SACCSIV – blog ortodox

Cercetătorii de la Oxford pun sub semnul întrebării statistica morților de COVID. O treime din decese ar fi provocate de alte afecțiuni

Posted in Coronavirus, Marea Britanie by Vali on septembrie 20, 2020

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/cercetatori-de-la-oxford-aproape-o-treime-din-decesele-trecute-in-dreptul-covid-din-iulie-si-august-au-fost-cauzate-de-alte-afectiuni-3129883

Cercetătorii de la Universitatea Oxford susțin că statistica morților provocate de noul coronavirus nu ar fi corectă. În urma analizei deceselor înregistrate în Marea Britanie, ei au concluzionat că în cazul a aproape o treime din victimele COVID înregistrate în iulie și august alta ar fi fost cauza morții, nu infecția cu SARS-CoV-2, notează The Telegraph.

Analiza cercetătorilor de la Universitatea Oxford arată că aproape 30% din persoanele incluse în statistica deceselor provocate de noul coronavirus de Oficiul Naţional de Statistică în lunile de vară au murit, de fapt, din alte motive: afecțiunile grave de care sufereau dinainte de a lua COVID-19.

Conform studiului, în statistici au fost incluse, de la debutul pandemiei în Marea Britanie, 3.877 de decese care nu au avut drept cauză principală infecția cu noul coronavirus.

În iulie și august, experții au identificat, în totalul celor 1.617 de decese înregistrate ca având drept cauză COVID-19, 465 care au fost provocate de alte afecțiuni. Asta înseamnă că 28,8% din morții de COVID raportați ar trebui șterși din statistică.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat, la începutul pandemiei, că, chiar dacă coronavirusul figurează pe certificatul de deces ca o ”afecțiune semnificativă”, decesul nu ar trebui inclus în statistici. OMS afirmă că astfel de decese ”nu se datorează Covid-19 și nu ar trebui clasificate ca atare”.

Doctorul Jason Oke de la Universitatea Oxford, care a analizat datele, a declarat că mulți oameni au murit cu COVID, dar nu din cauza acestuia.

Expertul a mai precizat că la începutul epidemiei a văzut acest lucru doar în câteva cazuri, dar că fenomenul raportării greșite e în creștere.

Dr.Jason Oke, Universitatea Oxford:

Adevărata rată a mortalității este un lucru important, deoarece ne ajută să ne facem o idee clară a impactului bolii. În mod clar Covid-19 a avut un impact masiv în martie și aprilie, dar trebuie să știm dacă boala are acum același efect ca înainte. Pare să fie în scădere. Rata mortalităţii va ghida deciziile în gestionarea riscului, deci este important să corectăm acest număr.

În urma analizei cercetătorilor de la Oxford, Matt Hancock, secretar de stat în ministerul Sănătății din Marea Britanie, a cerut o revizuire urgentă a datelor, iar în august, din numărul deceselor înregistrate în Marea Britanie s-au scăzut 5.377, ajungându-se la 41.329.

Matt Hancock | Foto: EPA

Acum, statistica include doar decesele care apar în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea de Est din Anglia, susține că este foarte greu pentru medici să spună cât de mare a fost impactul Covid-19 asupra unei alte afecțiuni de bază.

Acesta a dat exemplul unui om cu leucemie, care se infectează cu noul coronavirus, iar câteva săptămâni mai târziu moare. ”Ce considerați că este cauza principală a decesului? Cât de mult este din cauza Covid nu este ușor de spus. Cauza principală este leucemia, dar s-ar putea să nu fi murit, dacă nu se infecta”.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Roman Ion said, on septembrie 20, 2020 at 2:52 pm

    Inca o vrajeala.

    Doua intrebari:

    1. De unde are sistemul mii de persoane care sa detecteze ‘pozitivii’, deci prin ‘teste’?
    2. si de ce nu are cativa care sa faca AUTOPSIA pentru a afla 100% cauza mortii?

    Cum este posibil ca fara AUTOPSIE – care e singura forma de a afla cu certitudine cauza decesului –
    sa se stabileasca cauza reala a mortii?

    Apreciază

  2. M. Uriel said, on septembrie 20, 2020 at 3:29 pm

    Senior Tories plot for ‘Parliamentary lock’ to stop Boris Johnson imposing limits on the public’s freedom without scrutiny

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-8751495/Senior-Tories-plot-Parliamentary-lock-subject-Covid-emergency-measures-vote-MPs.html

    Apreciază

  3. M. Uriel said, on septembrie 20, 2020 at 7:34 pm

    AROUND THE WORLD, FREEDOM IS ON THE MARCH!‬

    From England to New Zealand to Spain and even Serbia, anti-lockdown protests are starting to pop up more and more around the globe.

    Apreciază

  4. M. Uriel said, on septembrie 20, 2020 at 9:54 pm

    Barr: Covid-19 lockdowns the ‘greatest intrusion on civil liberties’ in US history since slavery

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.