SACCSIV – blog ortodox

Paradoxul masca – betisor

Posted in Coronavirus, masca de protectie by saccsiv on octombrie 4, 2020

I.

Dupa cum stiti, pentru testarea Covid-19 se foloseste un foarte lung betisor ce se introduce foarte adanc in nas:

Asta, deoarece, conform GO4IT:

Cercetătorii spun că este extrasă salivă cu ajutorul unui bețișor lung pentru ca medicii să fie siguri de prezența sau lipsa virusului în corpul unui pacient. Virusul se multiplică în tractul respirator, iar de acolo trebuie recoltate probele.

Un test care folosește salivă se află într-un proiect pilot în statul australian Victoria, dar primele informații arată că nu este foarte precis. Concentrația virusului este mai mică în salivă decât în mucoasa din tractul respirator.

Un studiu recent arată că 13% din cazurile de COVID-19 sunt ratate cu testele pe bază de salivă.

II.

Pe de alta parte, autoritatile obliga cetatenii sa poarte masca si sa pastreze distantarea sociala, iar elevilor li se interzice sa se joace cu aceeasi minge. Pentru ca acest coronavirus, prin simpla respiratie, vorbire sau cantat, ar ajunge pe strazi, unde s-ar plimba viteza de circa 7,3 metri pe secunda. Ba mai mult, el s-ar afla si pe obiecte. Ca atare, masca salveaza vieti, caci doar astfel nu mai iese Covidul-19 din gura si nas la cei din jur.

Paradox

Ei bine, I. si II. nu pot fi din acelasi film.

Pentru ca daca trebuie sa purtam masca deoarece foarte lesne iese din noi coronavirusul prin stranut, respirat, vorbit sau cantat, atunci nu mai este nevoie de ditamai batul ca sa-l cauti atat de adanc si dureros. E suficient sa sufli nasul intr-o tesatura, pentru o proba pentru cultura.

Si invers, daca intr-adevar doar atat de adanc il gasesti, atunci absolut sigur nu mai este nevoie de masca.

Faptul ca sistemul le impune pe ambele, este o dovada indubitabila ca lupta impotriva Covid-19 este o mascarada. Treaba intarita si de faptul ca autoritatilor nu le pasa ce fel de masca porti pe chip, important este sa o porti, cu toate ca pe ambalajele multora chiar scrie ca n-au nici o treaba cu vreun coronavirus.

Ba mai mult, omul obișnuit (de rând) poartă aceeași mască murdară în public cu zilele, atingîndu-o și ajustîndu-o cu mâinile nesterilizate și așezîndu-o la nimereală sau vârîndu-o în buzunar când a terminat. Adica o poarta degeaba, dar cu religiozitate, folosind-o ca pe un soi de amuleta:

Măștile ca gândire magică

 

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Remus Satală said, on octombrie 4, 2020 at 11:59 am

  Eu zic că ar fi mult mai bine să purtăm cagule. Dacă tot trebuie să purtăm măști, atunci hai să o facem!
  pe punem cagule și purtăm cu toții rochii.
  https://www.mediafax.ro/life-inedit/marca-de-lux-italiana-gucci-a-creat-o-rochie-pentru-barbati-in-valoare-de-1-700-de-lire-sterline-19608807

  Apreciat de 2 persoane

  • astridcezara said, on octombrie 4, 2020 at 1:49 pm

   NU FACETI TESTUL NAZAL…DIN N MOTIVE!!!

   Apreciat de 3 persoane

   • carla said, on octombrie 4, 2020 at 4:13 pm

    Chiar la televiziunile arondate au spus despre un caz în care omului i s-a scurs lichid cefalorahidian pe nas, în urma testării. Dar cică omul era de vină, ca avea nu-știu-ce-problemă dinainte (zic ei).
    Oricum nu văd de ce să permiți cuiva să-ți bage chestii in nas.
    Un doctor orelist reclama că o pacientă a venit cu corzile vocale traumatizate (dar pacienta era desigur mai în vârstă), în urma excesului de zel al testării.
    Nu văd de ce să permiți cuiva să practice orice act medical asupra ta, ÎN NUMELE A ORICE.
    Chiar dacă dețin ei soluția nemuririi, daca nu o accepți, nu ți-o administrează.
    Expresii de genul „A fugit din spital”, fac parte dintr-un scenariu terifiant.

    Apreciat de 2 persoane

 2. dante said, on octombrie 4, 2020 at 1:57 pm

  Fabula cu…Bula sau Puterea obisnuintei:
  ” Intr-o zi, la o stână, a venit un lup și a mâncat o oaie.
  Ciobanul și-a luat pușca, a plecat în pădure și spre seară s-a întors cu lupul mort.
  A doua zi, alt lup a venit și a mâncat o oaie.
  Ciobanul și-a luat pușca, a plecat în pădure și spre seară s-a întors cu lupul mort.
  A treia zi, alt lup a venit și a mâncat o oaie.
  Ciobanul și-a luat pușca, a plecat în pădure și spre seară s-a întors cu lupul mort.
  A patra zi, alt lup a venit și a mâncat o oaie.
  Ciobanul și-a luat pușca, a plecat în pădure și spre seară s-a întors cu lupul mort.
  A cincea zi, alt lup a venit și a mâncat o oaie.
  Ciobanul și-a luat pușca, a plecat în pădure și spre seară s-a întors cu lupul mort.
  A șasea zi, o oaie a mâncat o oaie.
  Ciobanul și-a luat pușca, a plecat în pădure și spre seară s-a întors cu lupul mort.”
  Azi de dimineata am fost la piata, unde de obicei taranii i-si aduc produsele si le insira la vedere spre cumparare pe trotuare. Tot acolo se afla si incinta pietei unde nu este voie sa intri decit scanat de temperatura pe frunte sau pe mina si binenteles cu botnita. De obicei acolo se afla zi de zi un nenea care te scaneaza, fara ca nici el sa stie de ce, si nu te lasa sa intri daca scanerul tipa sau nu ai capastrul pus. Ei, azi am constatat ca omul a disparut si pentru o clipa mi-a trecut prin cap ca as putea intra sa ma uit si eu dupa rosii si cartofi insa am ramas stupefiat sa vad ca la usa baietii au instalat un cititor de temperatura la nivelul capului. Bine, bine, era el instalat, dar nu scria nicaieri ca este si obligatoriu sa iti iei temperatua singur, numai ca omul de rind, la fel ca in fabula de mai sus, statea constiincios la rind sa vada ce temperatura are pe frunte.
  Aceasta noua etapa vine doar dupa 3 luni de impunere a citirii temperaturii in spatiile inchise si constat cu stupoare ca omul s-a indobitocit de-a binelea iar pina la implantul fiarei fara de care nu mai poti vinde sau cumpara nu mai este decit foarte putin.
  Lanul este copt, holda este plina, cosasul poate sa vine linistit sa-si ia lucrarea.

  Apreciat de 3 persoane

 3. Ioan said, on octombrie 4, 2020 at 4:55 pm

  Genial!!! Cum de nu s-a mai gandit nimeni. Nici nu stiam cat de adanc se introduce acel betisor.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Florinache said, on octombrie 4, 2020 at 7:35 pm

  Bravo, inca o nepotrivire alaturi de multe altele, grosolane; nici nu incearca sa-si asunda minciunile deoarece 1. majoritatea e manipulabila si manipulata 2. cei care inteleg ceva sunt afectati foarte tare de aceste lucruri ilogice care nu se leaga, pentru ca se agata de aceste dovezi clare dar nu se intampla nimic dupa aflarea lor.

  Apreciază

 5. ROrtodox said, on octombrie 4, 2020 at 8:10 pm

  Eu spun ca seamana putin cu obiceiul din „poza” asta

  Apreciat de 1 persoană

 6. Duhul Căpitanului said, on octombrie 4, 2020 at 10:05 pm

  Să vă zic o chestie :masca nu este despre moartea trupeasca ci despre moartea sufleteasca! E adevărat că masca afectează și trupul, dar să fim atenți :persoanele care poarta îndelung masca „corect” își schimba personalitatea. Am observat că persoanele care poarta masca pana la ochi și-au schimbat privirea. Chipul uman are mii de expresii faciale, dar prin acoperirea chipului, nu mai știi când persoana de lângă tine te privește cu dragoste sau cu ura, cu candoare sau gândire de rău, cu sinceritate sau viclenie, etc. Am văzut persoane care poarta îndelung masca si care parca au ochii mai oblici, mai vicleni. Poate va vine sa râdeți, dar, am simțit asta la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, când o persoană străină a intrat cu masca(eu interzicând masca în Biserica) și, când m-a privit, asa dintr-o parte, am simțit o privire diabolica și un fior a trecut prin mine. La predică i-am spus că e ultima data când intra în Biserica mea și sa se ducă la preoții vecini care îl primesc cu bratele deschise. I-am spus că dacă ma jignește pe mine nu e nici o problema. Dar, ca iconom al bisericii, nu pot accepta ca Hristos sa fie jignit în prezenta mea. Mi-a arătat imediat o poză cu Patriarhul cu masca, probabil fusese montat de preotul din București de unde aparține (el având tatăl în parohia mea) și i-am spus că Patriarhul e vândut și cam toți episcopii. Dacă vrea, nu are decât sa cheme politia. Am mai spus că la următoarea slujba, când voi intra în Biserica, dacă voi vedea o persoană cu masca, voi sta pana va pleca acea persoană, sau, voi pleca eu și voi sluji Sfânta Liturghie la casa parohială. N-a mai venit… Deci, ochii sunt poarta sufletului și, prin pervertirea acestora, se perverteste întreg sufletul. Acuma, nasul. Prin acoperirea nasului, respiram mai puțină cantitate de aer. Știm că aerul este impregnat de Duhul Sfant, de aceea satanistii se chinuie sa otrăvească aerul. Știm că Mântuitorul a suflat în fata Apostolilor și le-a zis:”luați Duh Sfant..” Deci, respirând mai puțin aer, ești mult mai slăbit duhovnicește. Când ai o problema sufletească, simți nevoia sa ieși la aer curat și să respiri în voie. Sunt multe de spus…

  Apreciat de 4 persoane

  • Aurel said, on octombrie 5, 2020 at 3:47 pm

   Duhul Căpitanului

   Înțeleg că sunteți preot… Domnul să vă binecuvinteze și să vă mântuiască împreună cu tot neamul, cu toți cei dragi și cu toți fiii duhovnicești! Mare bucurie îmi aduc cuvintele de mai sus. Sunt pur și simplu îngrozit și mâhnit peste orice măsură de faptul că majoritatea preoților noștri permit oamenilor să intre cu mască în biserici. Dumnezeule, așa hulă!!!… Și în câtă întunecime îi ține masca aia în fața Domnului!…

   Faptul că sunt preoți care au acceptat această Nebunie face ca sminteala oamenilor să se adâncească enorm. Un preot care ar spune CLAR oamenilor că nu au ce căuta cu mască în biserică, dar și că ea arată o mare necredință și totodată hulă, acel preot îi ajută pe oamenii ăia să li se trezească ochii duhovnicești. Chiar dacă nu toți, chiar dacă nu mulți, însă prin asta le va lucra harul Duhului și unii dintre ei se vor trezi prin har. Care nu se trezesc, asta este din păcate, însă e deosebit de importantă o asemenea atitudine a unui preot în ceea ce trăim astăzi.

   Mi se sfâșie sufletul că Patriarhia noastră a acceptat acele măsuri cerute de stat, ceea ce ne arată, deși ne doare cumplit s-o spunem, arată că cei care conduc Biserica sunt în mare erezie și aplică evident ordinele ocultei sataniste, ca să smintească oamenii și să-l accepte ușor pe antihrist.

   Nu mi-am imaginat că majoritatea preoților vor accepta acele măsuri. Trebuiau să stea drepți în fața Negurii și în genunchi în fața lui Hristos. Dacă mulți preoți ar fi făcut așa, am fi dat un exemplu celorlalte țări ortodoxe și s-ar fi trezit destui oameni în țară. Cu orice preț trebuiau să facă așa. Pușcărie, osândă publică, orice. Ar fi devenit mucenici și poate că o bună parte din țară ar fi devenit mucenică. Se milostivea Domnul de noi. Așa… vine Nebunia, vine tăvălugul.

   Ca să nu mai zic că Biserica nu putea fi obligată nicicum să accepte măsurile astea. Nu există lege, nu există cadru legal care să poată face Biserica să accepte Nebuniile astea de măsuri. Dar… dacă sataniștii și-au pus oameni din timp în funcțiile alea, ca să ne ducă la ecumenism și la închinarea la antihrist… Vorbim la pereți.

   Să stăm în genunchi și să plângem Domnului pentru necurățiile noastre, că vine prăpădul cel mare și avem toată nevoia de El, de tăria harului!

   Apreciază

  • tudorr said, on octombrie 5, 2020 at 3:54 pm

   Doamne ajuta!

   @Duhul Capitanului
   Sa-mi fie cu iertare, dumneavoastra slujiti public? Adica, poate participa oricine la slujbe sau slujiti in taina din cauza prigoanei? Eu sunt un pacatos, locuiesc in judetul Sibiu si nu gasesc biserica unde sa fie marturisita Ortodoxia. Sunt preoti, se fac slujbe, dar totul in duh ecumenist. Va rog, am nevoie de a participa la Sfanta Liturghie, vreau sa imi marturisesc pacatele si vreau sa fiu indrumat duhovniceste.Va rog, daca slujiti public, vreau sa iau legatura cu dumneavoastra. Daca slujiti in taina, atunci nu luati in considerare rugamintea mea si rugati-va pentru mine, Radu pacatosul, sa gasesc un duhovnic, sau indrumati-ma spre un preot despre care aveti cunostinta ca marturiseste Ortodoxia public si e de acord sa primeasca pe oricine. Sunt constient de prigoana, inteleg pericolul la care se expun preotii marturisitori, sunt constient si de acord sa fiu considerat intrus sau suspect, de aceea insist sa gasesc un preot doar care marturiseste Ortodoxia public, pentru a nu strica lupta celor care se roaga pentru mantuirea sufletelor noastre in taina. Daca aveti raspuns pentru mine, va rog cereti fratelui Vasile adresa mea de e-mail de pe care scriu comentarile pe acest blog. Imi asum si il rog sa o transmita catre dumneavoastra. Repet, doar daca marturisiti public.
   Frate Vasile, daca ti se pare deplasat sau suspect comentariul acesta si rugamintea mea, te rog nu il publica, iar eu inteleg. Te rog, roaga-te pentru mine ca Dumnezeu sa ma ajute sa imi pot marturisi pacatele, caci sunt un om slab.
   Sfanta Treime sa ne miluiasca, Maica Domnului si toti Sfintii sa ne mantuiasca!

   Apreciază

   • saccsiv said, on octombrie 5, 2020 at 5:08 pm

    tudorr

    Doamne ajuta!
    N-o arunca pe mine, caci eu n-am de unde stii daca esti sau nu intrus. Daca vrea sa-i dau e-mailul tau, i-l dau si atat.

    Apreciază

  • tudorr said, on octombrie 5, 2020 at 6:00 pm

   Doamne ajuta!
   Ai dreptate, Vasile. Am scris asa pentru ca, trecand prin multe si tinand cont ce vremuri traim, sunt suspicios pe oricine. Si cred ca multi din cei care lupta sa ramana in Ortodoxie gandesc asemanator. Iarta-ma daca am lasat impresia ca as arunca-o pe tine.

   Apreciază

   • Doamne ajută said, on octombrie 5, 2020 at 10:24 pm

    Du-te liniștit la laurențiu streza, el nu este ecumenist…
    El este ateu!!!

    Apreciază

 7. Cristian Daniel said, on octombrie 4, 2020 at 11:17 pm

  O camasa de forta ptr imbecilul asta nu se gaseste? Un nebun asimptomatic bantuie liber prin Romania si raspandeste paranoia care se pare ca s-a transformat intr-o boala contagioasa…si, nu-i asa, este si imun la covrigul asta despre care ne vorbeste in termeni apocaliptici 24 din 24 dar ce sa vezi, de el nu se prinde…

  https://www.stiripesurse.ro/adrian-streinu-cercel-cere-masuri-extreme-nu-ar-trebui-sa-vedem-pe-nimeni-pe-strada-fara-masca_1512800.html

  Apreciat de 2 persoane

 8. acelas said, on octombrie 5, 2020 at 7:50 am

  marturisire ciudata, laude din vremuri apuse ..

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3499662813448086&id=100002132058499

  Apreciază

 9. carla said, on octombrie 5, 2020 at 2:56 pm

  TEST RAPID „GenSure COVID-19 IgM Rapid Test Kit (25 pc, Group-Test box)”,
  ca să ne putem testa singuri, să nu vină statul român să te ia cu izoleta, pentru ceva ce tu nu poți confrunta în nici un fel. Asta + metode de prevenție, ar trebui să ne arate televiziunile naționale (!?), nu protocoale de tratament/CONTROL , minciuni electorale și număr de infectați/morți. In plus se miră că în Germania a scăzut numărul bolnavilor.

  Apreciază

 10. carla said, on octombrie 5, 2020 at 3:31 pm

  Q – DUSMANII SUNT TRADATORII DIN INTERIOR! – 2Q2Q , 23 septembrie
  (TEST ÎN DIRECT CU RADU MORARU-202Q)

  Apreciază

 11. […] Paradoxul masca – betisor […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: