SACCSIV – blog ortodox

2 700 de evanghelişti renumiti îndeamnă creştinii să facă vaccinul anti coronavirus si sa poarte masca

Posted in Coronavirus, ERETICI, masca de protectie, vaccin by saccsiv on august 24, 2020

THE CHRISTIAN POST: 2,700 evangelicals warn against politicizing coronavirus, urge Christians to take vaccine

2 700 de evanghelişti avertizează împotriva politizării coronavirusului, dar îndeamnă creştinii să facă vaccinul

De Leonardo Blair, Christian Post | joi, 20 august 2020

Dr. Anthony S. Fauci (stanga), director la Institutul Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii (NIAID) şi Vice Preşedintele Mike Pence (dreapta). | Casa Albă

O coaliţie formata din mai mult de 2 700 de evanghelişti de rang înalt, de la oameni de ştiinţă si până la înalţi prelaţi, au semnat o declaraţie numită “O declaraţie ştiinţifică a creştinilor în vremuri de pandemie,” care avertizează împotriva politizării noului coronavirus şi îndeamnă creştinii să ia toate măsurile necesare împotriva acestui virus, incluzând vaccinarea atunci când vaccinul e gata.

“Suntem profund îngrijoraţi cu privire la polarizarea şi politizarea ştiinţei în spaţiul public atunci când atât de multe vieţi sunt la mijloc. Cuvântul “ştiinţă” a devenit o armă în războaiele culturilor. Oamenii de ştiinţă sunt defăimaţi, iar descoperirile lor sunt ignorate, în vreme ce teoriile conspiraţiilor au devenit virale. În mod trist, creştinii par la fel de sensibili la aceste tendinţe. Creştinii cu capul pe umeri ar putea să nu fie de acord cu politica publică de răspuns la coronavirus, dar niciunul dintre noi n-ar trebui să ignore dovezile ştiinţifice clare,” spune declaraţia publicată online de către organizaţia nonprofit BioLogos.

„Facem apel la toţi creştinii să urmeze sfaturile experţilor în sănătate publică şi să susţină oamenii de ştiinţă în cercetările biomedicale cruciale asupra COVID-19.”

BioLogos a fost fondată de către directorul de la Institutul Naţional de Sănătate al SUA- Francis Collins, un fervent genetician creştin şi de către soţia sa, pentru a înlesni discuţiile despre armonia dintre ştiinţă şi credinţa biblică. Collins a fost onorat anul acesta cu premiul Templeton Prize, o recompensă financiară de 1,3 milioane de dolari pentru legendara sa carieră în care a s-a folosit de ştiinţă pentru a susţine “integrarea credinţei şi raţiunii.”

Unii dintre cei mai influenţi evanghelişti care au semnat déjà declaraţia sunt: Episcopul Claude Alexander, senior pastor la The Park Church, Charlotte, North Carolina; preşedintele Asociaţiei Naţionale a Evangheliştilor Walter Kim; William Phillips, un distins profesor de fizică la Universitatea din Maryland care a fost co-laureat al Premiului Nobel Prize pentru fizică „pentru dezvoltarea metodelor de răcire şi capturare a atomilor cu lumină laser” în 1997; şi Samuel Rodriguez, preşedintele National Hispanic Christian Leadership Conference.

Semnatarii afirmă că ei „deţin autoritatea cuvântului lui Dumnezeu şi văd ştiinţa ca pe o unealtă pentru înţelegerea lumii lui Dumnezeu.”

Declaraţia vine în siajul răspunsului fragmentat în comunitatea creştină la coronavirus care a alimentat scepticismul privitor la maniera în care s-a acţionat punându-se la îndoială sfaturile oficialilor din sănătate cu purtarea măştii pentru oprirea răspândirii bolii.

De la stânga la dreapta, NIAID Director Dr. Anthony Fauci, U.S. Surgeon General Dr. Jerome Adams, şi NIH Director Dr. Francis Collins. | National Institutes of Health

O minoritate vocală din biserică a vorbit de asemeni împotriva apelului guvernului federal şi a autorităţilor locale de a închide bisericile pe fondul pandemiei de coronavirus, riscând amenzi şi arestări. Nu mai devreme de duminică, Episcopul din North Carolina Patrick Wooden Sr. de la biserica conservatoare Upper Room Church of God in Christ din Raleigh, i-a trântit-o doctorului Anthony S. Fauci, director la NIAID şi membru al comitetului de acţiune împotriva coronavirusului de la Casa Albă, numindu-l “catholic decăzut şi umanist autoproclamat” care este folosit ca unealtă politică de către stângişti.

Top of Form

Bottom of Form

“Umaniştii nu cred în rugăciune, umaniştii nu cred în intervenţia divină, umaniştii nu cred că noi avem vreo nevoie de ajutorul Domnului sub nicio formă. Ăsta ar putea fi unul dintre motivele pentru care a recomandat cu uşurinţă ca bisericile să se închidă, dar s-a făstâcit când ei au sugerat că poate şi protestele ar trebui scurtate din cauza răspândirii virusului,” a afirmat el.

Declaraţia recunoaşte că în timp ce creştinii au un motiv întemeiat să fie sceptici cu privire la procesul ştiinţific, ar fi nesăbuit să ignore cercetările lor.

“Este normal ca creştinii să fie sceptici la afirmaţiile făcute de oameni de ştiinţă în afara ariei lor de  expertiză. Respingem cu fermitate afirmaţiile conform cărora ştiinţa a arătat cumva că Dumnezeu nu există sau că credinţa este mai mult o superstiţie. Astfel de afirmaţii merg dincolo de ceea ce poate ştiinţa să investigheze. Noi deplângem vremurile când ştiinţa şi medicina au fost folosite greşit pentru a perpetua atrocităţi ca experimentele rasiste Tuskegee. Dar creştinii trebuie să asculte de savanţi şi de doctori când vorbesc despre domeniul lor, mai ales atunci când sunt milioane de vieţi la mijloc,” avertizează declaraţia.

Ea mai explică că în timp ce unele dintre sfaturile ştiinţifice asupra virusului pot fi confuze uneori, este pur şi simplu natura procesului de a lupta cu virusul despre care încă învaţă în fiecare zi.

“Experţii şi-au comunicat cunoştinţele în timp real pe măsura avansării pandemiei, ceea ce a dus la o serie de confuzii. În primele zile, au sfătuit publicul să nu poarte mască, când proviziile erau necesare pentru lucrătorii din sănătate, dar mai târziu şi-au schimbat mesajul după ce au avut mai multe date. O schimbare a recomandării experţilor nu e un semn de slăbiciune sau de neseriozitate, ci o bună practică ştiinţifică şi onestitate,” mai notează acesta.

“Legat de cele mai importante aspecte, predicţiile ştiinţifice s-au dovedit corecte: savanţii au spus că restricţiile de izolare la domiciliu vor reduce numărul de cazuri, iar din fericire, acele măsuri au dat roade. Savanţii au prezis că scurtarea carantinei prea devreme va creşte numărul de cazuri şi aşa a fost.

“În timp ce orice savant individual poate fi părtinitor, în comunitate ei îşi critică în mod activ lucrările reciproc pentru a reduce părerile părtinitoare şi erorile până ce vor reuşi împreună să dezvolte un consens despre ce spun cu adevărat datele. Nu e un proces perfect şi poţi să te loveşti mereu de opoziţie, dar oamenii de ştiinţă lucrând împreună sunt mult mai precişi decât vreo teorie a unei persoane pe YouTube. Savanţii sunt instruiţi să comunice unde consensul este incert şi să nu exagereze concluziile. Ei pot vorbi în parabole când dau interviuri, dar dacă asculţi un pic mai mult vei înţelege esenţa. Aşa că atunci când dr. Fauci, expertul naţional numărul unu în boli infecţioase, ne spune ce au aflat oamenii de ştiinţă despre această boală infecţioasă, ar trebui să fie ascultat.”

La redeschiderea bisericilor, semnatarii declaraţiei au fost de acord că „creştinii trebuie să pună în balanţă chemarea Domnului la a se aduna cu chemarea Domnului la a-I proteja pe cei vulnerabili dintre noi.”

„Credinţa noastră ne cere să ne sacrificăm pentru ceilalţi şi să acceptăm unele limitări temporare ale libertăţii deoarece avem o permanentă şi completă libertate întru Hristos (Evrei 10:34). Credinţa noastră ne ajută să fim umili şi răbdători atunci când discutăm în contradictoriu (Efeseni 4:2-3). Credinţa, nu ştiinţa ne face să depăşim frica şi ne aduce speranţă.”

Declaraţia recunoaşte că “pierderile economice şi greutăţile sociale aferente pandemiei sunt dureroase, iar creştinii înţelepţi se vor opune punerii în balanţă a acestor nevoi cu nevoile de sănătate.”

Totodată, aceasta îndeamnă creştinii să poarte mască, să se vaccineze, să corecteze informaţiile greşite, să lucreze cu justiţia si să se roage.

„Regulile cu măştile nu înseamnă că experţii ne iau libertăţile, ci sunt ocazia de a urma porunca lui Iisus de a ne iubi vecinii şi pe noi,” mai spune. „Creştinii sunt chemaţi să iubească adevărul; n-ar trebui să ne lăsăm influenţaţi de falsităţi.

“Vaccinează-te împotriva COVID-19 atunci cănd este disponibil un vaccin sigur şi eficace la recomandarea unui medic. O mare fracţie din populaţie trebuie să fie vaccinată pentru a dezvolta acea ‘ imunitate de turmă’ care îi protejează pe cei cu imunitatea compromisă sau pe cei ce nu se pot vaccina. Vaccinarea este o prevedere de la Dumnezeu care va opri boala nu doar pentru noi ci şi pentru cei mai vulnerabili dintre noi (Matei 25:31-36).”

Traducerea: Costin Ştirbu

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. florinache said, on august 24, 2020 at 12:32 pm

  Sa presupunem ca am hibernat ultimii 7000 de ani si ma trezesc acum. Sa presupunem ca fara alta informatie gasesc Apocalipsa si o citesc apoi ies pe strada. Sa presupunem ca vreau sa cumpar ceva; mi se va cere sa am masca. Logic as zice iata pecetea/noul chip fara de care nu se poate cumpara/vinde ceva.
  Am citit de multe ori Apocalipsa. Desi este un eveniment global (pandemia) totusi nu apare nimic lamurit despre asta. Cum este posibil ca Ioan Evanghelistul sa nu fi „vazut” nici un om cu masca? Cum este posibil sa nu fie scris nimic despre asta? Concluzia este fireasca, este scris dar nu vedem deoarece cuvantul este ascuns.(nu vedem copacul din cauza padurii) Ceea ce vreau sa zic, desi nu veti fi de acord, este ca este foarte posibil ca acea peceta sa se refere fix la masca. Adica este foarte posibil sa fie inca o pacaleala la mijloc. Lumea sa se astepte la cipuirea prin vaccin sau pe alta cale, si de fapt pecetuirea se petrece deja. Unii parinti (Cleopa de exemplu) spune ca pe frunte inseamna acceptare prin ratiune (ateii) si pe mana dreapta inseamna lucrare (credinciosi fara lucrare, credinciosi care cred ca la Biserica te poti imbolnavi de exemplu). Pana la urma cine ne zice ca cipul este pecetluirea? Cine nu ne lasa sa vedem evidenta este chiar volumul mare de informatii pe care il avem. Daca am gandi mai simplu, ca omul care se trezeste din hibernare si nu are nicio informatie, poate ca am putea sa vedem.

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 24, 2020 at 1:52 pm

   florinache

   Masca e pe gura, nu pe frunte sau pe mana.
   Fara masca poti cumpara de acasa.
   Ne zice, de exemplu, Sfantul Paisie Aghioritul:

   Sfântul PAISIE AGHIORITUL explică de ce EVREII folosesc 666 pentru SEMNUL FIAREI, nu-l înlocuiesc cu un alt număr, o fac pe față, ba îl mai și promovează
   https://saccsiv.wordpress.com/2020/01/22/sfantul-paisie-aghioritul-explica-de-ce-evreii-folosesc-666-pentru-semnul-fiarei-nu-l-inlocuiesc-cu-un-alt-numar-o-fac-pe-fata-ba-il-mai-si-promoveaza/

   Apreciază

   • florinache said, on august 24, 2020 at 2:40 pm

    Este pe gura, dar din ce motiv? Motivul acceptarii este fie pe frunte fie pe mana.

    Apreciază

   • saccsiv said, on august 24, 2020 at 5:04 pm

    florinache

    Asta-i aiureala draceasca din dreapta.

    Apreciază

  • corona circus said, on august 24, 2020 at 5:45 pm

   Masca nu e semnul fiarei, dar e un semn/simbol al supunerii față de fiară.

   Apreciază

   • florinache said, on august 25, 2020 at 3:00 pm

    Si nu e tot aia?

    Apreciază

  • corona circus said, on august 25, 2020 at 5:05 pm

   @florinache, nu e tot aia, pentru că semnul fiarei va fi o pecete pusă pe mâna dreaptă sau pe frunte, adică un cip sau poate un tatuaj electronic, care să conțină un cod 666, introdus probabil prin vaccin sau introdus separat, prin care oamenii vor fi monitorizați permanent prin internetul de viteză mare 5G. Adică nu vei mai putea să vinzi sau să cumperi decât dacă ai acel cip implantat, și monitorizarea va fi totală. Ți se pare că o simplă bucată de cârpă pusă pe gură și pe nas, prin care nu poți respira bine este tot una cu pecetea finală? Masca e un pas, o etapă spre pecete, o etapă pe care oamenii din toată lumea au trecut-o foarte bine. Ce ți se pare așa greu de înțeles? Întrebarea ta e pe bune, sau ești cu treabă pe aici? Hibernarea s-a terminat.

   Apreciază

   • florinache said, on august 26, 2020 at 10:37 am

    Pai si daca e „un semn/simbol al supunerii fata de fiara” esti de acord?
    Ce sa zic, poarta masca si asteapta pecetea finala, daca tu stii asa de bine care este.

    Apreciază

 2. LN said, on august 24, 2020 at 12:59 pm

  Incredibil cât pot fi de ticăloși acești viermi (că oameni nu-i pot numi)! Să ne amintim și că înaintea Referendumului pentru familie singura dintre confesiunile creștine care îndemna la boicotare era cea luterană, din care face parte și satanizatul Plăvannis.

  Apreciază

  • Anonim said, on august 24, 2020 at 4:43 pm

   Iubitii mei frati in credinta, trebuie obligatoriu sa boicotam alegerile: nu ne prezentam la vot !!!
   Asa au facut dracii de ei in zilele Referendumului pt familie, amintiti-va f f f bine !!!!!!!!!!!!!!!

   Apreciază

 3. PREGATESTE-TE!! O.N.U. "DECLARA" OFICIAL NOUA ORDINE MONDIALĂ said, on august 24, 2020 at 2:40 pm

  Apreciază

 4. Dana said, on august 24, 2020 at 8:04 pm

  Poate cineva sa analizeze ce spun penticostalii? https://www.youtube.com/watch?v=9rEzgHNlJBA&t=1519s

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: