SACCSIV – blog ortodox

Raport devastator al Curții de Conturi. Ministerul Sănătății a recepționat medicamente și echipamente care nu existau

Posted in CORUPTIE, Romania, virus by Vali on august 12, 2020

Sursa: https://www.cristoiublog.ro/raport-devastator-al-curtii-de-conturi-ministerul-sanatatii-a-receptionat-medicamente-si-echipamente-care-nu-existau/

Raportul special al Curții de Conturi, dat publicității marți, arată modul dezastruos de folosire a bugetului public în perioada stării de urgență.
Abaterile financiar-contabile estimate pentru perioada supusă controlului, până în 30 iunie, sunt de 659 de milioane de lei, în timp ce prejudiciile sunt de 38,3 milioane de lei.

Curtea de conturi ne spune că Ministerul Sănătății nu e străin de manevrele făcute de UNIFARM. Iată un citat din Raportul Curții de Conturi privind gestionarea fondurilor bugetare în perioada de urgență: „S-a constatat faptul că CN UNIFARM SA a comercializat către Ministerul Sănătății cantitatea de 500.000 măști la un preț unitar de 16,95 lei (fără TVA), respectiv cu un adaos comercial de 71% ”. Cu alte cuvinte, Ministerul Sănătății a cumpărat de la Unifarm măști cu 17 de lei, în condițiile în care chiar și la farmacii măștile erau cu mult mai ieftine.

Într-un alt paragraf se arată că: „Între CN UNIFARM SA în calitate de firmă contractantă și Ministerul Sănătății, în calitate de autoritate contractantă, au fost încheiate procese verbale de recepție a medicamentelor și echipamentelor care au fost în fapt predate fără documente legale aprobate de către conducerea entității, către IGSU, însă produsele în cauză nu existau în gestiunea Companiei la momentul întocmirii acestor procese verbale de recepție.” Cu alte cuvinte Ministerul Sănătății a recepționat medicamente și echipamente care nu existau.

Cheltuielile realizate pentru combaterea pandemiei, până la 30 iunie 2020, de la bugetul de stat, bugetele locale și bugetul asigurărilor de șomaj se ridică la 5 miliarde de lei. Din această sumă, 73% reprezintă plata indemnizației acordate pe perioada suspendării contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului (3,69 miliarde de lei), 13% sunt indemnizațiile acordate altor categorii de personal ale căror activități au fost întrerupte ori s-au derulat la un nivel foarte scăzut (662 de milioane de lei), iar 5,3% vizează cheltuielile privind stocurile de urgență medicală (266 de milioane de lei). Restul fondurilor s-au alocat pentru stimulentul de risc și alte cheltuieli specifice perioadei de urgență.

Raportul întocmit de Curtea de Conturi poate fi consultat aici.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. vlad tepes said, on august 12, 2020 at 7:44 pm

  La piovra : „il sono de la nostra famiglia”!

  Apreciază

 2. neicaion said, on august 12, 2020 at 8:43 pm

  Nu prea văd de ce acest raport este aşa devastator, acoperă doar a patra-cincea parte din cheltuielile acestui guvern pe timpul pandemiei, preponderent din sumele aflate deja la dispoziţie pentru stări de asemenea natură, unde sunt euro din împrumuturi?, https://ro.sputnik.md/analytics/20200521/30317233/Olgua-Vasilescu-d-n-vileag-ce-ascunde-Guvernul–Sume-gigantice.html, înmulţeşte 77(milioane euro zi), cu 4 luni, până în 15 iulie), nu specifică nicăieri datele între care s-a făcut acest raport, unde e trecută baza us de lângă bucureşti cu miliardul aferent, parcul nou al spp-ului, ce sare de miliard, (cu întreţinerea plătită desigur), nimeni nu e pus sub urmărire, sechestru nimic, de arestaţi nici nu poate fi vorba…, ce datorii avea România înainte de pandemie şi ce datorii are România acum???.

  Apreciat de 1 persoană

  • neicaion said, on august 13, 2020 at 9:50 am

   … şi-apoi unde sunt cele 115 milioane de măşti, plătite şi rătăcite, pentru persoanele defavorizate, pe care Cristoiu le cere zilnic de la guvern, azi e a 50-a zi.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: