SACCSIV – blog ortodox

OMS folosește „inteligența artificială” și „ascultarea socială” pentru a controla informațiile despre COVID 19

Posted in STIRI, virus by Vali on septembrie 2, 2020

Sursa: https://evz.ro/oms-foloseste-inteligenta-artificiala-si-ascultarea-sociala-pentru-a-controla-informatiile-despre-covid-19.html

Cine își mai făcea iluzii că Organizația Mondială a Sănătății este preocupată în primul rând de combaterea pandemiei va fi șocat să afle că OMS este implicată într-un adevărat război informatic și ideologic, asemenea unei mega-campanii electorale planetare.

Organizația Mondială a Sănătății lucrează cu o companie de analiză digitală într-o acțiune de „ascultare socială”, supraveghind conturile a milioane de persoane de pe rețelel sociale, pentru a lupta împotriva „dezinformării legate de coronavirus”.

Potrivit unui articol de informare al Organizației Mondiale a Sănătății din 25 august, intitulat „Imunizarea publicului împotriva dezinformării”, OMS, care este brațul sanitar al ONU, afirmă că este o „supraabundență de informații și o răspândire rapidă de știri, imagini și video” legate de coronavirus.

OMS a declarat în comunicatul său de presă că lucrează cu „colegi de la inițiativa UN Global Pulse, care folosesc inteligneța artificială și megadatele pentru a se ocupa de problemele de dezvoltare și umanitare și pentru a aplica ascultarea socială a țărilor acolo unde radioul este un medium popular de informații”.
„Nu ne batem doar cu virusul”, este citat în articol directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebeyesus. „Ne batem și cu trollii și cu adepții teoriei conspirației care promovează dezinformarea și subminează răspunsul la epidemie.”

În iulie, administrația Trump a demarat oficial procesul de retragere a țării sale din OMS. În aprilie, Trump declara că OMS „a jucat un rol în proasta gestionare și în disimularea răspândirii virusului”.
Tot în aprilie, un reprezentant al OMS declara avortul un „serviciu esențial” în timpul pandemiei.
OMS a ținut prima sa „Conferință de infodemiologie” în iunie-iulie, ocazie cu care a făcut apel la „adaptarea, dezvoltarea, validarea și evaluarea de noi măsuri și practici bazate pe date factuale pentru a preveni, depista și răspunde la falsuri și dezinformare”.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în februarie anul acesta, cu mult înainte ca majoritatea țărilor să înceapă să ia măsuri împotriva epidemiei, reprezentanți ai OMS s-au întâlnit la sediul Facebook pentru a discuta „cum să fie promovată informația corectă despre COVID-19”.
OMS a numit „dezinformările” despre coronavirus cu termenul „infodemic”, ceea ce înseamnă, spune ea, că, „asemenea virusului, sunt foarte contagioase și se înmulțesc exponențial”.

Din cauza acestei „infodemii” OMS spune că folosește „ascultarea socială” cu instrumente „de monitorizare care învață singure” („machine learning monitoring”) pentru a combate „fakne news”-urile.
OMS spune că, săptămânal, verifică 1,6 milioane de „informații pe diferite platforme de social-media”.
Angajații folosesc apoi „mașinile de monitorizare” pentru a pune laolaltă o „nou dezvoltată taxonomie de sănătate publică” pentru a clasa informațiile pe patru teme diferite: cauza, boala, intervențiile și tratamentul.

Tim Nguyen este un expert în tehnologie care colaborează cu Rețeaua de Informații pentru Epidemii a OMS (EPI-WIN) pentru a combater dezinformările, potrivit LifeSiteNews.
În comunicatul de presă al OMS, el afirmă că contracararea „fake news” a intervenit „prea târziu”.
„În realitate, combaterea știrilor false sau a zvonurilor nu este decât o reacție sau o atenuare atunci când este prea târziu”, arată Nguyen în comunicat.

„Ceea ce am înființat noi de la începutul pandemiei este ceea ce numim o abordare de ascultare socială.”
Potrivit comunicatului de presă al OMS, „mașinile cu învățare automată” oferă o perspectivă a „ce fel de emoții experiază utilizatorii”.
„În loc să împartă pur și simplu datele pe tipuri de sentimente (pozitive, neutre, negative), analizele de limbaj pot depista anxietate, tristețe, negare, acceptare și alte emoții exprimare în postările de pe rețelele sociale”, arată OMS în comunicatul său.

Nguyen spune că el și oamenii săi „au învățat acum, după două luni și jumătate, să realizeze astfel de analize” ale „temelor și subiectelor recurente”.
„Pentru noi, acest lucru înseamnă că trebuie să re-promovăm informații în diferite momente. Oamenii ar putea să nu le înțeleagă prima dată cânt le promovăm, însă când întrebările și problemele apar mai târziu, aceasta înseamnă că trebuie să le promovăm din nou.”

Realizatorul Fox News, Tucker Carlson, atrăgea atenția într-o emisiune recentă că scopul OMS este de a contribui la instituirea unei noi ordini mondiale.
„Reorganizarea societății este scopul. Citez: «Nu o vom face, nu ne putem întoarce la ordinea la care lucrurile erau înainte.» Este un citat direct din șeful Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, care, de altfel, nu este cu adevărat un medic”, a afirmat Carlson.

În schimb, OMS nu pare câtuși de puțin preocupată să afle cum a apărut și s-a răspândit epidemia de coronavirus. Recent, doi experți ai OMS au revenit din China după o vizită de trei săptămâni, în care au ocolit tocmai Wuhan, locul de origine al COVID-19

Autor: Adrian Pătrușcă

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Remus Satală said, on septembrie 2, 2020 at 7:53 am

  Cercetătorii au descoperit de ce evităm asumarea riscurilor. Cum funcționează creierul când ia o decizie
  https://www.agerpres.ro/stiintatehnica/2020/08/31/mecanismul-din-creier-asociat-asumarii-riscurilor-decodificat-de-cercetatori–564578

  Apreciază

 2. Liliana said, on septembrie 2, 2020 at 9:04 am

  Opiniile Starețului Serghie Romanov, Ecaterinburg, Rusia
  https://www.amosnews.ro/culisele-mondiale-au-declarat-razboi-omenirii-2020-04-25

  Apreciat de 1 persoană

  • Rodica said, on septembrie 2, 2020 at 10:47 am

   Cam are dreptate staretul.

   Asta cu lansatul unui virus modificat care va avea o mortalitate de 33% in cea de-a treia etapa a PLAN-DEMIEI am ascultato de la inregistrarea aia cu presupusul presedinte al Ghanei.

   Acum sa vedem cum ramane cu Federatia Rusa care are nevoie de oameni – nu sa-i imputineze.

   Apreciază

 3. s.d. said, on septembrie 2, 2020 at 10:03 am

  Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor al S.U.A. a dat publicității, cît mai pe șest, datele cu mortalitatea covid din care reiese că e… coviduț. Numai 6% din decesele raportate ca fiind cu implicație covid, sînt din cauza lui covid. S.U.A dau în clocot!
  https://twitter.com/littllemel/with_replies?s=09

  Apreciază

  • Rodica said, on septembrie 2, 2020 at 10:53 am

   In prima faza COVID ar fi foarte contagios dar putin mortal.
   In cea de-a treia (ultima faza) inainte de a ne trezi in ‘minunata noua lume’ – dupa cum vor ei sa o defineasca – se pare ca va fi lansata mutatia virusului care va avea 33% rata de mortalitate – si care va afecta in principal pe cei cu sistemul imunitar slabit (in special pe purtatorii de botnita, pe ‘testati’ sau pe ‘vaccinati’).

   Apreciază

 4. mariusga said, on septembrie 2, 2020 at 11:36 am

  Raport investigativ asupra covid si 5g publicat de asociatia de ofiteri in rezerva a armatei Frantei. (190 pg)
  Pe scurt, afirmă că există inconsecvențe care indică o implicare absolută între 5G și COVID.
  Indiferent dacă este folosit pentru a propaga virusul, făcându-l să reacționeze mai rău decât ar fi în mod normal în corpul uman datorită frecvențelor specifice sau prin agravarea unei bacterii deja prezente în corpul uman pentru a provoca un răspuns imun.
  De asemenea, coreleaza probabilitatea unui motiv subiacent de urmărire și / sau criptomonede și / sau stabilirea unui sistem de identificare pentru populație.
  Apoi se trece la detaliere care demonstrează fiecare punct, ce contramăsuri pot fi utilizate, ce rezultate trebuie să ne așteptăm și așa mai departe.

  Dă clic pentru a accesa external

  Apreciază

 5. abc said, on septembrie 2, 2020 at 11:36 am

  Publicatia germana Die Welt relateaza ca presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, insista sa creeze un incident militar cu Grecia si ca le-ar fi cerut generalilor sai sa mearga pana intr-acolo incat sa scufunde o nava greceasca.

  „Daca ar fi depins numai de presedintele turc, marina sa miliatra ar fi scufundat o nava greaca in Mediterana cu mult timp in urma”, scrie publicatia citata de G4media, citand surse militare din Turcia.

  Die Welt arata ca pornirea liderului Turciei impotriva Greciei e de fapt mult mai complexa decat lasa el sa se intrevada.

  „Adevarul este ca presedintele turc Erdogan nu este interesat numai de gazele naturale din mare. Retorica sa nationalista urmeaza un cu totul alt calcul”, relateaza publicatia sub tilul „Razboiul calculat al lui Erdogan”.

  Potrivit surselor citate, dorinta lui Erdogan de a deschide o confruntare cu Grecia e atat de mare incat el le-ar fi cerut unor generali sa scufunde o nava greaca, avand grija ca nicio persoana sa nu fie ranita. Generalii prezenti la discutie au refuzat, mai relateaza publicatia, iar altcineva din echipa lui Erdogan ar fi propus varianta doborarii unui avion de lupta grecesc, pilotul avand posibilitatea sa foloseasca platforma de catapultare, pentru a se salva. Generalii turci ar fi refuzat si aceasta propunere.

  Subiectul prezentat de Die Welt se adauga multimii de amenintari lansate in ultimele zile de catre Recep Tayyip Erdogan la adresa Greciei.

  Liderul Turciei si-a exprimat ferm pozitia privind deschiderea unui razboi impotriva Greciei, in cazul in care ii este incalcat teritoriul maritim. Mai nou, Erdogan acuza Grecia de piraterie, criticand demersul Atenei de a militariza insulele din apropierea coastelor turcesti.

  https://ziare.com/international/turcia/presa-germana-presedintele-erdogan-insista-sa-provoace-un-incident-militar-cu-grecia-el-le-ar-fi-cerut-generalilor-sai-sa-scufunde-o-nava-sau-sa-doboare-un-avion-de-vanatoare-al-greciei-1628624

  Apreciază

 6. stef said, on septembrie 2, 2020 at 12:30 pm

  ATENTIE ! – Vaccinul pentru Sars Cov 2019 este o CAPCANA !
  Romania este inscrisa pe lista europeana Astra Zeneca – firma finantata de Bill Gates pentru producerea de vaccinuri !
  Firma producatioare va fi EXCEPTATA de orice responsabilitate privind efectele adverse si „eficienta” vaccinului !!
  Vaccinul este deja PREGATIT si se pregateste un moment critic pentru a fi livrat pe toata planeta !
  NU VA MAI TESTATI !- Testele detecteaza doar o mica parte de material genetic viral care se afla prezent in mod natural in organismul uman.
  NU ACCEPTATI NICI UN VACCIN pentru ca va veti imbolnavi sau muri si NIMENI nu va raspunde pentru asta!!

  Apreciat de 1 persoană

 7. stef said, on septembrie 2, 2020 at 12:32 pm

  https://www.stiripesurse.ro/casa-alba-face-anuntul-sua-nu-se-vor-alatura-aliantei-pentru-accesul-la-vaccinul-impotriva-covid-19_1501853.html

  Casa Albă a declarat marți că Statele Unite nu se vor alătura mecanismului pentru accesul mondial la vaccinuri împotriva COVID-19 (COVAX), menționând legătura acestui proiect cu o Organizație Mondială a Sănătății (OMS) „coruptă”, relatează dpa.

  Apreciază

 8. gigimutu said, on septembrie 2, 2020 at 7:34 pm

  pentru toti kktii de la organizatia mondiala a crimei (fosta organizatie mondiala a sanatatii):

  in loc sa va ocupati cu uciderea a cit mai multi oameni de pe pamint, mai bine v-ati reveni la menirea voastra, de a veghea si imbunatati sanatatea TUTUROR oamenilor de pe planeta pamint, GUNOAIELOR!!!

  Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: