SACCSIV – blog ortodox

Petru Golesteanu: KABBALAH – Sursa teoriei BIG BANGULUI și a împielițatei EVOLUȚII

Posted in BOMBA ATOMICA, CERN, EVOLUTIONISM, EVREI, internet, KABBALAH, World Wide Web by saccsiv on septembrie 10, 2020

La 1 septembrie 2017 primeam pe e-mail, de la fratele Petru Golesteanu, un articol ce l-am postat la acea vreme pe portal, iar acum o fac si aici:

Sursa religioasa a big-bangului si a impielitatei evolutii

Ar fi oare vreo surpriza sa aflam ca in spatele asa-zisului big-bang si a miliardelor de ani de cind s-a “intamplat” acel eveniment “magic” este o anume religie, si nu doar o expresie metaforica a omului cazut departe de Dumnezeu? Deci, dincolo de intelegerea duhovniceasca in legatura cu influenta malefica a diavolului, ce duce la concluzia fireasca a identificarii sursei malefice, printr-o cercetare relativ simpla a istoriei se poate gasi SURSA PRECISA a raului. Aceasta sursa o gasim identificata in paginile cercetate (detaliile la sfarsitul articolului), ce nu sunt Ortodoxe, dar amanuntele punctate sunt usor verificabile. Vom incerca sa analizam, cite putin, aceste citeva lucruri.

Asadar:

Primul fapt este acesta. Scenariul originii, asa cum este opintit de catre stabilimentul stiintific oficial (heliocentrismul, relativitatea, big-bangul, 15 miliarde ani de evolutie, universul in expansiune, etc.) isi are radacinile in secolele I, al XIII, al XVI, si al XX, si anume in religia… CABALISTICA!  

Asadar, aproape imediat ce Hristos a Inviat, aceia au inceput sa inventeze mitologia mai sus-numita, pentru ca NU puteau si NU vor putea justifica uciderea Celui Care a venit mai intai pentru ei! Este asa de evident ca Vechiului Testament s-a asternut ca o pregatire a Invierii si o asteptare a Mantuirii! Din acele timpuri pina in prezent, toate inspiratiile dracesti s-au lipit de acesti oameni asa de avizi in a accepta negrele inspiratii, demonstrand ratacirile lor, si apoi rescriindu-le secole de-a rindul… Bineinteles ca multe alte lucruri au fost modificate conform caderii ultime: Sfintele Scripturi “s-au transformat” in Talmud, oferind “ajutor” sectarilor de tot felul ce cindva au cazut de la Biserica Ortodoxa, pentru a mentine si chiar a creste distanta falsilor crestini de Adevar! Asadar, citeva detalii in legatura cu sursa numita in al doilea paragraf:

Nechunya ben HaKana din primul secol, Cabalist, a afirmat ca de stii cum sa folosesti cele 42 de litere ale lui Dumnezeu, poti descifra timpul de la crearea universului si a omului. El estima ca varsta universului este de 15,3 miliarde de ani, si asta acum 2000 de ani, deci chiar timpul pe care astrofizicienii moderni l-au gasit nu demult…

E ceva!!! Deci prin cautari la intamplare, spre a gasi “numele” lui Dumnezeu, se va ajunge la un calcul real al timpului ce a trecut de atunci, de la creatie??? Si apoi se afla ca acel timp este de ceva mai mult de 15 miliarde de ani? Vai de noi!!! Intregul demers “stiintific”, ce se invata in scoli, e de fapt un joc de noroc, pe numele lui de Cabala. Asa ca si cabalistii din timpul nostru isi au radacinile ancorate in acest misticism “original”.

Deci sa continuam: ce ii animeaza spiritual pe oamenii de stiinta precum si pe sefii lor producatori ai bombei atomice, ii face si foarte indrazneti: Einstein, Fermi, Bohr, Oppenheimer si toti ceilalti au distorsionat atit intelegerea lumii materiale cit si posibilitatea de a intelege existenta stapanilor lor cei invizibili. Unul dintre acesti specialisti in matematica si stiinta moderna, Schroeder, ce era bagat pina peste urechi in religia asta a mortii, spunea:

Nachmanides the kabbalist…says that although the days [of Genesis I] are 24 hours each, they contain ‘kol yemot ha olam’ –all the ages and all the secrets of the world…. Nachmanides says:  There’s only one physical creation, and that creation was a tiny speck…. As this speck expanded out, this substance–so thin that it has no essence– turned into matter as we know it…. The moment that matter formed from this substanceless substance, time grabs hold…. Einstein’s…E=MC2, tells us that energy can change into matter. And once it changes into matter, time grabs hold… This moment of time before the clock begins for the Bible lasted about 1/100,000 of a second. A minuscule time. But in that time, the universe expanded from a tiny speck to about the size of the solar system. From that moment on we have matter, and time flows outward.

“Nachmanides cabalistul zicea ca desi zilele din Geneza (Facere) sunt de 24 de ore fiecare, ele contin tot timpul si secretele lumii… Nachmanides mai spune ca era doar o singura creatie fizica, si acea creatie era un fir (particica) de materie… si acest fir s-a expandat (chiar daca era asa de mic incit nu avea nici o esenta) transformandu-se in materia pe care o stim…” Si intr-un final al acestei transformari, cind materia s-a format din aceasta substanta fara de substanta, apare timpul, care incepe sa curga, etc. etc. etc.

“Kabbalist Schroeder himself embraces and furthers the Kabbalist Rabbi’s „creation scenario” this way: „Let’s look at the development of time, day by day, based on the expansion factor [1 million times 1 million from start till now]…. The calculations come out to be as follows:

Cabalistul Schroeder insusi imbratiseaza si da mai departe acest scenariu al creatiei: sa ne uitam la “cresterea” in timp, zi dupa zi, bazata pe un factor exponential de 1 milion si calculul iese cam asa:

The first Biblical day lasted 24 hours…But…from our perspective it was 8 billion years.

 • The second day of 24 hours…was 4 billion years.
 • The third day…was two billion years.
 • The fourth day…1 billion years.
 • The fifth day…1/2 billion years.
 • The sixth day…1/4 billion years

Then you add it up [Schroeder continues] and you get 15 3/4 billion years …the same as modern cosmology allows….”

Deci insumand cifrele de mai sus (prima zi, din perspectiva cabalista, rezulta a fi de 8 miliarde de ani, a doua zi de 4 miliarde de ani, a treia zi de 2 miliarde de ani, etc. etc.) ajungem la 15 miliarde si ceva de ani, acelasi numar de ani ce rezulta din cosmologia moderna…

Tot mai multi oameni de stiinta si cercetatori urmeaza pe mai departe aceste initiative “inspirate”, pentru ca propaganda contemporana are nevoie de multa carne de tun. Dar orice ar fi “dovada” stiintifica a miliardelor de ani, ea NU trebuie niciodata provocata. Si tot asa, sursa religioasa précis nominalizata trebuie complet negata, pentru ca “stiinta” spune cu exactitate maxima (!) cum ca atitea miliarde de ani au trecut… Contemporanii iudei ai Mantuitorului pe acest Pamant ar fi trebuit sa Il urmeze, nu sa Il crucifice. Dar daca tot L-au omorat, au cautat sa justifice crima prin multe siretlicuri: istorice si religioase (prin stergerea pasajelor incriminatoare din Vechiul Testament), filosofice (prin introducerea de motive de natura speculativa), artistice (prin directionarea materiala si umana in detrimentul celei spirituale), educationale (prin gaselnite total ne-stiintifice), spiritiste (prin inventarea islamului ca virf de lance impotriva Ortodoxiei) etc.

Din aceste pagini (http://www.fixedearth.com/kabbala-1.htmlhttp://www.fixedearth.com/kabbala-2.html, etc) mai gasim si numeroase fragmente referitoare la istoria siretlicului legat de “cosmologia” pur materiala din manualele scolare si alte surse informative. Ce au in comun aceste lucruri? Timpul cind au fost pregatite pentru inselarea omului, acum aproape 2000 de ani, si numele religiei, Cabala, ce ofera acest punct de vedere ! Se mai ating urmatoarele puncte importante: falsa rotatie a Pamantului in jurul unei imaginare axe, falsa revolutie a Pamantului in jurul Soarelui, falsificarea a numeroase imagini atribuite cosmosului si inventarea teoriei evolutiei ce duc toate la NEGAREA EXISTENTEI LUI DUMNEZEU, Acel Dumnezeu Care este si Om in acelasi timp, si Care a stabilit Biserica Sa pentru a noastra Mantuire!

 

Comentariu saccsiv:

Varianta in limba engleza:

http://orthodoxaustralia.org/2017/09/17/the-theory-of-evolution-and-its-sources/

Detalii despre savantii (toti evrei) care au facut prima bomba atomica:

VERSIUNEA NECENZURATA: Cum BOMBA ATOMICA EVREIASCA a spulberat in 9 secunde CRESTINII din Japonia, la NAGASAKI

O parte dintre ei au creat mai apoi CERN:

Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG

Sfantul Maxim Grecul spunea ca un evreu l-a invatat pe Mahomed ratacirile sale:

Sfantul MAXIM GRECUL: “Cuvânt de acuzare împotriva rătăcirii agarenilor şi împotriva lui MAHOMED, câinelui ticălos, care a născocit-o”

Cititi va rog si:

Herbert Dingle despre TEORIA RELATIVITATII: “Au acceptat-o dogmatic. Au învățat-o de la cei care au învățat-o de la cei care nu au reușit să o înțeleagă de la început”

Analiza documentarului “THE PRINCIPLE”. Un articol interzis celor DATI CU SMIRGHEL PE CREIERI

 

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. kappa said, on septembrie 10, 2020 at 1:11 pm

  Doamne ajuta, fratilor si surorilor!
  Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
  Ce parere aveti daca o persoana are ispita si lupta din partea demonului curviei, este benefic, bine, sa renunte la a mai manca preparte din carne si carne? Ma gandesc ca acest lucru, renuntarea la mancarurile ce contin carne si la carne, ajuta si usureaza mult trupul.
  Va rog ajutati-ma cu niste pareri, sfaturi.
  Multumesc.

  Apreciază

  • florinache said, on septembrie 10, 2020 at 5:48 pm

   Sfintii parinti invata ca chiar la aparitia gandului trebuie facut un efort pentru indepartarea lui imediat. Nu trebuie sa il lasi nici o secunda, desi poate ca este placut. Cum iti vine un gand de curvie inlocuieste-l cu Doamne Iisuse…..
   si post, dar ca sa simti efectul adevarat al postului in privinta curviei, trebuie sa tii post negru. Foamea da salbirea trupului si atunci nu iti va mai arde de…. Nu-l tine fara sa te binecuvanteze duhovnicul.
   Dar cel mai bine este sa nu te bazezi pe tine, ci pe altii. Cere Maicii Domnului si sfintilor ajutorul si il vei avea.

   Apreciat de 1 persoană

  • Clement said, on septembrie 10, 2020 at 6:51 pm

   Imi permit si eu un sfat. Renuntati la pseudonim.
   Kappa/keph in ebraica are sensul duplicitatii si in japoneza este numele unui personaj care are obiceiul sa se uite pe sub kimmonourile fetelor.
   Este recomandabil sa deveniti vegetarian dar si sa renuntati la obiceiul de a manca de Rosh Hasana a doua smochina, praz,sfecla si mai ales sa va rugati pentru raul cuiva la masa festiva.
   Aproape sigur veti scapa de pornirile care va chinuiesc daca veti renunta la a practica obiceiul numit kaparot in ajun de Yom Kipur.

   Apreciază

  • Grigore said, on septembrie 10, 2020 at 9:50 pm

   Da e de mare ajutor! Renuntat la carne, dar si la ciuperci.
   Mare folos este si postul negru, dar carnea este o nenorocire. Hormonii de crestere se regasesc in carne si nu se distrug prin fierbere/prajire.
   La cate rahaturi mancam e foarte greu de tras o concluzie, dar hormonii de crestere in masa musculara duc sigur si la cresterea libidoului.

   Dar si simtirea ortodoxa e de ajutor, ca degeaba doar postul alimentar. Curvia apare indeosebi in urma pornografiei. E un cerc vicios, femeia care incearca sa arate atragatoare dar in sensul rau, iar pornografia stimuleaza cererea barbatilor pentru femei care sa arate ca actritele porno.
   Nu de pomana oamenii credinciosi alegeau pustiul, o faceau ca sa nu mai intalneasca ispitele.

   Deci pe scurt, trebuie si postul alimentar, dar si cel spiritual. Cel alimentar e mai usor de obtinut, la cel spiritual e mai dificil. Trebuiesc evitate discotecile, gandurile nepotrivite dar si pornografia sau anturajele nepotrivite.
   Rugaciunea este cheia cu care se poate obtine postul spiritual.

   Doamne ajuta si sa fie cu folos!

   https://saccsiv.wordpress.com/2011/07/09/studiu-dependenta-de-pornografie-pe-internet-este-o-boala-cybersexul-creaza-dependenta-si-o-reactie-in-corp-mai-eficienta-decat-consumul-de-stupefiante/

   Apreciază

  • Alexandru TM said, on septembrie 10, 2020 at 10:08 pm

   Doamne ajuta @ Kapa

   Daca nu ai familie si nu e cine sa-ti faca scandal tot ce spune @florinache e cel mai bine.


   Adaug inca

   -Bine este sa nu manaci carne dar mai bine este a urma si alte invataturii a celor din pateric.

   -Fereste-ti si pazesteti privirea, si auzul mai abitir ca ori ce alt simt , atat de media/stiri noutati/vesti /filmulete, cat si de persoane umbleand pe strada sau la munca.

   -Nu te mai uita cu jind in oglinda (mai bine e deloc) daca esti gatit bine sau nu.

   -Manaca cu masura > 1 data in zi (nu ce intra in om spurca pe om ce ce iasa din prea plinul inimii).

   -Lasa bautura daca e cazul.

   -Nu clevetii si nu povesti de unul si de altul – cand mancam carnea altuia e mai rau decat carne de animal.

   -Si cel mai important, de duhul curviei scapi doar in mormant, atat cat esti in lume.

   Toate acestea vor usura razboiul , dar nu-l vor ridica.

   Schimba adancul inimii tale, renunta la obiceiul a ceea ce stii tu ca este izvorul, tu singur stii aceasta si nu te poti mintii.

   Fa totul cu gandul Spre Dumnezeu si Maica Domnului izvorul curatiei, si nu da atentie gandurilor, .

   Mantuire

   Apreciază

  • MihaiC said, on septembrie 11, 2020 at 5:03 am

   Renuntarea la carne si postul ajuta foarte mult + cat mai multa pomenire a numelui Mantuitorului („fara Mine nu puteti face nimic” – recom Rugaciunea Inimii). Acestea sunt cele mai bune remedii. Unul pentru trup iar celalalt pt suflet.

   Mantuire

   Apreciază

  • Marius L. said, on septembrie 11, 2020 at 10:35 am

   Foarte important este ca persoana care este luptata de aceasta patima a curviei, sa nu renunte niciodata la a lupta si a crede ca poate scapa din aceasta cursa vicleana. Nu conteaza de cate ori a cazut, cel rau incearca din toate puterile sa descurajeze tocmai prin aceste noi caderi. De asemenea, este clar ca fara ajutorul lui Hristos, al Maicii Domnului, al sfintilor, cale de scapare nu este. Si cum spune Alexandu TM, de acest duh al curviei, se scapa doar in mormant. Important este sa fie recunoscut si respins prompt de fiecare data, pentru ca altfel i se da putere sa loveasca din nou.

   Apreciază

   • Marius L. said, on septembrie 12, 2020 at 9:13 pm

    „Alexandru TM” am vrut sa scriu. Iertare.

    Apreciază

 2. Paul said, on septembrie 10, 2020 at 1:35 pm

  Parohul bisericii Podeanu a murit de coronavirus

  https://www.capital.ro/romania-e-in-doliu-un-preot-celebru-a-murit-de-coronavirus.html

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 10, 2020 at 5:02 pm

   Paul

   De sau cu?

   Apreciază

  • Clement said, on septembrie 10, 2020 at 7:03 pm

   Dumnezeu sa il odihneasca.
   Familia a facut public diagnosticul?
   Profesorul medic neurolog Ovidiu Bajenariu a murit din pricina unor complicatii nefrologice grave,a unor infectii si a anemiei severe si presa s-a repezit sa vorbeasca despre covid numai pentru ca a fost dus la Matei Bals.

   Apreciază

 3. Duhul Căpitanului said, on septembrie 10, 2020 at 8:16 pm

  Pământul este fix, plat și este centrul universului. Universul nu are mai mult de 7528 de ani! Nu există decât evoluție spirituala. Doamne-ajută!

  Apreciază

  • Sandu said, on septembrie 11, 2020 at 1:15 am

   Frate esti de apreciat pentru oponența ta vădită împotriva ştiinței..însă înainte de a fi aşa categoric în privința unor lucruri AŞA DE MARI e bine poate să te rogi ca să înțelegi că DUMNEZEU CEL ATOTPUTERNIC nu a creat lumea (sau lumile mai exact) văzută şi nevăzută după puterea de înțelegere sau închipuire a unui om sau nici măcar a unui înger. Aşadar e de înțeles puternica ta împotrivire contra cunoaşterii ştiințifice dar ştiința nu poate fi „lovită” decât cu o ŞTIINȚĂ „şi mai mare”. Nu discutăm ACUM câtă dreptate ai sau NU ai, însă te informez că afirmațiile tale de mai sus sunt deja o HULĂ chiar dacă intenția ta a fost una bună. Am mai auzit cu toții şi pe alții despre fel de fel de convingeri radicale, totuşi multe sunt greşite mai ales când se referă la ceea ce Dumnezeu a făcut după PUTERILE SALE INIMAGINABILE care depăşesc orice ştiință. Totuşi gândeşte-te că ÎN TIMP CE tu,noi sau alții credem ceva sau alceva (limitat poate sau nedovedit) alții necredincioşi PLASEAZĂ MII DE SATELIȚI pe orbită… pe care desigur oricine poate sa-i vadă deja cu ochiul liber iar f.curând vor emite pe benzile de peste 28Ghz care împreună cu 5G vor controla pe toți cei care cred sau nu cred. Înțelegi???
      În loc de concluzie:Ştiința sau falsa ştiința trebuie conbătută cu o ştiință si mai avansată.
     Şi încă ceva… cei 7528 de ani…nu se referă la timpul de când Dumnezeu a realizat ACTUL DE CREAȚIE  a TUTUROR LUMILOR(vazute si nevăzute)… CI LA TIMPUL SCURS DE LA Adam!
   Sf. Scriptură zice VĂDIT CĂ: La Dumnezeu o mie de ani sunt ca o zi,deci Atenție!
      Şi cu permisiunea D-stra aş expune umila mea părere după zeci de ani de cercetare profundă teologică şi ştiințifică sunt de o parere total opusă şi anume că Dumnezeu a creat miliarde de miliarde nenumărate de lumi văzute(adică materiale asemenea pământului) şi alte miliarde de miliarde de lumi nevăzute(adică nemateriale numite şi ceruri etc)
       pe scurt Dumnezeu a creat prin PUTERILE SALE NESFÂRŞITE… lumina, timpul, spațiu, energia, materia…etc,Totul din nimic! Însăşi ştiința actuală recunoaşte foarte foarte multe lucruri EXACT asa cum sunt spuse în Sf.Scriptură! Mare Atenție totul, inclusiv Materia este creată din nimic şi deja e dovedit ştiințific că atomii sunt compuşi din „particule”subatomice,quarci,leptoni,gluoni,bosoni…etc)  care de fapt toate acestea nu sunt decât nişte „existențe” vibraționale (quantice,stringuri..NR) care nu au structuri FIZICE! deci ele vibrează şi există practic virtual mai cu seamă ireal de incredibil adică  DUMNEZEIESC! de IMPOSIBIL dar adevărat. etc
    CERURUL ŞI PĂMÂNTUL(Facerea1/1) dar citeşte cu mare atenție toată Sf. Scriptură în multe pasaje precum EX: PS.8/3 ZICE:CERURILE(deci sunt mai multe lumi nevăzute..)
   Cerurile sunt lumile nevăzute iar pământul e lumea văzută (trebuie să înțelegem ca pământul fiind şi toată materia văzută simpla dovadă cea mai apropiată de noi şi în văzul tuturor e luna care e tot din materie asemenea pământului) …Coloseni 1/15) a se cerceta sensurile profunde… ceruri(lumile nevazute), lumile văzute ca fiind pământul pe care locuim dar şi multe alte lumi create, precum si crearea timpului (veacurilor) Evrei 11/3
      Atenție fraților a se nu cădea în răcire chiar şi atunci când apărăm credința (a nu se confunda credința cu religia că e o altă discuție..dar amintesc doar de unii din biserică sau fruntea BOR care nu apără nici credința nici biserica nici poporul,tac când ar trebui să vorbească iar când vorbesc doar rostesc cuvinte, căci şi credința se apăra tot cu cunoaştere şi ştiintă MULTĂ adică înțelepciune căci NU UITAȚI ÎNAINTE DE ORICE CREAȚIE A LUMILOR VĂZUTE ŞI NEVĂZUTE DUMNEZEU A zidit ÎNȚELEPCIUNEA!
   *iar cine suntem noi să credem că Dumnezeu CEL ATOTPUTERNIC a zidit doar o singură lume materială (adică pământul pe care locuim acum?)
   Doamne Ajută! Si respect tuturor.
   PS. Dacă cineva chiar doreşte să afle sigur dacă pământul e plat sau sferic…la ora actuală o poate face cu mijloace si costuri relativ mici mai ales pe un forum larg… doar are nevoie de rugăciune, dorință şi gândire logică.şi evident credință. Sunt f.multe de zis dovedit şi explicat dar mulțumită Lui Dumnezeu toate sunt posibile

   Apreciază

  • Florinache said, on septembrie 11, 2020 at 10:35 am

   O completare la ce zici din Dogmatica sfantului Ioan Damaschin. Forma pamantului este fie plata, fie sferica, mai degraba plata conform bibliei „Cel ce intinzi cerul ca un cort”. Cartea a doua, cap.6 Despre cer

   Apreciază

 4. Paul said, on septembrie 11, 2020 at 12:16 am

  @saccsiv
  Varianta oficiala este DE covid. Toată lumea care moare în spital, moare de covid. Fiul lui Ion Manole spune ca și el a avut, dar nu o forma asa grava, încât sa fie intubat.

  Apreciază

 5. mircea.v said, on septembrie 11, 2020 at 3:28 pm

  As zice ca sursa teoriei Big Bang sant „vedele” -indiene, care cica au fost compuse intre 1500 – 1000 i.H. adica cu 1000-1500 de ani inainte de Hristos.
  Cosmogonia din Scrisoarea I este transpunerea în rime românești a unei părți din cel de-al zecelea imn vedic (Rig Veda – Nasadyia, adică Imnul creației), o parte a Scripturilor Hindusă

  Mihai Eminescu – Scrisoarea I (Cosmogonia)

  La-nceput, pe când fiinţă nu era, nici nefiinţă,
  Pe când totul era lipsă de viaţă şi voinţă,
  Când nu s-ascundea nimica, deşi tot era ascuns…
  Când pătruns de sine însuşi odihnea cel nepătruns.
  Fu prăpastie? genune? Fu noian întins de apă?
  N-a fost lume pricepută şi nici minte s-o priceapă,
  Căci era un întuneric ca o mare făr-o rază,
  Dar nici de văzut nu fuse şi nici ochi care s-o vază.
  Umbra celor nefăcute nu-ncepuse-a se desface,
  Şi în sine împăcată stăpânea eterna pace!…
  Dar deodat-un punct se mişcă… cel întâi şi singur. Iată-l
  Cum din chaos face mumă, iară el devine Tatăl!…
  Punctu-acela de mişcare, mult mai slab ca boaba spumii,
  E stăpânul fără margini peste marginile lumii…
  De-atunci negura eternă se desface în făşii,
  De atunci răsare lumea, lună, soare şi stihii…
  De atunci şi până astăzi colonii de lumi pierdute
  Vin din sure văi de chaos pe cărări necunoscute
  Şi în roiuri luminoase izvorând din infinit,
  Sunt atrase în viaţă de un dor nemărginit.
  Iar în lumea asta mare, noi copii ai lumii mici,
  Facem pe pământul nostru muşunoaie de furnici;
  Microscopice popoare, regi, oşteni şi învăţaţi
  Ne succedem generaţii şi ne credem minunaţi;
  Muşti de-o zi pe-o lume mică de se măsură cu cotul,
  În acea nemărginire ne-nvârtim uitând cu totul
  Cum că lumea asta-ntreagă e o clipă suspendată,
  Că-ndărătu-i şi-nainte-i întuneric se arată.
  Precum pulberea se joacă în imperiul unei raze,
  Mii de fire viorie ce cu raza încetează,
  Astfel, într-a veciniciei noapte pururea adâncă,
  Avem clipa, avem raza, care tot mai ţine încă…
  Cum s-o stinge, totul piere, ca o umbră-n întuneric,
  Căci e vis al nefiinţei universul cel himeric…

  Rig Veda – Nasadyia

  There was neither non-existence nor existence then.
  There was neither the realm of space nor the sky which is beyond.
  What stirred?
  Where?
  In whose protection?
  Was there water, bottlemlessly deep?

  There was neither death nor immortality then.
  There was no distinguishing sign of night nor of day.
  That One breathed, windless, by its own impulse.
  Other than that there was nothing beyond.

  Darkness was hidden by darkness in the beginning,
  with no distinguishing sign, all this was water.
  The life force that was covered with emptiness,
  that One arose through the power of heat.

  Desire came upon that One in the beginning,
  that was the first seed of mind.
  Poets seeking in their heart with wisdom
  found the bond of existence and non-existence.

  Their cord was extended across.
  Was there below?
  Was there above?
  There were seed-placers, there were powers.
  There was impulse beneath, there was giving forth above.
  Who really knows?
  Who will here proclaim it?
  Whence was it produced?
  Whence is this creation?
  The gods came afterwards, with the creation of this universe.
  Who then knows whence it has arisen?

  Whence this creation has arisen
  – perhaps it formed itself, or perhaps it did not –
  the One who looks down on it,
  in the highest heaven, only He knows
  or perhaps even He does not know.

  Apreciază

 6. ereticul mason Constantin Bălăceanu Stolnici despre kabbala said, on septembrie 12, 2020 at 6:07 pm

  Ereticul mason Constantin Bălăceanu Stolnici, membru al Adunării Naționale Bisericești:
  https://saccsiv.wordpress.com/2014/10/12/de-ce-adunarea-nationala-bicericeasca-este-imbacsita-de-masoni/

  pionier în neurocibernetică:
  https://reginamaria.ro/medici/prof-univ-dr-balaceanu-constantin
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Neurocybernetics

  în cartea sa, „Kabbala între gnoză și magie”
  https://goodreads.com/book/show/27831404-kabbala-intre-gnoza-si-magie

  […]

  incearca sa prezinte kabbala nu ca o vrajitorie misterioasa demonologica si numerologica, asa cum este privita in general, ci ca pe un sistem filosofico-religios coerent in care, alaturi de o teologie, cosmologie si antropologie pline de interes, gasim aspecte liturgice si operatiuni magice.

  […]

  Sfânta Scriptură, ediția Sfântului Sinod, 1914, Isaia 5, 20:

  Vai celor ce zic răului că este bun și bunului că este rău, celor ce pun lumina întuneric și întunericul lumină, celor ce pun amarul dulce și dulcele amar.

  http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=43&cap=5#20

  Vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău; care numesc lumina întuneric şi întunericul lumină; care socotesc amarul dulce şi dulcele amar!

  Apreciază

 7. […] Petru Golesteanu: KABBALAH – Sursa teoriei BIG BANGULUI și a împielițatei EVOLUȚII […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: