2020 at 7:04 pm

   CU SIGURANTA VA FI REVOLTA SI SCANDAL! DUMNEZE II VA PEDEPSI PEW ARAFAT SI PE VELA SI NELU TATARU!

   Apreciază

   • sfappetrupavelandrei said, on octombrie 6, 2020 at 9:13 pm

    Nu cred că pedepsește Dumnezeu pe nici un Vela. Mai degrabă pedepsește pe românii ce i-au ales. După faza cu educația sexuală am zis că nu mai vreau să aud de USR. Hai să ne uităm câte voturi au câștigat cei de la USR.

    Eu unul nu mai visez cu ochii deschiși că va fi ceva scandal. Nu va fi nimic. Noi, cei credincioși, suntem o minoritate de neobservat. Îmi aduc aminte de ceea ce zicea preotul paroh în ultima zi când a putut să facă Sf. Liturghie (că apoi a fost acea perioadă de „sechestrare” în case). Spunea că o simte ca propriul eșec faptul că oamenii pe care îi vedea în fiecare duminică la Sf. Liturghie au început să dispară imediat ce au auzit de corona.

    Ce să mai zic de faptul că a fost chemată și poliția că eram prea mulți în curte la Sf. Liturghie (slujba se făcuse afară)? Din fericire polițiștii au fost oameni cu frică de Dumnezeu și nu au oprit slujba. Au luat pe un preot și au intrat în biserică și nu știu ce au făcut și apoi fiecare și-a văzut de viața lui.

    Așa că eu m-aș concentra pe viața mea și sfințirea mea și nu m-aș mai baza că ceilalți vor face ceva. E dezamăgitor că singura speranță că vor face ceva cei de la cârma Bisericii se bazează că poate se vor trezi că îi ustură la buzunare. Cum zicea păr. Calistrat Chifan: dacă ar fi fost Prea Fericitul Teoctist patriarh, nu ar fi acceptat închiderea bisericilor.

    Apreciază

 14. Spaceman said, on octombrie 6, 2020 at 6:32 pm

  Pentru festivalul anual Grand Magal, 6.0ct.2020, sărbătoare națională, s-au adunat zeci de mii de pelerini musulmani în orașul Touba, Senegal, în condițiile pandemiei de covid19.

  https://www.officeholidays.com/holidays/senegal/grand-magal-of-touba

  În anii trecuți peste 3 milioane de pelerini musulmani au călătorit în orașul Touba, de Grand Magal.

  https://www.euronews.com/2020/10/06/tens-of-thousands-attend-senegal-pilgrimage-despite-covid-19

  Organizatorii festivalului Grand Magal au estimat că anul acesta vor fi între trei și cinci milioane de pelerini musulmani în orașul Touba, cunoscut și ca ‘micul Mecca’, chiar dacă ceremonia principală de marți, 6-Oct, a fost anulată în efortul de a reduce riscul de contaminare cu noul coronavirus.

  https://www.reuters.com/article/uk-health-coronavirus-senegal-touba/braving-coronavirus-pilgrims-flock-to-senegals-little-mecca-idUKKBN26R28G

  La musulmani se poate.

  Apreciază

 15. […] Video: Raed Arafat INTERZICE pelerinilor din alte localitati sa vina la Sfanta Parascheva, Sfantul D… […]

  Apreciază

 16. octavpelin said, on octombrie 7, 2020 at 11:06 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 17. octavpelin said, on octombrie 7, 2020 at 11:08 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 18. […] Video: Raed Arafat INTERZICE pelerinilor din alte localitati sa vina la Sfanta Parascheva, Sfantul D… […]

  Apreciază

 19. ADRIAN said, on octombrie 7, 2020 at 3:33 pm

  @spappetrupavelsiandrei
  EXACT ASA GINDESC SI EU.
  Ortodocsii ROMANI AUTENTICI, deci cei MARTURISITORI – VOCALI dar si TRAITORI IN FAPTA BUNA CU TOATA CONVINGEREA din NECESITATE FIREASCA, SUFLETEASCA/INTELECTUALA nu de frica PEDEPSEI DIVINE INEVITABILE, cred ca sintem azi SUB O MIE DE PERSOANE in ROMANIA intern/ extern daca nu este deja prea mare aproximarea. .
  Restul sint EGOISTI profunzi, convinsi, autoindreptatiti, fara nici cea mai mica urma de DREPTATE, GENEROZITATE, ALTRUISM(in familie EGOISMUL este CENTRAL(parintii in detrimentul copiilor si invers, pentru ca intre soti, deja e REGULA, divortul primeaza, asta fiind cauza , , in societate intre indivizi cu atit mai FEROCE fiind egoismul manifestat , CAUZA DEZASTRULUI NATIONAL, adica lipsa de iubire de aproapele si de DUMNEZEU cu legile lui DREPTE a facut imposibila UNIREA ROMANILOR pentru CAUZE DREPTATE DE PROGRES, asocierea romanilor realizindu-se strict doar in interes MESCHIN DE HAITA, fie ca sint politicieni, securisti, profesori, doctori, muncitori, tarani, cu INVIDII SI DUSMANII mai mult sau mai putin camuflate ) ) , desi UNII au HABAR cu ce se maninca ORTODOXIA ADEVARATA, dar nu si depasesc conditia de egoist asumat, CU PATIMA la fel ca orice impatimit al betiviei, curviei, hotiei, minciunii,. Ca REGULA DE BAZA :”MIE CE IMI IESE DE AIC?! I”un exemplu recent fiind marirea salariilor doctorilor la un cuantum aproximativ DECENT.totul este neschimbat, MAJORITATEA PRIMESC SPAGA ca si inainte fara REMUSCARE. Despre ce vorbim?)
  Cei 30 de ani au fost absolut NECESARI pentru DEVELOPAREA CARACTERULUI, EXACT ASA CUM AU FOST acesti ani de GENOCID pentru romani („la ce face DUMNEZEU, nu e nimic de adaugat nimic de scazut „) pentru ca fiecareROMAN GRAV SCHILODIT SUFLETESTE de 2000 ani sa FIE PUS IN SITUTIA sa se AUTODECODIFICE.
  Cu stupoare constat ca REALITATEA DURA pe care o traim. Toti , CA O CONSECINTA 100% A EGOISMULUI PRIMITIV a facut sa ajunga ROMANIA O HAZNA MORALA SI MATERIALA GENERALIZAT.
  Romanii nu au fost capabili sa faca GREVA GENERALA pentru a combate salariile mici de mizerie ale semenilor(care put pe linga ei la propriu cu 100/300euro lunar ! IN COMPARATIE, Slugile SFINTULUI IOV aveau BRIIE DE AUR!) CALCULATE CULMEA DE ACADEMIA ROMANA (cosul zilnic! zis!) , in primul rind din initiativa celor cu SALARII/VENITURI MARI/EXORBITANTE (ce dom-le mie mi se cuvine,sint BUN, MERIT sau am sapte joburi…. EXPLICATIE GENERALIZATA de pitecantrop IRECUPERABIL din tata in fiu,) iar ceilalti, beneficiarii veniturilor genocid fiind invitati la GREVA de GINDITORII MERITOSI .
  Si exemplele pot continua cu miile in ROMANIA SCLAVAGISTO-PRIMITIVO-PAGINA postdecembrista.
  Citi dintre romani stiu azi cit de PRIMITIVI SINT EI IN MAJORITATE in forul lor interior care se reflecta in MERSUL VREMURILOR ADLITERAM ,?
  Si nu vorbesc aici decit despre cei cu STUDII SUPERIOARE , ceilalti fiind doar VICTIME.
  Nu avem solutii…..

  Apreciază

 20. […] Video: Raed Arafat INTERZICE pelerinilor din alte localitati sa vina la Sfanta Parascheva, Sfantul D… […]

  Apreciază

 21. […] timp ce ortodocsilor li se interzice pelerinajul la Sfanta Parascheva (si foarte posibil la orice alte pelerinaje), publicul din Romania, ce striga dupa Colectiv ca vrea spitale nu biserici, este invitat sa […]

  Apreciază

 22. […] Video: Raed Arafat INTERZICE pelerinilor din alte localitati sa vina la Sfanta Parascheva, Sfantul D… […]

  Apreciază

 23. […] Video: Raed Arafat INTERZICE pelerinilor din alte localitati sa vina la Sfanta Parascheva, Sfantul D… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: