SACCSIV – blog ortodox

Un studiu global arată că 3 din 4 adulți ar accepta să se vaccineze împotriva COVID-19. Europenii se tem de efecte secundare

Posted in Coronavirus, vaccin by Vali on septembrie 14, 2020

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/studiu-global-trei-din-patru-adulti-accepta-vaccineze-covid-3118907

74% dintre adulții din 27 de țări de pe glob sunt dispuși să se imunizeze împotriva noului coronavirus, arată un studiu realizat de Ipsos, la comanda Forumului Economic Mondial.
Citeşte întreaga ştire: Un studiu global arată că 3 din 4 adulți ar accepta să se vaccineze împotriva COVID-19. Europenii se tem de efecte secundare

Potrivit studiului, efectuat pe 20.000 de persoane de până la 74 de ani, chinezii și brazilienii sunt cei mai dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19 – 3 din 4 adulți s-au declarat pro imunizare în aceste țări. Procentul e mai scăzut în statele europene.

Doar 56% dintre polonezi și unguri, 54% dintre ruși și 59% dintre francezi ar încerca pe propria piele un vaccin împotriva COVID-19. Însă nu sunt mulți cei care-și fac speranțe că un vaccin va fi disponibil până la sfârșitul anului curent.

Cu excepția chinezilor, saudiților, indienilor, argentinienilor, brazilienilor și mexicanilor, care cred că se vor putea imuniza anul ăsta, ceilalți respondenți cred că abia în 2021 se va întâmpla asta.

Deși regimul de la Moscova s-a grăbit să anunțe crearea primului vaccin împotriva COVID-19 înainte ca serul să intre în a treia fază de testare, care include grupuri de zeci de mii de oameni, doar 47% dintre ruși cred că imunizarea în masă va fi accesibilă în 2020.

Cât despre persoanele care se tem de imunizare, acestea invocă posibile efecte secundare, eficiența scăzută a unui vaccin împotriva noului coronavirus, dar și faptul că respondenții nu se consideră în grupa de risc pentru o formă severă de COVID-19.

Totuși, în majoritatea țărilor incluse în studiu, cei care vor să se vaccineze îi depășesc numeric pe cei reticenți ori împotriva imunizării la COVID.

Citeşte întreaga ştire: Un studiu global arată că 3 din 4 adulți ar accepta să se vaccineze împotriva COVID-19. Europenii se tem de efecte secundare

De Adina Florea

 

Tagged with: , ,

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. nenimenea said, on septembrie 14, 2020 at 9:02 pm

  Daaa,gogoși via Libertatea…mă mir că nu au găsit cel puțin 99,9% care vor vaccin ,sau 3,9 din 4 adulți,eventual…Să-i creadă dracu!

  Apreciază

 2. Un om said, on septembrie 14, 2020 at 9:13 pm

  Acoperirea vaccinală ideală este ZERO! Să renunțăm la ideea că vaccinurile ar fi bune!

  Apreciază

 3. vlad tepes said, on septembrie 15, 2020 at 1:43 am

  Partea amuzanta e aceea ca,  se vor gasi extrem de multi  prosti care vor dori sa se vaccineze cat mai rapid, platind preturi exorbitante pt aceste vaccinuri, dar apoi vor plati pe viata, si pretul ignorantzei si prostiei lor!

  Apreciază

 4. neicaion said, on septembrie 15, 2020 at 8:05 am

  Dacă oamenii şi-ar pune întrebarea; pentru ce imunizare?, când cei mai afectaţi de această implantată pandemie au fost cei imunizaţi, (vaccinaţi), de regulă persoanele în vârstă, personalul medical, faptul că majoritatea bătrânilor noştrii nu au fost vaccinaţi, precum în italia, spania, franţa…, datorită statutului nostru de; sclavi, le-a permis să-şi continue viaţa, cei simandicoşi de pe la oraş, au cam dat colţu şi apoi studiile astea ştim cine le finanţează ce ce rezultate trebuie să apară, suntem proşti; conf.dex; „prostie sf [At: CORESI, EV. 170 / Pl: ~ii / E: prost + -ie] 1 (Înv) Curățenie sufletească. 2 (Înv) Cinste (1). 3 (Înv) Naturalețe. 4 (Înv) Modestie. 5 (Înv) Neștiință. 6 Stare a celui prost (53) Si: mărginire,…”, dar nu idioţi, la mila politicienilor; „*politicián, -ă s., pl. ienĭ, iene (fr. politicien). Om politic, maĭ ales șarlatan: un politician demagog.
  sursa: Scriban (1939) adăugată de LauraGellner acțiuni”, nu recomand acestă conducere de şarlatani şi excroci; https://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

  Apreciază

  • neicaion said, on septembrie 15, 2020 at 8:21 am

   P.S. Persoanele mai în vârstră sunt deseori comode, deci explic, prin dex, cuvântul demagog; „DEMAGOGÍE, demagogii, s. f. Înșelare a opiniei publice prin promisiuni mincinoase, discursuri bombastice etc., practicată de cineva pentru a-și crea popularitate; purtare de demagog. – Din fr. démagogie.
   sursa: DEX ’09 (2009) adăugată de LauraGellner acțiuni ”

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: